Ev arkadaşı sorunsalı..

Beş kuruş gönderme bence.zaten sizi aldatan birine ödül mü vereceksiniz. Gönderdiğiniz parayı bir güzel yer arkanızdan yada yüzünüze enayi der.
Fazladan para verip sığıntı durumunda yaşamış ,20 gün mağdur olmuşsunuz bir de yaptığı çirkinliği ödüllendirecek misiniz?
Bir de birileri ile ev arkadaşı olacaksanız birinin kurulu düzenine gitmeyin. Gittiğiniz vakit ev arkadaşı değil,mülteci gibi olunuyor genelde.

Ben basit tartışmaların olduğu bi ev arkadasligi beklerken yazdıklarına şok oldum. Pes artik.gonderdigin parayla kafe de arkadaşlarıyla çay kahve icerken bi güzel dedikodunu yapar belkide. Sakın para gönderme. insanlarin cirkin yuzlerini göstermek icin ne cebinden ne gönlünden gitsin. Birak Allah hesabını sorar. ilk basta kurulu düzene gitmek maddi açıdan hesapli olsada ev üstüne ev kurulmaz. O evden de arkadaşından da kurtulduguna sevindim. Hakkında hayırlısı olmuş.

Geçtiğimiz sonbahar sınavıma hazırlanmak için ev ararken bi arkadaşım evinin müsait olduğunu söyledi.Bodrum kat bir ev kirası 700 lira ortak gider 40 lira ve üstüne kullandığım eşya kirasıyla 600 lira verirsem kabul edeceğini söyledi..Hesap yapıncada her ay 230 lira eşya parası vereceğimi anlayınca bu rakamı pahalı bulduğumu söyledim çünkü zaten masamı sandalyemi dolabımı kendim satın aldım.7 aydır verdiğim eşya parasıyla kullandığım eşyaların spotçularda 2. elini satın alacak kadar bi para ödemişim.Ondan kullandığım eşya eski bir yatak beyaz eşyalar ve mutfaktaki malzemelerdi..öyle deyincede arkadaş 560 a indirebilirim dedi ve bende başka bi çarem olmadığı için kabul ettim..Düşününki evde kullanılmayan bi üçlü prizi bile kullanamayıp yenisini aldım ve bana neden aldın evde vardı bile demedi.iki gün kullanıp yerine koydum onuda.

Asıl sorunsa çıkmadan bir ay önce yaşadığım olay..
Benim odamın yarısı yerin altında toprağa gömme olduğu için bir sabah sanki fare duvarı kazıyormuş gibi ses duydum ve peteğin arkasında uzun delikler olduğunu gördüm.o korkuyla arkadaşıma durumu söyledim heran fare girebilirdi çünkü odaya dişiyle bi yeri kazma sesi...Arkadaşımda korktuğunu odaya giremeyeceğini bile söyleyince ne yapılabilir emlakçı aranıp bi usta göndersede orayı kapatsalar dedim.Ben adamlarla muhatap değilim çünkü..velhasıl emlakçı birini gönderene kadar 3-4 gün öyle geçti ben odada sesler eşliğinde ara ara salonda yatarak günü geçirdim.

Sonra arkadaş memlekete tatile gitti ve o gün emlakçı ustayı gönderdi gelip bakması için..ardındanda ev sahibinin bi akrabası geldi..Mecburen adamada gösterdim deliklerin olduğu yeri..önceden peteğin yeri değişmiş ve öyle açıklar kalmış..duvar incelincede haliyle yerin altında olduğu için çok rahat fare girebilir..
Son gelen adam sürekli bu evden masraf çıktığını arkadaşım yaptırcaksa yaptırsın.yoksada çıksınlar deyip kızıp gitti..Zaten burdan bi hayır görmedi ev sahibi deyip kiranın 600 lira olduğunu söyledi bana...o an şok geçirdim tabii arkadaşım böyle bi konuda nasıl yalan söyler diye..

