Evde köpek bakmak

Köpeklerin alanı özgür olmalı.
Mesela kedi kuş balık onların yaşam alanı daha kısıtlı olabiliyor. Ama köpek öyle değil. Çok koşmak ister, enerjisi çok olur.
Dini bir hassasiyet açısından da tercih etmem köpeği evde beslemeye.
Bahçeli evde bile zor. Çünkü bahçeli evde bile kısıtlı köpek için. Onlar büyük alanlarda koşup oynamak ister. Siz bir de çok aşırı sınırlandırmışsınız.
Kedi ve kuşum var onlar bile o şartlara dayanamaz.özellikle kediler kapalı kapı önünde ağlıyorlar hiç sevmiyorlar kapalı kapı.

Sırf cocuk veya cocuklar istiyor diye kopek alinmaz. Sizinde bakmaya hevesli, kopegin sorumlulugunu almaya hazır olmaniz gerekir. Neticede o kopek evde tüy dokecek (tüy dokmeyen cinsler oldukca az) evin cesitli köselerine çişini kakasini yapacak (alistirana kadar yapmama gibi bir ihtimali yok) ve bunun temizligini cocugunuz degil siz yapacaksiniz. Ayrica bu kopegin ilgi ve sefkate de ihtiyaci olacak. Kopek bu ihtiyacini sadece cocugunuzdan degil sizden de bekleyecek. Sizden goremediginde uzulecek. Yrn bir gün cocugunuzun hevesi gectiginde temizlik, yeme icme disinda ihtiyaci olan ilgiyi de (sevgi sefkat gezdirme vb) tek basiniza sirtlayabilme potansiyeliniz olabilmeli. Bu arada apartmanda oturuyorsaniz bu durum da sikinti yaratabilir sizin icin. Kopek havlama ve aglama seslerinden rahatsiz olacak olan ve sikayet de bulunacak olan komsularinizi da hesaba katmaniz gerekir.

Merhabalar 7 yıldır kedi 5 yıldır köpek bakan biri olarak söylüyorum öncelikle çocuklarınıza çok doğru şeyler söylemişsiniz evet köpeğin evin içinde belli sınırları olmalı size saygı duymalı tuvalet alışkanlığını kazandırıp düzenli tuvalete çıkarıp mamasını kaliteli ve güzel verirseniz çok tüy dökme problemi olmaz yani her gün süpürge tutmak zorunda kalmazsınız naçizane fikrim bilen de bilmeyen de yazmış sadece evinde köpek arkadaşı olanlar yazarsa daha faydalı olur ayrıca merak ettiğiniz soru varsa severek yardımcı olurum ☺️ Sahiplenmeden önce lütfen iyi düşünün yapabilecekseniz alın mesela kediyi 2 gün evde bırakıp bir yere gidebilirsiniz ama köpek her zaman ya yanınızda olacak yada acil durumlarda güvenerek bırakacak bir tanıdığınız olacak 👍🏼

Çok severim köpekleri ama çok. Yaşlı komşumuz artık gezdiremiyor diye köpeğiyle ilgileniyoruz 3 yıldır. Harika hayvanlar. O kadar zekiler ki. Sahip olduğunuz duyguları biliyorlar. Bir köpek insanın başına gelebilecek en güzel şeylerden biridir eminim buna. Lakin gelin görün ki komşumun evine giremiyorum koku yüzünden ki çok temizdir. Her gezmeden sonra ayaklarını sileriz. Diş bakımını yaptırırız. Yıkarız haftada bir. Ama yok o kokuyla ben yaşayamam. Cok ama çok düşünülmesi gereken bir durum. Birde şanssız olurda hastalık sahibi olursa sağlık ve tedavi masrafları da düşünülmeli. Eve girdiği andan itibaren bir aile üyesi olacak nasıl cocujlarinizdan vazgeçmeden yasacaksaniz onun içinde duurm değişmemeli. Türkiye bir hevesle alınıp 3 ay sonra sokağa terk edilen canlılarla dolu ne yazık ki

Yıllardır köpek bakan biri olarak umarım köpek falan sahiplenmemişsinizdir. Yazık günah olur o hayvana.

