Ev sahibinin terbiyesizliği

Kanunlara sıkı sıkıya bağlıysanız kontrattan 2 ay sonra neden zammı kabul ettiniz ki? Bu tepkiyi o zaman göstermeliydiniz. Ayrıca gerçekten bedavaya oturuyorsunuz. Yaşadığınız yer köy bile olsa bu kira çok çok uygun artık. Asgari ücret büyükşehir küçük şehire göre değişmiyor zaten.

Ben sizi anladım ama maaşımın onda birini barınmaya harcamam gerekse kimsenin böyle tantanasını çekmez, sinirimi bozmazdım. Özellikle de köpeğimle beni kabul edecek ev sahibi sayısı azsa. Sonuçta emsallerinden pek de farklı bir fiyat istenmiyor. He bir de bir sene boyunca asla bir daha zam talebiyle gelmemesi şartıyla…

Önceki konum için :

Özet geçmeye çalışacağım.
Bugün kontratım bitti ev sahibim beni aradı. Kalacak misin çıkacak misin diye. Kalacağım dedim kirayı da yüzde yirmi beş arttirimli haliyle 1000 lira yollayacağım dedim(sözleşmemiz de 600 yazıyor eve girdikten iki ay sonra 750 yapmisti). Birtakım tartışmalardan sonra bu apartmandaki dairelere sorayım fiyatlarını dedi bende buradakilerin hepsi eşyalı dedim etraftakilere sorayım dedi tamam ama burası en üst kat ve 1+1 esyasiz dedim. Aradan Birkaç saat geçti aradı 1250 son fiyat dedi bende 1100 den fazla vermem dedim. Yasal hakkımı kullandığımı yasal sınırın yüzde yirmi beş olduğunu evden çıkmayacağımı söyledim. Bana kalkıp öyle bir şey yok o kalktı dedi. Avukata sorabilirsiniz dedim.ben senin yüzünden avukatla mi ugrasayim dedi. Evi saticam evimden çık dedi tamam dedim satın yeni ev sahibi beni çıkarsın. Bu arada konuşurken sürekli bağırıyor senli benli konuşuyor. Sen ne kadar terbiyesizsin hakaret ediyorsun düzgün konuş dedi. Ağzımdan tek bir olumsuz kelime veya sen lafı çıkmamıştır 🤷 Zorba misin sen evimden cikmiyorsun dedi. Neyse en son dedim ki sözleşmede yazan 600 ben yüzde yirmi beş zamlı haliyle 750 yollayacağım dedim telefonu yüzüne kapattım. Çok çok kapıma gelirse rahatsız ederse polis çağırırım. Numarasını engelledim. Ama sinirlerim bozuldu. Bir yıl boyunca zam yapmamış olup şu an benden 1500 isteseydi başım gözüm üstüne der verirdim. Ama ikide bir zam istiyor. Şimdi benim yapmam gereken başka bir şey var mı ? Veya ev sahibi benim aleyhime bir şey yapabilir mi ?
( Lütfen memursun 1000 lira kira mi olur demeye getirmeyin. Burası küçük şehir 1+1 esyasizlarin fiyatı bu şekilde bu civarda. Daireler genişse ara katsa falan 1.5 ayrıca enflasyon banada var benimde harcamalarım var.)
Arkadaş ben kış ortası taşınmak ve eve ederinden fazla ücret vermekte istemiyorum. Ben yasal olarak hakkımı sordum.
1250 cidden bisey degil ben olsam o demeden kendim arttirirdım.zaten

1250 şu devirde bedava sayılır. Bende 1250 lira için kendimi gerip,elin adamıyla uğraşmazdım sanırım.
Aslında 150 lira için geriyor çünkü 1100 kabul etmiş. Ev sahibinizin tavrı çok itici ama ben olsam o kadar fark için huzurumu bozmazdım. 750 den 2000 e çıkarmamış. Memurlarsanız aradaki farkı alabilecek kadar zam alındı sonuçta. Benim maaşım %100 arttı ev sahibi %150 istedi kabul ettim. Çünkü etrafımdaki evler istediği fiyatın iki katı. Vermesem vermezdim ama hem hakkaniyetli olmazdı hem huzurum bozulurdu.

