evde mi mekanda mı mantıklı

bide evde olunca nasıl oluyor kı yuzuk takılıyor tatlı yenıyor e ondan sonra dağılıyor mu herkes yanı
mıllet oturmaya yer bulamaz o ortamda oyun falanda olmaz kı
Genelde takı töreni oluyo bizim adetlerde takı yok yüzük dışında.oyun oynamazlar bizde tatlı yenir kalkılır.

pişman mısınız pekı yaptırmadıgınızza

Kız tarafı ne yapıyor sizin bölgede ? Yani masrafı yapacak kişi gerek yok deyince de nasıl heves edeceksin ki

cok haklısın ama suan düşünce bıle utandım beceremem kesın bn bunu sormayı :) muhabbet te nasıl dıcem bana ne takıcaksınız dıye hadı onu sordum eltıye ne taktınızı asla becercegımı sanmıyorum ya
bıde bu muhabbettı yanlış anlarsa al başına sorun

pişman mısınız pekı yaptırmadıgınızza
Evet. Keşke iliklerini somurseydim şimdi sadece ortamda ;" ellerimle kazıdım masrafsız evlendi "dışında bir şey kazanmadim ha bir de ellerimle kazıdım her şeyi halleder üstesinden gelmeyecek şey yok ."diyorlar o kadar sana esirgenen başkasına harcaninca ;" isteyince yapıyorlarmış" diyorsun.

yazmayı unutmusum duzelttım erkek tarafı yapıyor bızım bolgemızde
Sizin bölge neresi bekar tanıdıklarımız var ona göre o bölgeden bulsunlar söyleyelim
demek istedıgım bu ıste bıde yapıcak guclerı olmasa ıstenmez ama var yanı dıgerıne lux bıyer tutulmus sımdı bnde yok evde olsun desem kıymetım mı artıcak sankki
bundan da ziyade sizin evinizde yapılması durumunda annenizin ve sizin ailenizin yorulma uğraşma durumu daha da artıyor. Onlar karşılığı altın dahi alsalar bunu kabul etseniz bile bunca işin gücün yükü sizin ailenizin sırtından geçecek. düşüncem eltinize dışarıda yapmışlarsa siz de dışarıda yaptırın, siz lüks bi yer seçmeyin de madem kalabalık olmayacaksanız minimal bi yer tercih edin. altın işine gelince de nişanda takılanın üzerine eklenerek düğünde yeniden takılıyo zaten. Yani size yine düğünde takılmışcasına olacak her şey
ilk gelin olsanız sizin de isteğinize bağlı istediğinizi yapın derim ama eltinizi lüks bi şekilde yaptı diye anlatıyorsanız ilerde bunu sorun yapabilirsiniz, onlar da bunu kullanabilir bi laf söyler siz de probleme çevirebilirsiniz eşinize karşı. Ne içinizde kalsın ne ailenize yük olsun, ayarlayın minimal düzgün bi yer yapın geçin. mutluluklar.

şu aşamada insan utanıyor işte zaman gecıp akıllanınca gozu acılıyor kadınların :)

bnce boyle dedı amam ıstersende yapılır sen bılırsın dedı zorlamadı
Yani zorlamamıştır ama istekli de değil belli ki. Bilemiyorum 13 seneye girdim evlilikte hala bir şey istediğimde eşim “çok gerekli değil gibi ya” dese almam hele nişan gibi masraflı iş için gereksiz dese hiç hevesim kalmaz

bmm karakter yapıma gore aslında asla sorun yapmam kıyas yapmam yanı ona yapıld bn evde oldu falan dıye ama dedıgın gbı ılerde ya eltı bısey derse yada kaynanagılın hor gorme durumu olursa ozman ıcıme batar ıste yoksa kendı ıcımdende gelmıyor gıt mekan tut hazırlan hıc hevesım yok oyle seylere

Aile büyükleri arasında olacaksa evde olması daha mantıklı, evde de çok güzel organizasyonlar süslemeler vs yapılıyor artık

şu aşamada insan utanıyor işte zaman gecıp akıllanınca gozu acılıyor kadınların :)
Utanma değil , kültürlerini bilmiyordum. Başkasına ne yaptılar haberim yoktu. eşimin ailesinde severek evlenen ve tek yabancı benim hep aile içi evlilik olmuş kuzenler evlenip durmuş Ne istesek ;" biz fakiriz paramız yok x yapabiliyorsa yapsın" diyorlardı. Ben de maddi durumu iyi olan taraftim ogretmendim kazaniyordum ve hunharca aldım bütün evi dizdim halıdan perdeye. Evlendim bir baktım ahey ahey ahey elti bavul alıp gelmiş bütün sulalelin gelinleri öyle evlenmiş o yüzden mekanı tut odesinler bir bilezik de eksik olsun boşver.

