• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev temizliği! alışık olmadığınıza emin olduğum bir konu.

nerden başlayacağımı bilsem :)
uzunlamasına bir koridor, sıralama giriş/banyo/mutfak/yatak odası/salon
ve herbir oda ayrı ayrı dağınık ve pis. nasıl tarif edebilirim, emin değilim pek. ama salondan banyoya giderken bastığım yerlere dikkat ediyorum, bir şeylere çarpıp düşme ihtimalim çok büyük. genelde her şey yerde.

Önce mutfak. Eline ne geçerse yıka. Sırası hiç önemli değil.
Sonra çöpleri at gece yarısı. Kim görürse görsün ne fark eder , at gitsin.
Sonra evine camlar ve karton için ayrı bir çöp tenekesi al.
Sonra salona geç hiç ara vermeden. Sırayla diğer yerler işte.
Sonra banyoyu yıka. En son kendini yıka.
Sıcak bir su yap ayaklarına , otur kahveni iç.

Özür dilerim güzeller, birde uyarı yapmam lazım, bu sitede herkes farklı görüşte, görüşümüze uymayanları KK üyeleri diye başlayan bazı rencide edici sözlerle kırmaya hakkımız yok, unutmayalım, o KK üyelerinden fikir alıyoruz sonuçta, bunun için üye olduk hepimiz, üsluplar çirkinleşirse bildirirsiniz fakat danıştığınız insanları öyle laflarınızla gömemezsiniz.

Öpüyorum hepinizi, muhteşem kadınlar :KK15:

Mune sanirim benden bahsediyorsunuz fakat merak ettigim bir sey var. Asagidaki yazanlar aklimdan gecen dusunceler:
Merak ettigim sey, kisisel bazda olmayan bir elestiri, nasil kirginlik yaratabilir, ya da soyle diyelim,
elestirmek istedigim ozellikler "kirmadan " nasil ifade edilebilir?
Bu kadar "kirilgan" olmak anormal degil mi sizce?
Neden genel bir elestiri yapamiyoruz sizce? Kadin oldugumuz icin mi?
Mesela eksi sozluge bakalim, herkes kendini ifade ediyor, sansurlenmeden. Cogunlugu erkek oldugu icin mi izin veriliyor?
Politik dogruluk yuzunden kendimi ifade edemedigimi ve adeta ifade yetenegimin boguldugunu hissediyorum.
Bana gore herkes kisiye saldirmadan kendini fade edebilmeli, eger bu ifadesi begenilmediyse gecip gitmeli, ancak bu sekilde herkesin gorusleri demokratik bir sekide ortaya konabilir.
Genelde internette belli bir tolerans vardir ozelestiriye. Yoksa internet bir ozgur ifade alani olamazdi. Bunun Turkce yazilan bir ortamda olmasini o kadar ozluyorum ki!
Keske KKda da olsa bu tur bir anlayis.
Zira birdenbire soz hakki alinmak cok buyuk darbe, Turkce ifade ozgurlugune.
Anlayisiniz icin tesekkurler!

vay be cok ilginc birisiniz...biz ne desek bos bence..kisa sureli etkilesim.olur burda okuduklariniz..once terapiye hitmelisiniz destek almalisiniz...maddi durumunuz varsa temizlikci cagirin ...kac yasindasin erkek arkafasin yokmu onda da mi utanmiyorsun evin pisse vucudunda pek temiz sayilmaz ozaman ...kimse senle gorusmez kotu koku yayarsin..

vay be cok ilginc birisiniz...biz ne desek bos bence..kisa sureli etkilesim.olur burda okuduklariniz..once terapiye hitmelisiniz destek almalisiniz...maddi durumunuz varsa temizlikci cagirin ...kac yasindasin erkek arkafasin yokmu onda da mi utanmiyorsun evin pisse vucudunda pek temiz sayilmaz ozaman ...kimse senle gorusmez kotu koku yayarsin..

Konu sahibinin cok aci bir kayibi olmus.

