- 18 Temmuz 2016
- 4.690
- 12.980
- 208
- Konu Sahibi hadibeyaaa
-
Merhaba hanimlar,
yardiminiza ihtiyacim var.
Neredeyse 9 senedir evimdeyim ve ben daha hala bir türlü düzenimi koyamadim. Evim hep daginik, bir sistemim yok. Dolaplar, camasirlar, dip köse derken yani her yer her yerde. Ne yapsam bir düzene koyamadim. Evim cok büyük degil, ama cok dolabim var, ve hepside tikis tikis dolu. Aslinda ilk olarak fazlaliklardan kurtulmam lazim biliyorum ama nerden nasil sekilde baslayim bilemiyorum, cünkü günlük temizligimi bile yetistiremiyorum.
Tüm gün calisiyorum, birde cocugum var.
Ne yapmalim, nasil ve nerden baslamaliyim. Fikirleriniz icin simdiden tesekkürler
Bence bir akşam çocuğunuz uyuduktan sonra bir kaç saatinizi dolaplarınızdaki kullanmadığınız kıyafetlerinizi ve de eşyalarınızı temizlemekle evinizi düzenlemeye başlayabilirsiniz. Biraz zor olabilir ve zamanınızı alabilir ama başka bir seçenek yok gibi görünüyor. Ne kadar rahatladığınızı ve hafiflediğinizi farkedeceksiniz. Dolaplarınızda yer açıldığında zaten dağınıklıkları da toparlamaya başlarsınız. Gerisi de zaten rutin ev işleri. Ama evinizin dağılmamasını ve düzenli olmasını istiyorsanız eğer dağılan yeri sonraya bırakmadan anında hemen toplamak en iyisidir... Naçizane tavsiyelerim...Merhaba hanimlar,
yardiminiza ihtiyacim var.
Neredeyse 9 senedir evimdeyim ve ben daha hala bir türlü düzenimi koyamadim. Evim hep daginik, bir sistemim yok. Dolaplar, camasirlar, dip köse derken yani her yer her yerde. Ne yapsam bir düzene koyamadim. Evim cok büyük degil, ama cok dolabim var, ve hepside tikis tikis dolu. Aslinda ilk olarak fazlaliklardan kurtulmam lazim biliyorum ama nerden nasil sekilde baslayim bilemiyorum, cünkü günlük temizligimi bile yetistiremiyorum.
Tüm gün calisiyorum, birde cocugum var.
Ne yapmalim, nasil ve nerden baslamaliyim. Fikirleriniz icin simdiden tesekkürler
Bence bir akşam çocuğunuz uyuduktan sonra bir kaç saatinizi dolaplarınızdaki kullanmadığınız kıyafetlerinizi ve de eşyalarınızı temizlemekle evinizi düzenlemeye başlayabilirsiniz. Biraz zor olabilir ve zamanınızı alabilir ama başka bir seçenek yok gibi görünüyor. Ne kadar rahatladığınızı ve hafiflediğinizi farkedeceksiniz. Dolaplarınızda yer açıldığında zaten dağınıklıkları da toparlamaya başlarsınız. Gerisi de zaten rutin ev işleri. Ama evinizin dağılmamasını ve düzenli olmasını istiyorsanız eğer dağılan yeri sonraya bırakmadan anında hemen toplamak en iyisidir... Naçizane tavsiyelerim...
Aynen öyle yapın yoksa fazlalıklarınızdan kurtulamazsınız.Evet bende öyle düsündüm, bu aksam bitirmem gerekcen camasirlarim var, onlari hallettikden sonra elbise dolabina giriscem herhalde. Kullanmadiklarimi aticam mecburen baska carem yok. Yoksa hic bitmicek evin icindeki esyalar :/
Annemin evinde bende de yoktu böyle bi huy, evin ici her zaman temiz olurdu, her yer dip köse parlardi. Ama kendi evimde o düzeni devam ettiremedim, daginikligi gördükce cildiracak gibi oluyorum resmenben de tam tersi aşırı düzen hastasıyım. eşya atmaktan garip bir zevk duyarım.
Biraz sadeleştirmelisin bence,ruhuna da iyi gelecek.Cocugum 4 yasinda
Dolaplarin icide agzina kadar dolu malesef. O yüzden koyacak yerde kalmadi. Kilerim var iki tane, birde catida ufak bi odam, ama her yerim dolu. Yani gercekden her yer dolu.
O kutucuklardan bende de var. Ama daha bi türlü nerden baslicami bilemedigim icin hic kullanmadim da :/
Gereksiz şeyleri atmakla başla. acımadan atAnnemin evinde bende de yoktu böyle bi huy, evin ici her zaman temiz olurdu, her yer dip köse parlardi. Ama kendi evimde o düzeni devam ettiremedim, daginikligi gördükce cildiracak gibi oluyorum resmen
Ay keske böyle bi komsum olsaAnlaşılan sizde atılacak çok şey var. Yoksa bu kadar doluluk olamaz. Kullanmadıklarınızı ihtiyaç sahiplerine vererek başlayın. Dolaplarla başlayın sonra oda oda devam edin. Bir düzen hastası olarak içim içime sığmıyor komşum olsan yanmıştın :)
Aynen ben de öyleyim, attıkça hafifliyormuşum gibi geliyor. Geçen sene fazlalıkları ihtiyaç sahiplerine dağıttım ya da attım. Geçen yaz yıllık temizliğim 1 ay sürdü bu yüzden, bu sene 1 haftaben de tam tersi aşırı düzen hastasıyım. eşya atmaktan garip bir zevk duyarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?