- 19 Mayıs 2011
- 10.944
- 9.686
- 248
reklam gibi olacak belki ama zamanında bana da öneren olsa seviniridm:) vileda magical diye bir ürün var. ben geçen sene taşınırken keşfettim.sprey şeklinde.mucize gibi gerçekten de..su lekelerine elveda diyor :):) ben hem lavaboda fayansta musluklarda her yerde kullanıyorum.banyoda mesela,duşakabinde..ay bi sürü yöntem öğrendim :)
ben de 3 ayda bir silsem yeterdi eski evde ama taşındım ve evin bi duvarı komple cam
silmesem pis pis duruyo
dediklerinizi denicem sağolun :
Bu ürünü mutlaka alıcam özellikle duşakabin ve aynalar için. Kendi beziyle demişsiniz de, onun ayrı bezi mi var?reklam gibi olacak belki ama zamanında bana da öneren olsa seviniridm:) vileda magical diye bir ürün var. ben geçen sene taşınırken keşfettim.sprey şeklinde.mucize gibi gerçekten de..su lekelerine elveda diyor :):) ben hem lavaboda fayansta musluklarda her yerde kullanıyorum.banyoda mesela,duşakabinde..
evim bahçe katı ve camlar yere kadar iniyor benim,terastan dolayı.bunu sıkıyorum kendi beziyle siliyorum ne iz ne leke...
deneyince göreceksin çok pratik,çalışna kadın işiş tam:)
aslında ben kutu haline denk geldim hep,yanında bezi vardı.ama ayrı da satılıyor sanırım..cam bezi gibi hani tüysüz olanlardan.Bu ürünü mutlaka alıcam özellikle duşakabin ve aynalar için. Kendi beziyle demişsiniz de, onun ayrı bezi mi var?
Ben de cok beğeniyorum gerçekten çok pratik.Ben musluklara da kullanıyorum pırıl pırıl oluyor.reklam gibi olacak belki ama zamanında bana da öneren olsa seviniridm:) vileda magical diye bir ürün var. ben geçen sene taşınırken keşfettim.sprey şeklinde.mucize gibi gerçekten de..su lekelerine elveda diyor :):) ben hem lavaboda fayansta musluklarda her yerde kullanıyorum.banyoda mesela,duşakabinde..
evim bahçe katı ve camlar yere kadar iniyor benim,terastan dolayı.bunu sıkıyorum kendi beziyle siliyorum ne iz ne leke...
bu konu çok güzel olmuş bu mesajda dahil çok şey öğrendim faydalı oldu benim içinreklam gibi olacak belki ama zamanında bana da öneren olsa seviniridm:) vileda magical diye bir ürün var. ben geçen sene taşınırken keşfettim.sprey şeklinde.mucize gibi gerçekten de..su lekelerine elveda diyor :):) ben hem lavaboda fayansta musluklarda her yerde kullanıyorum.banyoda mesela,duşakabinde..
1Sen Ingilizcede bir deyim vardir "myopic " diye. Kisa mesafeli dusunenlere soylenir ve miyop olmak hakaret degildir.
Siz ne kullanirsiniz mesela, yuzeysel dusunenler icin.
benim Turkcem mi yetmiyor acaba yoksa
Ay evet, kesinlikle size katılıyorum. reklam gibi olcak şimdi ama ben kireci çok yoğun olan bi yerde yaşıyorum ve su lekeleri beni mahvediyor. Zaten temizlik konusunda becerikli değilim, bi de kireç lekesini çıkartmak ekstra çaba harcamak çok yorucu. Özellikle duşakabin, temiz olduğu halde kireçli lekelerden dolayı pis gibi görünüyordu bu ürünü keşfedene kadar. Gerçekten leke bırakmıyorreklam gibi olacak belki ama zamanında bana da öneren olsa seviniridm:) vileda magical diye bir ürün var. ben geçen sene taşınırken keşfettim.sprey şeklinde.mucize gibi gerçekten de..su lekelerine elveda diyor :):) ben hem lavaboda fayansta musluklarda her yerde kullanıyorum.banyoda mesela,duşakabinde..
hemen alıyorum bu dediğinizi netten araştıracağm. Su lekesinden çok çekiyormreklam gibi olacak belki ama zamanında bana da öneren olsa seviniridm:) vileda magical diye bir ürün var. ben geçen sene taşınırken keşfettim.sprey şeklinde.mucize gibi gerçekten de..su lekelerine elveda diyor :):) ben hem lavaboda fayansta musluklarda her yerde kullanıyorum.banyoda mesela,duşakabinde..
