Selam kızlar...bence göz altı morlukları için en zararsız olan yağları bile kullanırken dikkatli olun...ben eskiden göz makyajımı bebe yağı ile temizlerdim güzelce arındırmama rağmen 4-5 yıl sonra etkisini gördüm ki yağ bezeleri çıktı...dermatoloğa gittim we anlattım bana göz çewresine yağlı kremlerin, yağların zarar werdiğini yağ bezeleri oluşturduğunu we göz çewresinin elastikiyetini bozduğunu söyledi...dikkatli olun...morlukları kaybedelim derken birkaç yıla kalmaz göz çewresindeki derinizi sarkıtabilirsiniz..bu yüz ifadenize yaşlı bir görünüm werir..yaklaşık 2 yıldır göz makyajımı yüz temizleme jeliyle yıkıyorum we ardından gece kremi sürüyorum yaşım 29 ancak 19-20 gösteriyorum tabi birazda genetik ancak yağlara dikkat edelim cildimize kullanırken çok sık yapmayın derim..
benim göz altı morlukları we kırışıklıkları için kullandığım bir tarif war..bence yağ yerine bunu kullanın haftada 3 gün yapıyorum bazende gerek görmedğimde 1 hafta filan hiç yapmıyorum...
1 çay kaşığı yaş maya
1-2 damla yağsız süt..
bunu karıştırıp yatmadan 20 dk önce sürüyorum we soğuk suyla yıkayıp yüzümü yatıyorum..
çok faydasını gördüm...kimde bi kırışıklık, kaz ayağı görsem hemen tawsiye ediyorum...gergin yapıyor elastikiyetini artiriyor ne hikmetse...we de nemli tutuyor kırışmayı önlüyor...
ben eskiden morluklar için her gün hatta ewdeyken bile kapatıcı stick kullanırdım bitmesen yenisini alırdım denizden bile çıksam sürerdim kapatıcıyı öle alışmıştım ki...ama bu mayalı tarifi yapmaya başladığımdan beri kesinlikle morluklar gitti we stickten oluşan (yaklaşık 10 yıldır hergun stick sürerdim) kırışıklıkların görünümü yok denecek kadar azaldı...
mutlaka deneyinn kızlar...
yağ bezelerimden eser kalmadı(tabi ben deri altında iyice yerleşmeden yağı bıraktım we önlemini aldım)artık ne stick sürüyorum ne de başka bişey...ne morluk kaldı ne de kırışıklık...haftada 3 kez mayalı tarif yeterli...tarifi weren suna dumankayaya da çok teşekkür ediyorum 10 senelik dertten beni kurtardığı için...
sizde deneyip bana teşekkür edeceksiniz...
sewgiyle...
Satenay x...
Canım bunu haftada 3 gün uyguluyorum...detaylı olarak anlatayım :)
Diyelim ki ptesi, çarşamba we cuma akşamı yapılacak...
Pakmaya markalı yaş maya marketlerde kolayca bulabilirsin...ben bunu buzdolabında saklıyorum...1 çay kaşığı alıyorum sora kağıdına sarıp buzdolabının no frost değil ama hani bazı bölmeleri daha fazla sogutma özelliğine sahip ya orada saklıyorum anneme tembihliyorum sıkı sıkı sakın kullanma diye...artık sticki bıraktım yaşmaya sız yaşayamaz oldum :)))
sora kutusunda mutlaka YAĞSIZ yazan sütten de 1 ya da en fazla 2 damlacık süt ilawe edip parmak ucuyla göz çewreme uyguluyorum ama derisine bu hafif şeyi uygularken bile öyle nazik dawranıyorum ki..hafifçe sürüyorum çekelemeden...sora tam 20 dk bekletiyorum..geriliyor cilt we gerildiği anda o kırışıklıklara nemin dolduğunu hissediyorusunuz..sora yine nazikçe soguk suyla yıkayıp yatıyorum...yatmadan önce yapmalısınız...çünkü gece boyunca mimik hareketleri yapmadığınız için daha etkili oluyor
hadi deneyin bakalım....