Ev temizlemeyi becerememek

Camasir sulu islak mendiller var temizlik icin uretilmis cok pratik. Lavabolari mutfak tezgahini komidinleri onlarla sil gunluk. Sil at. Tuvalet leri de bitkisel camasir sularindan dok ve tuvalet fircasiyla fircala Sonra dagilmis esyalari yerine yerlestir.iki gunde bir supur ve sil. Hafta sonlari da mutfak dolabini sil. Balkonlarini Yika ayda bir DE camlari sil
Lavaboya mendil çamaşır sulu
Tuvalete bitkisel
Tam tersi olsa bi nebze yine iyi

Demek ki benim kullanımımda bir hata var
Ben beyazlara değil de mesela çıkmayan lekelere karpuz salça gibi olanlara yıkarken koydum deterjan yerine işe yaramadı
Ya da benim camasirdaki lekeler o kadarda inatci degil :KK70:

Herkes çok temiz tüm evler pırıl pırıl vallah kendimden soğudum :KK70::KK70:

kolera9 kolera9 sorduğunuz için cevap veriyorum, haftada 5,5 gün özel sektörde çalışan bir kadınım.
Benim için düzen-temizlik evde de işte de çok önemli Allahtan eşim de benim gibi...
Benim mottom dağıtma/kirletme/işleri biriktirme.
Öncelikle süpürge çok önemli ;
bizde günlük mutfağı ve girişi süpürmek için Fakir dik süpürge, genel temizlik için de
Dyson var.
İkisinden de çok memnunum.
Her akşam yemeği sonrasında eşim bulaşıkları makineye dizerken ben ocağı sonrasında tezgahı silerim, aspiratör, mutfak dolap kapakları ve buzdolabına da gün aşırı el atarım.
Mutfağı her akşam süpürür kirliyse mobla,
çok kirli değilse ıslak mendille hemen şöyle üstten silerim.
Tezgah için sağlığa zararsız organik temizlik malzemesi tercih ediyorum çünkü oraya yiyecekler konuyor, yemek hazırlanıyor.
Rossman- Domol cam ocak temizleyici, büyük boy limonlu ıslak mendil, cam bezi ( mutfak masamız cam) , hijyen spreyi ( tezgah ve klozetlerin oturma yerine sıkıyorum) vazgeçilmez temizlik malzemelerim.
Her Cumartesi yarım gün yardımcım gelir,
ihtiyaç halinde (misafir, büyük ütü vb) hafta içi extra 2 saat daha çağırırım. Saat ücretli çalışıyor kendisi. Ona verdiğim paraya acımam çünkü vakti satın alıyorum hem de ihtiyaç sahibi bir kadına faydam oluyor.
Çarşamba günü de Dyson süpürgeyi açar yine ayrıntılı süpürürüm.
Elimi yüzümü yıkadıktan sonra hemen lavaboyu cifler aynasını, önündeki rafı silerim, kirlenmesini beklemem.
Gece yatmadan wcyi en son kullanan domol wc temizleyiciyi içine sıkar fırçalar sabaha kadar öyle bekletiriz.
Her iki banyoda da lavabo için fırça, küvet için yeşil sünger ve deterjan bulunur lavaboların altındaki plastik kutuda.
Klozetlerin içi için fırça, yüzeyi ve oturma yeri için ıslak mendil kullanıyoruz, sil at.
Her duştan sonra küveti ve duşakabini deterjanla ovar temizlerim. Sık yapınca fazla vakit almıyor.
Mutfakta normal bez kullanmam pek,
hijyenik olmuyor, bakterili bezi ordan oraya sürüp mikropları taşıyoruz.
Selpak'ın dayanıklı kağıt bezi var mavi renkli, kağıt havlu gibi kopar kullan tarzı o benim en sevdiğim. Bittiyse, yoksa normal mikrobifer tarzı bez kullandıysam mutlaka iyice yıkar kuruturum, lavabo kenarında duran ıslak bez beni irrite eder.
Her akşam yatmadan evimizi toparlarız,
çamaşır yıkandıysa kurur kurumaz katlarım,
üç tişört bile olsa ütüler kaldırırım hiç üşenmem ve biriktirmem. 10 dakikalık iş.
Gömlek, pantolon ütülerini sağolsun Hacer hn yapar.
Cuma akşamı mutlaka buzdolabını toparlar silerim. Bulaşık makinesini boş halde, dezenfektan deterjan ile çalıştırırım.
Ctesi ben öğlen işten geldiğimde evim temizlenmiş olur , yaptığım mutfak alışverişini temiz buzdolabına yerleştiririm.
Pazar sabahı erken kalkar herkes uykudayken ve trafik rahatken sahile yürüyüşe ve kahvaltıya gideriz.
Bazen kahvaltıyı evde yapar kahve içmeye gideriz. Dönüşte avm / pazar işimizi görür gazetemizi alırız.
Öğleden sonra da radyo çalarken mutfakta akşama ve hafta içine zeytinyağlı, kek, börek vb yiyecekleri hazırlarız eşimle. Akşam saatlerinde de dinlenir keyif yaparız.
Salı akşamı yine yemeklere takviye yaparım ki Çarşamba hafif temizlik için vakit kalsın.
Biz de düzen/rutin bu, sormak istediğiniz başka bir şey olursa seve seve yardımcı olurum.

