• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev temizliği! alışık olmadığınıza emin olduğum bir konu.

sana bi kac temizlik onerisi
banyondaki fayanslari eminim ... götürüyordur
kirec cozucu al. hepsini kovaya dök.ve bi kac su bardagi kadar su dok.sonra al eline sert bi firca ve elinde mutlaka temizlik eldiveni olsun .canin sıkılmasın diye muzik ac kendine.ve sert bi sekilde fircala her yeri sonra fircaladigin her yere su dok .durula kuvet varsa kuveti de temizle bununla
eldiven mutlaka tak ama ! cunku ben bi kere eldivensiz temizledigimde ellerim ayaklarim kasinmisti ve acimisti.cok etkili cunku ve agzina maske tak kokusu fena arada didari cik hava al
ama fayanslar bak gor piril piril olcak :)
fayansları fırçalamam fayanslara zarar vermez mi? arasındaki (sanırım derz deniliyor çok kesin konuşmak istemiyorum) kötü bir maddeden yapılmış ve fayansları sildikçe o arasındaki şeyler çözülüp fayansları kirletiyor, silik silik izler bırakıyor. bu neyden kaynaklanıyor bilmiyorum. mutfakta da fayans var ama orda böyle bi sorun yok

Temizlik yapmadıkça üşeniyorsun. Yani şöyle bir laf var

bulaşık ilk 1 saat arkandan ağlar sonra sen ona ağlarsın diye. Hakikaten öyle. Bir kere başla ve sürekli hale getirmek için biraz upraşsan alışkanlık olur. Ama başlamazsan, başlayamazsın. Gözünde büyütme.
güzel bir lafmış bu, sık sık tekrarlamalıyım :)

evet, katılıyorum buna. tek isteğim bir an öne temizleyebilmem. başkası temizlerse kolayıma gelecek, yine dağıtacağım. olur bu.. güvenmiyorum kendime. pes etmeyeceğim.

Hayır kendime güveniyorum diyeceksin :)

Bir kere kendine güvenmesen, içinde temizlemek isteği olmasa buraya konu açmazdın. Bu bile cesaret demek.

Başarabilirsin.

Ayrıca çamaşır suyu domastes özellikle her yerde kullanabileceğin bir ürün. Aklında olsun. Bulaşık, Banyo, pencere temizliği, kapı vs.

birde mutlaka ama mutlaka yag çözücü al ama en cok hangisi iyi yağ cozuyo ona gore al
ocagini firinin varsa firinini davlumbazin ya da aspiratorun varsa ona iyice sık ve beklet saatlercr beklet ama
tabi ben soyle yap boyle diyorum ama ilk isin evden copleri atmak olsun
deki kendine bugun copleri aticam ( cop miktarino bilemiyorum ona gore ayarla )
copleri attiktan sonra ivirin zivirin kullanmadigin seyleri de at cope kiyamiyor falan deme at gitsin..
sonra basla once banyo tuvaletten...
en oneli yer.cunku temizlik yaparken hep cok sık girip cikman gerekecek banyoya tuvalete falan
ve markete git 3 paket bez al
bi paketi mutfak icin ayarla
diger paketi banyo icin kullan
digerini de yer icin kullan
ve yerleri silmek icin birde vileda al dindurulup sıkılanlardan al simdi onlar cikti bilirsin belki sor satıcıya vardir ordada
ama sen once yerleri mutlaka once yer beziyle sil ozellikle koseleri

Hayır kendime güveniyorum diyeceksin :)

Bir kere kendine güvenmesen, içinde temizlemek isteği olmasa buraya konu açmazdın. Bu bile cesaret demek.

Başarabilirsin.

Ayrıca çamaşır suyu domastes özellikle her yerde kullanabileceğin bir ürün. Aklında olsun. Bulaşık, Banyo, pencere temizliği, kapı vs.
çamaşır suyum vardı, yarın ilk işim domestos ve aspirin aramak olacak. umarım bulabilirim burada :)

fayansları fırçalamam fayanslara zarar vermez mi? arasındaki (sanırım derz deniliyor çok kesin konuşmak istemiyorum) kötü bir maddeden yapılmış ve fayansları sildikçe o arasındaki şeyler çözülüp fayansları kirletiyor, silik silik izler bırakıyor. bu neyden kaynaklanıyor bilmiyorum. mutfakta da fayans var ama orda böyle bi sorun yok
ben bu sene banyo ve mutfak fayansimi bu sekilde temizledim cok iyi oldu mutfak fayansini ( sadece yeri ) dis fircasiyla tek tek temizledim mutdagim kucuk benim bitti hemen
ama banyoyu duvalari yerleri her yer fayans oldugu icin buyuk araba fircalari varya bi sise kirec cozucuye su katarak iyice bastira bastira sildim 3 dk beklettim ve eskisinde daha iyi oldu evim eski bi ev
fayanslarda hic bisey olmadi benim
ama kesinlille sungerle silme rengi cikiyo
maske ve eldiven de sart

