• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev konusu

off okurken bunaldim
yazik degilmi ya caniniza ne gerek var bukadar detaya ince dusunmeye kaynanamla gorumcem sizin gibi belki daha fazla onlar gelince 1 hafta kendime gelemiyorum ben kendi evimde yere bisey dokulecek diye kasilmaktan zor olmuyormu boyle yasamak
Benim de annem böyle
Kardesim bana taşındı sirf bu yuzden. Abla dedi kurtar beni annemdem. Banyo yapacak cocuk
-girme yeni temizledim
Ya da yaparsin banyonu
-duşakabini ovdun mu çamaşır suyuyla
Evlenene kadar benimle yasadi
Simdi her cuma kadin geliyor eve
Karisina tek is yaptirmiyor.
Aman annem gibi kimseyi istemem diye ;)

Benim de annem böyle
Kardesim bana taşındı sirf bu yuzden. Abla dedi kurtar beni annemdem. Banyo yapacak cocuk
-girme yeni temizledim
Ya da yaparsin banyonu
-duşakabini ovdun mu çamaşır suyuyla
Evlenene kadar benimle yasadi
Simdi her cuma kadin geliyor eve
Karisina tek is yaptirmiyor.
Aman annem gibi kimseyi istemem diye :KK66:
valla bende onlar gelecegi zaman anneme gitmek istiyorum ama olmuyor 3 gunde delirecek kivama geliyorum gozum falan segirmeye basliyor

Bende de aynı derten var şimdiki evimin banyosunu temizlemek için tam ikindi ezanında girip akşam ezanında çıktım yeminle kaç defa yıkadım okadar pis kullanılmıştıki anlatamam offf keşke öncesi sonrası diyeresim çekseydim okadar üzüldüm ki çekmediğime

Merhaba degerli kk uyeleri bugun cok bunaldim psylasmaya fikir almaya ihtiyacim var onerilerinizi bekliyorum ..Ben ev konusunda cok hassas takintili temiz titiz birisiyim son ciktigim ev yeni binsydi birkac yil oturdum sorun yasamsdim cunku ilk oturan bendim ondan onvekiler husran neyse yszin baska ewe gectm gelin gorun ew sahibi istedgmz gibi olmayinca ordan caresiz tasinmak durumnda kaldim okdr ev aradimki anlatamam bu ewi buldk konum itibsriyle guzelici yeni boya mutfak dolaplar fena deil lavabo fare yemis sanirsinz bikac kosesi kirik ve yine mermeri tencere izi catlak izi vss..bsnyo amanin felaketti kirec icinde pislk ocindeydi sukur ki arindirdim az kaldi dusakabin az bi leke kaldi ama cikaramadim o nu tuvalet desen yine kirec pislik okdr ilac doktumkii az once tuz ruhu camasir suyu karisim doktum zehirlencektim yani bbaya arindi ev ama artik bitmis durumdayim halim kalmadi artik her gittigim ewde pislik temizlemekden yoruldum lavabo kirik delikler vsr yani ev sahibine desek komple deisirmi onida bilmiyorum cok yoruldum arkadaslarr siz nasil bas ediyosunuz
Bende suan kiradayım ev sahibim gayet zengin ama domuzun teki tam 6 tane dairesi var doğru düzgün bir mesleği olmadığı halde...gençliğinde falanca partide koşturmuş sanırım ordan zenginleşti banyo ve mutfakta tamir edilmesi gereken yerler var taşındığından bu yana ancak bunu asla kabul etmiyor halbu ki fazla masraflı değil ben ödeyip kiradan bikaç ay süresince 100-200 düşelim dedim kabul etmedi.. ve bu eski temizliği asla göstermeyen 30 yıllık binada 900 lira kira ödüyorum... diyeceksiniz ki niye madem tutun ben evi ne yazıkki içini görmeden tuttum çünkü başka şehirden geldim olağanüstü hal olduğu için ve o dönemde izinler iptal edildiğinden ayrıca iş yerine yakın civarda hiç ev olmadığından içinin gayet iyi olduğunu söyleyen ev sahibine güvendim... 80 yaşında yalancı bir domuz....

Bu kadar titizseniz keşke ona göre bir ev tutsaydınız. Sıfır veya çok temiz kullanılmış. Size de hak veriyorum yerinizde olsam ben de aynı şeyi yapardım.

benim evlendikten sonra bi 5. evim falan saniyorum ki,
cok cok iyi ev sahiplerine denk geldigim oldu, ki geneli oyleydi diyeyim, sadece supurup toz alarak esya yerlestirdigim evler oldu, sansliyim cok sukur :)

ama su son tasindigim ev o kadar pisti ki, ki ben kendime pis derim, bu kadar degilim yani, neyse tek temizlikle mecburen eve yerlestik, ama uzerinden bir kaz kez daha temizlik yapinca ancak temiz oldu diyebilirim. Ama tabi bu arada hic de kendimi oldurmeye calismadim sizin gibi, sadece normalden daha sik ve detayli temizlik yaptim. Zamanla hallolur, bu kadar takilmayin. Ama ev sahibine de cok ugrastiginizi citlatin bence.

