Tatlı Tarifi Ev Yapımı Baklava

Açmak için kol lazım ben de de güçlü kollar yok.Keşke ben de açabilsem keşkee...Ellerine sağlık canım harika görünüyor valla

Sahi bisey daha sorcam serbeti cok kaynatmicaz dimi? Birde ikisi ilikken dokulcek ya.. uzerini kapatcakmiyiz serbeti cekerken?
Kaynatilacak canim seker kıvamı iyi olmazsa hamur olur:)Serbet kaynadıktan sonra 10-15 dk kadar kısık ateste kalacak.Kaşığı serbete batır.Çıkarıp biraz soğut sonra iki parmaginin arasini kasigi koy ve bak parmagin yapışıyor mu yapışıyorsa olmustur.
Aman sakın kapatma hamur olur hatta serbeti döküp fırına( soğuk fırın) bile koyma ikiside soğuğa yakın olsun:)

Bal kivaminda mi olacak? Kaynattim 10 dk ama yeterli gelmedi mi acaba? Biraz daha kaynatayim mi?

Bal kivaminda mi olacak? Kaynattim 10 dk ama yeterli gelmedi mi acaba? Biraz daha kaynatayim mi?
İşte her sekerin kalitesi farklı oluyor.Dedigim gibi parmağınla bak yapisiyor mu?
Bal kıvamıcok koyu olur ama su gibi olmayacak tabi soguyunca:)

İşte her sekerin kalitesi farklı oluyor.Dedigim gibi parmağınla bak yapisiyor mu?
Bal kıvamıcok koyu olur ama su gibi olmayacak tabi soguyunca:)
Sogumamisti altini yeniden yaktim.. biraz koyulasmis tabii oyle aman sman bi koyuluk yok: (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…