Ev temizlemeyi becerememek

Lavaboya mendil çamaşır sulu
Tuvalete bitkisel
Tam tersi olsa bi nebze yine iyi

Demek ki benim kullanımımda bir hata var
Ben beyazlara değil de mesela çıkmayan lekelere karpuz salça gibi olanlara yıkarken koydum deterjan yerine işe yaramadı
Ya da benim camasirdaki lekeler o kadarda inatci degil

Herkes çok temiz tüm evler pırıl pırıl vallah kendimden soğudum

Ooohh oh oh... İçimin yağları eriyor okurken zevke geliyorum
Neredeyse aynı rutinleri uyguluyoruz; bana da haftada 1 yarım gün yardımcı gelir, aynı dediğiniz gibi misafire falan da ekstradan çağırırım. Çok seviyorum düzeni, manyak gibiyim bu konuda ama tek farkımız benim eşim hiçbir şeye elini sürmez, yalnızım yani ev işlerinde Çok şanslısınız, düzeniniz hiç bozulmasın dilerim

Duşakabin süngerle silinirde lavabo nun süngerler silindiğini burda duydum

Mutfak lavabo için ayrı fircam var bulaşık fırçası diyorlar uzun saplı çamaşır suyu lavabolar da kesinlikle kullanıyorum ben

Ama mutfakta ayrı banyoda ayrı firca var fırça ile ovuyorum lavaboları

Hergun süpürge açmıyorum iki günde bir

basa
Başak Burcu musunuz

günlük temizliği yapamiyorum peşimde dolanan 1,5 yaşinda bebem var...
çalışıyorum 8-5 arasi..
eve 6 da oluyorum. hoop mutfaga.. yemek... bulaşık...
tezgaha hiç bi zaman bulaşık birakmam. doğru makineye...
sonra süpürüyorum mutfagi.. her odayı.. haftada bi kere de wc banyo...
kızım var onunla tüm vakitimi harciyorum. temizlikten önce kızım gelir.:) ama gerçekten evim leş gibi.. tozlu pislik...:)
kız da dagitiyo topla topla işim bitmiyo ki

valla arkadasım calısana temizlik zor haftaıcı yapacagın iş en fazla camasır yıkamak katlamak yerlestırmek mutfak temızlemek bulasık makınesı doldur bosalt etrafı toparla , mutfak supurulebılır cunku yemek yenıldıgı ıcın kırık cok oluyor. Malesef tek dınlenmek ıcın kalan gunde de evi süpür sıl banyo tuvalet temızle toz al dip köşe de arada bi bu pazarlara denk gelıyor ben hamılelıgımden berı dıp kose hıc gırısemedım bayramdan once ınsallah taıl gunlerınde yavastan yavastan yapıcam herseyi

Bingoyu denedım begenmedım .
Şu greenide duydum ama şimdilik denemedim .
Eldiven ve maske kullanıyorum . Ve sanırım azcıkta psikopatım Hiçbirisi domests gibi temızlemıyor gibi geliyor

Aynen bingoyu bende denedim ama temizlemiyor domestos gibi ama çamaşır suyunu da çok sık kullanmıyorum evde bebeğim var..
Sirke karbonatta işimi görüyor..
Leke çıkarmada asprin marka temizleyici çok iyi oluyor :)

Dün gece 02:30 a kadar hali sildim

Reactions: H E
ben zaten banyoda kullanıyorum genllikle .
Benımde kedıler oldugu için sürekli yalanıyorlar.
Kullandıktan sonra da bolca suyla temızlerim.
Sirke , aspirinde çok kullanırım .
Dometossuz yaşamayamam hafta da 1 illa o banyo baştan aşağı çamaşır sulancak :)

Hahha aynı ben onu bi yere kullanmam lazım yoksa eksik hissediyorum

Her gün evi süpürürüm hatta bazen günde 2 kez bile oluyor 12 aylık bebeğim var onun için sık süpürmek zorunda kalıyorum..
2 günde bir ev siliyorum bazen 4 güne çıkıyor halıları genel olarak yıkamaya veriyorum ama az kirlendiyse siliyorum..
Lavobo klozet kabine çamaşır suyu kullanırım
Genelde her girdiğimde üstten bir temizliyorum ama haftada bir dip köşe girişiyorum

Camlar ayda bir siliyorum
Mutfak dolaplarını üzerinden geçiyorum sık sık ama iç diş silme 2-3 ayda bir yaparım
Tül/perde yıkama eskiden 2 haftada bir yapıyordum şimdi ayda bir :)

Mutfak lavobosunu geceden çamaşır suyu ile bekletince temiz oluyor..

duşakabini parlatıcıyla mı yıkıyosun cıkıyo mu bari kirec lekeleri ben cıkartamıyorumda bi türlü