Ben bu kadar titiz olmadığım için yeni taşındığım evi şöyle bir süpürür geçer otururum. 3 ev taşıdım öğrenciyken bu sekilde :)
2 sene önce de ablam ev aldı,temizliğe gittim. Yarın yokmuşcasina ebeveyn banyosunun derzlerini,koselerini hunharca temizledim.
Sonuç? O ebeveyn banyosunu kiler yaptılar eşyaları tiktilar ilk günden, bilsem hortum tutar gecerdim:eek:
Bence keşke kendiniz bu kadar derbeder edene kadar bir kadın tutaydiniz,birlikte girişir daha rahat hallederdiniz.
Ne diyelim, hayırlı olsun yeni eviniz. Uzuun yıllar temiz temiz oturun da başka evle hiç uğraşmayın umarim:nazar:

Ben bu kadar titiz olmadığım için yeni taşındığım evi şöyle bir süpürür geçer otururum. 3 ev taşıdım öğrenciyken bu sekilde :)
2 sene önce de ablam ev aldı,temizliğe gittim. Yarın yokmuşcasina ebeveyn banyosunun derzlerini,koselerini hunharca temizledim.
Sonuç? O ebeveyn banyosunu kiler yaptılar eşyaları tiktilar ilk günden, bilsem hortum tutar gecerdim:eek:
Bence keşke kendiniz bu kadar derbeder edene kadar bir kadın tutaydiniz,birlikte girişir daha rahat hallederdiniz.
Ne diyelim, hayırlı olsun yeni eviniz. Uzuun yıllar temiz temiz oturun da başka evle hiç uğraşmayın umarim:nazar:

ahahaha,
ben de ogrenciyken evimizin yeni gelini yengecugumun evini temizlemistim, hamile yardimimiz dokunsun diye, o gun beni yemege davet etmemisti, temizlik gorevlisi gibi temizlik bitince gidip disarida yemek yemistim, ne koymustu ha, bak gulerek basladim mesaja, aglicam simdi, icimde kalmissa demek.

ahahaha,
ben de ogrenciyken evimizin yeni gelini yengecugumun evini temizlemistim, hamile yardimimiz dokunsun diye, o gun beni yemege davet etmemisti, temizlik gorevlisi gibi temizlik bitince gidip disarida yemek yemistim, ne koymustu ha, bak gulerek basladim mesaja, aglicam simdi, icimde kalmissa demek.
O kadar gündelikçi gibi kullanmis,keşke 'ogrencisin' deseydi cebine biraz para koysaydi da tam olsaydı :halay:

Konu sahibi, hiç endiselenme. Kimse pislikten ölmez. Pislikten ölünse ben ölürdüm.
Üniversitedeki ilk evimin yerleri taştandi. Hiç temizlik belli etmeyen cinsten,kara mermerimsi bir taş. Bizim de işimize geliyordu çünkü Kara taş, pislik de belli etmiyor neticede :)
Derken bizim evimizi kirli su basti. Eve bir geldik ayak bileğimize kadar kapkara su.
Sonra tabii emlakciyi aradik. hemen bir usta getirtti. Usta diyor ki : Allah Allah... Bu boru patlamış ama bu temiz su. Çamaşır makinası da yok,bunca kirli su nereden geldi...tövbe tövbee...anlamadım ben falan diyor.
O sırada ev arkadaşımla gozgoze geldik,biz anladık olayi:KK57: üç aydır evi silmeyince ev kendini temizlemeye karar vermiş meğer, temiz su taşmış ama bizim hole - halıya değdikce pislenmis meğer :))))
En sonunda esaslı bir temizlik yapmıştık ama bu olay vesilesiyle. Halıları falan yikamistik:temizlik:

Bende suan kiradayım ev sahibim gayet zengin ama domuzun teki tam 6 tane dairesi var doğru düzgün bir mesleği olmadığı halde...gençliğinde falanca partide koşturmuş sanırım ordan zenginleşti banyo ve mutfakta tamir edilmesi gereken yerler var taşındığından bu yana ancak bunu asla kabul etmiyor halbu ki fazla masraflı değil ben ödeyip kiradan bikaç ay süresince 100-200 düşelim dedim kabul etmedi.. ve bu eski temizliği asla göstermeyen 30 yıllık binada 900 lira kira ödüyorum... diyeceksiniz ki niye madem tutun ben evi ne yazıkki içini görmeden tuttum çünkü başka şehirden geldim olağanüstü hal olduğu için ve o dönemde izinler iptal edildiğinden ayrıca iş yerine yakın civarda hiç ev olmadığından içinin gayet iyi olduğunu söyleyen ev sahibine güvendim... 80 yaşında yalancı bir domuz....
Ayy allah sizede kolaylik versn cok sor eski evle falan ugrasmak keske sizde baska ewe ciksaniz

O kadar gündelikçi gibi kullanmis,keşke 'ogrencisin' deseydi cebine biraz para koysaydi da tam olsaydı :halay:

