ellerınıze ayaklarınıza maske olarak sacınıza kırısıklık kremı olarak yuzuneze her derda deva olan kremımın tarıfını paylastım kızlarrr :)
buraya da eklıyorum hemen
arkadaslar sımdı bahsedıcem tarıf bı mucıze ..kırısıklık kremı olarak da kullanılıyor el kremı olarak da hem de yumusacık bır doku bırakıyor..
yalnız yağlı cılde sahıp olanlara onermıyorum ben kuru cıltlı bırı olarak cok faydasını gordum ..
sımdı gelelım tarıfımıze ;
ihtiyacımız olan malzemeler
4 çay bardagı su
1 cay bardagı saf zeytın yagı
2-3 paket talk pudrası (50gr olanlardan)
aromatık bır yag (istege baglı
kırısıklık ıcın de kullanıcaksak ;1 kapsul E vitamını (evigen kullandım)
1 kapsul A vitamini (avicap kullandım )
kızlar bı tencereye su ve yagı koyuyoruz ısın en zor kısmı bu 4 - 5 saat kısık ateste kaynatıyoruz..su ve yag homojen kıvama gelıyor ıyıce ozlesıyor daha sonra sıvı ılıdıktan sonra ıcıne pudrayı yavas yavas ılave edıp karıstırıyoruz tam krem kıvamı alana kadar pudra eklemeye devam kek hamuruna benser bı kıvam elde edene kadar eklıyoruz vıtamın kapsullerını ve aromatık yagdan bı kac damla ılave ettıkten sonra ıyıce karıstırıyoruz..zeytın yagı kokusunu sevmeyenler aromatık yagı kullansınlar mutlaka benım kremım lavanta kokuyo mıss gıbı daha sonra kremınız hazır ıstedıgınız her seye kullanın vucuda ayrıca bakım yapıyo kırısıklıkları acayıp acıyo (annemde denedım ) ellerınız yumusacık toplam 14 lıraya mal ettım bı daha hayatta krem almam .yalnız bos krem kutularını hazırlayın bır kutudan fazla cıktı benımkı deneyın ınanın cok ısınıze yarayacak ..
canım tarifin güzel. ben tecrübelerime dayanarak bi kaç şey eklemek istedim.
avicap ve evigen bireer ilaç dolayısı ile içinde doğal e vit ve avit yok. bu nedenle doğalı kadar cilde yaramıyor. oysa bitkisel yağların içindeki vitaminler doğal ve bu nedenle etkili. ancak bunların soğuk pres olması ve organik olması lazım. birde bu ilaçların içindeki koruyucu diğer maddeler bende allerji yapmıştı. yanma batma gibi şikayetlere neden olabilir.
soğuk pres demek zeytini alıp sıkmak demek. daha fazla yağ çıksın diye ısıl şlemler uygulanıyor. tarfindeki kaynatma zeytinyağının vitaminini alır kanımca.
tak pudrası ise gözenekleri tıkar, cildin üstünde film tabakası oluşturur ve oksijenlenmeyi bozar. bu nedenle yıllar içinde ciltte mat donuk sönmüş bir görüntüye neden olur. ilk sürdüğünde pudra ince yapısı ve oluşturdğu tabaka ile güzelleştirmiş gibi durur ama uzun vadede etkisi dediğim gibi.
ben yaklaşık 2 yıldır evde kendi hazırladığım karışımları kullanıyorum
bak birini vereyim:
soğuk pres sıkım tatlı badem yağı bir ölçü
soğuk pres sıkım avakado yağı yarım ölçü
koyu renk küçük cam bir şişede karıştırıp nemlendirici yerine kllanıyorum. özellikle göz çevresine sürülebilen yumuşak bir karışım bu.
avakado kırışıklık açıcı, badem yağı asırlardır cilt bakım yağı ve güzellik yağı olarak kullanılıyor.
daha pek çok tarifim var.
şu an yukardakini kullanıyorum.
süreki aynı tarifi kullanmıyorum ama dediğim gibi şişesi bitince bir diğer tarifimi hazırlıycam o bitince diğer tarifi
ilgilenirseniz diğerlerini de yazarım