Aslında 150 lira için geriyor çünkü 1100 kabul etmiş. Ev sahibinizin tavrı çok itici ama ben olsam o kadar fark için huzurumu bozmazdım. 750 den 2000 e çıkarmamış. Memurlarsanız aradaki farkı alabilecek kadar zam alındı sonuçta.
Doğru o detayı kaçırmışım. Evet ev sahibinin ikide bir kira arttırması sinir bozucu ama yaptığı zam makul bir düzeyde yinede. O yüzden bende kabul ederdim demiştim.

Düşük değil. Burada kiralar bu şekilde. Benimde harcamalarım var. Kışın ev taşımak istemiyorum. Köpeğim var tekrar kabul eden yer bulmak istemiyorum. Kışın ev bulmakta sıkıntı küçük yerde.

Bulsan da taşınmak masraf, astarı yüzünden pahalıya gelir o yüzden güzellikle anlaşmak en iyisi yerinde olsam 1.250 yi verir, yıl içerisinde bir daha zammı kabul etmeyeceğimi söylerim. Şu anda 1.250 barınma için çok komik bir para. Keşke her şey yasalara göre olsa ama olmuyor işte, orada huzurla oturmakta önemli, çok üzerine sürtmeyin bu işin 150 lira için

Önceki konum için :

Özet geçmeye çalışacağım.
Bugün kontratım bitti ev sahibim beni aradı. Kalacak misin çıkacak misin diye. Kalacağım dedim kirayı da yüzde yirmi beş arttirimli haliyle 1000 lira yollayacağım dedim(sözleşmemiz de 600 yazıyor eve girdikten iki ay sonra 750 yapmisti). Birtakım tartışmalardan sonra bu apartmandaki dairelere sorayım fiyatlarını dedi bende buradakilerin hepsi eşyalı dedim etraftakilere sorayım dedi tamam ama burası en üst kat ve 1+1 esyasiz dedim. Aradan Birkaç saat geçti aradı 1250 son fiyat dedi bende 1100 den fazla vermem dedim. Yasal hakkımı kullandığımı yasal sınırın yüzde yirmi beş olduğunu evden çıkmayacağımı söyledim. Bana kalkıp öyle bir şey yok o kalktı dedi. Avukata sorabilirsiniz dedim.ben senin yüzünden avukatla mi ugrasayim dedi. Evi saticam evimden çık dedi tamam dedim satın yeni ev sahibi beni çıkarsın. Bu arada konuşurken sürekli bağırıyor senli benli konuşuyor. Sen ne kadar terbiyesizsin hakaret ediyorsun düzgün konuş dedi. Ağzımdan tek bir olumsuz kelime veya sen lafı çıkmamıştır 🤷 Zorba misin sen evimden cikmiyorsun dedi. Neyse en son dedim ki sözleşmede yazan 600 ben yüzde yirmi beş zamlı haliyle 750 yollayacağım dedim telefonu yüzüne kapattım. Çok çok kapıma gelirse rahatsız ederse polis çağırırım. Numarasını engelledim. Ama sinirlerim bozuldu. Bir yıl boyunca zam yapmamış olup şu an benden 1500 isteseydi başım gözüm üstüne der verirdim. Ama ikide bir zam istiyor. Şimdi benim yapmam gereken başka bir şey var mı ? Veya ev sahibi benim aleyhime bir şey yapabilir mi ?
( Lütfen memursun 1000 lira kira mi olur demeye getirmeyin. Burası küçük şehir 1+1 esyasizlarin fiyatı bu şekilde bu civarda. Daireler genişse ara katsa falan 1.5 ayrıca enflasyon banada var benimde harcamalarım var.)
Arkadaş ben kış ortası taşınmak ve eve ederinden fazla ücret vermekte istemiyorum. Ben yasal olarak hakkımı sordum.
Ev sahibin yaptığı terbiyesizlik ama gerçekleri de düşünmek lazım. Eğer civarda köpeğiniz bulabileceğiniz başka bir ev yoksa 1250'yi kabul edin.