Tabii durumu arkadaşa söyledim..önce oda bi duraksadı yok öyle bişey dedi..bende zaten inanmıyorum öyle bişeye dedim namazında niyazında kız yalan söylemez..Sonra noluyorsa ev sahibi emlakçıya arkadaşı evden çıkarmak istedğini söylüyor çok masraf çıktığı için..Ev arkadaşımda sanki buna ben sebep olmuşum gibi bir tavırla bunu bana hissettirdi..Bende dedimki ben kendim yaptırıyorum parası neyse..ev sahibi yapmasın.arkadaşımda diyoki zaten benim orayı yaptıracak durumum yok yanii...Buna rağmen benim yaptırma teklifimi kabul etmedi.Çünkü ben yaptırsam ona vereceğim kiradan düşeceğimi söylemiştim. memleketten döndü ve ben gelip burayı nasıl halledicez veya benim yaptırma teklifimi kabul etmesini beklerken iki gün hiç gelip konuşmadı bile..Yani odamda fare çıktı diye mağdurken haksız oldum..Aynı şey onun odasında olsa eminim aynı rahatlık gösterilmicekti...

Sonunda ben 20 günü daha öyle geçirdim ara ara geceleri başka bi arkadaşımda kalarak..En son konuştuğumda bana dediki benim yapabileceğim hiçbişey yok.ne zaman babam gelirse o zaman yaptırcak.Ben kendim yaptırıyim diyorum kabul etmiyosun dedim.o emlakçıyla muhatap olmak istemiyormuş.en fazla yatağını salona taşırız dedi ve ben bu bencilliğini alttan alıyorum halen..
Annemlede konuştum kızım o zaman sen salona geç masanıda oraya al dedi.o korkuyla hergün orda kalıcağına..Ve ben bunu arkadaşıma teklif edince önce kabul etti bikaç dk sonra ama sen salona geçersen benim yaşam alanım kısıtlanır bi düşünüyim demezmi..

Hani o benim yaptırma teklifimi kabul etmeyen, kendide asla yapamacağını söyleyen arkadaş bu olaydan 22 gün sonra babmla konuştum ben yaptırcam dedi uzaktan usta ayarlıcakmış...Bunu bana söylerkende nasıl asık surat söylüyor.Dedim ya hani yaptırılamıyodu..baban gelmeyene kadar..benim yaptırma teklifimide en başta kabul etmedin.Ben haftalarca ders çalışmadım bu yüzden.bişey yapamam dedin.şimdiyse sırf ben salona geçiyorum diye aniden uzaktan bile olsa yaptırılır hale geldi...

Bikez daha insanların kendilerine iş dokunmayana kadar kılını kıpırdatmadığını gördüm..Ve bu yüzden kırıldığım içinde evden çıkmaya karar verdim.Zaten evde ortak kirayı ödeyen ev arkadaşı gibi değilde fazlalık misafir gibi bi muamele görmüştüm.

Çıkmadan bu durumları arkadaşa söyleyip kırgınlığımı dile getireyim dedim ogünde evde değildi ben çıkarken aradım ve bu konuda adaletsizce davrandığını söyledim.Ben 20 gün o sıkıntıyı çekerken hiçbişey yapamıcağını söyleyen arkadaş, neden işin ucu ona dokununca birden yaptırabilir hale geldikii benim yaptırma teklifimi dahi kabul etmemişti..Orda demesinmi zaten cüzi bi rakam ödüyosun evde böcekte olabilir yani bunu bilerek geldin sen..Ben az bi para vermiyorum dedim.bedeli neyse o kadar veriyorum fazlasıyla..o arada itiraf ettiki evin kirası 675 lira buda kimseyi ilgilendirmez..Bende dedim bu beni ilgilendirir..biz ev arkadaşıyız kira ne kadarsa ikiye böleriz..bana diyorki sen gelirken o rakamı kabul ettinmi..ettin..daha neye şikayet ediyorsun..Sen bana kiranın 700 olduğunu söylemiştin bu dürüstlükmü diyorum oda o semtte evlerin 1000 lira olduğundan kendileri çok uyguna tutmuş bunun bana lütuf olduğundan bahsediyor..Sen bu olayı bilipte gelip sormadın dediğimde herşeyide benden bekliyosun..keşke insanlarda beni sorsa nasılsın bi derdin varmı diye..demezmi..Faturaları yatıran ben doğalgaz yükleyen ben..böcek karınca fare çıkınca ona söylememden rahatsızmış hanfendi.orda tartıştık ve bi gün sonra ben son kalan eşyalarımı almaya gidecektim.Gece bana msj atmış yarın memlekete gidiyorum sabah 10 da.ben çıkmadan gelip eşyalarını al.anahtarıda bırak..Dedim ayıp ya neden sen çıkmadan gelmek zorundaymışım...Ne dese beğenirsiniz..Burası benim evim..ben olmadanda girmenin bi hükmü yok..