Konu sahibi, hiç endiselenme. Kimse pislikten ölmez. Pislikten ölünse ben ölürdüm.
Üniversitedeki ilk evimin yerleri taştandi. Hiç temizlik belli etmeyen cinsten,kara mermerimsi bir taş. Bizim de işimize geliyordu çünkü Kara taş, pislik de belli etmiyor neticede :)
Derken bizim evimizi kirli su basti. Eve bir geldik ayak bileğimize kadar kapkara su.
Sonra tabii emlakciyi aradik. hemen bir usta getirtti. Usta diyor ki : Allah Allah... Bu boru patlamış ama bu temiz su. Çamaşır makinası da yok,bunca kirli su nereden geldi...tövbe tövbee...anlamadım ben falan diyor.
O sırada ev arkadaşımla gozgoze geldik,biz anladık olayi:KK57: üç aydır evi silmeyince ev kendini temizlemeye karar vermiş meğer, temiz su taşmış ama bizim hole - halıya değdikce pislenmis meğer :))))
En sonunda esaslı bir temizlik yapmıştık ama bu olay vesilesiyle. Halıları falan yikamistik:temizlik:
Sizin iste baya enteresan olmus :)) ama evet insan pislikden olmuyo en aazindan yasayacak kadr olsa yeterde gel bunu bana anlat istee

benim evlendikten sonra bi 5. evim falan saniyorum ki,
cok cok iyi ev sahiplerine denk geldigim oldu, ki geneli oyleydi diyeyim, sadece supurup toz alarak esya yerlestirdigim evler oldu, sansliyim cok sukur :)

ama su son tasindigim ev o kadar pisti ki, ki ben kendime pis derim, bu kadar degilim yani, neyse tek temizlikle mecburen eve yerlestik, ama uzerinden bir kaz kez daha temizlik yapinca ancak temiz oldu diyebilirim. Ama tabi bu arada hic de kendimi oldurmeye calismadim sizin gibi, sadece normalden daha sik ve detayli temizlik yaptim. Zamanla hallolur, bu kadar takilmayin. Ama ev sahibine de cok ugrastiginizi citlatin bence.
Zamanla halloluyor aslinda evet kendinize oldurme iskencesi yapmayin kizlsr dun ben resmen oluyordum ya suan burnumun ici hala bi tuhaf nedensee olmedigime sukrediyorm::)

Ne guzel hayirli olsun ya okadr olmus gerisi gelir canm meraklanma darisi bana vallahi kirada gezmekden elin pisligini temizlemekden insnin oldum surundum kiralsrda ya
İnsallah daha iyisi sizin ve olmayanların olsun TOKİ den aldık malum krediler çok yüksek diğer türlüsü mümkün değil... Allah herkesi ev sahibi yapsın kimse kiracı olmasın o ödenen para boşa giden emek ülkenin gidişatının bir an evvel düzelmesini diliyorum.....

İnsallah daha iyisi sizin ve olmayanların olsun TOKİ den aldık malum krediler çok yüksek diğer türlüsü mümkün değil... Allah herkesi ev sahibi yapsın kimse kiracı olmasın o ödenen para boşa giden emek ülkenin gidişatının bir an evvel düzelmesini diliyorum.....
Aminn can8m insallah tokiden nasil aldiniz ilk etapta ne kdr pesin para veriliyor aylik odemesi fln ne kdr

Aminn can8m insallah tokiden nasil aldiniz ilk etapta ne kdr pesin para veriliyor aylik odemesi fln ne kdr
Burdaki TOKİ biraz pahalı çünkü şehir merkezine yaptılar ve dar gelirliye uygun olmaktan çıktı durum. Ama diğer şehirlerde çok daha makul tabi kuraya tabimi hepsi bilmiyorum. Burda sitenin çok az bi Kısmı engelli dul yetim gazilere kura yoluyla sunuldu onlar faiz hiç ödemeyecek ve daha uygun alacaklar yinede aylık ödemesi biraz yüksek olduğu için (en düşük 800 civarı) pek kimse tercih etmedi. Bu yüzden diğer tüm daireler açık satışa çıkarıldı çünkü amacını aştığı için ve ancak %50 si ödendiğinde aylık ödemesi 1200 tl olduğu için ilçede bulunan oturmadığımız kiradaki evi satıp buraya girdik ilçedeki evin kirası zaten çok düşüktü şehirdekinş karşılamıyordu. tabi o evin ederinin iki katını ödeyeceğiz ama zaten burda kiralar 1000 lira civarı ucuz ev Yok dağ basında var oda zaten yol parası su bu derken aynı şey çalışıyorum çünkü hergün işe gitmem gerek. TOKİ’de normal banka faizi olmadığı için memur maaşı oranında artırıcaklar ödemeleri tek iyi yanı bu ve evlerin çok iyi düzeyde yapılmış olması. buradakinin tek sıkıntısı TOKİ olmaktan çıkıp kentsel dönüşüm adı altında değiştirdiler yani mantığı öyle büyük bi faiz ödemeyeceğiz yeri ve ederi yüksek ödemeleri de yüksek.. ama işte kiradan kurtulmak için çok iyi 10 sene ele ödeyeceğime eve öderim....

Back