• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev temizligi, bir türlü düzen koyamadim

Eşyaları azaltmak zaten banko çözüm, o cepte. Eşyaları katagorize et, nevresimleri küçük hurçlara koy mesela, kullanmadığın yorgan yastık gibi şeyleri vakumlu hurçlara koy, havluların kullanacağın kadarını el altında tut, gerisini kaldır. Yazlık, kışlık kıyafetleri ayır, mevsimi olmayan kıyafetleri elinin altında olmayan bir yere kaldır. Gereksiz evrakları direkt at. Ben geçenlerde kızımın 3-4 senedir yaptığı tüm etkinlikleri biriktirdiğimi farkettim. Biraz ayıklayayım dedim, battal boy çöp torbası dolusu çöp çıktı :) Bir kere ayıklamak da yetmiyor, aralıklarla tekrarlamak gerek.

Günlük temizlik için hergün bir oda formülünü uygula zamanın yoksa. Heryer hergün gıcır gıcır olmaz ama bir temizlik rutinin olur en azından. Çamaşırı yıkadığın zaman, kuruttuğun akşam ütüle. Böylece birikmez ve gözüne büyümez. Ayda bir haftasonu cam silersin, diğer büyük işler için de bir dönem belirlersin 2-3 ayda bir gibi. Ya da büyük işler için yardımcı alırsın. Şimdilik aklıma gelenler bunlar

Aynen ben de öyleyim, attıkça hafifliyormuşum gibi geliyor. Geçen sene fazlalıkları ihtiyaç sahiplerine dağıttım ya da attım. Geçen yaz yıllık temizliğim 1 ay sürdü bu yüzden, bu sene 1 hafta :KK73:
gardropları (eşimin ve benimkileri) her 6 ayda bir kontrol ederim. eskiyen, küçük gelen, büyük gelen ne varsa toplar ihtiyaç sahipleri alsın diye giysi kutusuna bırakırım. Ayakkabıları da aynı şekilde. buzdolabını her hafta kontrol eder, çürümüş, bitmiş, tarihi geçmiş herşeyi atar dolabı silerim. her 6 ayda bir çalışma odasını kontrol eder, işe yaramaz alet edevat, kağıt, evrak ne varsa atarım.
aslında düzenli ve temiz olmanın sırrı her Allahın günü temizlik yapmak değil. Zaten çalışan kadınım, yemekten bulaşıktan vakit bulamam. İşin sırrı birşey dökülür dökülmez silmek, dağılır dağılmaz toplamak. yarın bir gün yaparım dersen kontrolden çıkıyor.

Aslında atmaktan çok saklamayı daha çok seviyorum ya da atmaya kıyamıyorum. Ev biraz fazlalıklarla doluyor ama vakumlu hurç fln alıyorum çözülüyor sorunum :)

Kk hanimlarinin konusu " cetvelciler" e goz at bence.
Ayrica acilan en sonki ev duzeni konusu kimindi unuttum. Ama baya fikirler gelmisti. Bende dahil ev duzenimizin resimlerini cekmistik fikir amacli.
Ben duzen hastasiyim.
Onere bilicegim en guzel kesif sana " kutular' olur. Kutulr oyle rahatlatiyorki hayatini. Kesinlikle her koseye her dolaba kutu almalisin. Bak gor farki hemen. Artik dagilma felan olmuyor.
Ayrica sana gzel bi instagram sayfasi onerebilirim, " tulayerkan" adli bi bayan var. O kadinada " kutucu tulay" derler cogu. Oda kutu manyagi.

Bahsettigim konu bu
Evimin duzensizligi.. fikirlerinize ihtiyacim var

Cok faydali bilgiler var. Konu uzun ama en azindan resimlere baksan bile bi fikir edinirsin.

Selam bayanlar,

herseyi tam olarak bitirmis olamasamda büyük bi kismi hallettim sayilir, ev badana oldu bi yatak odasi kaldi yapilacak. Cogu dolaplara kutular aldim, herseyi kutulara yerlestirdim. O dolaplar su an tertemiz duruyor, kullanisida rahat oluyor. Su an biraz rahatsizim, islerimide tam olarak bitiremedim, Ama bi bitireyim tekrar bilgi vericem :D

Güzel konuymuş bende hala düzen oturtamadım benimki biraz tembellikten sanırım ve plansızlıktan neyi ne zaman yaptığım belli değil bazen de yapmıyorum sallıyorum 16 aylık bi oğlum var ve çalışıyorum sistemli bi şekilde düzen oturtmayı çok istiyorum ama beceremiyorum bi türlü

Güzel konuymuş bende hala düzen oturtamadım benimki biraz tembellikten sanırım ve plansızlıktan neyi ne zaman yaptığım belli değil bazen de yapmıyorum sallıyorum 16 aylık bi oğlum var ve çalışıyorum sistemli bi şekilde düzen oturtmayı çok istiyorum ama beceremiyorum bi türlü

Bende de daha henüz yüzde yüz otturmadi düzen, ama ilk yapmaya basladigim sey fazlaliklardan kurtulmak oldu. Dolaplarima kutularla yerlestirmeye basladim herseyi, baya bi faydasi oldu. Yine ayni seyler var dolaplarda ama kutular daha düzenli durmasini sagladi. Mesela erzak dolabimda ister istemez dökülen seyler oluyordu, dolabin her yerine dagiliyordu. Simdi sadece kutuyu temizlemek yetiyor. Isimi azaltti. Camasirlari günlük yapmaya özen gösteriyorum, tabi her zaman olmuyo. Mesela su an yine birikmis ütüm var malesef :/ Her gün mutlaka bir saat ev isi yapmaya calisiyorum aksamlari, sabahlarida erken kalkabilirsem mutlaka ev islerine baslayip öyle gidiyorum ise. Yemegimi aksamdan yapmaya basladim baya bi kolaylik sagliyor.

Bende de daha henüz yüzde yüz otturmadi düzen, ama ilk yapmaya basladigim sey fazlaliklardan kurtulmak oldu. Dolaplarima kutularla yerlestirmeye basladim herseyi, baya bi faydasi oldu. Yine ayni seyler var dolaplarda ama kutular daha düzenli durmasini sagladi. Mesela erzak dolabimda ister istemez dökülen seyler oluyordu, dolabin her yerine dagiliyordu. Simdi sadece kutuyu temizlemek yetiyor. Isimi azaltti. Camasirlari günlük yapmaya özen gösteriyorum, tabi her zaman olmuyo. Mesela su an yine birikmis ütüm var malesef :/ Her gün mutlaka bir saat ev isi yapmaya calisiyorum aksamlari, sabahlarida erken kalkabilirsem mutlaka ev islerine baslayip öyle gidiyorum ise. Yemegimi aksamdan yapmaya basladim baya bi kolaylik sagliyor.
Bende bi düzen oluşturdum kabataslak onu uygulamaya çalışıcam benim fazla eşyam yok sadece işleri düzenli yapmadığım için birikiyo ve altından kalkamıyorum daha çok biriktirmemeye ve hergün temizliğe belli bir saat ayırmaya çalışıcam inş başarabilirim bugün başlıyorum çok işim var bakalım ne kadarını yapıcam hepimize kolay gelsin:)

Buraya kimse uğramamış neyse şimdilik evi toparladım tezgahın üstünü toplayıp buzdolabının temizliyicem hadi bakalım :temizlik:

Back
X