birde mutlaka ama mutlaka yag çözücü al ama en cok hangisi iyi yağ cozuyo ona gore al
ocagini firinin varsa firinini davlumbazin ya da aspiratorun varsa ona iyice sık ve beklet saatlercr beklet ama
tabi ben soyle yap boyle diyorum ama ilk isin evden copleri atmak olsun
deki kendine bugun copleri aticam ( cop miktarino bilemiyorum ona gore ayarla )
copleri attiktan sonra ivirin zivirin kullanmadigin seyleri de at cope kiyamiyor falan deme at gitsin..
sonra basla once banyo tuvaletten...
en oneli yer.cunku temizlik yaparken hep cok sık girip cikman gerekecek banyoya tuvalete falan
ve markete git 3 paket bez al
bi paketi mutfak icin ayarla
diger paketi banyo icin kullan
digerini de yer icin kullan
ve yerleri silmek icin birde vileda al dindurulup sıkılanlardan al simdi onlar cikti bilirsin belki sor satıcıya vardir ordada
ama sen once yerleri mutlaka once yer beziyle sil ozellikle koseleri
marka verebiliyor muyum bilmiyorum, s ile başlayan bir marka. yeşil. onun yer silme bezleri var ıslak ve kokulu. çok güzel, onlardan vardı, az önce ilk kez denedim. çok iyi temizliyor. daha pratik şeyler işime yarıyor böyle. kovaya su doldur filan iyice kafayı yiyorum bunlara ben... pratik şeyler kullanmayı seviyorum :(

çok teşekkürler burdan çok yararlanacağım kesin! :)
Rica ederim ne demek, bu bir süreç, hayatınızda psikolojinizi etkileyen bir takım yaralar almışsınız, okudum başınız sağolsun.
Ama buraya yazdığınıza göre herşeye sıfırdan başlamak istiyorsunuz, bu gece sizin için milat olsun, umarım bundan sonra sizin için herşey güzel olur.

Rica ederim ne demek, bu bir süreç, hayatınızda psikolojinizi etkileyen bir takım yaralar almışsınız, okudum başınız sağolsun.
Ama buraya yazdığınıza göre herşeye sıfırdan başlamak istiyorsunuz, bu gece sizin için milat olsun, umarım bundan sonra sizin için herşey güzel olur.
çok teşekkür ederim, çok destek oluyor herkes. sağolun.

Benim konumu okuyanlar bilir bi bak istersen canim. Benim tanistigim cocugu senin eve gondereyim iki gunde misler gibi evin olur :halay:

copleri attin evi fazlaliklardan arindirdin ortaligi topladin
sonra evi supur koktuklari da supur
yerleri bezle sil
yerleri silerken yuzey temizleyici kullan
mutlaka bi tane temizljk kovan olsun
o kovaya su dok yarisina kadar mesela icine de bi su bardagi kadar yuzey temizleyici dok
yuzey temizleyicinin en iyi marka olmasina gerek yok guzel koksun diye zaten kullancaksin
yerleri sildkten sonra toz almaya basla
ben hijyenik diye bi marka var silikonlu onu kullaniyorum mis gibi kokuyo o
sen orda hangisi kullaniliyosa onu kullan artik marka pek sart degil
tozlari aldin
sira camlara geldi
cam bezin olsun ve kaliteli bisey olsun
camlari da kremsiz sampuan koy bi kovaya icine de goz karari su dok yani mesela bi avuc sampuana kova su dolacak sekilde su koy
ve basla silmeye camlar kopuk kopuk olacak korkma kendi kendine kuruyo ve mis gibi piril piril oluyo
tek bezle halledebiliyosun boylelikle
kurulama durulamaya gerek kalmiyo

Özür dilerim güzeller, birde uyarı yapmam lazım, bu sitede herkes farklı görüşte, görüşümüze uymayanları KK üyeleri diye başlayan bazı rencide edici sözlerle kırmaya hakkımız yok, unutmayalım, o KK üyelerinden fikir alıyoruz sonuçta, bunun için üye olduk hepimiz, üsluplar çirkinleşirse bildirirsiniz fakat danıştığınız insanları öyle laflarınızla gömemezsiniz.

Öpüyorum hepinizi, muhteşem kadınlar :KK15:

marka verebiliyor muyum bilmiyorum, s ile başlayan bir marka. yeşil. onun yer silme bezleri var ıslak ve kokulu. çok güzel, onlardan vardı, az önce ilk kez denedim. çok iyi temizliyor. daha pratik şeyler işime yarıyor böyle. kovaya su doldur filan iyice kafayı yiyorum bunlara ben... pratik şeyler kullanmayı seviyorum :KK43:
maddiyatin el veriyosa boyle yap tabi ama cnm nereye kadar kovaya du koymicaksin...
mecbur yerleri silerken de kovaya su koycan cam silerken de
banyoya gidip kovaya su koymak 1 dkni alir ancak cnm oyle dusun
kullan at bezler var onları diyosun galiba onlara da guc mu yeter tek tek al kulllan st emin ol daha cok yorulursun

çok istiyorum, bayılırım kedilere. uzun süre kedi de besledim. ama bunlar olmadan önceydi, hep böyle değildim ben. bir kız evlat da büyüttüm. belki kedi yeniden düzene girmemi sağlar, ama önce evin düzelmesi lazım. yazık olur hayvana.

