- 25 Haziran 2016
- 7.170
- 12.607
- 248
- Konu Sahibi Bulutlarinsesi
-
Genelde takı töreni oluyo bizim adetlerde takı yok yüzük dışında.oyun oynamazlar bizde tatlı yenir kalkılır.bide evde olunca nasıl oluyor kı yuzuk takılıyor tatlı yenıyor e ondan sonra dağılıyor mu herkes yanı
mıllet oturmaya yer bulamaz o ortamda oyun falanda olmaz kı
pişman mısınız pekı yaptırmadıgınızzaAynen öyle. Ben hiç bir şey istemedim bütün ceyizimle ev dizdim kaynima kız istediler kızın uçak bileti parasından kuaför parasına kadar 1 günde 200 bin harcamislar ,ibneden iplege kıza ev doseyeceklermis ,kız sadece bavulunu alıp gelecek bavulun içindekileri de kp alacakbana düğün yapamayız cenazemiz var diyen kp kıza düğün salonu ile çalgıcı ayarliyordu sorsan en sevdikleri gelin benim ve kp ve kvturkiye genellemesine göre en iyi en kanatsız melek.
Kız tarafı ne yapıyor sizin bölgede ? Yani masrafı yapacak kişi gerek yok deyince de nasıl heves edeceksin kikızlar görüştüğüm kişi isteme ve nişanı tek bi günde ev ortamında yapalım dıyor boşyere mekan tutmayalım gerek yok dıyor nişan için ailesi kararı bize bırakmış durumda ben ise boyle şeylere cok hevesli isteklı bırısı deılım aslında yanı suan ıcın oyle dusunuyorum evde de olabılır belkı ama bı kac ay once evlenen abisinin eşi nişan için yaşadığımız sehırde hıcde fena sayılmacak lüks bi düğün salonu tutturmuş.
bnm gorustugum kısı ise dugun zaten yapılcak nısana gerek yok onun yerıne altın yapılır sana fena mı olur dıyor. ama istersende tututulur dıyerek fıkrını belırrttı yanı.
dedıgım gıbı suan ıcın hevesım yok gıbı evde yapmayı kabul etsem pişman olur muyum acaba sonra yada alçak gönüllü olmak sonradan değersizleştirir mi onların gozunde birde nişan manevı bısey altın maddi onun yerıne bılezık taıklmasını kabul etmek mantıklı mı tecrubelı olanlar fıkır verebılır mı
yapılan yorumlar uzerıne duzelteyım bizim bulundugumuz bolgede nişanı erkek tarafı yapıyor kızlar
cok haklısın ama suan düşünce bıle utandım beceremem kesın bn bunu sormayı :) muhabbet te nasıl dıcem bana ne takıcaksınız dıye hadı onu sordum eltıye ne taktınızı asla becercegımı sanmıyorum yaiste iliskinizde altin pazarlığı vs normalse - bunu soylemeye utanmayacaksan - cekinmeyeceksen net bir sekilde ne takilacagini kararlastirin.
ben hayatta soramam, bir gram altin siparis de veremem :) o yüzden kendi yapamayacagim bir sey. ama size "nişan yapana kadar altin takariz" diyorsa net bir sey soylemesi lazim. yani normalde zaten diger geline 20 taktilarsa, kafalarında sana dusundukleri gram 20yse o zaman arada bir adaletsizlik olur. sana takmayi dusundukleri neyse onu ogren ustune salon parasini ekle - o zaman adaletsizlik ortadan kalkar, adamin dediği mantikli hale gelir:))
eger utanip cekinirsen, soramazsan zaten evlendikten sonra kulagina gelir eltiye takilanlar (erkek tarafi taktigini konusmayi, boburlenmeyi cok sever) eger ayniysa ya da onunki fazlaysa kendini enayi gibi hissedersin.
