evde mi mekanda mı mantıklı

Eğer nişan istiyorsan yaptır. Fazladan bir bilezik sanki ilerde kolunda mı duracak? Bişey alırken gidecek.

Eğer nişan istiyorsan yaptır. Fazladan bir bilezik sanki ilerde kolunda mı duracak? Bişey alırken gidecek.
aynen bılezık dıyınce bnde oyle dusundum nişan bi hatıra olarak bı omur kalır ama altın nereye kadar.
ama işte kendı evde yapmayı teklıf ettı yok mekan ıstıyorum dersem tutarlar ama aılenın bı kısmı farklı sehırlerde yanı nişan yapsam tum hepsi gelemez acıkcası az bı katılım olursa eger bunun ıcın mı tutturdun demezler mı

Daha küçük bir yer tutarsınız sizde.

yanı bnm ıcınde olmazsa olmaz bısey değil cok heveslı deılım acıkcası ama cevremdende gorgum kadarı ıle gercekten mutevazı ve mantıklı davranan gelınlerı cok hor gorduler yanı bısey bılmıyoda ıstemıyır gıbısınden ama nerdede ukala ısteklerı olanlar var el ustunde yanı buda tedırgın edıyor bnı

yazmayı unutmusum duzelttım erkek tarafı yapıyor bızım bolgemızde
sadece aıle buyuklerının gelmesı yeterlı olur sıgarız dedı bılmıyorum
Sen bilirsin ama planlanan gibi olmuyor,sen diyorsan biz on kişi cagiririz on kişi gelir ok,ama 20kisiden sonrası evde sıkıntı.

Sen bilirsin ama planlanan gibi olmuyor,sen diyorsan biz on kişi cagiririz on kişi gelir ok,ama 20kisiden sonrası evde sıkıntı.
aılenın bı kısmı farklı sehırlerde yanı nişan yapsam tum hepsi gelemez acıkcası az bı katılım olursa eger bunun ıcın mı tutturdun demezler mı
zaten bız asırı kalablık buyuk bı aıle deılız onlarıda hıc sormadım acıkcası kac kısı gelır otaraf kalablık olur mu onu bılmıyorum

Kizkardesime- Nisan yapacagiz en en en fazla 40-50 kişi olacak o da en abartı sayımız küçük bir cafeyi tuttuk 3 saatliğine. Yani evde saçma oluyor kimse ne yaptığını anlamıyor hele de salon küçükse.

Evinizi kirletmeyin birakin salon tutsunlar.sanki onları düşününce aferin diyip madalya mi takacaklar.ben neler neler yaptım bir gün Allah razı olsun demedi kimse.

Evinizi kirletmeyin birakin salon tutsunlar.sanki onları düşününce aferin diyip madalya mi takacaklar.ben neler neler yaptım bir gün Allah razı olsun demedi kimse.
demek istedıgım bu ıste bıde yapıcak guclerı olmasa ıstenmez ama var yanı dıgerıne lux bıyer tutulmus sımdı bnde yok evde olsun desem kıymetım mı artıcak sankki

bide evde olunca nasıl oluyor kı yuzuk takılıyor tatlı yenıyor e ondan sonra dağılıyor mu herkes yanı
mıllet oturmaya yer bulamaz o ortamda oyun falanda olmaz kı

valla konu sahibi onemli olan senin ne düşündüğün. ben oldum olasi cok sacma bulurum nişanı kinayi. kimseninkine de severek gitmem. Akrabalarimin da en yakin olan bazilarina ciddi kıl oluyorum.
ablam evlendi on sene kadar önce. söz icin eve ne kadar anne tarafi akrabasi varsa coluk cocuk dolustular. o gürültüden, hengameden isteme seramonisini kacirdim. insanlar ayakta izlediler falan. rezillikti (ki ablam annemi acik acik tembihlemisti "kardeslerini sevmiyorum lutfen cagirma guzel günümde gormeyeyim suratlarini diye). sonra nişan oldu ailem manzarali guzel bir davet salonu tuttu. elit elit basladi, ilk dans muzigi - nisan kurdelesi kesimi falan. salonun muzik sistemi var diye muzik isini dusunmemislerdi. meger muzik dedikleri kolbasti, horon, roman havasi falanmis. asiri yüksek bir sesle - ozellikle hoparlor yanindaki insanları rahatsiz ede ede çaldı hic de eglenmedik. bir de düğün desen evlilik kutlaniyor. nisanda ne kutlaniyor. zaten kizi istemede verdin duyurdun
coook gereksiz.
o yüzden ben airbnb'den yasadigim sehre yakin birkac villa buldum. genis bahcesi, icinde 5-6 odası olan. Onlardan birini tutup cekirdek aile olarak cumartesi sabahtan gidip mangal falan yapıp akşam isteme nisan merasimi ve pazar sabahı guzel bir kahvalti - geze geze dönüş seklinde bir isteme / nişan planladim.
Benim bakis acima göre en temizi, en guzeli bu.
ama sizin hevesiniz varsa - cevrenizdekilerin dediklerine kafaniz takiliyorsa (ben hic ciddiye almam, gercekten umursamam da. isteyen istedigini düşünsün, hakkimdaki kötü dusunceler beni etkilemez) , bir geline luks nisan otekine ev nişani yapan es ailesinin adaleti saglamayacagini düşünüyorsaniz yine de siz bilirisniz
bir de altin aliriz altin aliriz demis es adayi. Normalde ne kadar takacaklar? diger geline ne kadar takacaklar?
mesela normlade de sana 20 gram ona 20 gram bilezik takacaklarsa sor dugun salonunu ne kadarsa onu grama cevir o kadar daha eklesin sana atiyorum 30 gram ona 20 gram taksinlar. o zaman adalet sağlanır.
ha bana göre erkegin ailesinden altin beklemek - talep etmek de hos degil ama sizin iliskiniz bu sekildeyse en adili bu olur.

