• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evde duran koca

Esin calismak istemiyor. Omur boyu o evde otursa canina minnet gibi. Cunku calismak isteyen onu bunu bahane etmez. Gerekirse kendi alaninda is bulamasa da baska islere bakar. Sanirim omur boyu boyle olacak. Siz calisacaksiniz, o evde oturacak.

Esin calismak istemiyor. Omur boyu o evde otursa canina minnet gibi. Cunku calismak isteyen onu bunu bahane etmez. Gerekirse kendi alaninda is bulamasa da baska islere bakar. Sanirim omur boyu boyle olacak. Siz calisacaksiniz, o evde oturacak.
öyle bi şeyi kabul edemeyeceğimi de çok iyi tahmin ediyodur olay çıkaracagımı. Bence geçiş sürecinde. Bir insiyatifimi kullanırım ikincisinde büyük olay çıkar. Sen ben hiç birimiz keyfimizden çalışmıyoruz,mecburuz maalesef.

öyle bi şeyi kabul edemeyeceğimi de çok iyi tahmin ediyodur olay çıkaracagımı. Bence geçiş sürecinde. Bir insiyatifimi kullanırım ikincisinde büyük olay çıkar. Sen ben hiç birimiz keyfimizden çalışmıyoruz,mecburuz maalesef.
Bu senin dusuncen ancak gercek su ki onu bunu bahane edip isten cikmis bir koca var. Baska is de aramiyor. Sinava da calismiyor. Ne kadsr miskinlik yapsa yanina kar biliyor. Is bulamadim, o bu su diye diye yillari gecirecek bence. Bir yerde en fazla bir kac ay calisip her seferinde birseyleri bahane ederek ayrilip evde vakit geciren kocalari okudum burada.

Bu senin dusuncen ancak gercek su ki onu bunu bahane edip isten cikmis bir koca var. Baska is de aramiyor. Sinava da calismiyor. Ne kadsr miskinlik yapsa yanina kar biliyor. Is bulamadim, o bu su diye diye yillari gecirecek bence. Bir yerde en fazla bir kac ay calisip her seferinde birseyleri bahane ederek ayrilip evde vakit geciren kocalari okudum burada.
Allah korusun benim tahammülüm olamaz böyle bi şeye

Baskı yapmak değil amacım,sözünün arkasında durmasını bekliyorum. Eğer geçiş dönemindeyse ne yapacagını kestiremez bi durumdaysa bana böyle söylemeli,ders çalışıcam diye kendine bi zaman yaratmamalı diye düşünüyorum. Maaş konusunda kendisine hiç tahakküm kurmadım ama birlikte yaşanıyosa ev masrafları paylaşılır bu benim düşüncem. Çabaladıgını ama buna ragmen zor bi süreç yaşadıgına tanık olsam daha yumuşak bi tavır sergilerdim. Ama ben o kadar bi çaba göremiyorum.Evde durdugu için de illaki evde ikimize ait olan işlerin bi kısmını yapıyo,onu da mı yapmasın. Bu paylaşmak mı sizce,adil bi dağılım mı

Evet bence adil bir dağılım. Nasıl ki bazı kadınlar çalışmıyor ve evin yukjnj ustleniyorsa o da üstlenmiş işte.

Para kazanmak her şey değildir. Siz kazanıyorsunuz, şimdilik darda değilsiniz.

Iyı günde kötü günde ve her şeyi bilerek imza attınız.

Bu dönemine destek olmanız gerekiyor.

Bu sözüm tembel, sırtını başkasına dayanak.için fırsat kollayanlar için geçerli değil.

Ancak şu an için böyle olup olmadığını bilmediğiniz için sabretmelisiniz.

Zaman içerisinde anlarsınız ve ona göre yol cizersiniz.

Evet bence adil bir dağılım. Nasıl ki bazı kadınlar çalışmıyor ve evin yukjnj ustleniyorsa o da üstlenmiş işte.

Para kazanmak her şey değildir. Siz kazanıyorsunuz, şimdilik darda değilsiniz.

Iyı günde kötü günde ve her şeyi bilerek imza attınız.

Bu dönemine destek olmanız gerekiyor.

Bu sözüm tembel, sırtını başkasına dayanak.için fırsat kollayanlar için geçerli değil.

Ancak şu an için böyle olup olmadığını bilmediğiniz için sabretmelisiniz.

Zaman içerisinde anlarsınız ve ona göre yol cizersiniz.
Öyle yapmaya çalışıyorum ben de,her ihtimali düşünmek zorundayım

Birine beddua edecekseniz “işsiz kal” diyin kızlar. Kendi annen, baban, eşin seni yük gibi görür böyle. Daha evliliğinizin senesi dolmadan “sırtını bana yasladı benim maaşım onun iki katı” diye ezerler işte.

