ev temizliği! alışık olmadığınıza emin olduğum bir konu.

ay bi sürü yöntem öğrendim :)
ben de 3 ayda bir silsem yeterdi eski evde ama taşındım ve evin bi duvarı komple cam
silmesem pis pis duruyo
dediklerinizi denicem sağolun :
reklam gibi olacak belki ama zamanında bana da öneren olsa seviniridm:) vileda magical diye bir ürün var. ben geçen sene taşınırken keşfettim.sprey şeklinde.mucize gibi gerçekten de..su lekelerine elveda diyor :):) ben hem lavaboda fayansta musluklarda her yerde kullanıyorum.banyoda mesela,duşakabinde..
evim bahçe katı ve camlar yere kadar iniyor benim,terastan dolayı.bunu sıkıyorum kendi beziyle siliyorum ne iz ne leke...
deneyince göreceksin çok pratik,çalışna kadın işiş tam:)

Çöp atmakta çekingenlik yaşamamalısın. Avrupalı insanlar Türk insanı gibi meraklı olmadığı gibi kınamayı ve dedikoduyu da bilmezler.
Çöp poşetindeki çöpleri atabilirsin ilk olarak
Sonra hemen evi toplamakla devam et. Bir sürü yeni çöp çıkacak onları da at.
Kirlileri banyoya, bulaşıkları mutfağa yani kısaca her eşyayı olması gereken yere koy.
Bu da bitti ve ev toplandı. Şimdi iyice motive olarak devam edeceksin çünkü ev toplu sadece temizlenmesi gerekiyor o da en keyiflisi.
Elektrik süpürgesi, toz alımı ve en son yerler silinir (toz alırken yerlere inmesi nedeniyle en son yerleri siliyoruz)
Mutfak ve banyo temizliğinde de detay istersen yazarım ama bu rotadan gidersen hem motive olursun hem de işin çok daha kolay biter. Zevkine göre müzik de olsun ki onun ritmiyle daha da keyif alırsın. kendini dinlemez, müziği dinlersin.

Bu ürünü mutlaka alıcam özellikle duşakabin ve aynalar için. Kendi beziyle demişsiniz de, onun ayrı bezi mi var?

Bu ürünü mutlaka alıcam özellikle duşakabin ve aynalar için. Kendi beziyle demişsiniz de, onun ayrı bezi mi var?
aslında ben kutu haline denk geldim hep,yanında bezi vardı.ama ayrı da satılıyor sanırım..cam bezi gibi hani tüysüz olanlardan.
ayna değil de musluklar lavabolar duşakabin vs için daha çok memnun kaldım.su lekelerinde çok başarılı.

Ben de cok beğeniyorum gerçekten çok pratik.Ben musluklara da kullanıyorum pırıl pırıl oluyor.
Musluk diye yazmışsınız sonradan farkettim :)

bu konu çok güzel olmuş bu mesajda dahil çok şey öğrendim faydalı oldu benim için

1Sen Ingilizcede bir deyim vardir "myopic " diye. Kisa mesafeli dusunenlere soylenir ve miyop olmak hakaret degildir.
Siz ne kullanirsiniz mesela, yuzeysel dusunenler icin.
benim Turkcem mi yetmiyor acaba yoksa

Ne anlamda kullandığını anladım, ancak senin konuyu ve yorumları daha yakından takip etmen gerekliydi böyle bir cümle kurmak için.
Zaten gereken öneri verilmiş. Konu sahibide gideceğini söylemiş. Sadece onu canlandırmaya çalışmışlar hepsi bu.

Ay evet, kesinlikle size katılıyorum. reklam gibi olcak şimdi ama ben kireci çok yoğun olan bi yerde yaşıyorum ve su lekeleri beni mahvediyor. Zaten temizlik konusunda becerikli değilim, bi de kireç lekesini çıkartmak ekstra çaba harcamak çok yorucu. Özellikle duşakabin, temiz olduğu halde kireçli lekelerden dolayı pis gibi görünüyordu bu ürünü keşfedene kadar. Gerçekten leke bırakmıyor

hemen alıyorum bu dediğinizi netten araştıracağm. Su lekesinden çok çekiyorm

Ben aynada da kullanıyorum valla, napiim bi leke bırakmayan bu. Öbür malzemelerle hep dalga dalga silme izi kalıyodu.

ev temizliği her gün bir odayıı dip bucak yaparak başlayabilir ama ben olsam işe mutfak ve wc den başlarım.Bir bulaşık makinesi alırım.O evi ilaçlatır boyatır evde yıkanmadık hiçbişey bırakmam.