Yanı ılıskımız bu sekılde deıl bana konuyu da kendısı actı fıkrıde ortaya kendısı attı bn mekan ıstemıyorum babamlar onun yerıne bıze altını fazla taksınlar dedı bnde daha net bısey demedım
ama dıger kızın dugunu bnle tanısmadan once olmus bıtmıs kac grm altın takıldı bımıyorum acıkcası boyle bıseyde sorulur mu onu da bıomıyorum
dıgerıne 20 takıldıysa banada 20 takılınca buna bnm konustugm kişi karsı cıkar mı onu da bu konuda kestiremıyorum acıkcası bunu o bılır cunku abısıne ne kadar takıldı bn soramam bunu

Nisani erkek tarafi mi yapiyor? Kiz tarafi ne yapıyor? Sadece katilim mi gösteriyor?

Bu durumda abiye yapildiysa size de yapilsin, abiye yapıldığı icin masraftan kacinmaya çalışıyor olabilirler. Ben tecrubelerime dayanarak masraf ettirmeyen/edilmeyen gelinin kiymeti olmadigini soyleyebilirim.

Evet cok cirkin ama isin sonunda durum bu.

o tarafla beraber mı 40 kısı olucaksınız
ev kucuk tabı tokı evı yanı
Evet. Karşı tarafın sadece anne babası kardeşi ve damat gelecek. Uzak sehirdeler. 40 kişi de kardeşimin arkadaslari falani filani yani. Toki evine 10 kişi girseniz bile kalabalık olur.

iste iliskinizde altin pazarlığı vs normalse - bunu soylemeye utanmayacaksan - cekinmeyeceksen net bir sekilde ne takilacagini kararlastirin.
ben hayatta soramam, bir gram altin siparis de veremem :) o yüzden kendi yapamayacagim bir sey. ama size "nişan yapana kadar altin takariz" diyorsa net bir sey soylemesi lazim. yani normalde zaten diger geline 20 taktilarsa, kafalarında sana dusundukleri gram 20yse o zaman arada bir adaletsizlik olur. sana takmayi dusundukleri neyse onu ogren ustune salon parasini ekle - o zaman adaletsizlik ortadan kalkar, adamin dediği mantikli hale gelir:))
eger utanip cekinirsen, soramazsan zaten evlendikten sonra kulagina gelir eltiye takilanlar (erkek tarafi taktigini konusmayi, boburlenmeyi cok sever) eger ayniysa ya da onunki fazlaysa kendini enayi gibi hissedersin.

Aynen öyle. Ben hiç bir şey istemedim bütün ceyizimle ev dizdim kaynima kız istediler kızın uçak bileti parasından kuaför parasına kadar 1 günde 200 bin harcamislar ,igneden iplege kıza ev doseyeceklermis ,kız sadece bavulunu alıp gelecek bavulun içindekileri de kp alacak bana düğün yapamayız cenazemiz var diyen kp kıza düğün salonu ile çalgıcı ayarliyordu sorsan en sevdikleri gelin benim ve kp ve kvturkiye genellemesine göre en iyi en kanatsız melek.

yanı evet adet boyle oldugu ıcın boyle olcak benlık bısey deıl bu duzen
bmmde hevesım olamamsına ragmen sırf dedıgınız seyden dolayı yıne yaptırasım var ınanaın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…