EV

Daha uygun bı eve girin.
İnan bu faiz oranları çok çok iyi.
3+1 olmazda 2+1 olsun.
Daha seni yormadan ödeyecegin bı ev olsun.
Bende aynı fikirdeyim ama 2+1 bile doğru düzgün yok inanın o kadar çaresiz kaldım ki çocuk olursa ne yaparız ne ederiz ilerisini düşünüyorum hep bunun hastanesi vs bir sürü masrafı var bu krediler 10 yıl sürüyor az bir zaman değil.

Haklısın tabi ki...
O zaman sende kenara paranı at ilerde düşünürsün.
Çocuk düşüncen ver çünkü masrafı da oluyor haklısın.

Bebek bereketiyle değil bebek rızkıyla gelirmiş. O rızk da anne sütüymüş

Konuyla ilgili bir düşüncem yok. Hakkınızda hayırlısı olsun

canım gerçekten biz de ev bakan insanlar olarak ki yazlık yerde uyguna yazlık bakıyoruz, 150 bine anca 2binlerde kredi ödüyorsun. Şimdi çekeceğiniz kredi 200 binden azsa kredi çekin kesin, ama 300 bin kredi için aylık ödemeler çok külfetli oluyor. O nedenle kesinlikle daha uygun ev bakın derim ben. Şimdi kira 1500 ödüyorsanız atıyorum, kredi 3500 ödeyeceksiniz e bu sefer iki katından fazla gidecek. Ya da siz de işe girin, bakın ben de hamileyim ama çalışıyorum mecbur çocuğun geleceği için çalışıyorum. Hep kirada da oturulmaz çünkü haklısınız ama artık tek maaşla geçinilecek bir ekonomi maalesef yok, eşinizin çoook iyi yerlerde olması lazım falan filan. Ortalama insan için çalış, ev al vs bunlar güç.
Paranızın bir kısmını vermezsiniz siz de işe girersiniz, hem işsiz kaldığınız günler için sigorta olmuş olur o bu şekilde devam edersiniz şahsi fikrim.

merhaba.biz de ev icin düşünce icindeyiz.tanıdığınız neden sonbahari bekleyin dedi acaba

merhaba.biz de ev icin düşünce icindeyiz.tanıdığınız neden sonbahari bekleyin dedi acaba
Asıl ekonomik dalganın sonbaharda geleceğini söyledi, neyin ne olacağı belli değil dedi.
Olumsuz söylediği şeyleri yazıp insanları üzmek istemiyorum. Olumlu anlamda söylediği tek şey (ki onun da içinde olumsuzluk var aslında), alabilenler azaldıkça ev fiyatları düşebilir, o yüzden sonbaharı bekle.
İnanıyorum söylediklerine çünkü ta ne zaman faizleri mecbur düşürecekler de demişti.

BEN DE şimdi alınmalı diye düşünüyorum yaa
çünkü aldığımız evden gayet kar ettiğimizi düşünoyurm bu hafta tabi ki allahın izniyle kısmetse imzalar atılacak.
Şimdi araba da bakıyorduk arabalar uçmuş fiyatlar anında, bunun gayrimenkule gelmesi daha yavaş oluyor ama sonbahara kadar yeni zamlı fiyatlar oturacak bence.

Merhaba canım benimde fikrim o yönde daha uyguna ev bulursak daha da düşürürz fiyatı daha iyi olur. Artık bende 1-2 yıl iş bulup çalışıp biraz ödemeye biraz da bebeğime yatırım yaparım.

haydaaa ne dedi bu kadar olumsuz yahu :/

Dedikleriniz doğrudur ama bizim kontrata az kaldı evden çıkmamız gerekebilir yani ya ev alacağız ya da kiraya çıkacağız biliyosunuz taşınmak ayrı dert ayrı para istiyor. Bu yüzden kafam karışık açıkçası normalde aklımızda ev alma yoktu zaten madem kiralar yüksek ev sahibi olalım bari dedik keşke 1300 1400 e ev bulsak kiraya çıksak ama 1500 bile bakındım yok yani yok.

Bebek bereketiyle değil bebek rızkıyla gelirmiş. O rızk da anne sütüymüş

Konuyla ilgili bir düşüncem yok. Hakkınızda hayırlısı olsun
Aslında şuan bebek düşüncem yoktu ama konular ciddileşince biraz korktum yani. Herşeyi düşünerek ilerlemeye çalışıyorum. Teşekkürler amin hepimizin inşallah.