Yeri gelmişken

IMG_20191210_013123.jpg

Çok severim köpekleri ama çok. Yaşlı komşumuz artık gezdiremiyor diye köpeğiyle ilgileniyoruz 3 yıldır. Harika hayvanlar. O kadar zekiler ki. Sahip olduğunuz duyguları biliyorlar. Bir köpek insanın başına gelebilecek en güzel şeylerden biridir eminim buna. Lakin gelin görün ki komşumun evine giremiyorum koku yüzünden ki çok temizdir. Her gezmeden sonra ayaklarını sileriz. Diş bakımını yaptırırız. Yıkarız haftada bir. Ama yok o kokuyla ben yaşayamam. Cok ama çok düşünülmesi gereken bir durum. Birde şanssız olurda hastalık sahibi olursa sağlık ve tedavi masrafları da düşünülmeli. Eve girdiği andan itibaren bir aile üyesi olacak nasıl cocujlarinizdan vazgeçmeden yasacaksaniz onun içinde duurm değişmemeli. Türkiye bir hevesle alınıp 3 ay sonra sokağa terk edilen canlılarla dolu ne yazık ki
Kendimi bildim bileli hayvanlar ile yaşıyorum . O koku silindiği için . Yıkansa her seferinde (ayakları poposu) öyle kokmaz . Mantık çok basit , tuvaletten sonra sadece popomuzu silsek , haftada bir yıkansak biz de kokarız hem de öyle böyle değil . Evimde köpek olduğunu bilmeyen anlayamaz , o kadar da iddialıyım😎
Ayrıca komşunuz için böyle birşey yapmanız harika ! ❤️

Sevgili konu sahibi ; bu konuya daha önce de yorum yazmıştım şu anda yaşadığım olay ve sizin konuyu tekrar görmem ile yine yazmaya karar verdim ;

Kedi -köpek bakmak hep söylediğim gibi hayvanı 3 dakika çişe çıkarıp , önüne mama koymak değil.. bunlar işin en kolay kısmı .
Tatillerinizi ona göre hesaplamanız gerek örnek verecek olursam ; bebeğim doğdu henüz 3 aylıkken Türkiye’ye gitmek istedik ,(1 haftaya kadar gittiğimizde , burda güvendiğimiz birlerine emanet ediyoruz ama 1 haftadan fazla ise onu da yanımıza alıyoruz ve bu sefer 1 ay kalacaktık) normalde 2,5 saatte orda olacakken , köpeğimiz olduğu için arabayla gitmeyi tercih ettik . Çünkü uçakta gözümün görmediği bir yerde uçmasına gönlüm el vermedi, ya üşürse? Korkarsa ? Allah korusun ! Kalp krizi geçirirse ? Ve biz 3 aylık bebek ile , KÖPEĞİMİZ yüzünden o kadar yolu arabayla gittik . Dura kalka, her ikisinin de gönlünü yapa yapa . Her gittiğimiz yere önce köpek kabul ediliyor mu diye soruyoruz mesela . Maddi -manevi yük tabii ki .
Normalde her 3 Ayda bir ama bebeğim olduğu için her ay verilen iç parazit hapı ; para.
Mamaları ; para .
Her sene yıllık aşıları ; para
Oyuncakları ; para
Kış geldi mont aldık ; para (elbette çocuk gibi her sene büyüyor , bu küçülecek diye bir şey yok ama eski montu küçüldü çünkü kilo aldı )
Bunlar aslında kolay kısımlar.
Bide para vermekten daha zor kısımları var ;
Saat kaç olmuş ? 00.30 aslında uyuyordum ama niye uyandım? köpeğim uyandırdı...
neden ?çünkü ishal olmuş (!) dün geceden beri ; dün gecede (saat 24.00 ve 04.00) 2 kez çıkardım, şimdi de çıkardım . Ondan önce gelmiş yanıma ama ben duymadım , banyoya yapmış bide kalktım gece 24’te yerden pok temizledim .. bir yandan da kendime çok kızdım , onu duymadım , karnı ağrıyana kadar tuttu
( - tutamadı) diye .. sonuçta ishal olunca nasıl karnımız ağrıyor hepimiz biliyoruz . Geçmezse yarın doktora götüreceğim . (Aynı zamanda para )
Tabi tüm bu bahsettiklerim zaman da ...