Bu şey mi , hani sildikten sonra uzun süre su lekesi oluşmuyor . Lavaboda dahi su açınca hemen kuru gibi görünür hale geliyor.
Yurt dışından almıştım , adinida unuttum. Mucize gibiydi.

hemen bende bir fikir vereyim..kendi bezini değilde pazardan kurulama gerektirmeyen temizlik bezi diye bir bez almıştım..o kesinlikle çok daha güzel temizledi..tavsiye ederim bir deneyin..bir de cam silerken instagramda bir sayfada bayaa bi deneyen oldu..cam silerken deterjan yerine şampuan koyunca daha çabuk ve güzel temizliyormuş..

Canım seni anlıyorum ben. Yaşadığın kayıpların da bu durumda etkisi var bence. Kendine deadline koy ve ilk iş olarak cumaya kadar bütün çöplerini at. Hepsini at ama hepsini, 1 tane bile kalmasın. Sonra sinek ilacı sık eve ve 1-2 saat dışarıda dur. O sineklerden de kurtul. Sonra kendine 1 bulaşık makinası al ve 5-6 makina at. Sonra çamaşırlarını da yıka. Bunları yaptıktan sonra zaten temel temizliğe geçebilirsin. Eğer durumun varsa 1 seferlik yardımcı bir kadın tut. İlk temizliğini o yapsın bir güzel. Sonra sen de bundan sonra haftasonlarının yarım gününü ev temizliğine ayır. İşte evi süpür, tozları al. Günlük çöplerini at, bulaşıklarını yıka vs. Bir de eğer psikolojik bir destek alırsan bence çok iyi olur. Yeni bir hayata başla canım. Bu süreçte de bize hep yaz. Biz de sana gerekli gazı veririz. Bu başlıkta senin "İşte evin temizlenmiş hali, bugün evimi temizledim." mesajlarını görmeyi beklicem. Başlığı sırf bu mesajlarını görmek için takibe alıcam. Kolay gelsin. :)

Ben de konu sahibinden ozur diliyorum, konusunda bu soruyu actigim icin. Mune cok guzel ifade etmissiniz soylediklerinizi sindirerek okuyacagim. Dediklerinize %90 katiliyorum ve ozelestiri kismi konusunda haklisiniz. Ancak ben kendimi ifade edince yurt icinde yasayanlar cok kez bana " ama siz Turkiye'de yasamiyorsunuz ki" "yurt gundeminden haberiniz yok ki" " burali degilsiniz anlamiyorsunuz" deidigi oldu. Sonucta ben kirilmadimve yurt disinda yasamayanlar da buralar ozel bazi seyleri hissetmemis/anlamamissa onlari suclamam , sadece anlatmaya calisirim, aynen de onu yapmaya calistim. Kirilganlik kesinlikle goreceli bir kavram, o yuzden haklisiniz tedbiri elden birakmamak lazim da, inanin bu kadar kissel sansur yapmak yazilari cok bogucu, ifadeleri de cok kuru yapiyor. Cidden dilim kesilmis gibi kendimi sansurledigimi hissediyorum.@Mune, acik gorusleriniz icin ve beni anladiginiz icin tesekkur ediyorum.
Konu sahibi , sizden affimi diliyorum, sabriniz icin tekrar tesekkurler.

Günaydınn messie ... Sabah içtiması amaya geldim

Dün gece bıraktığım yerden okudum bir solukta . Çöplerin bir kısmı atılmış

Bugün yine atmaya devam ... Btün fazlalıkları , çöpleri atmadan temizliğe girişme .

Dünde dedim ...sana çok az mutfak eşyası lazım . Hepsini kirletsen de yığılma olmayacak kadar az gereç .

Bugün missss gibi havalandır evi . Mutfağa giriş .

Bu hafta şu evi halledelim bir , sonra zaten gerisi gelecek . Bu konu KK nın tozlu sayfalarına gömülse de ...ben sana ara ara temizlik ne alemde diyeceğim

Hadi bugünde , bize güzel haberler ver . Dert oldu içime valla .