Siz bir ay önce iki aday var hangisini seçeyim diye sormuştunuz. Memurluğu bırakırım kendi işimi kurarım, her ay maaş mı bekliycem diyeni mi seçtiniz? Bence iki adayı da seçmemeliydiniz. Hem aile işi hem kalabalıklar. Üstelik memurken maaşı, bütçesi geliri ayrıyken bırakıp ortak işe giriyor. Hakkınızda hayırlısı olsun ama daha 1 ay bile olmadan bu kadar önemli bir kararı niye aldınız?

Valla bende zamanında isteme söz nişan hepsi bir arada bizim evde yaptım bugün olsa yine aynısını yapardım kına da yapmadım hiç pişman olmadım değerimde azalmadı

aynen ama suan ucretsız ıznde bırakmadı daha bu işte evet aılecek yapıyolar ama işin basında bu kardeslerıde buna uyuyor ve maaş sistemı varmıs zaten yanı

Madde 1; ben asla sorun yapmam böyle şeylere takılmam benim karakterim böyle deme.
Öyle bi gün geliyo ki senin yapı taşını bile değiştiriyorlar çiçeğim ben böyle bi insan değildim diyorsun
Gülüyorum ama inanılmaz da katılıyorum kimse sana madalya vermiyo sonradan

Aynen öyle.

net karar vermeden oyuzden burada sormak ıstedım zaten tecrubelı kısılere demkkı fazla mutevazzı olmamak gerekk

e soramayacaksan- soyleyemeyeceksen "bana ne babasindan, neden ben kocamla yatacagim diye babasi bana birkac yuz binlik masraf yapsin ki" de, geç git.
ayrica masrafsiz olunca kıymet gormedigine inanmiyorum. insanlar sacma sapan erkeklerle sirf laf olsun diye evleniyor. "aman koca kacmasin" diye normalde istedikleri seyleri bile dile getirmiyor. sonra "bir sey istemedim kıymetsiz oldum"
iyi de sectigin koca bu, ailesi bu. sanki istesen kiymetli mi olacaksin?
benim anne tarafimin durumu cok iyi - buyuk sehirde çocuklarına ev birakacak, devamli araba modeli yukseltecek kadar iyi- ama babam yillar once cocuk yasta calismaya gelmis birisi. tanıdıklarında adam bekar evinde bile kalmiyormus, bekar erkek pansiyonunda kalirmis. düşün babamdaki profili:) evlenirken de belki bir yuz gorumlugu takmistir. es ailesi desen koca aileden 3 kisi gelmis onlar da degil taki takmak dönüş biletini babamdan istemişler. koltuksuz bir eve gecmisler vs vs. ama düzgün bir koca secmis - yapi olarak da asla kendini ezdirmeyen bir insan. 36 yillik evli. ne kocasindan bir kiymetsizlik gördü ne es ailesi bir gün olsun onu ezebildi.
ablam da evlenirken daha yeni mezundu kari koca. her iki aile de elinden geleni fazla fazla yapti. evlendikten sonra altinlarinin yarisini bize yarisini es ailesine götürdüler- "biz borcsuz evlendik, ihtiyacimiz yok sizde dursun. Masraf ettiniz o kadar" diye. her iki taraf da almak istemedi ama israrla verdiler "simdilik sizde dursun, ev falan almayi düşünürsek verirsiniz" diye. ki her iki taraf fa eger düğünden kalan borcu varsa falan onlardan odesin, rahatlasin diye. sonuc olarak ablam da ezilen, es tarafindan kiymeti bilinmeyen biri degil. düzgün bir evliligi var. bunca senede hic duymadim es ailesi hakkinda en ufak bir huzursuzlugunu. ki duyamam da zaten ne kendini ezdirir ne de eşi onun ezilmesine izin verir.
ben de insallah kisa sure sonra evlenmeyi planliyorum. ben zaten istemem ama istesem bile benim es adayimin kültüründe ne dugun var ne altin, ne babalarin bir çöp vermesi :)) haliyle sifir gram altinla evlenecegim. ama hic sorun degil. mutlu olacağımı ve kimse tarafindan edilmeyeceğimi - kiymetsiz gorulmeyecegimi biliyorum ki sevgilimin babasi danasi bana kıymet verse neee vermese ne.
o yüzden cok da kendini doldurma.
benim gozlemlerime gore bir es ailesi nisan düğün suresinde ne kadar her b.kun icinde varsa, ne kadar masraf ve yorum yaparsa evlenince de aynen öyle haneye karismaya devam ediyor- kendinde hak görüyor.
o yuzden ne şamin şekeri ne arabin yüzü. Cok sey talep edip evinde söz haklarinin olmasindansa bir sey talep etmeyip evime misafir gibi gelmelerini tercij ederim

Sizin bölgenizde nişanı erkek tarafı yapıyorsa , evde yapılınca da erkek evinde yapılması gerekmiyor mu?

Nişan için salon gereksiz bence, düğünle arasında bir iki sene yoksa anlamsız ,düğünün provası gibi bir şey oluyor.

Nişan yapmıyorum deyin, isteme yüzük takılır tamam , altın isteyin bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…