Yazıklar olsun dedim saygısız..çıkıyorum diye tavrına bak.Bi daha bana yazma dedim gelip son eşyalarımıda alıcam.Sabahın 8inde gittim eşyalarımı topladım kapıdan çıkarkende uyanmıştı seni Allaha havale ediyorum diye bağırıp çıktım.
Ve şimdi ben başta 600 liradan 560 a düşürdüğü 40 lirayı 7 aydan 280 lira onun hesabına yatırmayı düşünüyorum.Nasıl bir adaletse ödediği kiranın %80 nini bana ödetmeye çalışmış.Zaten başka küçük yalanlarınıda yakalamıştım ama insan bu konuda konduramıyor işte..Telefondada dedi zaten ben senden alıp üstüne biraz daha koyup kirayı ödüyordum..senden önce ne kadara tutulduğuda seni ilgilendirmez.Kendimi şuan aptal gibi hissediyorum...
Onun ıban nosu bende var parayı yatırcam ama benim hesap bilgilerime ulaşmasın istiyorum.geri iade gibi bi durum olmuyor değilmi.Benim hesabımdan gittiğini biliyor ama tc numaramı veya hesap numaramı bilmiyor.Ve o parayı gönderip hesabımı kapatmak istiyorum.Al tepe tepe kullan dicem yada ihtiyacı olan birine ver.
Konu sahibesi sizin kadar enayi insanları gördükçe çıldırasın ellerimi dizlerime vurasım geliyor.
Yahu bu kadın namaz kılmasına yani ibadetini yapmasına rağmen harama hrlale dikkat etmiyor ve dolandırıcılık yapıyorsa hala ondan utanacak bir tarafının olduğunu düşünüyorsunuz ya birinin sizin aklınızı başınıza getirmesi lazım gerçekten bu kafayla siz daha çok kazık yersiniz.
O parayıda göndermeyin Allah askına o kadın cukkalayacak sizde bir omur mağdur edebiyatı yapıp kendinize acınacaksınız.
oy Allahım sabır ver.

Kiralık turtuğu evin kirasını sana ödetip kendi ev sahibi olmuş
Uyanığın böylesi
Sen de hala para vereyim mi diye soruyorsun doymadın mı sömürülmeye?

Alınması gereken dersler;
1) Kimsenin inancına göre değerlendirmemek. Bakınız namazında niyazında diye iyi biri olacağını düşünmek.
2) Kira kontratını isteyin bir dahakine ve kontratta adınızı ekleyin. Adınız olmadığı sürece sizi istediği gibi kapının önüne koyabilir.
3) Kimseye güvenmeyin hakkınızı savunun.
4) Ev arkadaşı olduğunuzda muhtaç olduğunuzu belli etmeyin.

Konu sahibesi sizin kadar enayi insanları gördükçe çıldırasın ellerimi dizlerime vurasım geliyor.
Yahu bu kadın namaz kılmasına yani ibadetini yapmasına rağmen harama hrlale dikkat etmiyor ve dolandırıcılık yapıyorsa hala ondan utanacak bir tarafının olduğunu düşünüyorsunuz ya birinin sizin aklınızı başınıza getirmesi lazım gerçekten bu kafayla siz daha çok kazık yersiniz.
O parayıda göndermeyin Allah askına o kadın cukkalayacak sizde bir omur mağdur edebiyatı yapıp kendinize acınacaksınız.
oy Allahım sabır ver.
ne deseniz haklısınız..bu kadar safça yaklaşıp, ne zamanki hakkımı savundum..Yaptığı ihmali yüzüne vurdum o zaman kötü oldum ben.İşin tuhafı kendisi normalde markette bir iki lira hak geçmesin diye titizlenen insan..Samimiyetsiz..Çok büyük bi ders oldu bu bana.