Bence her şey inanmaktan geçer.Öncelikle hastalık olduğunu siz söylüyorsunuz doktorunuz değil.Bu yüzden belki de sadece tembel birisiniz tabi umarım öylesinizdir.Bunu bizimle paylaştıınıza göre demek ki sizde bu durumdan epeyce şikayetcisiniz.Bu kadar insan yorumlar da bulunmuş ne kadarını alırsınız bilmiyorum fakat ben bile okurken gaza geldim evimi tekrar temizleyeceğim..
Size bir kaç önerim olacak naçinaze.

MUTFAK
* Öncelikle biriktiğiniz çöpleri atmakla baslayın evden her çıktığınız da 2 tanesini alın ve atın.Çöpler bittikten sonra kesinlikle biriktirmeyin.
*Daha sonra mutfağa girin evinizin temiz olması mutfağnızdan geçer.Gereksiz olan herşeyi atın ve bardakları kaşıkları tabakları kaynar suyun içerisinde deterjanla bekletin.( Çamasır Suyu bulunur mu bilmiyorum )
*Dolaplarınızı silin.
*Perdelerinizi çıkarın ve yıkamaya hazırlayın.
*Mutfakta ki işiniz bitince süpürgeye çekin ve halınızı toplayıp kenara alın.

SALON

* Gereksiz olan ve toz yaratabilecek tüm abajurları aksesuarları atmasanız dahi bir koliye alın.Odayı olabildiğince sade bırakın.
* Halıyı süpürgeden geçirin ve kaldırın.Koltuğu ortaya alın ve odayıda süpürgeden geçirin.
* Perdelerinizi de yıkamaya hazırlayın.
* Ve sadece yerleri ve koltukları silmek için bekleyin.

BANYO

* Banyonuz için önerebileceğim en büyük şey temiz bırakmak.Her çıktığınız da yıkayın.Banyo temizliği çok önemlidir.Hastalık bile kapabilirsiniz.Gerekli deterjanlarla bunu sağlayabilirsiniz.
* Kirli sepetini sürekli kullanın.
* Banyonuz kalabalık olmak zorunda değil.Gereksiz her şeyden burada da vazgeçin.
* Bunları yaparken tabi ki eldiven kullanmayı unutma.
* Havlularınızı sık sık yıkayın..

YATAK ODASI

* Yatak odasının genel kurulaeı vardır gardrop düzenliliği elbiselerinizi ayırın eğer fazlalıklar varsa kaldırın mevsimlik şekilde kolilere vs yeriniz varsa muhafa edin.
* Tüm çarşaflarınızı pikelerinizi yastık kılıflarınızı yıkayın üteleyin ve bir kenara alın.
* Her şeyin bir yeri olduğunu unutmayın gerekirse üzerine not yapıştırın buraya sadece çoraplar atılacak.Ya da iç çamasırlarım gibi

Aslına bakarsan evini temizlemek çok zor değil.Tüm dağınıklığı kaldırdıktan sonra evi de süpürgeye çektikten sonra dip bucak silip temizlersen her şey yoluna girer.Koltuklarını sildikten sonra örtü kullanırsan yardımcı olacaktır sana.Camların mis gibi olmak zorunda değil ama tozunu kesinlikle almalısın ve evin mis gibi kokması için halılarını ve perdelerini çok temiz tutmalısın..

Maddi imkanların eminim belli bir düzeydedir.Her hafta 1 gün yardımcı çağırırsan bir kaç aya kadar temiz bir eve alışmış olursun.
Lütfen sende biraz silkelen ve dostlarını sık sık evine davet et mecbur kal biraz temizliğe..

Oyh yoruldum temizlik yapmış kadar oldum..

sizinki evet bir rahatsızlık ama bunun ötesinde tembellik ve pasaklılık.....!!!
öncelikle çöpleri atın şu an siz çöp evde yaşıyorsunuz anlattığınız kadarıyla ve bu sizin fizyolojik olarakta sağlığınızı etkiler....
bulaşıkları yıkarken önceliği bardaklara tabaklara ve çatal kaşığa verin, en sona tava tencere vs bırakın...
hatta bu kadar zor geliyorsa plastık arac gerec kullanın, kullan at modeli bulaşık derdiniz olmaz...
çamaşır zaten makine yıkıyor atın deterjanını koyun, düğmeye basın ve iş bitti....
asla ve asla evde ne çöp bırakın, ne de kirlinizi biriktirin az az olursa yıkaması da kolay olur...
egerkı başa çıkamıyor iseniz belediyeden yardım isteyin fazla çar çöpü atsınlar...

yaaa sağol blue
benim duşakabin de düz cam
o da leke leke hep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…