Mune sanirim benden bahsediyorsunuz fakat merak ettigim bir sey var. Asagidaki yazanlar aklimdan gecen dusunceler:
Merak ettigim sey, kisisel bazda olmayan bir elestiri, nasil kirginlik yaratabilir, ya da soyle diyelim,
Mesela eksi sozluge bakalim, herkes kendini ifade ediyor, sansurlenmeden. Cogunlugu erkek oldugu icin mi izin veriliyor?
Politik dogruluk yuzunden kendimi ifade edemedigimi ve adeta ifade yetenegimin boguldugunu hissediyorum.
Bana gore herkes kisiye saldirmadan kendini fade edebilmeli, eger bu ifadesi begenilmediyse gecip gitmeli, ancak bu sekilde herkesin gorusleri demokratik bir sekide ortaya konabilir.
Genelde internette belli bir tolerans vardir ozelestiriye. Yoksa internet bir ozgur ifade alani olamazdi. Bunun Turkce yazilan bir ortamda olmasini o kadar ozluyorum ki!

Kişiye saldırı olmadan ifade etmek diyorsunuz ancak genele saldırı yaparak " miyop kk hatunları diyebiliyorsunuz.

Yani kişiye değil genele saldırıya evet diyeceğinize , konuya odaklanmalisiniz.

1Sen 1Sen Ingilizcede bir deyim vardir "myopic " diye. Kisa mesafeli dusunenlere soylenir ve miyop olmak hakaret degildir.
Siz ne kullanirsiniz mesela, yuzeysel dusunenler icin.
benim Turkcem mi yetmiyor acaba yoksa

sırf bu konuda yazmak için siteye üye oldum. yazdıklarınıza inanamadım çünkü beni anlatıyorsunuz. böyle yaşamanın nasıl bir şey olduğunu bunu yaşamayan bilemez. çok farklı bir durum bu. kişisel hijyene hatta yatağınızın banyonuzun tuvaletinizin temizliğine önem verirsiniz ama evi tam olarak b.k götürüyordur. gereksiz eşya ve çöp yığınına bakıp ağlamak istersiniz ama hiçbir şey yapamazsınız da. nereden başlanacak nasıl olacak bilemezsiniz. işin garip tarafı beni alıp hiç tanımadığım birinin pis evine bıraksalar orayı 1 günde temizleyebilirim. ama kendi evimde yapamıyorum. maalesef bende istifçilik de var. tam temizlik yapacağım, elimi attığım şey çöp değil ki kullanırım ben bunu bir gün diye düşünüyorum. kötü bir fikrim var bu konuyla ilgili. ben de sosyal biri değilim hiç dışarı çıkmam. ve galiba o eşya yığını beni bir şekilde güvende hissettiriyor. eşyaya bağlandığımı hissediyorum. o yüzden çok üzülüyorum. artı benim bazı bağımlılıklarım da var. bu durumdan bu hayatımdan kaçmak için bu anı düşünmemek için sığındığım şeyler beni daha da çıkmaza sürüklüyor. bazen içip içip evdeki herşeyi atasım geliyor, tam bir şeye dokunuyorum ve o "şey" le ilgili anılarım filan aklıma geliyor. ya da inanılmaz yorulup çaresizliğe kapılıyorum ve vazgeçiyorum. çünkü her şey mükemmel olmalı. mesela bir çekmeceyi düzenleyeceksem onları gruplara ayırmaya çalışıyorum. o grupları da gruplara ayırmaya çalışıyorum. haliyle bitmiyor. sadece bir çekmeceyi düzenlemek 1 günümü alıyor. ve sonuçta çekmecenin içinden aslında hiç bir şey atılmamış sadece yerleri değiştirilmiş halde bırakıyorum işi. hatta saatlerce çekmeceye hiç dokunmadan içindekilere bakıp neyi nereye koysam, hangisini atsam diye düşünüp, iş çok karmaşıklaşınca hiç başlamadan bitiriyorum. (procrastination deniliyor buna sanırım) önce nereden başlanmalı sorusu o yüzden bana hiç yabancı gelmedi. dediğim gibi başka bir evi temizleyebilirim, başkasının çekmecesini düzenleyebilirim, ama kendi evimde yapamıyorum. bu vazgeçemediğim çer- çöp hayatımı yedi bitirdi ama ben çöplerimden vazgeçemiyorum. yoksul bir çocukluk da geçirmedim, bu kadar eşya lazım olur diye saklayayım. zeka problemim de yok bildiğim kadarıyla, eğitim durumum da iyi ama bütün hayatımı etkiliyor bu durum. keşke bu durumda olan biriyle tanışıyor olsam ve birbirimize yardım edebilsek diye düşünüyorum bazen. çünkü evime ne tanıdığımı sokabilirim ne de yabancı bir temizlik işçisini. hep hayalimde aynı benim gibi yaşayan bir insanın evine yardıma gitmek, ve o insanın da bana yardıma gelmesi gibi bir durum var. gerçi o zaman da benim atmaya kıydıklarımı o almaya kalkarsa ya da onun atmak istediklerini ben alıp evime doldurursam gibi bir korku da var! önceden yazdığım gibi bütün bu eşya çöp yığıntısının kendimi güvende hissettirdiğini, onlara bağlandığımı düşünüyorum ve bu beni daha da üzüyor. bu tarz yaşayan insanların da genelde hayata insanlara küsmüş, eski hayatını özleyen, yalnızlığa itilmiş ya da yalnızlığı seçmiş insanlar olduklarını düşünüyorum. o zaman kendimi daha da kötü hissediyorum iyileşmeyecek miyim diye. ama bunları burada yazmak bile iyi geldi. artık sorumluluk almam gerekiyor evimle kendimle hayatımla ilgili. tek çözüm "düşünme, yap, hemen şimdi!" onu da biliyorum ama olmuyor ve olmuyor.