Ooohh oh oh... İçimin yağları eriyor okurken zevke geliyorum :D
Neredeyse aynı rutinleri uyguluyoruz; bana da haftada 1 yarım gün yardımcı gelir, aynı dediğiniz gibi misafire falan da ekstradan çağırırım. Çok seviyorum düzeni, manyak gibiyim bu konuda ama tek farkımız benim eşim hiçbir şeye elini sürmez, yalnızım yani ev işlerinde :D Çok şanslısınız, düzeniniz hiç bozulmasın dilerim:KK200:

Duşakabin süngerle silinirde lavabo nun süngerler silindiğini burda duydum

Mutfak lavabo için ayrı fircam var bulaşık fırçası diyorlar uzun saplı çamaşır suyu lavabolar da kesinlikle kullanıyorum ben

Ama mutfakta ayrı banyoda ayrı firca var fırça ile ovuyorum lavaboları

Hergun süpürge açmıyorum iki günde bir

Yeni halı tüyleri için tencere kapaklarını kullanıyorlar, epey çıkarıyormuş. Kapağı halıya kapatıp sağa sola şekilde sürtüyorlar.[/QUOTE
Tencere kapağını ilk defa duydum; ben halilarimi sert hali fırçası ni islatip silerdim vakit buldukça.
ķullanildikca çıkacak tüy kalmıyor zaten benim ki 2 sene sürdü nerdeyse hep ev içinde olduğumuz halde.

basa
Kıyamam size yaa, evinizi temizleyemeyişinize hem şaşırdım hem üzüldüm.
Ben tam bir düzen-temizlik insanıyım,
kendi rutinimi yazıp çıtayı çok yukarı çekmeyeyim şimdi...
YouTube'da ev temizliği ile ilgili bir sürü video var, izleyebilirsiniz.
Başak Burcu musunuz

günlük temizliği yapamiyorum peşimde dolanan 1,5 yaşinda bebem var...
çalışıyorum 8-5 arasi..
eve 6 da oluyorum. hoop mutfaga.. yemek... bulaşık...
tezgaha hiç bi zaman bulaşık birakmam. doğru makineye...
sonra süpürüyorum mutfagi.. her odayı.. haftada bi kere de wc banyo...
kızım var onunla tüm vakitimi harciyorum. temizlikten önce kızım gelir.:) ama gerçekten evim leş gibi.. tozlu pislik...:)
kız da dagitiyo topla topla işim bitmiyo ki:D

valla arkadasım calısana temizlik zor haftaıcı yapacagın iş en fazla camasır yıkamak katlamak yerlestırmek mutfak temızlemek bulasık makınesı doldur bosalt etrafı toparla , mutfak supurulebılır cunku yemek yenıldıgı ıcın kırık cok oluyor. Malesef tek dınlenmek ıcın kalan gunde de evi süpür sıl banyo tuvalet temızle toz al dip köşe de arada bi bu pazarlara denk gelıyor ben hamılelıgımden berı dıp kose hıc gırısemedım bayramdan once ınsallah taıl gunlerınde yavastan yavastan yapıcam herseyi