O zaman kediyi bahane et ve öyle başla işe:)) evini çok seveceksin o zaman kemdi zevklerine göre düzenle bisüre sonra düzensizlik daha çok rahatsız etmeye başlicak seni. Tembellik hastalığın titizlik hastalığına dönecek. Bu rahatsızlık böyledir çünkü. Obsesiflik gibi. Sürekli turnaklarını yiyen biri bu huyundan vazgeçtiğinde sürekli saçlarıyla oynayan birine dönüşür vs.

messie messie konunu okuyunca kardeşimin evi geldi aklıma

Aynı şehirde üniyi beraber okuduk ikimiz yaşıyorduk

Sonra ben evlendim haftada bir gidiyordum temizlik yemek ütü

Eve girince ben şok ev ev olmaktan çıkmış
İki üç ay öyle devam etmişti sonra
şu renkli post it kağıtlar yapıştırmıştım her yere

Şu şuraya konacak vs diye
1 yılın sonunda başardık şimdi benden bile daha düzenli

Sende yaparsın
Herkez çok güzel tavsiyeler vermiş
Bugün başla düzenli temiz bir evde kendini çok daha iyi hissedeceksin

Çöplerini düzenli şekilde at ki birikmesin bulaşiga bardaklar ve yagsiz olanlar devam ederek gidebilirsin aslında çok eğlencelidir temizlik kendi yaptığınla gurur duyarsın sonucu gördüğünde biir guzel her yeri supurup yerleri herhangi bi yüzey temizleyiciyle silebilirsn tozlanan her şeyi tek tek sil nemli bi bezle hergün bir odayı yap ki sıkılma :) kolay gelsin şimdiden Allah yardım etsin (:

Nasıl başlayacağımı bilemedim bende yazmaya :))

Önce şu 10 poşet çöpten başla .

At onları evden . Kimse içinde ne olduğunu bilmiyor. Belki eski eşyalar ... kullanmadığın kıyafetleri atıyorsun depil mi ? :)

Hadi o 10 poşeti at .

Çöp bırakma etrafta . Sadece yiyip içtiğini poşete atacaksın. .. yapabilirsin .

Cam pencere ne varsa aç .

Evi iyice havalandır .

Bugünlük bu kadar .

Elde ne var , çöpsüz ve havalanmış bir ev . Hmmm kulağa hoş geliyor .

Yalnız yaşıyormuşsun , pek gelen gideninde yokmuş.

Yarın ilk fırsatta mutfağa gir .

Ne var ne yok at. Sana iki tencere / bi tava ( iki çeşitten fazla yemeği aynı gün yapacağını düşğnmüyorum ) 5 çatal kaşık tabak bardak yeter :)

Yani mutfağındaki bütün fazla , yedek kap kacağı postala .

Yapmazsın ama ola ki yine koyverdin , tezgahta 5 tabak iki tencere 3-5 kaşık olacak .
İstesende daha fazla yığamazsın ... çünkü malzeme yok . At at at. ..

Aynı işlemi evde ne kadar fazlalık varsa yap.

Unutma ... önce çöpler ... sonra bütün fazlalıklar .

Bunları yok etmeden temizliğe başlama .

Şimdi .... bunları iki günde hallettin diyelim ( bak tembelim dedin diye yormuyorum seni yoksa bu gece bitirtirim :)

Evet bu işler bitince elimizde boş ve pis bir ev olması lazım .

Yatak odasında yatak dolap perdeler ve halı.... salonda koltuk tv sehpa vs halı perde...

Incık cıncık yok .

Şimdi yine aç bi tüm camları .... indir tüm perdeleri.

Evin kiri ile yüzleşme vakti .

Korkutmasın gözünü . Güneş vursun iyice . Gör .

Perdeleri yıka. O odanınki yıkanırken camını sil. Öyle üstün körü sil . Parlatma . Benimkileride şuan b.k götürüyor.
Hemen süpürge çalıştır . Tüm tozları çek .

Sirkeli bi su hazırla . Birazda yüzey temizliyici. Sil ne görürsen sil odada .

Halını çıkar havalansın bu arada ( süpürüp çıkar)

As perdeleri ...çık o odadan . kapat kapısını.

O gün başka iş yapma . O odayada girme.

Git içerdeki pis odada otur . Ara ara aç kapısını bi bak temiz odaya. Hoşuna gitti değil mi ?

Yarın diğer odadan devam .

Böyle böyle devam et . Devam ederken aman diyeyim yine çöp birikmesin .

Sen bunları yap hele .

Sonra koruma programına geçeriz .

Yaparsın sen eminim.

Bıktın çünkü.

Arkadaşların olsun ... sevgilin ya da . Oturup yemek yapın film izleyin istiyorsun.

Ama o eve olmaz tabi .

Hadi bekliyorum haberini.

Özelden sorarım bak gün gün :))
Yaşam koçu mübarek:temizlik::KK55:

Back