evde çocuklarimizla yapabilcegimiz etkinlikler

chamallows

🇹🇷 PARLA... 100 YAŞINDASIN 🇹🇷
Pro Üye
17 Aralık 2015
26.971
49.257
598
Merhaba herkese;
2 yaşinda bir cadi annesi olarak bu kiş aylarinda evde etkinlik bulmaya calışmaktan bunalan yalnizca ben değilimdir diye düşünüyorum.
bir elin nesi var iki elin sesi var diyerek bu başligi aciyor ve siz güzel annelerden etkinlik paylaşımlarimizi bu baslik altinda toplamayi umut ediyorum

Ben oyun grubuna götürüyorum canım ;orda yaptıkları birkaç etkinliği yazayım aklımda olanları
Bir ipe makarna dizme (büyük boru tipi makarnalar var ya ;onları alıp bir tane ipe dizdiriyorlar )
Bir bardak pirinci ,bulguru artık ne olursa alıp küçük bir huniden bardağa kaşıkla aktarma .bunu anlatamamış olabilirim şöyle yaptılar .bir bardağın içine huni koydular ,bir kase de pirinç ,,bir kaşık ile o pirinçleri huniye döktüler .
Not :benim oğlan 21 aylık..bunları yaparken çok eğlendi ,eve gelince tekrar yaptık .

bende netten bir kac sey buldum
duzenleyip atacagim

Bir de kitapta görmüştüm elinize çıngırak ya da zil gibi bir şey alıyorsunuz. Çocuğun gözü bağlı olarak çıngırak sesinden bulmaya çalışıyor . Tabi ortada çarpacağı eşya olmamalı. Sonra siz gözünü bağlayın o kaçsın çıngırağı çalarak

Montessori oyunlarını seviyor çocuklar, evle ilgili her türlü işe onları da dahil etmek zaten montessori aslında.
Bir sayfa var ordan ücretsiz oyun kartları indirebiliyorsunuz, ayına yaşına uygun. Ben matbaa da kartona çıkarttırdım.
Piapolya sayfanın adı, tavsiye ederim

Kızlar bir de Tübitak meraklı minik dergisi var 3 yaş üzeri ama 2 yaş ile de gayet incelenebilir içinden kartlar filan da çıkıyor. Yıllık 50 TL üyelik fiyatı. Ücretsiz kargoyla her ay eve geliyor resmen bedava

Aklıma tonla etkinlik geliyor
Hangi birini yazayım bilemedim ama kış ayında olduğumuz için odasına beyaz karton bardaklarla bir kardan adam yapabilirsiniz. Hem onu arkadaşı yapıp onunla konuşup oynamasını sağlayabilirsiniz..
Bire parmak boyaları var çocuklar buna bayılıyor...

Ben 2 yaş mertebesine henüz erişemedim ama şu an yaptıklarım belki fikir olur:
-Sesli bir oyuncağı saklayıp bulmaca
-üfleme etkinlikleri ( su şişesi üzerine konulan pin pon topunu üfleyerek düşürmeye çalışma, irmiği veya bir damla sulu boyayı pipetle üfleyip dağıtma)
-su içerisinden nesne toplama
- değişik makarna türlerini bir kaba koyup şekline göre ayıklama
-küçük delikten kürdan atma
-farklı boyuttaki deliklerden farklı nesneleri geçirme
-hareket taklidi yapma, eller yukarı, ayakları aç, dil dışarı, el kulağa, eğil, dizinin üzerine çök vs gibi. Ben yapıyorum o da yapmaya çalışıyor.
-öğrenme kulesi var, mutfakta ben yemek yaparken üç beş kap veriyorum, uğraştığım sebze-meyve her neyse ondan veriyorum kaplara koyuyor-dolduruyor boşaltıyor vs.

Aklıma geldikçe eklerim.

-oyuncak topları vs renklerine göre gruplama
-renkli kapaklı plastik kapların kapaklarını eşleştirme
-çorap eşleştirme
-değişik kapakları açma(çebirerek-çekerek-bastırarak)
-bazı puzzle parçalarının arkasına magnet yapıştırıp buzdolabı ve çamaşır makinesine koydum. Ordan eşleştirme yapmaya çalışıyor
- magnet olarak hayvanlar ve meyve sebzeler aldım. Sordukça oradan bulup göstermeye çalışıyor. Alıp geri koyuyor vs.

bizimkide su orgu lastikleri var ya her renk bir suru olan onlari ayiriyor hem daha uzun suruyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…