Biliyorum çok uZun yazdım , özür dilerim ama demem o ki ; ‘koltuğa çıkmayacak sevmeyeceksiniz , ellemeyeceksiniz’ ile olmuyor. Siz istediğiniz kadar engellemeye çalışın bir şekilde olacak istemediğiniz her şey , bebeğime yemek yedirdim , bez almayı unutmuşum ağzı için almaya gittim bi geldim ağzı burnu tertemiz , kafamı çevirdim bizimki temizlemiş ki asla öyle birşey yapmaz çok söz dinler, akıllıdır Ama köpek sonuçta bu sefer dinlememiş . %100 nasıl garanti verilir ki ?
Köpekler kuralları sever ama ‘sevgi’ ile olanlar sadece onu mutsuz eder . Siz iyice düşünün taşının , ishal olduğunda ona bağırmadan temizleyebilecek misiniz ? Ben alıp bide inceliyorum kurt 🐛 var mı ? Kan var mı? Yapabilecek misiniz tüm bunları ?
çocuğunuzun ağzında tüy görünce ya da Bir süre sonra ağır gelip verecekseniz hayvanı hiç alıştırmayın , onlar bu süreci çok daha zor atlatıyorlar . Bizlere bağımlılar çünkü .
Tekrar özür dilerim bu kadar uzun olduğu için 🙈

Son düzenleme:
Köpekleri bende çok severim ama hem evde bakmak dinen uygun değil hemde aşırı zor bir bakımı var bir arkadaşım düşünmeden almıştı şimdi sahiplendirmeye çalışıyor köpek yerine kediyi düşünün bence tüy sorunuda sadece balıkta yok :) onun dışında bizimde saçımız kılımiz dökülüyor evde kedim var ne kadar ıyide baksak tüy döküyor ama sorun değil bizim için öpüp koklarız :) ama suda varki bahçeli bir evim olsa o bahçede bir köpek isterdim. Iyi düşünüp karar verin bence zahmetli bir hayvan istemiyorsanız güzel bir akvaryum alıp içini çeşit çeşit doldurabilirsiniz hem temiz hem dekoratif

Köpeğin bakımı konusunda bilgim yok ama aşıları,tüylüyse tüylerin taranması, eldiveni vs. Olursa kıl, tüy, parazit sorun olmaz.
Kedi bakmış biri olarak;
kucağa alınmayacak, koltuğa çıkmayacak, kapılar kapalı olacak kısmı biraz hayal.
Siz istemeseniz de olacak.
Katılıyorum. Bizim kedimiz koltuk tepesinde uyurdu. Canım Bi de güzel uyur nasıl uyuma orda diyebiliriz ki.

berlin8982 berlin8982 çok geçmiş olsun, yavrucak nasıl ağrı çekiyordur kim bilir:KK43: hastayken bile eve yapmamak için nasıl çaba sarf ediyorlar garipcikler.
Maddi olarak herşeyine yetebilmeniz dışında çok sevseniz bile aynı evde yaşamaya sabrınız yoksa bir evcille yaşayamazsınız.
Bakın kış geldi, benim minik ufak ırk ve büyük ırklardan çok daha fazla üşüyor, ayağı taşa bassa titremeye başlar, hemen kucak istiyor üşüyünce, kış mevsiminde yapışık ikiz modundayız, şu an bile hanımın üstüne battaniye örttüm kucağımda uyuyor, yatmaya gidince yine yatakta benim yastığa başını koyup yorganı üstüne örttürecek, ondan kalan kısma ne kadar sığarsam ben yatacağım:)))
Kış sebebiyle tabii dışarı çıkarken yağışlıysa yağmurluğu, ayazsa montu kazağı derken bildiğiniz bebek bakıyorsunuz, bu bebekler hiç büyümüyor üstelik, sürekli size ve ilginize muhtaç oluyorlar.