Reactions: H E
ben şöyle yapıyorum
hergun yatmadan once tuvaletı banyoyu mutfagı cıflerım
şöyle kı...
1 kullanılmamıs bulasık süngerini makasla ıkıye boluyorum en ucuzlarını alıyorum tanesı 10 kurusa falan gelıyor süngerın oyle dıyeyım veya a101 de 5-6 lı paketlı en ucuzlarından var ondan alıp ıkıye boluyorum
elıme doktor eldıvenını gecırıyorum
once cif dökup ıyıce ovalayorum sonra o süngerı ve eldıvenı cope atıp durulayıp son kez ustunden bır sirke gecırıp (dezenfekte amaclı) duruluyıp kuruluyorum
kurulamayı da sarı bezlerle duvar fayans musluk gıbı alanları yapıyorum o bezı de yıkayıp kurutuyorum

camasır suyu ve dıger deterjanlar cok zararlı en az zararla en buyuk faydayı saglamıs oluyorum
lavabolar ıcın pıs alanlar ıcın kullanılan sunger ve fırcaların saklanması da bana hıjyenık gelmıyor. evde kucuk cocugum da var eller oynar mıncıklar dıye de belkı bılmıyorum alıp saklamıyorum en ucuzunu dedıgım gıbı kullanıp atıyorum

dusa kabın ıcınde her dustan sonra kurulayınca leke kalmıyor ama onda da şşöyle yapıyorum
bos fısfıslar var ya ondan alıp ıcıne sırke koydum onu dusakabıne aynaya falan sıkıyorum dustan sonra kurulamadan once
sırke en ıyı kırec cozucu ve parlatıcıdır hemde dezenfekte eder banyo ve mutfak en cok dezenfekte edılmesı gereken yer sonucta

yenı halılar hep tuy doker o halıları bırkac kere halı yıkamaya gonderırsenız o tuyler gıdecektır ve yer supurmeyı 2 gunde bır yapıyorum ben 2 gunde bır yaptıgım ıcın de ev tozlanmıyor bu sebeple cabuk bıtıyor ısım
bendekı halılar yuzde yuz yün halı bırde oyuzden supuruyorum ve halıları supururken supurgeyı fırcalı hale getırıp supuruyorum ıyıce yununu alsın dıye

bırde suna dıkkat et yer sılme bezı ayrı mutfakda kullandıgın bez ayrı koltuk sıldıgın bez ayrı banyoyu sıldıgın bez ayrı cam sıldıgın bez ayrı olmalı
tutup yer sıldıgın bezle mutfak tezgahı sılınmez :) buzdolabı ıcını sıldıgım bezı de ayrı tutuyorum ben

buzdolabı ıcını de sırke ve karbonatla sılıyorum cok eger cok kırlı oldugunu dusundugum yere azıcık sıvı arap sabunu da eklerım suyuna

koltuklara beyaz kalıp sabun ıyı gelır mesela bezı ıslatıp beze surup kırlı alanı ovalayabılırsın veya dırek kovanın ıcınde bezı sabunlayıp suyu kopürterek kullanabılırsın

yerı calıstıgın ıcın vıledayla sılmen senın kolayına olur suyuna bıraz sırke katarak sılersen hem parlar hem dezenfekte olur

dolap ıclerını falan tozlu kırlı gordukce yaparım yanı hıc haftalık aylık senelık temızlıgım yok kırlendıkce yaptıgım ıcın kırlenmıyor pek beklemıyorum tozlanmasını yanı

ben genelde halı ve koltukları yıkamacıya yıkattırır gunluk yerımı vıledayla şöyle bır yalatır :) 2 gunde bır supurur toz alırım bu sebeple tozlanmaz kırlenmez hep temız olur

calısırken tum bunları aksam yemekten hemen sonra yapardım bırde haftasonu 1-2 saatımı ayırırdım utu camasır dolap ıcı sılme ıslerıne hıc temızlık ıcın yoruldugumu hatırlamıyorum ben duzen oturtunca zaman almaz oyuzden gozune gelmez

sana kolay gelen yontemı bulacaksındır :) bırde yer supurme ısını toz alma ısını eşine devret bence oda bı ısın ucundan tutsun mesela bızde cam sılme ve perde asma işi eşimindir hafta sonu da esım yerı supurur . sonucta o evı tek sen kullanmıyorsun ortak alanınız.

calıstıgın ıcın yemek ısı de sorun olur sana ben onu da şöyle yapıyorum hafta sonu 1 saatımı de yemege ayırıyorum yapıp tupperlarıma koyup kaldırıyorum ısıtıp yıyorum bırkac cesıt yapıp kaldırıyorum anıden mısafırım geldıgınde de sıkıntıya gırmemıs oluyorum bu sayede

aynen katılıyorum
o fırcalar klozetı ıyı temızlemıyor bırde daha cok bakterı yuvasını bulunduruyoruz ortamda tutarak
ve kesınlıkle beyaz sirke en ıyı temızleyıcı nerdeyse bızımkılere ıcırıp calkalıcam okadar memnunum temızlık ve hıjyenınden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…