Eşim maden mühendisi. Şartlara da, iş durumlarına da, sektöre de son derece hakimim.
İlk olarak şunu söyleyeyim, her iş şantiye konaklaması gerektirmiyor. Ha şantiyede kalan mühendis işverenin işine gelir ama eşimin çalıştığı yerler bırakın böyle bir taleple gelmeyi, çoğu zaman kirayı falan da karşılar.
Tecrübesi var mı, hangi taşlarla çalışmış? Yeraltı çalışır mı?
Bu arada bu işte maaş konusu çok değişken. Şu anda iki katı kazanıyor olabilirsiniz ama doğru yerlerde çalışırsa birkaç seneye o sizi katlayabilir.
Daimi nezaretçiliği defter takibi şeklinde uzaktan yapıyorsa en ufak sıkıntıda çok başı ağrıyabilir, köy muhtarının işgüzarlığı yüzünden (maden yolunun bir kısmı köy merasının sınırına girmiş) eşimin 5 yıllık denetimli serbestliği var şu an. Ki işin de başındaydı öyle uzaktan vs değil.
Yerinizde olsam tayin hakkı elde edene kadar kendisinin farklı bir şehirde çalışmasına sıcak bakardım. Biz evlendikten 2 yıl sonra aynı eve girdik, isteyince oluyor.
İsg sınavını geçerse C sınıfı başlar ama onlara da kuş kadar ödüyorlar, sorumluluk gene onda. Yüksek yapıp kısa sürede B olur öyle devam ederim derse bilmem.
Bilemedim, bana sizin eşiniz çalışmak istemiyor gibi geldi. Yoksa en basiti bir taş ocağı, bir çimento şirketi vs bulurdu.