berlin8982 berlin8982 çok geçmiş olsun, yavrucak nasıl ağrı çekiyordur kim bilir:KK43: hastayken bile eve yapmamak için nasıl çaba sarf ediyorlar garipcikler.
Maddi olarak herşeyine yetebilmeniz dışında çok sevseniz bile aynı evde yaşamaya sabrınız yoksa bir evcille yaşayamazsınız.
Bakın kış geldi, benim minik ufak ırk ve büyük ırklardan çok daha fazla üşüyor, ayağı taşa bassa titremeye başlar, hemen kucak istiyor üşüyünce, kış mevsiminde yapışık ikiz modundayız, şu an bile hanımın üstüne battaniye örttüm kucağımda uyuyor, yatmaya gidince yine yatakta benim yastığa başını koyup yorganı üstüne örttürecek, ondan kalan kısma ne kadar sığarsam ben yatacağım:)))
Kış sebebiyle tabii dışarı çıkarken yağışlıysa yağmurluğu, ayazsa montu kazağı derken bildiğiniz bebek bakıyorsunuz, bu bebekler hiç büyümüyor üstelik, sürekli size ve ilginize muhtaç oluyorlar.
Aynen öyle o yüzden çok üzüldüm ya . Biz olsak bağrış çığrış ‘ay tuvaletim geldi’ der koşarız . Ama o az önce kapının önüne geçmiş ağlıyor ..
Maddiyatı geçtim vicdan yükü resmen 🤦🏻‍♀️ İnsan başka hayvanlara da duyarsız olamıyor . Bazen iyi ki diyorum , iyi ki içimizde var bu , bazen de keşke bu kadar hassas olmasaydım diyorum . Yaşadığım yerde sokak hayvanı yok ama her sene Türkiye’de tatillerim kedi -köpek-kuş börtü böcek peşinde koşmak ile geçiyor .
Ne yapalım biz de böyleyiz , iyi ki de böyleyiz ❤️

Merhaba Hanımlar,

Çocuklar uzun zamandır evde köpek besleyelim istiyorlar. Ben de çok isterim ama bu güne kadar hiç cesaret edemedim, ya altından kalkamazsak diye hep "siz büyüyünce", "bahçeli eve çıkınca" vs deyip geçiştirdim. Kendim de çok özeniyorum, köpekleri çok seviyorum ve ama evin içinde temizlik ve bakımın altından kalkabilir miyiz diye tırsıyorum. Bu yüzden çocuklar istedikçe aslında "ayyy ben de istiyorum" demek geliyor içimden ama kendimi tutuyorum-tutuyordum:) Taki eşim sahiplendirilmek istenen çok tatlı bir köpeğin resmini gösterene kadar. Bayıldım, bayıldım ve kendimi tutamadım, çocuklardan çok "evet evet alalım" dedim, dolayısıyla çocuklar çok heveslendiler. Bir yanım köpek için heyecanlı, bir yanımda korkular. Tuvalet eğitimi olan, kısa tüylü, küçük cins köpeklerden. Köpeği gezdirme konusunda da tamamız. Tüyleri çok dökülmez sanıyordum ama dökülüyormuş. En çok tüy olayından korkuyorum. Evde iki çocuk var 4 ve 10 yaşında. Yatak odaları ve mutfak kapıları hep kapalı duracak köpek girmeyecek dedim, çocuklar tamam dediler. Yerlere terliksiz basılmayacak dedim, tamam dediler. Koltuklara bindirilmeyecek, kucağa alınmadan sevilecek oyun oynanacak dedim :KK57: tamam dediler. Çalışan biriyim, her akşam süpürge yapmak zorunda mı kalacağım? Koku ile başedebilecek miyim..... Off off, yorumlarınıza ihtiyacım var hanımlar :KK43:
Odaların kapıları kapatılacaksa
Koltuga çıkılmayacaksa
Kucaga alınıp sevilmeyecekse
Hiçç sahiplenmeyin o yavruyu işkence etmeyin hayvana oyuncak köpek alın bari dursun biyerde biblo gibi