Şimdi bi düşüneyim ingiltere de okuycam müstakil evim olacak tek başına yaşıycam .... kız delimisin o evi yerleri yalar yutar öyle temizlerimmmm

Çöplerin çıkışını dizi izler gibi bekledim. Bu sayfada hazırlandı... Bir sonraki sayfada kesin atar inşallah falan diye bekledim :KK48: bunu istemen bile büyük bir adım. Belki de yarın temizlik kokan bir banyon olur?:temizlik: ben inanıyorum :KK66:

Hoarders diye bir program var tv de. Bende oradaki evleri görünce çok fena oluyorum. Oradaki hastalar daha kilinik tablo sanırım. Çünkü evi temİzlemeye gelen gönüllülere bile bir kağıt attırmıyorlar. Eğer amerika yada ingilter deysen korkma ve utanma. Çünkü anladığım kadarıyla oralarda bu sorun çok yaşanıyor. Benim evim aynı durumda olsaydı benönce mutfaktan bulaşıklardan başlardım. Bulaşıkları önce bardaklardan başlayıp,tabaklar,kaşıklar ve tencereler diye sınıflandırıp yıka. Gördüğün her çöpü at. Buzdolabını güzelce temizle. Sonraki aşama tuvalet. Orayıda güzelce temizle ve ihtiyacın olmayan herşeyi at. Az eşya az iş demek. Bende ilerde böyle olursam diye çok korkuyorum. Çünkü hep alıyorum,alıyorum. Atmaktan hiç hoşlanmıyorum. O programı seyrettikten sonra asla birşay almayacağım artık diyorum en fazla 2 gün dayanabiliyorum. Kolaylıklar dilerim. Sorunun sadece sana özel değil o yüzden utanma. Tedavi ol mutlaka. Güzel ve temiz bir yaşamı hakediyorsun. Bu kaderin değil unutma..

Öncelikle konu sahibesi ve yorumculardan özür dileyerek başlamak istiyorum, konudan farklı bir yorum yapmak zorunda kalacağım için.