Bazen bende öyle düşünüyorumda, şu son orası benim evim ben olmadan giremezsin sözünden sonra birazda utansın diye söylemediğim son bi iki şeyi söyleyip, yaptığı sözde indirim parasını gönderiyim diyorum..Kararsızım aslında..

Kızım saçmalama. Hakkını haram et geç. Sonrada bu insanı bir daha düşünme.

Utanirmi saniyosunuz para falan gondermeyin
Zaten fazla fazla almis sizden utanmaz

Konu sahibi saçmalamışsın .. zaten kaptırmışsın paralarını enayi yerine koymuş yeterince seni hala 280 tl göndercem diyorsun. Yolla yolla afferim . Eminim seni birazdaha yolabildiği için mutlu olur e haklıda evden çıkmışsın ilişkin bitmiş hala hesabına para aktarılıyor. Oh ne güzel hayat walla.

Bazen bende öyle düşünüyorumda, şu son orası benim evim ben olmadan giremezsin sözünden sonra birazda utansın diye söylemediğim son bi iki şeyi söyleyip, yaptığı sözde indirim parasını gönderiyim diyorum..Kararsızım aslında..
Utanmaz ki. Siz paranızı kaybettiginizle kalırsınız. Gereksiz yere dağıtacak kadar coksa paranız hesap numaramı vereyim de bana gönderin valla:KK49:

Böyleleri utanmaz canım aksine oh kopardım deyip böbürlenir. Zaten kirayı fazla söyledim almış alacağını senden. Hazır eşyalarınıda evden alabilmişken kesinlikle bir ödeme yapma.

Kızın tavırları çok itici. Senin odandaki sorun tabiiki ortak çözülmeli sonuctar senin sebep olduğun bir şey yok.
Kira konusunda sadece size katılmıyorum uygun bir ev bulup kiralamak çok meşakatli. Buna emlakçı komisyonu, depozitosu ve faturalarin aboneliklerini ve eşyaların alınıp taşınması(bağlanması) da katarsak, kirayı ne kadar verdiği sizi ilgilendirmez.

sen deli misin
hala ona inanıyorsun
kira bence 675 falan değil düz 600
buna adım gibi eminim
kirayı sana ödetmiş hep hadsiz
sen ona bir de para mı göndericeksin
gerçekten sana inanamıyorum bu kıza bi de iyilik edeceksin

Kızın tavırları çok itici. Senin odandaki sorun tabiiki ortak çözülmeli sonuctar senin sebep olduğun bir şey yok.
Kira konusunda sadece size katılmıyorum uygun bir ev bulup kiralamak çok meşakatli. Buna emlakçı komisyonu, depozitosu ve faturalarin aboneliklerini ve eşyaların alınıp taşınması(bağlanması) da katarsak, kirayı ne kadar verdiği sizi ilgilendirmez.
gözden kaçırdığınız nokta o ev bende giderim diye tutulmadı..veya yaptığı indirim benim için yapılmadı..Aslında buranın kirası 1000 lira ona göre para alcam demek mantıklımı..Bodrum katta yerin altında bi odada kalıp, eski ikinci el eşyalara sizcede her ay 240 lira kira verilirmi...Kaldıki kendi masamı dolabımı sandalyemi kendim alıyorum.Ne kadara kiraya tuttuğu tabiki beni ilgilendiriyor.Ben çıktığım evin kirasını ortak giderini veya ödediğim eşya parasını bilmedenmi gidecektim..Zaten dürüst davranmamışki Allah ben çıkmadan ortaya çıkardı bu konuyu.

X