Evet. Keşke iliklerini somurseydimpişman mısınız pekı yaptırmadıgınızza
bnce boyle dedı amam ıstersende yapılır sen bılırsın dedı zorlamadıKız tarafı ne yapıyor sizin bölgede ? Yani masrafı yapacak kişi gerek yok deyince de nasıl heves edeceksin ki
Sizin bölge neresi bekar tanıdıklarımız var ona göre o bölgeden bulsunlar söyleyelimyazmayı unutmusum duzelttım erkek tarafı yapıyor bızım bolgemızde
bundan da ziyade sizin evinizde yapılması durumunda annenizin ve sizin ailenizin yorulma uğraşma durumu daha da artıyor. Onlar karşılığı altın dahi alsalar bunu kabul etseniz bile bunca işin gücün yükü sizin ailenizin sırtından geçecek. düşüncem eltinize dışarıda yapmışlarsa siz de dışarıda yaptırın, siz lüks bi yer seçmeyin de madem kalabalık olmayacaksanız minimal bi yer tercih edin. altın işine gelince de nişanda takılanın üzerine eklenerek düğünde yeniden takılıyo zaten. Yani size yine düğünde takılmışcasına olacak her şeydemek istedıgım bu ıste bıde yapıcak guclerı olmasa ıstenmez ama var yanı dıgerıne lux bıyer tutulmus sımdı bnde yok evde olsun desem kıymetım mı artıcak sankki
şu aşamada insan utanıyor işte zaman gecıp akıllanınca gozu acılıyor kadınların :)Evet. Keşke iliklerini somurseydimşimdi sadece ortamda ;" ellerimle kazıdım masrafsız evlendi "dışında bir şey kazanmadim ha bir de ellerimle kazıdım her şeyi halleder üstesinden gelmeyecek şey yok ."diyorlar o kadar sana esirgenen başkasına harcaninca ;" isteyince yapıyorlarmış" diyorsun.
Yani zorlamamıştır ama istekli de değil belli ki. Bilemiyorum 13 seneye girdim evlilikte hala bir şey istediğimde eşim “çok gerekli değil gibi ya” dese almambnce boyle dedı amam ıstersende yapılır sen bılırsın dedı zorlamadı
bmm karakter yapıma gore aslında asla sorun yapmam kıyas yapmam yanı ona yapıld bn evde oldu falan dıye ama dedıgın gbı ılerde ya eltı bısey derse yada kaynanagılın hor gorme durumu olursa ozman ıcıme batar ıste yoksa kendı ıcımdende gelmıyor gıt mekan tut hazırlan hıc hevesım yok oyle seylereSizin bölge neresi bekar tanıdıklarımız var ona göre o bölgeden bulsunlar söyleyelim
bundan da ziyade sizin evinizde yapılması durumunda annenizin ve sizin ailenizin yorulma uğraşma durumu daha da artıyor. Onlar karşılığı altın dahi alsalar bunu kabul etseniz bile bunca işin gücün yükü sizin ailenizin sırtından geçecek. düşüncem eltinize dışarıda yapmışlarsa siz de dışarıda yaptırın, siz lüks bi yer seçmeyin de madem kalabalık olmayacaksanız minimal bi yer tercih edin. altın işine gelince de nişanda takılanın üzerine eklenerek düğünde yeniden takılıyo zaten. Yani size yine düğünde takılmışcasına olacak her şey
ilk gelin olsanız sizin de isteğinize bağlı istediğinizi yapın derim ama eltinizi lüks bi şekilde yaptı diye anlatıyorsanız ilerde bunu sorun yapabilirsiniz, onlar da bunu kullanabilir bi laf söyler siz de probleme çevirebilirsiniz eşinize karşı. Ne içinizde kalsın ne ailenize yük olsun, ayarlayın minimal düzgün bi yer yapın geçin. mutluluklar.
Utanma değil , kültürlerini bilmiyordum. Başkasına ne yaptılar haberim yoktu. eşimin ailesinde severek evlenen ve tek yabancı benim hep aile içi evlilik olmuş kuzenler evlenip durmuşşu aşamada insan utanıyor işte zaman gecıp akıllanınca gozu acılıyor kadınların :)
Valla bende zamanında isteme söz nişan hepsi bir arada bizim evde yaptım bugün olsa yine aynısını yapardım kına da yapmadım hiç pişman olmadım değerimde azalmadıkızlar görüştüğüm kişi isteme ve nişanı tek bi günde ev ortamında yapalım dıyor boşyere mekan tutmayalım gerek yok dıyor nişan için ailesi kararı bize bırakmış durumda ben ise boyle şeylere cok hevesli isteklı bırısı deılım aslında yanı suan ıcın oyle dusunuyorum evde de olabılır belkı ama bı kac ay once evlenen abisinin eşi nişan için yaşadığımız sehırde hıcde fena sayılmacak lüks bi düğün salonu tutturmuş.