Eleştirileriniz zaman zaman kırıcı, siz belki farkında değilsiniz, belki kırmak içinde yazmıyorsunuz bilemiyorum, her insan kırılgandır, herkesin hassas olduğu noktalar farklıdır, sizin yazdığınıza ben kırılmam ama bir başkası kırılabilir, bunda garipsenecek birşey yok.
Miyop tabiriniz buradan bakılınca gördüğü kadarını ifade eden, ufku da düşüncesi de gördüğü kadar, yani kısıtlı anlamında kullanılmış gözüküyor ve bunu da ifade ederken büyük harflerle yazıyorsunuz, forumlara hakimseniz büktük harfin bağırmak anlamına geldiğini ve yasak olduğunu da biliyor olmalısınız, bağırarak verdiğiniz bir tepkiden bahsediyoruz burada, her konuya geniş açıdan bakmayabilir, sizin veya bizim bakış açımızla bakmak zorunda değiller, sitede eğitim, kültür seviyesi şunun altında olmayacak kuralı yok.

Kaldı ki eleştirmek=kırmak demekte değildir, eleştirilerinde naif bir yanı vardır, maksat birini silkeleyip kendine getirmekse ya da hatalı olduğunu göstermekse bunun yolu kırmaktan geçmez, sizi yakınen tanıyan biri sözlerinizin manasını, ne anlama geldiğini kavrar fakat burada 500 bin üye sizi tanımıyor, yazarken ki niyetinizi, mimiklerinizi, kastettiğinizi anlamalarını ve kırılmamalarını bekleyemezsiniz.

Özellikle altını çizerek yazdığınız kişiye saldırmadan ve bu ifadesi beğenilmediyse geçip gitmeli tavsiyelerini kendiniz uyguluyor musunuz sizce? Bakınız bu da size bir özeleştiri fırsatı.

Bir üye gayette içinden gelerek temizliğe yardımına da gideceğini söylediği bir yorum yazmış, sizde yurtdışı psikolojisinden anlamadığını söylemişsiniz, yurtdışındaki kültür şokundan, yaşamayanın anlamayacağından bahsetmişsiniz, üyenin ifadesini beğenmediyseniz geçip gidebilirdiniz ama yapmamışsınız, bir olayı ele alırken insanların yurtdışını deneyimlemeleri gerektiğine kanaat getirmişsiniz, bu konuda konu sahibesi ülkemizde yaşıyor olsaydı yurtdışında yaşayanlara siz ülkemizin şartlarını bilmiyorsunuz diye tepki verilmesi normal olur muydu? Veya evli birine illa evliler mi cevap yazmalı, çocuklulara çocuklular, demokrasiden bahsediyorsanız her konuda çok sesliliğe özellikle sizin anlayışlı olmanız gerekir değil mi?
Ki konu sahibesi kültür şokundan değil, yaşadığı birtakım acılardan etkilenmiş görünüyor, öncesinde böyle değildim diyor, bizim ülkemizde de bazı insanlar üstesinden gelemedikleri sorunlar sonrası bu gibi sıkıntılar yaşıyor, üyelerin bilmediği bir durum değil, şahit oldukları vakalar vardır mutlaka, empati yapabilirler. Empati yapamasalardı dahi gayet halis duygularla yardım etmeye çalışıyorlar.

Demek istediğimi umuyorum anlatabilmişimdir, insanları bir konuda bilgin var, deneyimin yok gibi kategorize edip şu konuya sadece şu vasıftakiler yazabilir diyerek ayrıştırmamalıyız, karşısındankine saygısızlık yapmadığı sürece herkes yazabilir, yönetim böyle bir sınıflandırma yapmıyor değil mi? Bu sitenin özgürlük anlayışı budur ve bu özgürlükler kurallarla sınırlıdır, hiçbir yerde sınırsız özgürlük yoktur zaten.
Özgürlük derken başkalarının ifade özgürlüklerini de elinden almamak lazım tabii.

merhaba :) biraz okudum ve çok eşyadan ve dolapların içinde durmayan her şeyden nefret eden bir insan olara evine gelip girişesim geldi

ben o kadar çok eşya atarım ki tek başıma konteynırlar doldururum
komşular soruyor hakikaten de
o yüzden sabah çok erken ya da gece karanlığında atmayı tercih ediyorum :D
birinci tavsiyem bu

ikincisi gündüz her evden çıkışında koca bir poşet değil
ufak ufak poşetler götür at
son 3 aydır kullanmadığın ve kullanmayacağın bütün eşyayı at
zaten 3 aydır işe yaramıyorsa daha da yaramaz
mesela 2 tane yorgan yeter
bir sana bir misafire

