• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evde duran koca

GoruyorsunuzMukemmel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2015
871
564
103
34
Merhaba arkadaşlar. Benim bi sıkıntım var,sizle paylaşmak istedim.
Ben çalışan bi kadınım,eşim de çalışıyodu normalde ama 2-3 aydır çalışmıyor. Kendisi maden mühendisi olduğu için şantiyede çalışması gerekiyo. Çalıştıgı yerler genelde merkezden uzak,zor şartlar ve benim ya da ailesinin bulunduğu şehirde değil. Şehir dışında denedi ama tek başına yapamadıgını söyledi. Sonra İş saglık ve güvenlik uzmanlıgı sınavı oldugunu,ona çalışmak istedigini sınavdan geçip belge alırsa iş imkanının daha iyi olacagını söyledi.Tamam dedim,ders çalış. Bu işsizlik sürecinde evlendik biz.Masraflarımız konusunda ailesi yardımcı oldu,çok da masraf çıkarmadım durumdan ötürü.
Neyse evlendik.Benim çalıştığım şehre geldi birlikte kalıyoruz şu an. Ders çalışcam dedi ama sınava 1 ay var ve ittire ittire kitap kapagını açtıgını düşünüyorum. Ben aklıma bi şey koysam imkan yaratırım,napar eder üstesinden gelirim.Sonuçta insanlara ne dedim ders çalışıcam dedim o yüzden işte çalışmıyorum dedim demi,dediğimin arkasında durmaya çalışırım.Onun bu konudaki rahatlıgı bana tuhaf geliyo.Ben ders çalışmayı sevmiyorum sıkılıyorum diyo. Sanki evde durmak için ders çalışmayı bahane ediyo gibi geliyo.
E o zaman benim aklım şöyle çalışıyo. Madem ders çalışmıcaksın ne diye boş duruyosun o zaman git işinde çalış,yani bizim yaşlarımızda birinin evde boş boş durması da garibime gidiyo. Kendim boş durdugum zamanlar da oldu ,o zaman kendimi de yadırgadım.Yani elimiz ayagımız tutuyo,iş imkanımız oldugu muddetçe çalışmalıyız. Bana şu an bi işte çalışabilcegini söylüyo istese ama neden istemiyo anlamadım. Balayı desem balayımızı yaptık 1 hafta,ondan sonra da bi 10 gün daha geçti. Yani sizce de hayatına devam etmesi gerekmiyo mu.
Bu arada Not: 1,5 yıl zorunlu görevden sonra eşimin çalıştıgı ile tayin olucam.Şu an için ayrı şehirlerde olmak zorundayız çünkü ona burada iş imkanı yok

Kimse de güllük gülistanlık süper şartlarda çalışmıyor. Ben önce buraya takıldım.
Bahsettiğim şey işçilerle iş yerinde yaşamak zorunda olması(otoritesi için fazla samimiyet kurmaması gerekiyo),doğru düzgün yemek çıkmaması,merkeze her zaman araba olmaması yani canı sıkılınca merkeze inememesi gibi detaylar. Bence normalden daha da zor şartlar ama sizinkini bilemem

Yasemindilek di sanırım
Bahsettiğim şey işçilerle iş yerinde yaşamak zorunda olması(otoritesi için fazla samimiyet kurmaması gerekiyo),doğru düzgün yemek çıkmaması,merkeze her zaman araba olmaması yani canı sıkılınca merkeze inememesi gibi detaylar. Bence normalden daha da zor şartlar ama sizinkini bilemem
Ee bir buçuk sene sonra gidecekmişsiniz sonuçta. Bence evde hiçbir şey yapmamak daha can sıkıcı olurdu. Bir buçuk sene sonra iş imkanının olduğu bir yere gitme durumu var yani. Özellik de herkesin iş aradığı ihtiyacı olduğu bir zamanda keyfi geldi bana.

Son düzenleme:
Esiniz sanki biraz kafa dinlemek için işten ayrılmış gibi geldi. Bunu ama açık belirtmesi lazımdı. Her adam okumayabilir sonuçta. Bazıları daha çok çalışmayı seviyor ders başında oturmaktansa. Ama bunu dürüstce belirtmesi lazımdı. Bence bu ihtimali açık açık konuşun.
Kesinlikle,o da bi ihtimal ama bana olduğu gibi anlatması gerekirdi. Kendi soru işaretlerim bi yana ,eşim dostum çevrem kim varsa onun bana anlattıgı gibi söylemek durumunda kaldım. Şimdi ben de durum tam olarak nedir,anlayamıyorum.Konusunu açınca sorumluluktan mı kaçıyosun dedigimde celalleniyo

Kesinlikle,o da bi ihtimal ama bana olduğu gibi anlatması gerekirdi. Kendi soru işaretlerim bi yana ,eşim dostum çevrem kim varsa onun bana anlattıgı gibi söylemek durumunda kaldım. Şimdi ben de durum tam olarak nedir,anlayamıyorum.Konusunu açınca sorumluluktan mı kaçıyosun dedigimde celalleniyo

Böyle durumları elalemi bir kenara bırakıp konuşmak lazım. Erkeklerin üstündede belli baskılar var. Belki işi ile mutsuz veya başka bir derdi var. Sorumluluktan kaçmaktansa belki eski kararlarının sonuçlarından kaçıyordur. Siz eşisiniz. Sizden cekinecek, utanacak birseyi olmadığını anlaması lazım.

Esiniz sanki biraz kafa dinlemek için işten ayrılmış gibi geldi. Bunu ama açık belirtmesi lazımdı. Her adam okumayabilir sonuçta. Bazıları daha çok çalışmayı seviyor ders başında oturmaktansa. Ama bunu dürüstce belirtmesi lazımdı. Bence bu ihtimali açık açık konuşun.
Açıklama istedigimi söyledim ama cevap vermeyecegini söyledi,gerilmiş

çalışıp para getiren varken kendini yormaya gerek duymuyordur . yüz vermeyin sırtınıza binip asalak gibi yaşamasın sonra . sorumluluk alması lazım . iş seçecek lüksü olmadığını hatırlatın
Nasıl yapmalıyım bilemiyorum. Yardımcı olur musunuz. Ben 10 gündür ders çalışcak diye sesimi çıkarmadım. Baktım ki çalışmıyor ondan sonra rahatsızlık duymaya başladım. Doğru şekilde nasıl açabilirim bu durumu

Böyle durumları elalemi bir kenara bırakıp konuşmak lazım. Erkeklerin üstündede belli baskılar var. Belki işi ile mutsuz veya başka bir derdi var. Sorumluluktan kaçmaktansa belki eski kararlarının sonuçlarından kaçıyordur. Siz eşisiniz. Sizden cekinecek, utanacak birseyi olmadığını anlaması lazım.
Şantiye ortamında çalışmaktan hazzetmiyo,yukarda da yazmıştım çalıştıgı şartları. E o zaman ders çalışman lazım diyorum başka bi kariyer düşünüyosan,dersi sevmiyorum diyo. Çözümsüz kaldım. Kendi kariyerimi zor elde ettim,bi daha bi daha aynı süreçten geçmek beni yıpratıyo

Yasemindilek di sanırım

Ee bir buçuk sene sonra gidecekmişsiniz sonuçta. Bence evde hiçbir şey yapmamak daha can sıkıcı olurdu. Bir buçuk sene sonra iş imkanının olduğu bir yere gitme durumu var yani. Özellik de herkesin iş aradığı ihtiyacı olduğu bir zamanda keyfi geldi bana.
Bana da öyle geliyo

Back