Ben aynada da kullanıyorum valla, napiim bi leke bırakmayan bu. Öbür malzemelerle hep dalga dalga silme izi kalıyodu.aslında ben kutu haline denk geldim hep,yanında bezi vardı.ama ayrı da satılıyor sanırım..cam bezi gibi hani tüysüz olanlardan.
ayna değil de musluklar lavabolar duşakabin vs için daha çok memnun kaldım.su lekelerinde çok başarılı.
aslında ben kutu haline denk geldim hep,yanında bezi vardı.ama ayrı da satılıyor sanırım..cam bezi gibi hani tüysüz olanlardan.
ayna değil de musluklar lavabolar duşakabin vs için daha çok memnun kaldım.su lekelerinde çok başarılı.
hemen bende bir fikir vereyim..kendi bezini değilde pazardan kurulama gerektirmeyen temizlik bezi diye bir bez almıştım..o kesinlikle çok daha güzel temizledi..tavsiye ederim bir deneyin..bir de cam silerken instagramda bir sayfada bayaa bi deneyen oldu..cam silerken deterjan yerine şampuan koyunca daha çabuk ve güzel temizliyormuş..reklam gibi olacak belki ama zamanında bana da öneren olsa seviniridm:) vileda magical diye bir ürün var. ben geçen sene taşınırken keşfettim.sprey şeklinde.mucize gibi gerçekten de..su lekelerine elveda diyor :):) ben hem lavaboda fayansta musluklarda her yerde kullanıyorum.banyoda mesela,duşakabinde..
Ben de konu sahibinden ozur diliyorum, konusunda bu soruyu actigim icin. Mune cok guzel ifade etmissiniz soylediklerinizi sindirerek okuyacagim. Dediklerinize %90 katiliyorum ve ozelestiri kismi konusunda haklisiniz. Ancak ben kendimi ifade edince yurt icinde yasayanlar cok kez bana " ama siz Turkiye'de yasamiyorsunuz ki" "yurt gundeminden haberiniz yok ki" " burali degilsiniz anlamiyorsunuz" deidigi oldu. Sonucta ben kirilmadimve yurt disinda yasamayanlar da buralar ozel bazi seyleri hissetmemis/anlamamissa onlari suclamam , sadece anlatmaya calisirim, aynen de onu yapmaya calistim. Kirilganlik kesinlikle goreceli bir kavram, o yuzden haklisiniz tedbiri elden birakmamak lazim da, inanin bu kadar kissel sansur yapmak yazilari cok bogucu, ifadeleri de cok kuru yapiyor. Cidden dilim kesilmis gibi kendimi sansurledigimi hissediyorum.@Mune, acik gorusleriniz icin ve beni anladiginiz icin tesekkur ediyorum.Öncelikle konu sahibesi ve yorumculardan özür dileyerek başlamak istiyorum, konudan farklı bir yorum yapmak zorunda kalacağım için.
Eleştirileriniz zaman zaman kırıcı, siz belki farkında değilsiniz, belki kırmak içinde yazmıyorsunuz bilemiyorum, her insan kırılgandır, herkesin hassas olduğu noktalar farklıdır, sizin yazdığınıza ben kırılmam ama bir başkası kırılabilir, bunda garipsenecek birşey yok.
Miyop tabiriniz buradan bakılınca gördüğü kadarını ifade eden, ufku da düşüncesi de gördüğü kadar, yani kısıtlı anlamında kullanılmış gözüküyor ve bunu da ifade ederken büyük harflerle yazıyorsunuz, forumlara hakimseniz büktük harfin bağırmak anlamına geldiğini ve yasak olduğunu da biliyor olmalısınız, bağırarak verdiğiniz bir tepkiden bahsediyoruz burada, her konuya geniş açıdan bakmayabilir, sizin veya bizim bakış açımızla bakmak zorunda değiller, sitede eğitim, kültür seviyesi şunun altında olmayacak kuralı yok.
