- 9 Eylül 2013
- 11.949
- 27.408
- 798
- Konu Sahibi yosunyesilii222
-
Şimdiden ev aramaya başlamanız gerekiyor o zamanDoğru diyorsunuz ama ya kiraya ya da uygun bütçeli satılık bir ev bulmamız şart
Benimde söylemek istediğim o aslında. Umarım hayırlısı olur.Aslında almak mantıklı ama o fiyat biraz yüksek sanki. Biz 175 çekmiştik aylık 2600 civarı birşey ödüyoruz ama faizler yüksekti o zaman. Tabi bizim çocukların okul masrafları falan da var eve giren para nerdeyse üç katınız ama ay sonu zor geliyor. Bence tekrar kiraya çıkmak ya da o evi almak yerine 200-250 civarı başka bir ev bakın derim faizler 0.74 e düşmüş çok uygun. Çocuk olunca inanın çok zor birikim yapmak. Hem krediler uygun hem cocuk yokken aldınız aldınız. Ödemeler kira gibi değil sabit olduğu için 3 sene içinde çok gözünüze batmayacaktır.
Evet öyleymiş bende çalışırım zaten fedakarlık olmadan olmaz bazı şeyler.Ev kredileri çok düştü, dün açıklandı, 10 yıllık .0.65
15 yıllık 0.75 fai oranıyla. Oranlarda bı iki puan oynayabilir ama bu civarda faizler.
Bir yılda ödemiyorsun.
Varsa ödeyebilecek gücünüz girin ama 5000 TL maaşla zor.
Sizde çalışırsanız ancak olabilir.
Eşim 330 Milyara düşürebiriz diyor. Banada çok pahalı geliyor gözümde büyüyor fiyat. İş bulduğum zaman gireceğim bende zaten ama nedense ben hep böyle şeylerde tedirgin oluyorum borç beni ürkütüyor.Ben olsam hemen kredi çekip evi alırdım.
Kenarda 70 binde varmış.
Gerçekten uygun ev fiyatı. Yani 3+1 için istanbulda uygun diye düşündüm.
Nerede yaşıyorsunuz?
Hiç kira ödemeyin 1000 tl daha ödeyin eviniz olsun.
Sizde ise girin. Çocuğunuz olmadan aldığınız maaşı biriktirirsiniz sıkıntı olmaz.
Su akarken testiyi doldurmak lazım.
Bu forumda hep derim. Ev almayı emekliliğe bırakmayın. Şimdiden alın. Yavaş yavaş ödeyin..
Çünkü söylediği fiyata ev satabilen yok bu civarda aynı yerde evler geçenlerde 320 ye satıldı hep. Yani zor biraz evin bazı eksileride var. Evleri biraz araştırdık yani.Yaşlı amca neden size o kadar indirim yapsın ki?Sonuçta herkesin paraya ihtiyacı var .Kendi bütçenize uygun bi ev alabilirsiniz.Bir de çocuk rızkıyla gelir ,cümlesi bana çok da mantıklı gelmiyor.Keşke öyle olsaydı ...ama çocuk masrafıyla geliyor doğal olarak.
Hakkımızda hayırlısı olur umarım. Benim amacım bankadan en fazla 150 200 milyar çekmek dahası korkutuyor beni.2+1 bakın,fiyat anlamında daha uygun olur,kira öder gibi ödersiniz. Çocuğunuz yokken sizde çalışabilirsiniz bir süre,birikim yaparsınız,çocuk olunca zorlanmamak adına.
Aynen öyle kira fiyatları uçuyor şuan yani çıktığımız an 1500 gözden çıkarıcaz belki daha bile yüksek. Eşimde 1500 üstü verceğimize her yıl kira artcak 2000 şimdi kendi evimize veririz diyor.Kiraya çıksanız 1500₺ vereceksiniz zaten
Siz de bir işe girseniz ve asgari ücret bile alsanız toplam 3500₺ krediye ödeyebilirsiniz .
Bence ev almak mantıklı. Hazır şimdi kampanyalar da varken.
Sadece çocuk planını biraz ertelemek gerekir
Ne güzel şanslısınız. Üstte yorumda bahsettim biz doğduğumuz yerden 2 saat uzaklıkta yaşıyoruz oralar daha da pahalı olduğundan buraya geldik. Şimdi eşim şey diyor ya buraya bu oturduğumuz evi alalım kira öder gibi ya da kendi memleketimize dönelim bari tanıdık çevremiz diyor kiralar uçuyor çünkü eşim bir daha burada uzakta kiraya çıkmak istemiyor memlekete gidersek 1500 gözden rahat kira çıkıyor e öyle olucğına evi almak daha mantıklı ama evin fiyatı ne kadar düşerse o kadar iyi.Kira kontratinizin suresi bitmedi ise sizi evden cikaramaz. Ben kirada otururken ev sahibim evi satmisti. Alan kisi evde kiraci oldugunu bile bile aldi. Ben cikacaktim surem bitince. Yeni ev sahibi bir yil daha otir bize odersin kirayi dedi. Bir yil daha oyurup ev aldim.
Şu anda kredi oranları bu kadar düşmüşken satar ; ve indiririz dediğiniz rakam çok fazla hani 3-5 değil 30-40 bin .Çünkü söylediği fiyata ev satabilen yok bu civarda aynı yerde evler geçenlerde 320 ye satıldı hep. Yani zor biraz evin bazı eksileride var. Evleri biraz araştırdık yani.
Esiniz memleketinde is bulabilecek mi? Tam da herkesin isten cikardigi donemde ne cesaret tum duzeninizi bozacaksiniz. Kira kontratinizin daha suresi bitmedi ise kimse evden cikaramaz. Sure bittikten sonra da bir ay ev bulmak icin sure isteyin. O zamana kadar da arastirirsiniz ev alip alamayacaginizi hesaplarsiniz. Su an evler de pahali zaten.Ne güzel şanslısınız. Üstte yorumda bahsettim biz doğduğumuz yerden 2 saat uzaklıkta yaşıyoruz oralar daha da pahalı olduğundan buraya geldik. Şimdi eşim şey diyor ya buraya bu oturduğumuz evi alalım kira öder gibi ya da kendi memleketimize dönelim bari tanıdık çevremiz diyor kiralar uçuyor çünkü eşim bir daha burada uzakta kiraya çıkmak istemiyor memlekete gidersek 1500 gözden rahat kira çıkıyor e öyle olucğına evi almak daha mantıklı ama evin fiyatı ne kadar düşerse o kadar iyi.
Pazarlık değil mi adı üstünde nakit sayıcaz direk parayı eline. Hayır derse tabiki çıkıcaz ama o fiyata satması zor hayırlısı olsun herkes için.Şu anda kredi oranları bu kadar düşmüşken satar ; ve indiririz dediğiniz rakam çok fazla hani 3-5 değil 30-40 bin .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?