Bingoyu denedım begenmedım .
Şu greenide duydum ama şimdilik denemedim .
Eldiven ve maske kullanıyorum . Ve sanırım azcıkta psikopatım :deli: Hiçbirisi domests gibi temızlemıyor gibi geliyor :olamaz:

Aynen bingoyu bende denedim ama temizlemiyor domestos gibi ama çamaşır suyunu da çok sık kullanmıyorum evde bebeğim var..
Sirke karbonatta işimi görüyor..
Leke çıkarmada asprin marka temizleyici çok iyi oluyor :)

Dün gece 02:30 a kadar hali sildim :deli:

• Beğen
Reactions: H E
Aynen bingoyu bende denedim ama temizlemiyor domestos gibi ama çamaşır suyunu da çok sık kullanmıyorum evde bebeğim var..
Sirke karbonatta işimi görüyor..
Leke çıkarmada asprin marka temizleyici çok iyi oluyor :)

Dün gece 02:30 a kadar hali sildim :deli:
ben zaten banyoda kullanıyorum genllikle .
Benımde kedıler oldugu için sürekli yalanıyorlar.
Kullandıktan sonra da bolca suyla temızlerim.
Sirke , aspirinde çok kullanırım .
Dometossuz yaşamayamam hafta da 1 illa o banyo baştan aşağı çamaşır sulancak :)

ben zaten banyoda kullanıyorum genllikle .
Benımde kedıler oldugu için sürekli yalanıyorlar.
Kullandıktan sonra da bolca suyla temızlerim.
Sirke , aspirinde çok kullanırım .
Dometossuz yaşamayamam hafta da 1 illa o banyo baştan aşağı çamaşır sulancak :)

Hahha aynı ben :D onu bi yere kullanmam lazım yoksa eksik hissediyorum :D

Her gün evi süpürürüm hatta bazen günde 2 kez bile oluyor 12 aylık bebeğim var onun için sık süpürmek zorunda kalıyorum..
2 günde bir ev siliyorum bazen 4 güne çıkıyor halıları genel olarak yıkamaya veriyorum ama az kirlendiyse siliyorum..
Lavobo klozet kabine çamaşır suyu kullanırım
Genelde her girdiğimde üstten bir temizliyorum ama haftada bir dip köşe girişiyorum:D

Camlar ayda bir siliyorum
Mutfak dolaplarını üzerinden geçiyorum sık sık ama iç diş silme 2-3 ayda bir yaparım
Tül/perde yıkama eskiden 2 haftada bir yapıyordum şimdi ayda bir :)

Mutfak lavobosunu geceden çamaşır suyu ile bekletince temiz oluyor..;)

Hafta içi hiç temızlık yapmam . Aynı senın gibi sabah 8 akşam 7 çalıştıgım için.
Hafta sonu cumartesi günü eşimle evin altından girip üstünden çıkarız.
Wc yi Baştan aşağıgı domestolarım yalnız maske ve eldıven muhakak tak. Duşakbın camlarını bulaşık mak. patlatıcısıyla silerim . Onları sildiğim süngerlerıde lavobanın altında bır kutu tutuyorum . Kuruyunca onları onun içine koyuyorum .

