Evde fare var!

BenimMorelimsifirsifir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2014
334
303
53
hemen konuya giriyorum
Bizim evimizin bahçesinde havalar soğumaya başlayınca fare çıkmaya başladı köpeklerimiz yakalayıp öldürünce görmüştüm bende.
Salonda ki cam yere kadar ve sürekli açık ordan eve girdi büyük ihtimal. Üst kattaki banyoda fare pisliği görmüştüm ama çok üstelemedim gider diye ama fare resmen mutfağa çökmüş alt mutfak dolaplarında borular için delikler varya ordan dolaplara girmiş ve bütün alt taraftaki dolaplar fare pisliği şimdi temizlik yaparken gördüm.
Bu fareleri evden nasıl çıkartırım.
Fareleri seven bi insanım suratları çok hoşuma gider hamster gördüğüm yerde kucaklarım ama bunlar büyük fareler köpeklerim yakalayınca görmüştüm evde olması ve heryerin pislenmesi gerçekten sinirime dokunuyo ölsünlerde istemiyorum.
Öldürmeden hayvanları katletmeden nasıl kurtulurum bunlardan.
Sevdiceğim "zehirlersek nerde öldüğü belli olmaz koku olur yapışkanlı bişeyler var onlardan alalım" dedi ama öylede hayvan yapışcak dışarı atıcaz kendi kendine açlıktan ölücek öylede istemiyorum ama napıcağmıda bilmiyorum varmı fikriniz?

Başlığı okuyunca ben de aynı şeyi düşündüm, sadece fare olduğu için kim bilir nelere yazılıp çizilecek diye ürktüm.. Evet, evde olması hoş değil...
Kimseye zarar gelmeden nasıl gider araştırayım senin için, hem de merak ettim..

Bence uzun zamandır bunu yaşıyorsan ve ölmelerini de istemiyorsan evi değiştirecen,
Neticede kedi bulundursan hepsinde ayrı bir temizlik bilemedim,

Farelerden ölesiye korkan bir insan olarak son Zaman'larda okuduğum fare konularından dolayı manyağa bağlamış durumdayım yok klozetten çıkan fare,yok apartman boşluğundan gelen fare. Yeter yaaa

Arkadaşımın evine giren fare ölüp kurtlanmış ve daha büyük sorunlara yol açmıştı. Bence yapışkan en iyisi.

Bende okuyodum ohhh ne güzel bizde yok diyodum ama bianda çıktılar ki bu zamana kadar hiç böyle bişey yaşamadım hep sitede oturduğum için ama ev bahçeli olunca kaçınılmaz oluyomuş demek ki.
Bizim ki klozetten çıkmamıştır salonun camından girdiğini düşünüyorum

K
Bence uzun zamandır bunu yaşıyorsan ve ölmelerini de istemiyorsan evi değiştirecen,
Neticede kedi bulundursan hepsinde ayrı bir temizlik bilemedim,
köpekler olmasa kedi alıcam da iki tane azman gibi köpek var evde birazda vahşi köpekler kediye bişey olur diye almıyorum evde kiralık değil ki taşınalım

Maşallah size ya. Gerçek hayvan sevgisi bu. Candır diye önceliğiniz hala onlar.

Bir netten araştırın bence; en pratik / zararsız çözüm yolu önerenler mutlaka vardır.
İnşallah öyle bi yöntem vardır ve bulurum.
Bana göre onların kediden veya köpekten farkı yok sadece evi kirletiyolar diyede öldürmem büyük bencillik bana göre

Şu anda kaşıntı tutu ölmeden evden çıkan fare görmedim bulmuş kendine sıçak bir ortam hiç çıkar mı ekmek elden su gönülden
Siz bile ordan kaşınıyosanız ben napim şuan ilerde mutfakta bi yerde valla yaktım bi sigara oturuyorum napıcam diye. Allahtan görmedim hiç bide evde tekim görsem delirirdim heralde

Tabi bencede bahçeden girmiştir. Yıllar önce eve bir fındık faresi girmişti de çıkarana kadar canımız çıkmıştı valla. Öyle akıllı bir hayvan ki anlatamam. Önce kendini düşün lütfen. Bir de büyük diyorsun. Fare demek mikrop demek

Nete bir göz attım da naneyağı önermişler. Pamuğa döküp çıktığı deliklere koyun diyorlar. Kokuya çok hassas oldukları için rahatsız olup, gidiyorlarmış.

Bir de şu ultro sonic ses cihazları var ya, onları da tavsiye eden olmuş, ama bu aletler köpeklerinizi de rahatsız eder sanırım.

Biz de kendi yöntemlerimizle baş edemedik ve bir fare ilaçlama şirketi çağırdık.
Evin içine fare istasyonları kuruyorlar. Bunların içinde zehirli mama var. Fare bunları yiyince birkaç gün içinde ölüyor.
Burada önemli olan zehirin türü. Çünkü şirketlerin kullandığı zehirler genelde farenin iç organlarını hemen çürüttüğü için koku sorunu olmuyor. Ayrıca bize gelen şirket farenin yuvasında öleceği garantisi vermişti. Gerçekten hiçbir sorun yaşamadık. 100-120 tl'ye maloldu bize. O gün bu gündür uğramıyorlar evimize... Bu arada, evi dolaşıp farenin girebileceği yerleri tespit ediyorlar ve oraları kapatmanızı öneriyorlar. Eğer çatı veya bahçe katında oturuyorsanız, uzun vadeli düşününce şirket çağırmak daha mantıklı.

Evde ki fareyi görmedim de daha önce köpeğimizin yakaladığı fare ölüsünü bahçede görmüştüm baya büyükçeydi valla bilmiyorum nolucak böyle

Naneyağı demek bakim netten nerde satılıyomuş ondan alıp bi denemekte fayda var işe yarıyo valla şişe şişe alıp dökerim heryere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…