Umarım kimse işsiz kalmaz ne diyeyim. Ne şartlarda çalıştığını görüp kendiniz kıyamamışsınız işten ayrıl demişsiniz. Şimdi gidip aynı işi mi bulsun? Bari bırakın sınava girsin başarısız olsun sonra laf edersiniz.

Adam evin işini de yapıyor yani. Roller değişseydi gelen yorumlar nasıl olurdu acaba.

Kesinlikle,o da bi ihtimal ama bana olduğu gibi anlatması gerekirdi. Kendi soru işaretlerim bi yana ,eşim dostum çevrem kim varsa onun bana anlattıgı gibi söylemek durumunda kaldım. Şimdi ben de durum tam olarak nedir,anlayamıyorum.Konusunu açınca sorumluluktan mı kaçıyosun dedigimde celalleniyo
Evde duran ve bundan rahatsiz olmayan adam durumu çok tatsız .çekilecek dert değil söyleyeyim.huzursuzluk mutsuzluk sebebi.

Ben neden evlendiğinizi anlamadım. Kocanız işsiz, hangi şehirde yaşayacağınız belirsiz, sizin bulunduğunuz yerde ona iş yok ona iş olan yere siz gidemiyorsunuz neden şartlar uygun hale gelinceye kadar beklemeden evlendiniz ki?Çalışmak isteyen insan isteği ev geçindirmekse mesleği dışında iş bulur yeter ki para kazansın. Evliliğinizin en güzel zamanını az değil 1 buçuk sene ayrı şehirlerde geçireceksiniz. Bunu kabullenerek evlenmişsiniz zaten yapabileceğiniz bir şey yok

Merhaba arkadaşlar. Benim bi sıkıntım var,sizle paylaşmak istedim.
Ben çalışan bi kadınım,eşim de çalışıyodu normalde ama 2-3 aydır çalışmıyor. Kendisi maden mühendisi olduğu için şantiyede çalışması gerekiyo. Çalıştıgı yerler genelde merkezden uzak,zor şartlar ve benim ya da ailesinin bulunduğu şehirde değil. Şehir dışında denedi ama tek başına yapamadıgını söyledi. Sonra İş saglık ve güvenlik uzmanlıgı sınavı oldugunu,ona çalışmak istedigini sınavdan geçip belge alırsa iş imkanının daha iyi olacagını söyledi.Tamam dedim,ders çalış. Bu işsizlik sürecinde evlendik biz.Masraflarımız konusunda ailesi yardımcı oldu,çok da masraf çıkarmadım durumdan ötürü.
Neyse evlendik.Benim çalıştığım şehre geldi birlikte kalıyoruz şu an. Ders çalışcam dedi ama sınava 1 ay var ve ittire ittire kitap kapagını açtıgını düşünüyorum. Ben aklıma bi şey koysam imkan yaratırım,napar eder üstesinden gelirim.Sonuçta insanlara ne dedim ders çalışıcam dedim o yüzden işte çalışmıyorum dedim demi,dediğimin arkasında durmaya çalışırım.Onun bu konudaki rahatlıgı bana tuhaf geliyo.Ben ders çalışmayı sevmiyorum sıkılıyorum diyo. Sanki evde durmak için ders çalışmayı bahane ediyo gibi geliyo.
E o zaman benim aklım şöyle çalışıyo. Madem ders çalışmıcaksın ne diye boş duruyosun o zaman git işinde çalış,yani bizim yaşlarımızda birinin evde boş boş durması da garibime gidiyo. Kendim boş durdugum zamanlar da oldu ,o zaman kendimi de yadırgadım.Yani elimiz ayagımız tutuyo,iş imkanımız oldugu muddetçe çalışmalıyız. Bana şu an bi işte çalışabilcegini söylüyo istese ama neden istemiyo anlamadım. Balayı desem balayımızı yaptık 1 hafta,ondan sonra da bi 10 gün daha geçti. Yani sizce de hayatına devam etmesi gerekmiyo mu.
Bu arada Not: 1,5 yıl zorunlu görevden sonra eşimin çalıştıgı ile tayin olucam.Şu an için ayrı şehirlerde olmak zorundayız çünkü ona burada iş imkanı yok
Haklisiniz bence insan eli ayağı tutuyosa imkân heleki meslek varsa calismali

çalışıp para getiren varken kendini yormaya gerek duymuyordur . yüz vermeyin sırtınıza binip asalak gibi yaşamasın sonra . sorumluluk alması lazım . iş seçecek lüksü olmadığını hatırlatın
Calismayan bi kadin icin biri sunu soylese topa tutar rezilligini cikarirsiniz ama
Ahh ah

Birine beddua edecekseniz “işsiz kal” diyin kızlar. Kendi annen, baban, eşin seni yük gibi görür böyle. Daha evliliğinizin senesi dolmadan “sırtını bana yasladı benim maaşım onun iki katı” diye ezerler işte.

