• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evde duran koca

bir çok yer var devlette il özel idare, karayolları, dsi, bakanlıklar, bunların taşra teşkilatları insanda azim olduktan sonra yer çok, birazda nasip.... yani şantiye şart değil büro olur, iş takibi olur çevresi yok mu eşinin? :KK14:

Nasıl yapmalıyım bilemiyorum. Yardımcı olur musunuz. Ben 10 gündür ders çalışcak diye sesimi çıkarmadım. Baktım ki çalışmıyor ondan sonra rahatsızlık duymaya başladım. Doğru şekilde nasıl açabilirim bu durumu
alıp karşınıza konuşacaksınız sakin bir şekilde . evlendik yuva kurduk sorumluluk aldık onları yerine getirmemiz gerekiyor .ilerde evdi arabaydı bebekti çok fazla ihtiyaçlarımız olacak birikim yapmak gerekli . tek başıma olacak şeyler değil bunlar tarzı bir konuşma yapın . biraz bekleyin değişim yoksa gerekirse ifadelerinizi sert dile getirin. alışmasın yan gel yatmaya .

bir çok yer var devlette il özel idare, karayolları, dsi, bakanlıklar, bunların taşra teşkilatları insanda azim olduktan sonra yer çok, birazda nasip.... yani şantiye şart değil büro olur, iş takibi olur çevresi yok mu eşinin? :KK14:
Kpss puanı yok devlete giremiyo o yüzden. Özelde de çağırmıyolar iş için. Tek gidebilcegi iş şantiye. Onu da zor buluyo. Şöyle bi şey,şantiyede hiç işi bitmiyomuş. Akşam yedi paydos mesela diyelim . İş yerinde konakladıkları için herhangi bi arıza bi sıkıntıda onu tekrar işe çağırıyolar.Yani sürekli işle muhatap olmak durumunda kalıyo,kendine zamanı kalmıyo. Bundan şikayetçi.E madem öyle bu zamana kadar neden başka bi meslege yönelmedi,anlamıyor ben

alıp karşınıza konuşacaksınız sakin bir şekilde . evlendik yuva kurduk sorumluluk aldık onları yerine getirmemiz gerekiyor .ilerde evdi arabaydı bebekti çok fazla ihtiyaçlarımız olacak birikim yapmak gerekli . tek başıma olacak şeyler değil bunlar tarzı bir konuşma yapın . biraz bekleyin değişim yoksa gerekirse ifadelerinizi sert dile getirin. alışmasın yan gel yatmaya .
Benim maaşım onun 2 katı diyebilirim. Ona mı güveniyo acaba? Nasılsa dara düşmeyiz.Evin giderlerini sabit bi şekilde karşılayan var. Sorumluluk almasam da çok bi şey olmaz diye düşünüyo sanırım?

Kpss puanı yok devlete giremiyo o yüzden. Özelde de çağırmıyolar iş için. Tek gidebilcegi iş şantiye. Onu da zor buluyo. Şöyle bi şey,şantiyede hiç işi bitmiyomuş. Akşam yedi paydos mesela diyelim . İş yerinde konakladıkları için herhangi bi arıza bi sıkıntıda onu tekrar işe çağırıyolar.Yani sürekli işle muhatap olmak durumunda kalıyo,kendine zamanı kalmıyo. Bundan şikayetçi.E madem öyle bu zamana kadar neden başka bi meslege yönelmedi,anlamıyor ben

yani armudun sapı üzümün çöpü, artık evlisiniz tek kişi değil, bir yerden başlanmalı başka türlü zor, herkes bir yerlere geliyor da ne zorluklarla :KK14:

Benim maaşım onun 2 katı diyebilirim. Ona mı güveniyo acaba? Nasılsa dara düşmeyiz.Evin giderlerini sabit bi şekilde karşılayan var. Sorumluluk almasam da çok bi şey olmaz diye düşünüyo sanırım?
öyle düşünmese zaten zor / kolay iş ayrımı yapmadan gider herhangi bir işe girer. alışıyor işte yavaş yavaş eve para getiren yemeğini yapan ihtiyaçlarını karşılayan var neden rahatını bozsun ki . biran evvel konuşun yoksa bir ömür gitmez bu

Yeni evlisiniz sanırım, iş meselesini , ne düşüncede olduğunu konuşmadınız mı daha önce? Kaç yaşında eşiniz, durmuş durmuşta evlendiği zamanı mı beklemiş meslek değiştirmek için. Olması gereken bir çabası da yokmuş, şuan ki çalışmama durumdan gayet memnun demek ki eşiniz.

Kadın erkek fark etmeksizin,
Evliliğe düzenli işi olan adım atmalı.
Bu kadar koştur koştur evlenecek ne vardı?
Sinav geçsin, evlenirdiniz. Şimdi sizin acınızdan belirsizlik, eşinizin acısından sık boğaz edilme, ikiniz icin de hoş değil..
Sınav olana kadar bekleyip, sonrasında ne yapacağını görmekten başka şansınız yok.

ayrıca herkes kendi mesleğini ypmıyor bu ülkede gitsin para kazansın . ay yazık kendi işini yapmıyor çok yıpranıyor diye acırsanız acınacak durumlara düşersiniz .herkes ne zorluklarla para kazanıyor

aynen bende onu dicektim diyelimki meslegi olmadı
o zaman hic calısmayacakmı... ben garsonluk yapmam klasım bozulur diye mi düşünüyor mesela

yani armudun sapı üzümün çöpü, artık evlisiniz tek kişi değil, bir yerden başlanmalı başka türlü zor, herkes bir yerlere geliyor da ne zorluklarla :KK14:
Öyle tabi ben bu noktaya gelmek için gecemi gündüzüme kattım. Karşıdan benzer bi emek görmeyi beklemek akıl dışı değil

Eşim maden mühendisi. Şartlara da, iş durumlarına da, sektöre de son derece hakimim.

İlk olarak şunu söyleyeyim, her iş şantiye konaklaması gerektirmiyor. Ha şantiyede kalan mühendis işverenin işine gelir ama eşimin çalıştığı yerler bırakın böyle bir taleple gelmeyi, çoğu zaman kirayı falan da karşılar.

Tecrübesi var mı, hangi taşlarla çalışmış? Yeraltı çalışır mı?

Bu arada bu işte maaş konusu çok değişken. Şu anda iki katı kazanıyor olabilirsiniz ama doğru yerlerde çalışırsa birkaç seneye o sizi katlayabilir.

Daimi nezaretçiliği defter takibi şeklinde uzaktan yapıyorsa en ufak sıkıntıda çok başı ağrıyabilir, köy muhtarının işgüzarlığı yüzünden (maden yolunun bir kısmı köy merasının sınırına girmiş) eşimin 5 yıllık denetimli serbestliği var şu an. Ki işin de başındaydı öyle uzaktan vs değil.

Yerinizde olsam tayin hakkı elde edene kadar kendisinin farklı bir şehirde çalışmasına sıcak bakardım. Biz evlendikten 2 yıl sonra aynı eve girdik, isteyince oluyor.

İsg sınavını geçerse C sınıfı başlar ama onlara da kuş kadar ödüyorlar, sorumluluk gene onda. Yüksek yapıp kısa sürede B olur öyle devam ederim derse bilmem.

Bilemedim, bana sizin eşiniz çalışmak istemiyor gibi geldi. Yoksa en basiti bir taş ocağı, bir çimento şirketi vs bulurdu.

Sanki biraz dinlenmek için işten çıkmış bir süre kaytarıyor gibi geldi.
Ders çalışacağım dediyse bekleyin bakalım.
Duruma göre iş arar zaten kendisi halden rahatsız olup.
Keşke iş bulmadan evlenmeseydiniz.

Back