Kaldı ki eleştirmek=kırmak demekte değildir, eleştirilerinde naif bir yanı vardır, maksat birini silkeleyip kendine getirmekse ya da hatalı olduğunu göstermekse bunun yolu kırmaktan geçmez, sizi yakınen tanıyan biri sözlerinizin manasını, ne anlama geldiğini kavrar fakat burada 500 bin üye sizi tanımıyor, yazarken ki niyetinizi, mimiklerinizi, kastettiğinizi anlamalarını ve kırılmamalarını bekleyemezsiniz.
Özellikle altını çizerek yazdığınız kişiye saldırmadan ve bu ifadesi beğenilmediyse geçip gitmeli tavsiyelerini kendiniz uyguluyor musunuz sizce? Bakınız bu da size bir özeleştiri fırsatı.
Bir üye gayette içinden gelerek temizliğe yardımına da gideceğini söylediği bir yorum yazmış, sizde yurtdışı psikolojisinden anlamadığını söylemişsiniz, yurtdışındaki kültür şokundan, yaşamayanın anlamayacağından bahsetmişsiniz, üyenin ifadesini beğenmediyseniz geçip gidebilirdiniz ama yapmamışsınız, bir olayı ele alırken insanların yurtdışını deneyimlemeleri gerektiğine kanaat getirmişsiniz, bu konuda konu sahibesi ülkemizde yaşıyor olsaydı yurtdışında yaşayanlara siz ülkemizin şartlarını bilmiyorsunuz diye tepki verilmesi normal olur muydu? Veya evli birine illa evliler mi cevap yazmalı, çocuklulara çocuklular, demokrasiden bahsediyorsanız her konuda çok sesliliğe özellikle sizin anlayışlı olmanız gerekir değil mi?
Ki konu sahibesi kültür şokundan değil, yaşadığı birtakım acılardan etkilenmiş görünüyor, öncesinde böyle değildim diyor, bizim ülkemizde de bazı insanlar üstesinden gelemedikleri sorunlar sonrası bu gibi sıkıntılar yaşıyor, üyelerin bilmediği bir durum değil, şahit oldukları vakalar vardır mutlaka, empati yapabilirler. Empati yapamasalardı dahi gayet halis duygularla yardım etmeye çalışıyorlar.
Demek istediğimi umuyorum anlatabilmişimdir, insanları bir konuda bilgin var, deneyimin yok gibi kategorize edip şu konuya sadece şu vasıftakiler yazabilir diyerek ayrıştırmamalıyız, karşısındankine saygısızlık yapmadığı sürece herkes yazabilir, yönetim böyle bir sınıflandırma yapmıyor değil mi? Bu sitenin özgürlük anlayışı budur ve bu özgürlükler kurallarla sınırlıdır, hiçbir yerde sınırsız özgürlük yoktur zaten.
Özgürlük derken başkalarının ifade özgürlüklerini de elinden almamak lazım tabii.
sizinki evet bir rahatsızlık ama bunun ötesinde tembellik ve pasaklılık.....!!!merhaba sevgili ablalar,
konuya direkt geçmek istiyorum. ben compulsive hoarding hastasıyım. hastalığın türkçe adını bilmiyorum, muhtemelen pasaklılık denilebilir, ama bunun da ötesinde. size kendimi şöyle özet geçmek istiyorum.