Aslında şuan bebek düşüncem yoktu ama konular ciddileşince biraz korktum yani. Herşeyi düşünerek ilerlemeye çalışıyorum. Teşekkürler amin hepimizin inşallah.

ya bence de bebek nasıl diyim bir şans yaratıyor bence ama gidip de piyango çıkartmıyor.
Mantıklı bir hedefiniz varsa birden daha rahat bir kaç yardım alabiliyorsunuz evet. Yani bebek geliyorken bir şans durumu var bence de yaa ama %100 herkeste işe yaramıyor.

Mutlaka rızkıyla bereketiyle gelir ama açıkçası akışına bırakmak istemediğim bir durum bebek konusu. Sonuçta ilk bebek ister istemez özenecekseniz almak isteyeceksiniz gördüklerinizi. Sağlam alayım 2. bebeğe kalsın düşünceleri olabilir. Ya hadi ev almayalım diyorum bırak evimiz olmasın diyorum ama işin acı tarafı kiralıkta yok ama işte olanlar 1600 1700 tl ee 1700 tk verene kadar sık dişini 2000 ver ki 2000 olmayacak tabi daha fazla. Yani inanın kafam karışık. Ev sahibi bilmem ne olma derdini geçtim sadece uygun sığabilceğim sağlam bir kiralıkta evim olsa yeterli.

Haklısınız.
Ama şöyle düşünün.
O ev 370 binde kalmayacak. Seneye 400 sonraki sene 430 diye artacak.(Tahmini)
O yüzden ben olsam hazır çocuk da yokken pesinatta varken ev borcuna girerdim.

Burada çok konu okudum. Yok çocuk olsun birkaç seneye gireriz ev alırız diyenler alamıyor ev. Çocuğun bakımına para, kreşe para, okula para, kursuna para vs vs diye para gidiyor.

Yaşınız kaç bilmiyorum ama 38 39 değilseniz bence 3; 4 yıl çocuğu erteleyin. Borcu ödeyin. Daha yüksek taksitten ödeyin. Sizde ise girin. Ev fiyatları aynı kalmaz.

Türkiye kalabalık bir ülke. Her gün popülasyon artıyor.
Ev fiyatları her sene artar. Ev sahibi ile konuşun umarım 330 bine alırsınız.
Olmadı başka ev bakın. Ileride maaşlar artarsa onu satıp daha genişini alırsınız.

Ama tabi umarım bu ev olur.
Bence beklemeyin. Çocuk olmadan ev borcuna girin.

Son düzenleme:
Keşke düşse. Aksine uçuyor fiyatlar. 6 ay önce baktığımız evler 50 bin artmış.

Yok yaşlarımız o kadar değil 20li yaşların ortasındayız daha. Birşeyler için büyük konusmak istemiyorum am Allah nasip ettikten sonra çocuğumu 'bana göre' geç yaştansa biraz daha erken yaşta doğurmak isterim. Tek aklıma yatan hiç bilemedinizm1, 5 yıl işe girip atabildiğim kadar bebeğim için kenarı atayım bari bebek alışverişini hazır para var gibi harcarız. Valla inanın çok zor şeylermiş.

Reactions: 000
faizi vs noluraa olsun ev araba alirken kredi kullanilacaksa en az yarisinin pesinat olmasi gerektigini dusunuyorum ben. Eger bir 70.000 daha bulabilecek, size destek cikabilecek birileri varsa, ya da satabileceginiz bir arabaniz varsa girin. Yoksa daha uygun bir ev bakin derim ben.

Aslında var ama az benim kendi hesabımdan belki bir 15 milyar eklenebilir toplamda 85 90 milyar elimizde olabilir. Vallaha bana kalsa 285 tl bir ev kestirdim gözüme onu indirebildiğimiz kadar indirip alalım. 270 275 deseler bankadan 200 çeksek tam kira fiyatına ödemiş oluruz zorluk bile çeksek kendi evimize yatırım der kaparız çenemizi. Hiç oo kendi evimiz deyip 300 350 milyara ev alma düşüncesinde değilim açıkçası. Zaten kendi memleketimizden uzaktayız 2 3 yıl oturup satıp başka ev alırız diye düşünüyorum.

Çok mantıklı. Bence de o eve bakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…