Ev sahibinin işgüzarlığı

Ya atrante dün adamla konuşmuş benim paşa tamam demiş
Şimdi telefon açıp yok ben o zammı vermem dese bu sefer de taşının deyip duracak offff nerede enteresan tipler var bizi buluyor

Adamın yaptığı resmen zorbalık
Benimde kiracım var, fiyatlar patlamadan önce vermiştim, hala eski kirasına yasal zam yaparak oturuyor, şu an evimi 1200-1400 arası kiraya verebilecekken 650 lira alıyorum ve aklımdan bile geçmedi kiracıma böyle bir baskı yapmak, ahlaka sığmaz. Şu an oturduğum evde iş yerime ulaşım rahat olduğu için oturuyorum ama ev sahibim benim gibi değil maalesef, aklı sıra beni çıkarıp evi araplara verecek. Gününe kira ödeyip, çöplük evini adam ettim şimdi bana bunu yapmasına izin vermem, sizde vermemelisiniz. Dava etse sizi tahliyesi en az üç yıl sürer, sinir oluyorum böyle insanlara, ahlak, insanlık kalmamış. Eşinle durumu konuş ve adama tavrınızı koyun, onun istediği zammı asla vermeyin

Bizdede benzer durum var evi tutarken bi kaç sene oturursunuz hatta memnun kalırsak kirayıda artırmayız şeklinde konuşulup tutmuştuk. Kiramızı 1 gün dahi aksatmadık. 1200 kira veriyorum. Ağustosta 1 sene olacak.Oturduğumuz yerde kiralarda çok arttı 1500 üzerinde 80 m2 evler. 2 ay önce evi satmak istediklerini söyleyip satılığa çıkardılar. Hiç beklemiyorduk durumumuzda sıkışıktı ilkin baya telaşlandıkta sonra acele etmemeye karar verdik hem kontrat var hem alan kişi belki kiraya verirde çıkmayız zaten ev satılsada bize belli bir zaman tanımak zorundalar yasal haklarımız var ekimde ödediğimiz bir kredi bitiyor sonrasında rahatlayacağız inşAllah ozamana kadar idare etmeye çalışıyoruz. Ev sahibide ağırdan alıyor çok zorlamıyor. İstanbulda kiracı olmak zor. Allah yardımcımız olsun.

Canım kontrat geçen sene bitti daha da yapmadık maalesef
Keşke yapsaydık diyorum şimdi öyle pişmanım ki..

http://www.yeniemlak.com/gayrimenkul-rehberi/kira-kontrati-yenileme-suresi

Borçlar Kanunu gereğince, kira kontratı yenileme süresi için feshedilmeyen kira kontratı adına tekrar kira kontratı hazırlayıp imzalamak gerekmiyor. Kira kontratı yenileme süresi belli olmayan ya da kira kontratı yenileme süresi dolayısıyla feshedilmeyen kira kontratı kendiliğinden süresiz olarak yenilenmiş kabul ediliyor. Yani, taraflar arasında kira kontratı iptali söz konusu değilse kira kontratı yenileme süresi otomatik olarak 1 yıl (kira kontratında belirtilen herhangi bir süre de olabilir) daha uzuyor.

Kira kontratının yenilenmeme durumu söz konusu ise, kira kontratı yenileme süresi dolmasından 1 ay önce kira kontratı yenilenmeyeceğinin bildirilmesi gerekiyor. Aksi durumda; kira kontratı kendiliğinden yenilenmiş sayılıyor.

Bu durumda kiracı evi boşaltırsa haksız yere düşmüş olur ve ev sahibinin talep etmesi doğrultusunda oturulmayan ev için kiraları ödemek zorunda kalır.