Diğer temızlık için sorduugn şeyler alaturga tuvalet hafta brir yıka temzı kalır zaten . Muftak lavabosunuda bulaşıgını yıkadıktan sonra bır domestos dök bitti gitti.
Harap etme kendını hergun temızlık yapcam diye.
Her saatte yapsan aynı oluyor.
duşakabini parlatıcıyla mı yıkıyosun cıkıyo mu bari kirec lekeleri ben cıkartamıyorumda bi türlü:ruh:

• Beğen
Reactions: H E
Kızlar yeni evlendim ve annemin evinde hiiç bir iş yapmadığım için çok pişmanım:d Hiç bilmiyorum temizlik nasıl yapılır günlük temizlik nedir haftalık temizlik falan filan. Bikaç kez temizlik yaptım evde 1 ay içinde ama hepsi büyük temizlik oldu , banyoyu foşur foşur çamasır suyuyla yıkadım falan:) Bi kere böyle büyük temizlik yapıyorum sonra 2 hafta dokunmadığım oluyo eve. Çalışıyorum akşam 7de evde oluyorum,yemek yedik kalktık diyene kadar 8buçuk falan oluyor.
Günlük temizliği nasıl yapmalıyım ki büyük temizlikte çok yorulmayım?
Mesela içinde klozet, duşakabin ve çamaşır makinesi olan banyo günlük nasıl temizlenir? Klozet ve lavabo nasıl neyle silinir? Onları sildiğimiz şeyler nerde nasıl saklanır mesela süngerler?
Alaturka tuvaletim var bide bu günlük/haftalık nasıl temizlenir?
Mutfak lavabosu günlük nasıl temizlenir? Bunların temizlerken kullandığımız malzemelerin hepsi ayrı olmalı demi?
Ve bunlar haricinde günlük temizlik rutinine neler eklemeliyim?
Haftalık ve aylık temizlikten de bahsederseniz sevinirim özellikle çalışan kadınlar nasıl yapıyosunuz?
Bide halılarımın hepsi acayip tüyleniyor yumak yumak halı tüyü topluyorum yeni halı olduğu için bu nasıl gider? Her yeri tozlandırıyo maalesef
ben şöyle yapıyorum
hergun yatmadan once tuvaletı banyoyu mutfagı cıflerım
şöyle kı...
1 kullanılmamıs bulasık süngerini makasla ıkıye boluyorum en ucuzlarını alıyorum tanesı 10 kurusa falan gelıyor süngerın oyle dıyeyım veya a101 de 5-6 lı paketlı en ucuzlarından var ondan alıp ıkıye boluyorum
elıme doktor eldıvenını gecırıyorum
once cif dökup ıyıce ovalayorum sonra o süngerı ve eldıvenı cope atıp durulayıp son kez ustunden bır sirke gecırıp (dezenfekte amaclı) duruluyıp kuruluyorum
kurulamayı da sarı bezlerle duvar fayans musluk gıbı alanları yapıyorum o bezı de yıkayıp kurutuyorum

camasır suyu ve dıger deterjanlar cok zararlı en az zararla en buyuk faydayı saglamıs oluyorum
lavabolar ıcın pıs alanlar ıcın kullanılan sunger ve fırcaların saklanması da bana hıjyenık gelmıyor. evde kucuk cocugum da var eller oynar mıncıklar dıye de belkı bılmıyorum alıp saklamıyorum en ucuzunu dedıgım gıbı kullanıp atıyorum

dusa kabın ıcınde her dustan sonra kurulayınca leke kalmıyor ama onda da şşöyle yapıyorum
bos fısfıslar var ya ondan alıp ıcıne sırke koydum onu dusakabıne aynaya falan sıkıyorum dustan sonra kurulamadan once
sırke en ıyı kırec cozucu ve parlatıcıdır hemde dezenfekte eder banyo ve mutfak en cok dezenfekte edılmesı gereken yer sonucta

yenı halılar hep tuy doker o halıları bırkac kere halı yıkamaya gonderırsenız o tuyler gıdecektır ve yer supurmeyı 2 gunde bır yapıyorum ben 2 gunde bır yaptıgım ıcın de ev tozlanmıyor bu sebeple cabuk bıtıyor ısım
bendekı halılar yuzde yuz yün halı bırde oyuzden supuruyorum ve halıları supururken supurgeyı fırcalı hale getırıp supuruyorum ıyıce yununu alsın dıye