yalnız yaşıyorum, 2 odalı bir evim var. temizlik ve düzen konusunda ciddi sorunlarım var. aklınıza gelen bütün öğrenci evi pisliği örneklerini unutun. çok vahim bir durumdayım. bulaşık makinem yok, ev bulaşık dolu. temiz olan herhangi bir tabak, tencere bulmam imkansız. hoş, bulaşık makinem olsa da temiz tutamazdım. çamaşır makinem olmasına rağmen temiz kıyafetim yok çünkü. arada yıkamak için kendimi zorluyorum. bunun tek bir tuşla yapılabildiğini biliyorum. ama bu bana çok zor geliyor. hastalığın tanımı bu. masadaki bardağı alıp mutfağa götürmek bile zor geliyor. tembellik denilebilir. bu bi rahatsızlık. evin içi çöp, bulaşık ve kirli çamaşır dolu. bunu takiben minik sinekler de benimle birlikte yaşıyorlar. birkaç hafta önce salondaki çöpleri çöp poşetlerine doldurmayı başardım. ama onları evden çıkarıp çöpe atmak çok zor geldi, hala zor geliyor. yaklaşık 10 tane büyük boy çöp poşeti var. zor gelmesinin sebebi, sadece ağır ve çok olmaları değil, aynı zamanda komşularım ne der düşüncesi. herhangi bir şekilde kimseye elimde kocaman poşetlerle yakalanmak istemiyorum. yurtdışında yaşıyorum ve katı çöp ayrımı kuralları var, bunların hiçbirine uymuyorum da. ne yapacağımı bilmiyorum, çok çaresizim. arada kalkıp (bugün) biraz bulaşık yıkıyorum. bugün 3 tencere, 10-20 tane kaşık ve ufak tefek bir şeyler yıkadım. ve bıktığımı hissettim.
ama bitmiyor.
psikoloğa gitmeye çekiniyorum, çok uzun zamandır eve kimseyi almadım. öyle ki postacıya bile kapıyı açmıyorum. kapıyı açtığım an evden kötü koku dışarı yayılıyor ve kapıdan içeriyi görmesini hiç istemiyorum kimsenin.
çok utanıyorum.
nasıl temizlik yapacağımı da bilmiyorum.
motivasyon olsun diye bir sürü detarjan, temizlik gereçleri alışverişi yaptım. çok sayıda ürün var evimde. ama neyi nasıl kullanacağımı bilmiyorum. filmlerde, dizilerde, sosyal paylaşım sitelerinde, arkadaşlarımın evlerinde, tertip, düzen temizlik gördüğüm an depresyona giriyorum.
benim ev temizliği ile ilgili motivasyona ihtiyacım ve pratik bilgiye ihtiyacım var.
sizler bu konularda tecrübelisinizdir diye umuyorum.
sormak istediğim sorular:
bulaşık, düşünün ki büyük bir organizasyon verdiniz evinizde ve hiç temiz tabağınız çanağınız yok, bulaşık makineniz de.
önce hangilerini yıkamakla başlardınız? tenceleri nasıl yıkıyorsunuz? çatal ve bıçaklar en kolay nasıl temizlenir?
yerler laminat, nasıl silinir? nasıl tozu alınır? hangi maddeler kullanılır?
cam nasıl temizlenir?
ve büyük sorunum olan minik sinekler, sanırım sirke sineği.
çöpleri ve bulaşıkları halletmeden gitmeyeceklerini biliyorum. diyelim ki hallettim hepsini, bu sinekler duvar ve pencereler üzerinde minik kahverengi dışkılarını bırakmışlar, lekeli lekeli, bunlar nasıl temizlenir?
bu ve bunun gibi şu an aklıma gelmeyen bir sürü bilgiye en önemlisi desteğe ve motivasyona ihtiyacım var. beni kınayabilirsiniz de, belki utanır ve bir işin ucundan tutmaya başlarım.
çünkü çok rahatsızım. yaşayamıyorum. birçok kez intiharı bile düşündüm. yapamamın tek sebebi, öldükten sonra eve gelip bu hali görmelerinden korkmam oldu.
sonrasında ise evi nasıl düzenli tutabileceğim hakkında bilgilere, püf noktalarına ihtiyacım var. ev çok küçük olduğu için çabuk dağılıyor.
şimdiden çok teşekkür ederim.
sevgiler
ekleme: ailemden (anne, teyze) herhangi bir bilgi, yardım alma şansına dahip değilim. (kimsem yok.)
ark
yaaa sağol bluereklam gibi olacak belki ama zamanında bana da öneren olsa seviniridm:) vileda magical diye bir ürün var. ben geçen sene taşınırken keşfettim.sprey şeklinde.mucize gibi gerçekten de..su lekelerine elveda diyor :):) ben hem lavaboda fayansta musluklarda her yerde kullanıyorum.banyoda mesela,duşakabinde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?