• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evde duran koca

çalışıp para getiren varken kendini yormaya gerek duymuyordur . yüz vermeyin sırtınıza binip asalak gibi yaşamasın sonra . sorumluluk alması lazım . iş seçecek lüksü olmadığını hatırlatın
ama o lüksü çoktan kazanmış bile,daha işe girmeden evlenmeseydiniz sizde sınavına anasının evinde çalışsın kazansı iş bulsun sonra sevlenseydiniz çok acelesi yoksa.Bu şartlar altında evlenen çalışlıp eve para getiren bi kadın bulmuş ben olsam bende yatardım yan gelip

ama o lüksü çoktan kazanmış bile,daha işe girmeden evlenmeseydiniz sizde sınavına anasının evinde çalışsın kazansı iş bulsun sonra sevlenseydiniz çok acelesi yoksa.Bu şartlar altında evlenen çalışlıp eve para getiren bi kadın bulmuş ben olsam bende yatardım yan gelip
Haklısınız bana bu konuda sırtını dayamamasını mı soylemeliyim

Yok yapar ama garsonluga bile almıyorlar üni mezununu
gerçekten sorumluluk almak is
işte tam da bu yüzden konu sahibi eşi ile biran evvel konuşup durumu halletmeli yoksa işi zor . alışkanlık haline getirir

Haklısınız bana bu konuda sırtını dayamamasını mı soylemeliyim
dayamamasını söylemek hafif kalır,ders çalışıp bir iş bulmazsa daha fazla sizin de işe gitmeyeceğinizi ve dolayısıyla bu evliliği sürdüremeyeceğnizi sertçe ve kararlılıkla ifade edin

Yasemindilek di sanırım

Ee bir buçuk sene sonra gidecekmişsiniz sonuçta. Bence evde hiçbir şey yapmamak daha can sıkıcı olurdu. Bir buçuk sene sonra iş imkanının olduğu bir yere gitme durumu var yani. Özellik de herkesin iş aradığı ihtiyacı olduğu bir zamanda keyfi geldi bana.
Tanımıyorum :D

Yapıyor o kadarını

O kadarını yapıyor dediğiniz, yuku epey paylasmissiniz.

Ne kadar süredir işsiz bilemiyorum.Ancak tüm sartları bile bile evlendiniz.

Zaman vermelisiniz. Maasiniz onun iki.katı diye tahakkum kurmayın üzerinde.

Kadına yapılan baskı kadar erkeğe yapılan baskıya da karşıyım.

Yıllarca yan yatıp hiç calismazsa anlarım da şu an bir geçiş döneminde , destek olmalısınız.

O kadarını yapıyor dediğiniz, yuku epey paylasmissiniz.

Ne kadar süredir işsiz bilemiyorum.Ancak tüm sartları bile bile evlendiniz.

Zaman vermelisiniz. Maasiniz onun iki.katı diye tahakkum kurmayın üzerinde.

Kadına yapılan baskı kadar erkeğe yapılan baskıya da karşıyım.

Yıllarca yan yatıp hiç calismazsa anlarım da şu an bir geçiş döneminde , destek olmalısınız.
Baskı yapmak değil amacım,sözünün arkasında durmasını bekliyorum. Eğer geçiş dönemindeyse ne yapacagını kestiremez bi durumdaysa bana böyle söylemeli,ders çalışıcam diye kendine bi zaman yaratmamalı diye düşünüyorum. Maaş konusunda kendisine hiç tahakküm kurmadım ama birlikte yaşanıyosa ev masrafları paylaşılır bu benim düşüncem. Çabaladıgını ama buna ragmen zor bi süreç yaşadıgına tanık olsam daha yumuşak bi tavır sergilerdim. Ama ben o kadar bi çaba göremiyorum.Evde durdugu için de illaki evde ikimize ait olan işlerin bi kısmını yapıyo,onu da mı yapmasın. Bu paylaşmak mı sizce,adil bi dağılım mı

Eşim maden mühendisi. Şartlara da, iş durumlarına da, sektöre de son derece hakimim.

