- 29 Ekim 2015
- 1.487
- 2.892
- 133
- Konu Sahibi hadibeyaaa
Eşyaları azaltmak zaten banko çözüm, o cepte. Eşyaları katagorize et, nevresimleri küçük hurçlara koy mesela, kullanmadığın yorgan yastık gibi şeyleri vakumlu hurçlara koy, havluların kullanacağın kadarını el altında tut, gerisini kaldır. Yazlık, kışlık kıyafetleri ayır, mevsimi olmayan kıyafetleri elinin altında olmayan bir yere kaldır. Gereksiz evrakları direkt at. Ben geçenlerde kızımın 3-4 senedir yaptığı tüm etkinlikleri biriktirdiğimi farkettim. Biraz ayıklayayım dedim, battal boy çöp torbası dolusu çöp çıktı :) Bir kere ayıklamak da yetmiyor, aralıklarla tekrarlamak gerek.
Günlük temizlik için hergün bir oda formülünü uygula zamanın yoksa. Heryer hergün gıcır gıcır olmaz ama bir temizlik rutinin olur en azından. Çamaşırı yıkadığın zaman, kuruttuğun akşam ütüle. Böylece birikmez ve gözüne büyümez. Ayda bir haftasonu cam silersin, diğer büyük işler için de bir dönem belirlersin 2-3 ayda bir gibi. Ya da büyük işler için yardımcı alırsın. Şimdilik aklıma gelenler bunlar
Günlük temizlik için hergün bir oda formülünü uygula zamanın yoksa. Heryer hergün gıcır gıcır olmaz ama bir temizlik rutinin olur en azından. Çamaşırı yıkadığın zaman, kuruttuğun akşam ütüle. Böylece birikmez ve gözüne büyümez. Ayda bir haftasonu cam silersin, diğer büyük işler için de bir dönem belirlersin 2-3 ayda bir gibi. Ya da büyük işler için yardımcı alırsın. Şimdilik aklıma gelenler bunlar