bnm gorustugum kısı ise dugun zaten yapılcak nısana gerek yok onun yerıne altın yapılır sana fena mı olur dıyor. ama istersende tututulur dıyerek fıkrını belırrttı yanı.
dedıgım gıbı suan ıcın hevesım yok gıbı evde yapmayı kabul etsem pişman olur muyum acaba sonra yada alçak gönüllü olmak sonradan değersizleştirir mi onların gozunde birde nişan manevı bısey altın maddi onun yerıne bılezık taıklmasını kabul etmek mantıklı mı tecrubelı olanlar fıkır verebılır mı
yapılan yorumlar uzerıne duzelteyım bizim bulundugumuz bolgede nişanı erkek tarafı yapıyor kızlar
aynen ama suan ucretsız ıznde bırakmadı daha bu işte evet aılecek yapıyolar ama işin basında bu kardeslerıde buna uyuyor ve maaş sistemı varmıs zaten yanıSiz bir ay önce iki aday var hangisini seçeyim diye sormuştunuz. Memurluğu bırakırım kendi işimi kurarım, her ay maaş mı bekliycem diyeni mi seçtiniz? Bence iki adayı da seçmemeliydiniz. Hem aile işi hem kalabalıklar. Üstelik memurken maaşı, bütçesi geliri ayrıyken bırakıp ortak işe giriyor. Hakkınızda hayırlısı olsun ama daha 1 ay bile olmadan bu kadar önemli bir kararı niye aldınız?
Madde 1; ben asla sorun yapmam böyle şeylere takılmam benim karakterim böyle deme.bmm karakter yapıma gore aslında asla sorun yapmam kıyas yapmam yanı ona yapıld bn evde oldu falan dıye ama dedıgın gbı ılerde ya eltı bısey derse yada kaynanagılın hor gorme durumu olursa ozman ıcıme batar ıste yoksa kendı ıcımdende gelmıyor gıt mekan tut hazırlan hıc hevesım yok oyle seylere
Gülüyorum ama inanılmaz da katılıyorumEvet. Keşke iliklerini somurseydimşimdi sadece ortamda ;" ellerimle kazıdım masrafsız evlendi "dışında bir şey kazanmadim ha bir de ellerimle kazıdım her şeyi halleder üstesinden gelmeyecek şey yok ."diyorlar o kadar sana esirgenen başkasına harcaninca ;" isteyince yapıyorlarmış" diyorsun.
Aynen öyle.Madde 1; ben asla sorun yapmam böyle şeylere takılmam benim karakterim böyle deme.
Öyle bi gün geliyo ki senin yapı taşını bile değiştiriyorlar çiçeğim ben böyle bi insan değildim diyorsun
Gülüyorum ama inanılmaz da katılıyorumkimse sana madalya vermiyo sonradan
net karar vermeden oyuzden burada sormak ıstedım zaten tecrubelı kısılere demkkı fazla mutevazzı olmamak gerekkMadde 1; ben asla sorun yapmam böyle şeylere takılmam benim karakterim böyle deme.
Öyle bi gün geliyo ki senin yapı taşını bile değiştiriyorlar çiçeğim ben böyle bi insan değildim diyorsun
Gülüyorum ama inanılmaz da katılıyorumkimse sana madalya vermiyo sonradan
e soramayacaksan- soyleyemeyeceksen "bana ne babasindan, neden ben kocamla yatacagim diye babasi bana birkac yuz binlik masraf yapsin ki" de, geç git.cok haklısın ama suan düşünce bıle utandım beceremem kesın bn bunu sormayı :) muhabbet te nasıl dıcem bana ne takıcaksınız dıye hadı onu sordum eltıye ne taktınızı asla becercegımı sanmıyorum ya
bıde bu muhabbettı yanlış anlarsa al başına sorun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?