Aynen öyle o yüzden çok üzüldüm ya . Biz olsak bağrış çığrış ‘ay tuvaletim geldi’ der koşarız . Ama o az önce kapının önüne geçmiş ağlıyor ..
Maddiyatı geçtim vicdan yükü resmen 🤦🏻‍♀️ İnsan başka hayvanlara da duyarsız olamıyor . Bazen iyi ki diyorum , iyi ki içimizde var bu , bazen de keşke bu kadar hassas olmasaydım diyorum . Yaşadığım yerde sokak hayvanı yok ama her sene Türkiye’de tatillerim kedi -köpek-kuş börtü böcek peşinde koşmak ile geçiyor .
Ne yapalım biz de böyleyiz , iyi ki de böyleyiz ❤

Doğru diyorsun, hasta olduklarında insan ne yapacağını şaşırıyor, dediğin gibi biz olsak tuvaletim geldi deriz, ağrıyan yerimizi söyleyebiliriz ama onların ağzı var dili yok, ağrısı olsa bilmezsin, canı acısa gıkları çıkmaz:KK43: vicdan yükü tam yerinde bir tanımlama olmuş, Türkiye'de maalesef sahipsiz çok hayvan var, en çok da bir heves alınıp sonra sokağa atılanlar var ya, onlar mahvediyor beni berlin:KK43: sokakta doğup büyüyen o koşullara az çok uyum sağlıyor ama sonradan sokağa atılanların psikolojisi çok bozuluyor, sahiplenip atanlara sinir oluyorum, onları asla hayvansever olarak görmüyorum ya da evindekine bakan ama sokaktakilere arkasını dönüp gidenler hayvansever olamaz kusura bakmasınlar, eziyet edenlere zehirleyenlere kızıyorum ama hayvansever görünüp sahiplendiği dışındakilere bir tatlı sözü bile esirgeyenlere de sinir oluyorum, köpeğine havlıyor diye sokaktakine vuranlar var yazıktır.

O yapılmayacak bu yapılmayacak diye bişey yok bir can o çocuğunuz gibi olacak, olmalı
Bu şekilde sahiplenmemeniz onun için daha dogru işkence olacak yavrucağa

Merhaba köpeğim yok ama olanlar kendiliğinden şarj yuvasına dönen kendiliğinden evi süpüren robot süpürge ile kıl tüy işine çözüm buluyormuş Bilgi vermek istedim.

Bana öyle geliyor ki siz bu köpeği sahiplenseniz bile bir müddet sonra bırakacaksınız. Köpek sahiplenmek evlat edinmek gibi aynı. Hem köpek de zaten muhtemelen sarece 30-40 metrekare salonda dolaştığı 2 çocuğun sürekli tepesinde olduğu bir hayattan pek memnun olmayacak gibi.

Siz hayvanı gerçekten sahiplenip ona yuva olmak için almak istemiyorsunuz. Siz sırf çocuklarınız sevinsin diye köpeği evinize alacaksınız ama, hayvanın bundan ne kazancı olacak? Kucağa almak yok, oraya girmek yok, buraya çıkmak yok. Hayvan sahiplenmek büyük sorumluluk ve özveri gerektirir. Alıp da koltuğunuza çıktı diye geri vereceksiniz boşuna bir de vebale girmeyin.

X