6 kişilik 24 parça yemek takımı yeter de artar vb,

üçüncüsü bulaşık makinesi al
yemeğini yedin mi koy makineye ;)
elimde tencere falan yıkayamam ben asla

ben de 1+1 evde oturuyorum ve gerçekten düzenli olmayı gerektiriyor
yapabileceğine inanıyorum
başarılar :)

maddi durumun varsa birini çağır o temizlesin uzun süredir evde yokum kuzenim alt üst etmiş sinirim bozuldu falan de utanmazsın hem böyle dersen

sırf bu konuda yazmak için siteye üye oldum. yazdıklarınıza inanamadım çünkü beni anlatıyorsunuz. böyle yaşamanın nasıl bir şey olduğunu bunu yaşamayan bilemez. çok farklı bir durum bu. kişisel hijyene hatta yatağınızın banyonuzun tuvaletinizin temizliğine önem verirsiniz ama evi tam olarak b.k götürüyordur. gereksiz eşya ve çöp yığınına bakıp ağlamak istersiniz ama hiçbir şey yapamazsınız da. nereden başlanacak nasıl olacak bilemezsiniz. işin garip tarafı beni alıp hiç tanımadığım birinin pis evine bıraksalar orayı 1 günde temizleyebilirim. ama kendi evimde yapamıyorum. maalesef bende istifçilik de var. tam temizlik yapacağım, elimi attığım şey çöp değil ki kullanırım ben bunu bir gün diye düşünüyorum. kötü bir fikrim var bu konuyla ilgili. ben de sosyal biri değilim hiç dışarı çıkmam. ve galiba o eşya yığını beni bir şekilde güvende hissettiriyor. eşyaya bağlandığımı hissediyorum. o yüzden çok üzülüyorum. artı benim bazı bağımlılıklarım da var. bu durumdan bu hayatımdan kaçmak için bu anı düşünmemek için sığındığım şeyler beni daha da çıkmaza sürüklüyor. bazen içip içip evdeki herşeyi atasım geliyor, tam bir şeye dokunuyorum ve o "şey" le ilgili anılarım filan aklıma geliyor. ya da inanılmaz yorulup çaresizliğe kapılıyorum ve vazgeçiyorum. çünkü her şey mükemmel olmalı. mesela bir çekmeceyi düzenleyeceksem onları gruplara ayırmaya çalışıyorum. o grupları da gruplara ayırmaya çalışıyorum. haliyle bitmiyor. sadece bir çekmeceyi düzenlemek 1 günümü alıyor. ve sonuçta çekmecenin içinden aslında hiç bir şey atılmamış sadece yerleri değiştirilmiş halde bırakıyorum işi. hatta saatlerce çekmeceye hiç dokunmadan içindekilere bakıp neyi nereye koysam, hangisini atsam diye düşünüp, iş çok karmaşıklaşınca hiç başlamadan bitiriyorum. (procrastination deniliyor buna sanırım) önce nereden başlanmalı sorusu o yüzden bana hiç yabancı gelmedi. dediğim gibi başka bir evi temizleyebilirim, başkasının çekmecesini düzenleyebilirim, ama kendi evimde yapamıyorum. bu vazgeçemediğim çer- çöp hayatımı yedi bitirdi ama ben çöplerimden vazgeçemiyorum. yoksul bir çocukluk da geçirmedim, bu kadar eşya lazım olur diye saklayayım. zeka problemim de yok bildiğim kadarıyla, eğitim durumum da iyi ama bütün hayatımı etkiliyor bu durum. keşke bu durumda olan biriyle tanışıyor olsam ve birbirimize yardım edebilsek diye düşünüyorum bazen. çünkü evime ne tanıdığımı sokabilirim ne de yabancı bir temizlik işçisini. hep hayalimde aynı benim gibi yaşayan bir insanın evine yardıma gitmek, ve o insanın da bana yardıma gelmesi gibi bir durum var. gerçi o zaman da benim atmaya kıydıklarımı o almaya kalkarsa ya da onun atmak istediklerini ben alıp evime doldurursam gibi bir korku da var! önceden yazdığım gibi bütün bu eşya çöp yığıntısının kendimi güvende hissettirdiğini, onlara bağlandığımı düşünüyorum ve bu beni daha da üzüyor. bu tarz yaşayan insanların da genelde hayata insanlara küsmüş, eski hayatını özleyen, yalnızlığa itilmiş ya da yalnızlığı seçmiş insanlar olduklarını düşünüyorum. o zaman kendimi daha da kötü hissediyorum iyileşmeyecek miyim diye. ama bunları burada yazmak bile iyi geldi. artık sorumluluk almam gerekiyor evimle kendimle hayatımla ilgili. tek çözüm "düşünme, yap, hemen şimdi!" onu da biliyorum ama olmuyor ve olmuyor.