İlk olarak şunu söyleyeyim, her iş şantiye konaklaması gerektirmiyor. Ha şantiyede kalan mühendis işverenin işine gelir ama eşimin çalıştığı yerler bırakın böyle bir taleple gelmeyi, çoğu zaman kirayı falan da karşılar.

Tecrübesi var mı, hangi taşlarla çalışmış? Yeraltı çalışır mı?

Bu arada bu işte maaş konusu çok değişken. Şu anda iki katı kazanıyor olabilirsiniz ama doğru yerlerde çalışırsa birkaç seneye o sizi katlayabilir.

Daimi nezaretçiliği defter takibi şeklinde uzaktan yapıyorsa en ufak sıkıntıda çok başı ağrıyabilir, köy muhtarının işgüzarlığı yüzünden (maden yolunun bir kısmı köy merasının sınırına girmiş) eşimin 5 yıllık denetimli serbestliği var şu an. Ki işin de başındaydı öyle uzaktan vs değil.

Yerinizde olsam tayin hakkı elde edene kadar kendisinin farklı bir şehirde çalışmasına sıcak bakardım. Biz evlendikten 2 yıl sonra aynı eve girdik, isteyince oluyor.

İsg sınavını geçerse C sınıfı başlar ama onlara da kuş kadar ödüyorlar, sorumluluk gene onda. Yüksek yapıp kısa sürede B olur öyle devam ederim derse bilmem.

Bilemedim, bana sizin eşiniz çalışmak istemiyor gibi geldi. Yoksa en basiti bir taş ocağı, bir çimento şirketi vs bulurdu.
Ben başka şehre sıcak bakıyorum git diyorum teşvik ediyorum ama kendisi istemiyor. İsg konusuna sıcak bakmıyorum ben. Ne ders çalışıyo ne bi şey. Zaten geçse bile çok da farkeden bi şey olmıcakmış dediginize göre. Yüksek falan yapmak istemez. Üniversitesini 10 yılda tamamlamış yüksegi kaç yılda tamamlar

Yeni evlisiniz sanırım, iş meselesini , ne düşüncede olduğunu konuşmadınız mı daha önce? Kaç yaşında eşiniz, durmuş durmuşta evlendiği zamanı mı beklemiş meslek değiştirmek için. Olması gereken bir çabası da yokmuş, şuan ki çalışmama durumdan gayet memnun demek ki eşiniz.
Konuştuk işsizlik sürecini uzatacagını tahmin etmezdim. Çünkü sürekli işsiz kalamıcagını bi şekilde garsonluk bile olsa katkı saglayacagını iş kovalayacagını söyledi durdu. En son bi şantiyede çalışmıştı ve oranın şartları gerçkten çok ağırdı. Güneşte çalışmaktan yüzünde yanıklar oluşmuştu. Orayı bırakmasını söyledim. Aşırı sağlıksız ve kötü bi ortamdı. Psikolojisi de bozuluyodu. Sonraki süreçte de evlenme kararı aldık. Evlendikten sonra işe bakar diye düşündüm. Sınav düşüncesini ortaya attı. Sadece söyledikleriyle yaptıgının çelişmesi bende güvensizlik yarattı.Kendi samimi düşüncesi nedir ben bilemiyorum,ama rahatlıga alışacagını düşünüyorum

Yaşadığım yerde elini sallasan maden mühendisine çarpıyor. Hiç de öyle merkeze uzak, zor şartlar falan yok.
Hatta üst komşum maden mühendisi. Home office çalışıyor.
Eşiniz bahane aramış.

E iyi tamam da
Henuz 2-3 ay olmus. Adam senelerdir evde yatiyor olsa haklisiniz derdim.
Bazen erkeklerin de nefes almaya ihtiyaci vardir,zor bir isi olanlarin daha cok ihtiyaci olabilir. Biraz anlayis.

Bizimkinin maden mühendisi arkadaşları hep şantiyede çalışıyo. Öğrenmeyi isterdim,nasıl mümkün oluyormuş dediğiniz gibi

iş takibi dediğimde bunu kastetmiştim, yani firmalar iş işlemleri tam bilmediğinden mühendise ihtiyaçları var kurumlardaki işleri halleder, sıkıntılı durumları çözer, iyi de kazananlar var bildiğim :KK14:

Back