ev temizliği! alışık olmadığınıza emin olduğum bir konu.

Teşekkür ederim. Umarım konu sahibi dikkate alır.
Alınmayacak gibi değil...
Forumda favorilere eklediğim ilk yorum :)
Bu titizlikle ben eklediysem :)))

Emek ve zahmet verip bu kadar yazman bile takdire şayan...

Yazmayı düşündüm bende ama zamanim kisitliydi... Yazmak istediklerimi böyle güzel makale gibi özetleyen muhteşem bir yorum bence...

Tebrikler...

Konu sahibine su ozel ve bizi ilgilndirmeyen sorulari ve hakaretleri yapmasaniz? Cok ayip ya kadin o konulari mi acmis? Kime ne kimi var kimi yok. O

Ne guzel anlatmissiniz yahu aska geldim :)

Çok mutlu oldum. Çok teşekkür ediyorum :)

messie yapamayacağını söyleyenlere yaparım demişsin ya işte gerekli olan tek şey bu. İnan ve @taylor un dediklerini uygula. Ben sana inanıyorum.

Herkes burada fikrini soyledi ben de soyledim. Ne soyleyecegimi danismam gerektigini bilmiyordum. Rahatsiz oldugu seyleri okumayan bir insan sorgulamayi ve karsit fikirleri duymayi sevmez. Bu da gelismeyi ve ozgur ifadeyi engeller.

Hikikomori videosunu koymam iceride kalma fobisinin ne kadar tehlikeli boyutlara varabilecegini gostermem icindi. Ben sadece kultur soku ve agorafobiden bahsettim. Istifcilik? hic duymadim bile. Bence siz zihninizde beni hedef alip biraz tuhaf bir buyutecten gecirmissiniz.

Evet yurt disi psikolojisi cok tehlikelidir. Bunu soylemek yasak mi? degil. Benim cevremde cok buyuk dramlara tanik oldum. Intihardan bosanmalara kadar giden bir yelpazeden bahsediyorum. Eger yeterince uzun kalmadiysansiz turist modunda gider gelirsiniz, kultur soku belli bir sureden sonra gelen bir durum.

Evet kultur soku cok ciddidir. Bunun uzerine iskandinav universiteleri yeni gelenleri kurslara tabi tutar, adaptasyon "buddy"leri ayarlarlar. Evet yurt disi depresyonu intihara surukleyebilir. Londra'da en cok intihar edenler genc Turk erkekleridir bunu biliyor muydunuz? Benim yasadiklarim ve tanik olduklarimi bilmeden karar vermeniz ne kadar on yargili olmus.

Bilincleneceksiniz elbette... benden baska birinden de duyunca jeton dusecek. O zaman bu durumun ne kadar epidemik boyutta oldugunu anlayacaksiniz. Kultur soku olmasa bile, Avrupa Turklerinde neden bu kadar siddet ve adaptasyon bozuklugu oldugunu bilmiyor veya anlamiyorsunuzdur sanirim. Turklerin asimile olurken yasadiklari problemleri Turkler goz ardi ederler cunku tabudur. Ben buna "Osmanli sendromu" diyorum. Sanirim Viyana'dan donmenin verdigi bir toplumsal utanc bu tur yetersizliklerimizi itiraf edip ozelestiri yapmamizi engelliyor. Evet gulebilirsiniz ama ben bazi seyleri cok yakindan gozlemledigim icin yaziyorum.

Bakin daha Turkcesi bile yazilmamis yani bu konuda bilinc sifira yakin:

https://en.wikipedia.org/wiki/Culture_shock

Iste bahsettigim adaptasyon sureci. Bazen W bazen V seklinde olabiliyor ve genellikle bir ila uc yil aliyor.

http://www.ukcisa.org.uk/file_download.aspx?id=15946

umarim aydinlanmaniza yardimci olur.

Ya temcereler nasış kirlendi ona takıldı kafam. Mağdem iş yapmıyorsun ama yemek yapabiliyorsun. Demekki zorlarsan işte yapabilirsin

Saka gibi. Deminden beri dolap duznelemek icin kalkmaya useniyordum suan bunu okuduktan sonra korktum ve duzenlemeye kosuyorum. O copleri evden atmakla hemen su dakika baslayabilirsin. Bulasiklari hallet ve sonra istersen bir bayan tut temizlik icin bundan sonrada cikan isi hemen yaparsan zorlanmazsin eger anlattiklarin gercekse gercekten nasil yasiyorsun

Ev sahibin olmak is-te-mez-DIM..... Geçmiş olsun yine de.