messie bir adim atti insallah vazgecmeyeek devami gelecek.. herkesin bir problemi var..
kimse o sekilde olmak istemez ama yasadiklari o duruma getirebiliyor..

hazir konuda acilmisken sende bir adim atmak istemez misin..
su temizlik isini eglenceli hale getirelim hep birlikte :) degismek icin sadece bir adim yeterli..

Life time diye bi kanal var orda hoarders programı var o tarz belgeselleri sevdiğimden izliyorum. Hastalığın bir nevi istifçilik, belgesel amerikada çekiliyo ve bu işin profesyonelleri var artık belediyenin şikayetçi olduğu ya da çocuğu hijyenden dolayı elinden alınabilecek aileler başvuruyo bir çoğu da başarıyo bazıları da bırakın ben böyle yaşarım diyo. Senin de atmak istemediğin bi şeyler vardır muhakkak o programı bulsan aslında iyi olur ve profesyonel bi yardım almalısın utanılacak bir şey yok sonuçta düşüncelerinle tek başına başedemiyosun ve bu konuda nasıl başedeceğine destek olmak için yıllarca okumuş insanlar var.
http://www.lifetimeturkey.com/Program/HOARDERS-VOD461257578

Bulasıkların neresınden baslarsan basla, nasılsa yapmak zorundasın dımı ?
Pekı evı bu kadar pıs tutan brıı beden temızlıgını nasıl tutabılır saka gıbı ...

Yerler suyla bıle sılınır , camlarıda kremsız sampuanla sıl barı kurulama derdın olmaz, dıskılara gelınce tabıkı onlarıda ya sungerle ya da bezle sılmen lazım

Bulasıkların neresınden baslarsan basla, nasılsa yapmak zorundasın dımı ?
Pekı evı bu kadar pıs tutan brıı beden temızlıgını nasıl tutabılır saka gıbı ...

Yerler suyla bıle sılınır , camlarıda kremsız sampuanla sıl barı kurulama derdın olmaz, dıskılara gelınce tabıkı onlarıda ya sungerle ya da bezle sılmen lazım
Hmmm şampuan iyi oluyo demek, ben deterjansız silmeyi yeni öğrendim o da çok güzel temizliyo şampuanı da denicem.
Bu arkadaşın sorunu pasaklılık evdeki o dağınıklıktan kurtulsa temizlikçi alıcak zaten de dağınıklıktan kurtulamamış, yakın olsa hamileyim temizlik çok yapamam ama psikolojik olarak desteklerdim.

Hmmm şampuan iyi oluyo demek, ben deterjansız silmeyi yeni öğrendim o da çok güzel temizliyo şampuanı da denicem.
Bu arkadaşın sorunu pasaklılık evdeki o dağınıklıktan kurtulsa temizlikçi alıcak zaten de dağınıklıktan kurtulamamış, yakın olsa hamileyim temizlik çok yapamam ama psikolojik olarak desteklerdim.
Benım bıle el atasım geldı :)
Sampuanla dene derım camları mutlaka cok ta guzel sılıyor ve pımapenlerıde toz camasır deterjanıyla ovala

Back