Maske Tarifleri Evde hazrladmz bakmlar

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta
forumdaki tarifin birini uyguladım. madecasol+bepanten krem+bepanten plus tarifi var ya!!!!
işte onu. gerçekten güzel..........

ama madekasolü araştırdım uzun süreli kullanımı cilt kanseri yapabilir diyor.

ben hemşireyim işin özü şudur; hücre bölünme ve çoğalma esnasında dışardaki etkenlere açıktır çünkü genetik şifre bir süreliğine korunmasız kalır. buda kansere yol açabilir. iyileşmeyen yaraların bir süre sonra kansere dönme ihtimalnen bu yüzden bahsedilir.

bende bu karışımı kullanıcam ama sürekli değil. arada bir ihtiyaç duydukça

ilgilenenlere.......

herkes birşeylerin içine hep limon katıyor.bende maden suyu limon karışımı yaptım burdan duyupta.inanın ilk kullanmama rağmen cildimde beyaz leke oldu çok şaşırdım.şimdi elimde ayna bakıyorum limonun yaptığı o beyaz lekeye:çok üzgünüm:

ya en guvenılır yontem lımon yoğurt sut baska tarıflere guvenemıyorum gecmıs olsun bu arda

bugun aydan Sener tv de bi tarif verdi arkadaslar .. yumurtanın akı ve bal ile cildine bakım yapıyormus aydan sener .. bende denemek istiyorum akalım nasıl bi sonuc verecek ..

Yaaa benim dudakLarda bi probLem varrr (
Çok küçükLer...Ne yapabiLirim fikriniz var mı ??

evet buğday yağı harika...

bugun aydan Sener tv de bi tarif verdi arkadaslar .. yumurtanın akı ve bal ile cildine bakım yapıyormus aydan sener .. bende denemek istiyorum akalım nasıl bi sonuc verecek ..

arkadaşım yumurta akını tek olarak sürdüğünde de cilde sıkılık veriyor gzenekleri küçültüyor ama cildinin temiz olması lazım....

bende az önce domatesi rendeledim az un kattım az da elma sirkesi karıştırdım cildimde 15dk durdu gözenekler gerçekten sıkı oldu ama geçici sıkılık mı bilemem onu bakalım yarına göreceğiz

ben hergün 2çay kaşıgı öğütülmüş siyah üzüm çekirdeğini suyla yutuyorum çok faydalı, yağınıda gözaltı morlukları için kullanıyorum

merhabalar,
soya kahvesinin telvesinden yüzünüze peeling yapabilirsiniz. sonrasında da gül suyuyla silince krem sürmüş gibi nemleniyor hem de gözenekler ciddi biçimde temizleniyor. aynı formülü Türk kahvesiyle de yapmak mümkün. bu arada soya kahvesi de büyükmarketlerde (organik reyonlarda)bulunuyor. ben 200 grlık kavanozu 3 TL civarında aldım. kafein içermediği için zararı yok. protein içeriyo cilde faydası oldukça fazla. ayrıca kolesterol da içermiyo..
hem içilmesini hem maskesini tavsiye ederim..

Ben çok uzun süredir yapmadığım ciddi yüz bakımıma geçen hafta başlamış bulunmaktayım. Yaptıklarımı sırası ile yazmak istiyorum. Cilt tipim kurudan normale dönük alnım burun kenarlarım yağlı gibi ve inanlılmaz hassas...ve siyah noktalarım armıştı.
1. olarak bir sıcak banyo yaptım gözenekler iyice açılsın diye sonra
robotta çektiğim pirinç,bal ve elma sirkesi ile hazırladığım karışımı sürdüm 10 dk bekledikten sonra yavak yavaş yuvarlak hareketlerle ovdum sonra güzel bir şekilde yıkadım. ve gül suyu ile tonikledim. Kullandığım yüz ve göz kremimi sürdüm siyah noktalardan eser yoktu ve çok kızarmıştı(hassas bu arada cildim) yarımsaate hiç bir şey kalmadı ve beklediğimden çok daha iyi bir görüntü aldı. Geldim 2 tane sivilceme onada limon suyu ve bebek pudrasını karıştırıp sürdüm ama olan kırmızı sivilceler oldu bana sarı iltihaplı salak sivilceler nasıl birden olgunlaştırdı ve kuruttu anlatamam.

Her işlemden sonr ılık su ile yıkadım gülsuyu ile sildim ve kremledim. şimdi de kil maskemi sürdüm birazdan duşa gireceğim. Aynı gül suyu krme devam. ınanır mısınız uzun süredir bu siyah noktasız berrak su gibi cildimi özlemişim görünce ço sevindim. Bundan sonra haftalık olarak bu bakıma devam edeceğim.

