- 27 Haziran 2011
- 7.011
- 19.525
- 298
- Konu Sahibi BenimMorelimsifirsifir
-
Böyle siyah bir kutu di mi? Bizim bıdık çok akıllıydı sağolsun yanlarına bile uğramamıştıBiz de kendi yöntemlerimizle baş edemedik ve bir fare ilaçlama şirketi çağırdık.
Evin içine fare istasyonları kuruyorlar. Bunların içinde zehirli mama var. Fare bunları yiyince birkaç gün içinde ölüyor.
Burada önemli olan zehirin türü. Çünkü şirketlerin kullandığı zehirler genelde farenin iç organlarını hemen çürüttüğü için koku sorunu olmuyor. Ayrıca bize gelen şirket farenin yuvasında öleceği garantisi vermişti. Gerçekten hiçbir sorun yaşamadık. 100-120 tl'ye maloldu bize. O gün bu gündür uğramıyorlar evimize...Bu arada, evi dolaşıp farenin girebileceği yerleri tespit ediyorlar ve oraları kapatmanızı öneriyorlar. Eğer çatı veya bahçe katında oturuyorsanız, uzun vadeli düşününce şirket çağırmak daha mantıklı.
bi de ürerse o zaman iyice fena olur hepsini öldürmek zorunda kalırsınNaneyağı demek bakim netten nerde satılıyomuş ondan alıp bi denemekte fayda var işe yarıyo valla şişe şişe alıp dökerim heryere
Ya bunun yuvası büyük bi ihtimalle mutfak dolaplarının altı orda ölmesin ya tamamen gitsin yakalayıp bahçeye salmak istiyorum.Biz de kendi yöntemlerimizle baş edemedik ve bir fare ilaçlama şirketi çağırdık.
Evin içine fare istasyonları kuruyorlar. Bunların içinde zehirli mama var. Fare bunları yiyince birkaç gün içinde ölüyor.
Burada önemli olan zehirin türü. Çünkü şirketlerin kullandığı zehirler genelde farenin iç organlarını hemen çürüttüğü için koku sorunu olmuyor. Ayrıca bize gelen şirket farenin yuvasında öleceği garantisi vermişti. Gerçekten hiçbir sorun yaşamadık. 100-120 tl'ye maloldu bize. O gün bu gündür uğramıyorlar evimize...Bu arada, evi dolaşıp farenin girebileceği yerleri tespit ediyorlar ve oraları kapatmanızı öneriyorlar. Eğer çatı veya bahçe katında oturuyorsanız, uzun vadeli düşününce şirket çağırmak daha mantıklı.
Ya hakketen bu evde neyle besleniyo acaba dışarda yemek bırakmam herşey buzdolabında olur ne yer ne içer bu hayvan kendi kendine açlıktan ölmesinBöyle siyah bir kutu di mi? Bizim bıdık çok akıllıydı sağolsun yanlarına bile uğramamıştıbir de parmağım kadar fare her yere pislemişti ya. Ne yemişte o kadar mıçmış anlamadım
Çok zor bu durum anlıyorum da ne bileyim sanki başka bir yolu yok gibiSiz bile ordan kaşınıyosanız ben napimşuan ilerde mutfakta bi yerde valla yaktım bi sigara oturuyorum napıcam diye. Allahtan görmedim hiç bide evde tekim görsem delirirdim heralde
En son çare mecbur ilaçlama şirketi gibi sonuçta fareli bi evdede yaşanöaz haklısınız da vicdanım rahat etmez öyledeÇok zor bu durum anlıyorum da ne bileyim sanki başka bir yolu yok gibi
Ya bunun yuvası büyük bi ihtimalle mutfak dolaplarının altı orda ölmesin ya tamamen gitsin yakalayıp bahçeye salmak istiyorum.
Yani vahşi bekçi köpekleri ev tam tepede villa olduğu için güvenlik amaçlı saldırmaya öldürmeye meğilli köpekler kediye bişey olursa o riski alamamKediye sıkıntı mı çıkarır o kuçular.
Fareleri bende severim de pis hayvan. Hemsterları dayanamayıp okşadığım oldu
Bakıyorum hemenFare Kovucu Ultrasonik araştırsana bi
İnşallah kanalizasyonda gezmiyolardır evin etrafı orman olduğu için tarla faresi olduğunu düşünüyorum tabi tarla faresi kanalizasyona girmez diye bişey varmı bilmiyorum kendi kendimi avutuyorum resmenİyi de fare 24 saat evinizde yaşamıyordur ki. Yuvasını ayak sesinin olduğu yerlere yapmaz. Muhtemelen gece siz yattıktan sonra yem aradığı için mutfağınıza giriyor ve sonra çıkıyordur. Yakalayıp bahçeye atsanız tekrar girmeyeceğinin garantisi yok ki... Mutfak dolaplarında dolaşıyor demişsiniz. Fareler kanalizasyonlar dahil her yerde geziyor ve her türlü mikrobu taşıyor. Fareye gelene kadar kendinizi düşünün bence.
Eve geçici bir süre için kedi de alabilirsiniz. Kedi kokusunun olduğu yere de gelmezmiş fare.
Nete bir göz attım da naneyağı önermişler. Pamuğa döküp çıktığı deliklere koyun diyorlar. Kokuya çok hassas oldukları için rahatsız olup, gidiyorlarmış.
Bir de şu ultro sonic ses cihazları var ya, onları da tavsiye eden olmuş, ama bu aletler köpeklerinizi de rahatsız eder sanırım.
Bilemedim ki, nette biri çok övmüş. "peppermint - essential oil" diyor.Nane yapı eski işimde işe yaramamıştı. Ama beni odadan kaçırdı. Çok kötü kokuyor
Ayyy lağım faresi demeyin ya internette okudum en tehlikeli olanlar onlarmış evdede tekim valla delirdim köpekleride içerdi aldım mutfak dolaplarının altını mı söksem saklancak yer bulamayınca kaçsa gitseSizinkiler lağım faresi gibi.. Kokulu olan kapsül zehirlerden sakın almayın derim, kokusunu km lerce uzaktan alıp, gelip onu yiyor, dışkılıyor zehirlendiği için su bulmaya gidiyor ve suyu içince ölüyor. Bu sefer dışkısından gelen o zehirli kokuya başkaları geliyor ve aynı süreç devam ediyor, taaki kökü kuruyana kadar, yani bu bir kaçgünde sürebilir, belki aylarda sürebilir.
En iyisi mutfaktaki o bağlantı borularının olduğu yerdeki (bulaşık makinası gideri ve musluk çevrelerinin olduğu yerler, diğer mevcut delikler) oralara yeni plastik bağlantılar takın, delikleri bir süre çimentoyla kapatın, eğer önemsizlerse açmayın. Kapıyı camı açmayın, durumunuz uygunsa radyatör şeklinde iç mekan hava temizleyiciler var, onlardan alın.. Mutfakta kuru gıda ve reçel türevlerini buz dolabına kaldırın, Ve istesenizde istemesenizde ilaçlama şirketi çağırın. Uzun süre girmelerine engel olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?