Neee duşa kabını sız hıc parlatıcı ıle temızledınız mı?
Veya ankastrelerı bebek yagıyla sıldınızmı temızlık sonrası
ah ah denemenız lazım vıleda magıcılı ben cope attım dırek bunlardan sonra

Bunlar über pislik insanlar

Parlatıcı bulaşık makinası parlatıcısı mı? CuteMom bebe yağı neden? Yağlı olmaz mı?

İyi de özgür ifadenizin başka bir insanı huzursuz edebileceğini söylüyorum, söylemenin bin tane yolu var.

Ayrıca size özel bir kastım olmadığını belirttim, konuda etiketlenmişim ve dikkat sizin mesajlarınıza çekilmişti, dolayısıyla onları alıntıladım.

Yeterince uzun kaldığımı düşünüyorum, benim de vardı öyle bir buddy'im :)

Gullahorn'un teorisini bulmuş, sunmuşsunuz güzel ancak bir teorinin her insana uygulanamayacağını bir diğer konuda tartışmıştık. Adı üzerinde teori, yasa değil. Bu tüm insanlar bu şekilde olmak zorunda değil. Benim anlatmaya çalıştığım şey bu. Ki bence siz de emin değilsiniz ki 4-5 tane teşhis koymuşsunuz kadına. Şu anda teşhise değil motivasyona ve desteğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum, adı çok mühim değil. asdfg hastalığı olsun xcvbn hastalığı olsun.

Türklerin neden bu kadar adaptasyon sorunu olduğunu söyleyeyim, her gittikleri yerde kendi lafım geçer, benim kültürüm uygulanacak kafasında olmaları. En çok problem çıkaran topluluklardan da birisi zaten toplumumuz. Halbu ki gittiğin yerin kurallarına saygılı olmak mühim diye düşünüyorum.

Sen gidip orada domuz eti yemek zorunda değilsin ama "pis gavurlar domuz eti yiyorlar, domuz eti yasaklansın" diye ayaklanırsan sana noluyor derler.

Ya da senin geldiğin yerde kadınlar daha kapalı giyiniyor olabilir ancak buradaki kadınlar ne böyle, tahrik oluyoruz, kadınlar kapansın, ülke dinle yönetilsin vb modlara girersen sana noluyor derler.

Parlatıcı bulaşık makinası parlatıcısı mı? CuteMom bebe yağı neden? Yağlı olmaz mı?
Dusa kabını temızleyın sonrada kuru bır bezle parlatıcıya dokun ve camları o sekılde sılın daha guzel parlıyor
bebe yagına gelınce hayır cok yaglandırmıyor anskatrelerı temızledıkten sonra pamukla bebe yagını dokup sılıyorum oh parıl parıl parlıyor

Teşekkür ederim deniycem. Bi de iki sorunum var benim, sizin nezdinizde tüm kk üyelerine sormuş olayım; bi kaç saksı çiçeğim var ve yaprakları çok tozlanıyo; çiçeklerin tozu nasıl alınır? Ve oturduğum bölge çok nemli, bahçeli bi evde oturuyorum. Evin içinde nem yok yani duvarlarda kabarma vs yok ama çok sık örümcek ağı oluyo, çamaşır suyu ve sirkeyi denedim. Yine de önünü alamıyorum, böcek sorunum yok ama örümcek sorunum var. Bunlarla ilgili pratik bi öneriniz olur mu?

Halbu ki Mune ile aynı şeyleri söyledim ama site yöneticisi olunca "çok haklısınız"
Biz deyince "bilinçsiz" oluyorsak demek

Soylemek var soylemek var. Oyle korkunc bir sekilde fikrini soyledi ki konu sahibi onca yorum arasindan bi bu yorumdan rahatsiz oldu. Bende dedim kansizlik vardir belki halsizligin ondandir diye ama hey bdv kadinlari bu kadin kansizliktan gidecek kormusunuz demedim. Ay neyse ya sakinim :)

Kultur soku ve izolasyonun her turlusunu yasamis ve turlu dramlar tecrube etmis bir uye olarak durumunuzun cok ciddi oldugunu tekrar edecegim.
Eger bu konuda adim atmazsaniz daha da kotu olacak.
Yurt disi hayati son derece tehlikelidir.
Siz belki uzmansınız ben bilemem ama 2 sayfada bir arkadasta
ahdhagdabh var
2 sayfada bır arkadasta gksglsşlgsşdflgsş var
yazmanız gercekten cok komık.
Üstelik biz neden bahsettiğinizi bile bilmiyoruz bırde sonunda hayatınız tehlıke demıssınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…