Tabi aralarında 2. şer gün oynuyor. ve her sabah ve her akşam normal bir yıkama jeli ile yıkayıp gülsuyu ile siliyorum ve kremliyorum. Benim hassas el deymeyen bu cildimde bu güzl sonuçları alabildiysem diğer ciltlerdeki güzlliği düşünemiyorum. Benim yaptığım bir hata var sarı sivilceleri sıktım yerleri yüzümde 2 tane kırmızı ama pürüzsüz nokta olarak kaldı ama 3 gündür böyle umarım o da geçecek ve inanın çok yumuşak pürüzsüz güzel bir cilde 4-5 gün içinde kavuştum...

ellerınıze ayaklarınıza maske olarak sacınıza kırısıklık kremı olarak yuzuneze her derda deva olan kremımın tarıfını paylastım kızlarrr :)
buraya da eklıyorum hemen

arkadaslar sımdı bahsedıcem tarıf bı mucıze ..kırısıklık kremı olarak da kullanılıyor el kremı olarak da hem de yumusacık bır doku bırakıyor..
yalnız yağlı cılde sahıp olanlara onermıyorum ben kuru cıltlı bırı olarak cok faydasını gordum ..
sımdı gelelım tarıfımıze ;
ihtiyacımız olan malzemeler
4 çay bardagı su
1 cay bardagı saf zeytın yagı
2-3 paket talk pudrası (50gr olanlardan)
aromatık bır yag (istege baglı

kırısıklık ıcın de kullanıcaksak ;1 kapsul E vitamını (evigen kullandım)
1 kapsul A vitamini (avicap kullandım )
kızlar bı tencereye su ve yagı koyuyoruz ısın en zor kısmı bu 4 - 5 saat kısık ateste kaynatıyoruz..su ve yag homojen kıvama gelıyor ıyıce ozlesıyor daha sonra sıvı ılıdıktan sonra ıcıne pudrayı yavas yavas ılave edıp karıstırıyoruz tam krem kıvamı alana kadar pudra eklemeye devam kek hamuruna benser bı kıvam elde edene kadar eklıyoruz vıtamın kapsullerını ve aromatık yagdan bı kac damla ılave ettıkten sonra ıyıce karıstırıyoruz..zeytın yagı kokusunu sevmeyenler aromatık yagı kullansınlar mutlaka benım kremım lavanta kokuyo mıss gıbı daha sonra kremınız hazır ıstedıgınız her seye kullanın vucuda ayrıca bakım yapıyo kırısıklıkları acayıp acıyo (annemde denedım ) ellerınız yumusacık toplam 14 lıraya mal ettım bı daha hayatta krem almam .yalnız bos krem kutularını hazırlayın bır kutudan fazla cıktı benımkı deneyın ınanın cok ısınıze yarayacak ..

nar çekirdeği yağını kullanan var mı arkadaşlar yaşlanmayı önleyici yağ diyolar ama.....

canım tarifin güzel. ben tecrübelerime dayanarak bi kaç şey eklemek istedim.

avicap ve evigen bireer ilaç dolayısı ile içinde doğal e vit ve avit yok. bu nedenle doğalı kadar cilde yaramıyor. oysa bitkisel yağların içindeki vitaminler doğal ve bu nedenle etkili. ancak bunların soğuk pres olması ve organik olması lazım. birde bu ilaçların içindeki koruyucu diğer maddeler bende allerji yapmıştı. yanma batma gibi şikayetlere neden olabilir.

soğuk pres demek zeytini alıp sıkmak demek. daha fazla yağ çıksın diye ısıl şlemler uygulanıyor. tarfindeki kaynatma zeytinyağının vitaminini alır kanımca.

tak pudrası ise gözenekleri tıkar, cildin üstünde film tabakası oluşturur ve oksijenlenmeyi bozar. bu nedenle yıllar içinde ciltte mat donuk sönmüş bir görüntüye neden olur. ilk sürdüğünde pudra ince yapısı ve oluşturdğu tabaka ile güzelleştirmiş gibi durur ama uzun vadede etkisi dediğim gibi.

ben yaklaşık 2 yıldır evde kendi hazırladığım karışımları kullanıyorum

bak birini vereyim:

soğuk pres sıkım tatlı badem yağı bir ölçü
soğuk pres sıkım avakado yağı yarım ölçü

koyu renk küçük cam bir şişede karıştırıp nemlendirici yerine kllanıyorum. özellikle göz çevresine sürülebilen yumuşak bir karışım bu.

avakado kırışıklık açıcı, badem yağı asırlardır cilt bakım yağı ve güzellik yağı olarak kullanılıyor.

daha pek çok tarifim var.

şu an yukardakini kullanıyorum.
süreki aynı tarifi kullanmıyorum ama dediğim gibi şişesi bitince bir diğer tarifimi hazırlıycam o bitince diğer tarifi

ilgilenirseniz diğerlerini de yazarım

ezgieylem zeytinyagı ve talk pudrası icin yazdıklarına katılıyorum ancak merak ettigim sey:badem yagı sacın güclenmesi icin de sürülüyor ya, acaba yüzde tüylenme yapar mı?

benim cildim asırı kuru, ellerim tarlada calısmıs gibi.. gercek avokado yagı ve badem yagı cok pahalı
ne yapmalıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…