neden bu kadar abarttınız anlamadım. Arkadaş gruplarında olur böyle şakalaşmalar. Genelde de bir gece biri seçilir, bu planlı olmaz, kendiliğinden gelişir ve sürekli o misafirlik boyunca onun üstüne gidilir. çok standart bir muhabbettir bu. üstelik sevinmelisiniz, bu seçilen kişi genelde en sıcak bulunan, en sevilen, en yakın görülen kişi olur; daha da fazlasını söyleyeyim genelde o kişinin en yetenekli olduğu konuda üstüne gidilir.
Mesela ben şiir yazarım ve eşim de çok romantik bir adamdır, bana şiir filan okur. Bizim arkadaşlar bize yüklenmeyi kafalarına koydularsa başlarlar benim şairliğimden çıkarlar kocamın şiir okumasından, bütün gece didişiriz de didişiriz. Hiç de alınmak aklıma gelmez. Düşünsenize sizin yemekleriniz gerçekten kötü olsa espiri yapabilirler mi? Yapamazlar. Güzel olduğu için o konuda espiri yapmak da sakınca görmezler, çünkü yemekleriniz güzeldir ve bunu yapılan espiriler yanlış anlaşılmaya mahal vermez. Kötü yemek yapmış olsanız o konuda yapılamaz espiri.
Mesela kardeşim de aynıdır. çok güzel yaptığım yemekler vardır benim. Kardeşim ve eşime pişirince sorarım "nasıl olmuş?" diye. Beni yerin dibine batırırlar, ille övülmek mi istiyorsun, pek de birşeye benzememiş, mecburen yiyeceğiz yoksa kafamıza tavayı yeriz.....vs vs " diye. Ben de "evet ne muhteşem yemek yaptığımı söylemek zorundasınız, yoksa burdan çıkış yok" derim. Dakikalarca güler eğleniriz.
Bence ortamı siz boşmuşsunuz. Eşiniz de katılmış hazır. Siz de kendinizle dalga geçip eğlenecektiniz. Ne siz ağlayacaktınız ne insanlar gerilecekti. Hele hele bir misafire mutfakta, eşi espiri yaptı diye "ben emek vermiştim, siz espiri yaptınız" diye kapris yapmak çok yakışıksız bence.
Biraz kendinizle barışık olun ve kendinizle dalga geçmeyi öğrenin. Insanlar daha az üstünüze oynayacaktır böyle ortamlarda.