Umarım kimse işsiz kalmaz ne diyeyim. Ne şartlarda çalıştığını görüp kendiniz kıyamamışsınız işten ayrıl demişsiniz. Şimdi gidip aynı işi mi bulsun? Bari bırakın sınava girsin başarısız olsun sonra laf edersiniz.

Adam evin işini de yapıyor yani. Roller değişseydi gelen yorumlar nasıl olurdu acaba.
+1
O kadar katiliyorum ki
Cok uzuldum yorumlara
Allah iyi insanlarla yuva kurmayi nasip etsin gercekten

Kendisi de benim evde kalmamamı çalışmamı istemiştir hep.Benim neden kafa dinleme lüksüm yok.Ben de isterim evde oturayım vur patlasın çal oynasın masraflar karşılansın ben de ehlikeyf önüme düzgün bi iş çıkarsa çalışayım, değilse sallamayım.Ben onun işsiz kaldıgını söylemedim ki, işsizliği ben tam 5 sene yaşadım. hayatta kalmak için, ekmek kazanmak için birinin size o ekmeği uzatmasını beklemenin mantık dışı oldugunu söylememe gerek var mı.. Böyle bi gerçeklik yok çünkü. İnsanlar görüyorum en zor işlerde çalışıyorlar, bellerini yanlarını tutarak belki umutsuz ama eve ekmek goturuyolar. Artık bekar hayatı yaşamıyoruz ki, ikimizin de masrafları var ve bi şekilde karşılanması gerek. Daha evliliğimizin ilk günlerinde beni neden soru işaretlerine mahkum ediyor," acaba hakkımda ne düşünür bana güvenmesi gerekir eşimin. Ben böyle isteksiz davranırsam nasıl güvenir bana, benim ailem için yapabileceklerime nasıl inanır" diye düşünmesi gerekmiyo mu. Bana hep boş kalmam bi iş bulur çalışırım demiştir. Şu an istese işinin hazır oldugunu da söylüyo. Ama ders çalışcam ayagına evde oturuyo işte. Durum bundan ibaret. Ha "kendimi hazır hissetmiyorum psikolojikmen yenilenmem ve taze bi enerjiyle başlamam için biraz daha zamana ve kararlılığa ihtiyacım var, bu durumu anlayışla karşılar mısın" diye benimle samimi bi şekilde içinde oldugu durumu paylaşması da bi seçenekti ama o bunu yapmadı. Böyle bi düşüncede olup olmadıgını bile bilmiyorum beni sürekli kendisi hakkında düşünmeye ve endişelenmeye itiyo. Neyse sen bence işsizlik serüveninin acısını bu olaya nasıl yansıtabilirim diye fazla kurmuşsun

Ben neden evlendiğinizi anlamadım. Kocanız işsiz, hangi şehirde yaşayacağınız belirsiz, sizin bulunduğunuz yerde ona iş yok ona iş olan yere siz gidemiyorsunuz neden şartlar uygun hale gelinceye kadar beklemeden evlendiniz ki?Çalışmak isteyen insan isteği ev geçindirmekse mesleği dışında iş bulur yeter ki para kazansın. Evliliğinizin en güzel zamanını az değil 1 buçuk sene ayrı şehirlerde geçireceksiniz. Bunu kabullenerek evlenmişsiniz zaten yapabileceğiniz bir şey yok
O konuyu sıkıntı etmiyorum gidip geliyoruz bi şekilde hasret gideriyoruz. Hangi şehirde yaşayacagımız konusunu tamamen onun işine bagladık. Nerden çalışabilcegi bi iş bulursa oraya gidicem (şehir tercihlerimiz var tabi) ilişkimizden memnunuz ikimiz de bu yüzden evlendik ama sevgili olsak da evli olsak da değişen pek bi şey yok bence... Ailelerin içi rahat etsin sağ sol laf etmesin(yobaz bi şehirdeyim). Ortak düzen kurulması için erken evlendiniz diyosanız haklı olabilirsiniz. Sanırım aile ve çevre baskısını göze almak istemedik

Ben başka şehre sıcak bakıyorum git diyorum teşvik ediyorum ama kendisi istemiyor. İsg konusuna sıcak bakmıyorum ben. Ne ders çalışıyo ne bi şey. Zaten geçse bile çok da farkeden bi şey olmıcakmış dediginize göre. Yüksek falan yapmak istemez. Üniversitesini 10 yılda tamamlamış yüksegi kaç yılda tamamlar
Okulu 10 senede tamamlamışsa tembel, sorumsuz ve rahatına düşkün bir olduğunu düşündürüyor. İşsiz olduğu dönemde evlenmeniz hata olmuş.

Back