Harcamalarım var diyorsunuz ama herkesin harcaması var, biraz abartmışsınız bence.
Evet sürekli artirim yapması hoş değil, bu yil ikinci bir artirim yapmayacağımı soylerek istedigi kirayi verirdim. Kaldi ki taşınmak nakliyat vs çok daha pahalıya gelir ve evcil kabul eden bina bulmak zor diyorsunuz. Bence kabul edin 150 tl icin bu kadar strese değmez

Evet tabiki Kanuni haklarınız var Taşınması kira bulması zor ancak bir orta yol bulmaya çalışırdım. Gönülsüz kavga dövüş benim hoşuma gitmez. Köpekle sizi kabul edecek ev sahibi bulmak da zor hani. Dediğim gibi ağzımın tadını bozmazdım küçük meblağlar için. Konuşurdum bir daha zam olmayacak şeklinde kabulse amenna derdim. Yoksa kira dönemi geldiğinde adam sizi çıkarabilir. Çıkmamak konusunda ısrar ederseniz emsal araştırması ile aradaki farkı dahi sonradan tahsil edebilir. Ayrıca taşınma maliyeti de var ben ev taşıdım şehirler arası 15bine patladı kaç ay önce onu da söyleyeyim. Herkes iyiniyetle orta noktaya yanaşırsa daha hoş olur diye düşünüyorum. Enflasyon herkese var hakkaniyetli olmak lazım.

Evet tabiki Kanuni haklarınız var Taşınması kira bulması zor ancak bir orta yol bulmaya çalışırdım. Gönülsüz kavga dövüş benim hoşuma gitmez. Köpekle sizi kabul edecek ev sahibi bulmak da zor hani. Dediğim gibi ağzımın tadını bozmazdım küçük meblağlar için. Konuşurdum bir daha zam olmayacak şeklinde kabulse amenna derdim. Yoksa kira dönemi geldiğinde adam sizi çıkarabilir. Çıkmamak konusunda ısrar ederseniz emsal araştırması ile aradaki farkı dahi sonradan tahsil edebilir. Ayrıca taşınma maliyeti de var ben ev taşıdım şehirler arası 15bine patladı kaç ay önce onu da söyleyeyim. Herkes iyiniyetle orta noktaya yanaşırsa daha hoş olur diye düşünüyorum. Enflasyon herkese var hakkaniyetli olmak lazım.
Kiracının 5 yıl çıkmama hakkı var. Ya tabiki ben parasında değilim adama zaten en başta da dedim orta yolu bulalım diye üslubu çok çirkin bana karşı. Hani bana kibar konuşsa belki diyecegim tamam orta yolu bulup konuşmaya çalışıyorum hakaret ediyor. adam böyle kaba Saba konuştukça benim tepem atıyor. Ve şimdi kabul etsem 3 ay sonra gene aynı yaz geldi diyecek. Tayin dönemi olsa ev bulurum.kendi eşyalarım var taşıma parasını da çok yüklü vermem. Ama simdi kış vakti buranın insanları internete ilan koymak yerine sokaklara aşıyor sokak sokak gezip nasıl hangi ara ev bulayım.

Harcamalarım var diyorsunuz ama herkesin harcaması var, biraz abartmışsınız bence.
Evet sürekli artirim yapması hoş değil, bu yil ikinci bir artirim yapmayacağımı soylerek istedigi kirayi verirdim. Kaldi ki taşınmak nakliyat vs çok daha pahalıya gelir ve evcil kabul eden bina bulmak zor diyorsunuz. Bence kabul edin 150 tl icin bu kadar strese değmez
Ya ben parasında da değilim konuda söyledim zaten ama adam sürekli zam isteyecek şimdi istemiyorum diyecek sonra Bahar geldi temmuz geldi pat gene zam isteyecek.

Kontratta tahliye taahutnamesinide imzaladiysaniz. Adam hemen çıkartır sizi.150 TL için canınızı sıkmayın. Tasinmadir falan size daha pahalıya gelecek. Ben de Kiraciyim 3000 TL ye oturuyordum ev sahibim çocuğum okuyor dedi. Normalde %25 olmasi gerekiyor.5000 TL yaptı .her yılda bu tahliye taahutnamesini imzalattiriyor.

X