Arkadaslar merhaba,
Simdi ortalama bir ay sonra Allah nasip ederse evliler kervanina katiliyorum.
Aklimda deli sorular, tecrubelerinizi istiyorum. Simdi;
1)Haftanin kaç gunu yemek yapip, kac gun yiyosunuz? Yani yemek duzeni nasil olmali? (Tariflerden yapabiliyorum ama super degilim. Denediklerim tutuyo cok sukur Tarifleri sorun cikarmayan siteler de rica ederim varsa...)
2) Kurtarici olarak neler yapabilirim? Beni zorlamayacak ama esimi de sofrada hayal kirikligina ugratmayacak?
3)Buzluga atmalik, gunu kurtarici neler yapilabilir?
4) Camasir olayi. Belirli gunleriniz var mi yoksa biriktikce yikiyo musunuz? (Camasirlar nasil ayriliyo, kac derecede yikaniyo onu da bilmiyorum sanirim yurek yedim ki evleniyorum)
5) Temizlik. Cok titiz bir tip degilim. Misal annem her gun evi supurmek isteyen bir insan ici rahat etmez. Temizlik olayim nasil olmali? Yer supurme, yer silme, cam silme, dolap icleri vs temizliginin duzeni nasil olmali?)
6) Yatak odam ve salon takimim beyaz. Ben bunlari sarartmadan nasil temizlerim? Bir kac yerde okudum bazi deterjanlar sarartiyomus, duru su mu yoksa cam sil falan mi kullanmali? Cay bardagi koyunca falan beyaz masalar sarariyo muYemek odamin sandalyeleri de kirik beyaz kadifemsi istikbalden...
4) Kil, tuy sorunu. Maalesef tuyluyum. Beyaz tenli olmama ragmen gogus cevrem, gobek ve belimde de ayva tuyleri var. Saglik sorunum yok cok sukur genetik. Simdi genital bolge, bacak vs agda icin bekletmek gerek mecbur. Bu kil, tuy evlilikte sorun oluyo mu? Mesela ben nisanlimin karsisina daha bir tane biyik telimle cikmadim.
5) Mutfak alisverisi haftalik ve aylik mi yapiyosunuz?
6) Ev hanimlari ve calisan arkadaslar bir gunluk ev duzeninizi ozet gecer misiniz? Suan calismiyorum vakit az kaldigi icin ama Allah nasip ederse hemen ise girecegim.
7) Reglm nikah gunume haliyle de balayina geliyo. Yazz hap kullaniyorum ileri atarsam balayi donusu hastaligimi nasil baslatabilirim? Doktoruma gidecegim tabii ama tarihi ileri atmak sagligimi zorlar mi?
Uzun olduysa affola aklima takilanlari tek konuda toparlayim dedim
6 aylık yeni evliyimmm veee hepsine cevap veriyorum;
1)yemek genelde yapmam, yaparsam 2 gün kesin yeriz, kurtarıcı olarak buzlukta taze fasülye ve mantı var çok kolay oluyor, birde çalıştığım için, yemekleri yaparsam bir gün önceden yapıyorum çok rahat oluyor, arada kahvaltı yapıyoruz akşamlar bu çok nadir oluyor, haftada 1-2 kerede dışarıda yiyoruz
2) çamaşır olayında hiç günüm falan yok, öyle planlı bir insan değilim, bakıyorum sepete dolmuşsa açıyorum makineyi 2 dakikada, çamaşır için de plan program yapacak değilim ya
3)kıl tüy sorununa gelecek olursak, ben lazere gidiyorum, düğünden 1 seneönce başladım, valla çok rahat çıksa bile hafif çıkıyor, onlarda evde akşam akşam belli olmuyor, anca gün ışığında bakmak lazım. ama böyle olmasaydı bile çok sorun bir şey değil, erkek gibi gezmediğiniz sürece dönem dönem uzamalar erkekler açısından sanıldığı gibi korkunç bir şey değil. özellikle genital bölgedekiler hiç rahatsız etmez
4) Temizliğe gelecek olursak, ben evim temiz olsun ama ben temizlemeyim istiyorum yoruluyorum o yüzden büyük tenizlik için 2 haftada bir yardımcı geliyor, onun dışında ev batarsa eşim süpürüyor, bende işte lavaboları falan ovuyorum, öyle çok temizlik yapmıyoruz, çocukta olmadıgı için 2 haftada bir olan büyük temizlikle bizim 2-3 günde bir yaptığımız küçük dokunuşlar yetiyor. ama bu kişiden kişiye değişen bir durum, kimi kadınlar çok titiz, ben öyle olamam, piste olamam, orta seviye işte
5) mutfak alışverişinde de bir programımız yok, bittikçe gidip alıyoruz, genelde 10 günde bir gidiyoruz sanırım. sonuçta bazen çok yeniliyor bazen çok yenilmiyor, ama haftada bir sebze almak lazım aslından.
6) benimde reglim balayına gelmişti, geciktirici aldım ve zaten hapı bıraktıgının 1-2 gün sonrası regl başlıyor, ilacı bırakman yeterli ekstra bir şey yapmıyorsun.
ilk aylar biraz zor olacaktır özellikle çalışırsan ama alışıyorsun, çokta kendini parçalama, unutma "tertemiz bir ev, harcanmış bir hayatın göstergesidir", benim sloganım bu