bırde suna dıkkat et yer sılme bezı ayrı mutfakda kullandıgın bez ayrı koltuk sıldıgın bez ayrı banyoyu sıldıgın bez ayrı cam sıldıgın bez ayrı olmalı
tutup yer sıldıgın bezle mutfak tezgahı sılınmez :) buzdolabı ıcını sıldıgım bezı de ayrı tutuyorum ben

buzdolabı ıcını de sırke ve karbonatla sılıyorum cok eger cok kırlı oldugunu dusundugum yere azıcık sıvı arap sabunu da eklerım suyuna

koltuklara beyaz kalıp sabun ıyı gelır mesela bezı ıslatıp beze surup kırlı alanı ovalayabılırsın veya dırek kovanın ıcınde bezı sabunlayıp suyu kopürterek kullanabılırsın

yerı calıstıgın ıcın vıledayla sılmen senın kolayına olur suyuna bıraz sırke katarak sılersen hem parlar hem dezenfekte olur

dolap ıclerını falan tozlu kırlı gordukce yaparım yanı hıc haftalık aylık senelık temızlıgım yok kırlendıkce yaptıgım ıcın kırlenmıyor pek beklemıyorum tozlanmasını yanı

ben genelde halı ve koltukları yıkamacıya yıkattırır gunluk yerımı vıledayla şöyle bır yalatır :) 2 gunde bır supurur toz alırım bu sebeple tozlanmaz kırlenmez hep temız olur

calısırken tum bunları aksam yemekten hemen sonra yapardım bırde haftasonu 1-2 saatımı ayırırdım utu camasır dolap ıcı sılme ıslerıne hıc temızlık ıcın yoruldugumu hatırlamıyorum ben duzen oturtunca zaman almaz oyuzden gozune gelmez

sana kolay gelen yontemı bulacaksındır :) bırde yer supurme ısını toz alma ısını eşine devret bence oda bı ısın ucundan tutsun mesela bızde cam sılme ve perde asma işi eşimindir hafta sonu da esım yerı supurur . sonucta o evı tek sen kullanmıyorsun ortak alanınız.

calıstıgın ıcın yemek ısı de sorun olur sana ben onu da şöyle yapıyorum hafta sonu 1 saatımı de yemege ayırıyorum yapıp tupperlarıma koyup kaldırıyorum ısıtıp yıyorum bırkac cesıt yapıp kaldırıyorum anıden mısafırım geldıgınde de sıkıntıya gırmemıs oluyorum bu sayede

Ben domestos çok nadir kulllanırım. Rossmanın sirkeli temizleyicisi var veya direk temizlik sirkesi de kullanılabilir.

Tuvalet için şu migrosun veya carrefourun ucuz bulaşık süngerlerinden alıp makasla 3'e falan bölüyorum. Eldiven takıp onunla cifliyorum sonra eldivenle süngeri çöpe atıyorum. Klozetin içine girmiyor fırçalar, tam temizlemiyor. Banyo lavabosu için minik bir fırçam var 2-3 günde bir fırçalıyorum.

Duşakabini ben genelde duştan çıkmadan arap sabunuyla veya sirkeyle fırçalayarak temizliyorum. Arap sabununu pompalı şişeye koydum, fırçanın üzerine sıkıp gezdiriyorum işte :) Duşta temizlemek istemezsem camlı kısmı Glintle temizliyorum, camsil gibi sıkıp biraz bekleyip bezle silince tertemiz oluyor. Teknesini ise rossmandaki sirkeli temizleyiciyle.

Rossmanın pratik mendilleri var, bataryalar bazen su lekesi oluyor biri gelecekse ve zamanım yoksa lavaboyu da bataryayı da bunlarla siliveriyorum tertemiz görünüyor.

Halılar 1-2 sene tüylü olacak maalesef, arada yıkamaya gönderiyorum ben hiç halı silmem.
aynen katılıyorum
o fırcalar klozetı ıyı temızlemıyor bırde daha cok bakterı yuvasını bulunduruyoruz ortamda tutarak
ve kesınlıkle beyaz sirke en ıyı temızleyıcı nerdeyse bızımkılere ıcırıp calkalıcam :D okadar memnunum temızlık ve hıjyenınden

Back
X