Son zamanlarda en çok karşılaşılan durumlardan biri. Yakın bir arkadaşımın da başına geldi,850 ödedikleri kirayı evi satıyorum bahanesiyle ama 1250'ye anlaşırsak beklerim diyerek soymaya kalkan ev sahibiyle baya uğraştılar,hoppala diye evden çıkmak da olmuyor gerçekten hele ki çocukların okul faktörü olunca iş iyice zorlaşıyor. Bu durumlarda maalesef biraz çirkefleşmek şart,yoksa hakkınızı alamazsınız.

kontratınız bitmiş olabilir ama size ihtarname çekinceye kadar aynen kotratıınız devam ediyor
diye biliyorum
kontratınız bitse de yazılı size bildirdikten 3 ay sonra ya kadar zamanınızın olması gerekiyor

ben olsam çıkmam zamda yapmam. eger zam suresı geldıyse yasal oranda yaparım..hee çıkın dıyorsa hodrı meydan hadı bakalım çıkmayın nasıl çıkaracak???????

Hem evsahibi hem kiracı biri olarak yazıyorum böyle bi zam oranı yok

Blöf yapmış belli ki
Evi satmaz o
Bence tekrar oturup konusun
800 lira kiraya en fazla 50 60 lira falan zam gelir
Üç aşağı beş yukarı anlaşın 100 150 lira gibi bi zam yaparak sadece bu senelik bi kira iyileştirme yapmayi teklif edin

Ben buradaki bayanlar kadar sert konuşamayacağım. Yasal haklarınız olabilir ama eğer evden çıkmak istemiyorsanız adamın suyuna gidin derim. ihtarname ile evi boşaltmanızı isteyebilir. Bence en iyisi uzlaşmak 450 zam yapın demiş siz de bir teklif verin orta yolu bulun. Eğer istanbuldaysanız kentsel dönüşüm yüzünden 1500ün altına doğru düzgün ev bulmak zor.

Oha dedim!

450tl birden zam mı olurmus ya
Kirada evim var ve 130m2
Meteronun dibi 5.kat.
750tl kira aliyorum 50tl zam yapiyoruz diye de kiracı gönül koyuyo.
Binada da en az kira veren kesin o'dur.

Suan bizim yaptigimiz zam devde kulakmis demek.

Siz yine iyice bir arastirim malum yaz sezonu ev bosaltanlar olur.
Mebla bana cok geldi.

Ya bizim de kirada evlerimiz var, babam kiracı iyiyse, 2, 3 sene hiç ses etmez, aynı kiradan devam eder. Sonrasında artarsa 100TL filan artar.

Önemli olan düzgün kiracı olması der, düzenli ödesin, evime iyi baksın, hoyrat kullanmasın.

Bu ne aç gözlülüktür yahuu! Sinir oldum.

Benim bildiğim 1 sene o evde oturulmuşsa eğer, kontratı yenilemesenizde o evde devam ediyor gözüküyorsunuz.
Yıllar önce bizede böyle bir durum söz konusu olmuştu. arkadaşımın avukat babası, yasalr gereği kesinlikle %10 dan fazla zam yapılamayacağını söylemişti. Bizde bunu ev sahibine yasal haklarımızı biliyoruz. Ona göre %10 zammınızı yapacağız dediğimizde birşey diyememişti. Yani tutturabildiklerine bu şekilde yapıyor bazı uyanık ev sahipleri...Bence eşiniz biz araştırdık diye bu durumu anlatabilir.
Ayrıca şöylede bir durum var, ev sahibi çıkın da diyemez. Ancak oğlum gelecek gibi bir bahane ile çıkarabilir. Ama onda da yine kanıtlaması gerekir. Oyüzden lütfen uyanık ev sahiplerine prim vermeyin derim.

Led_BiR_Vele_DisTiri benim ev sahibimde yurt dışında geçenlerde aradı 700 tl kira veriyorum öğrenmişki istanbulda kiralar arttı .bende aynen şöyle söyledim tabi zamanında çok çekmiş kiracılardan birtek bizde huzur buldu bunu sürekli söyler neyse dedimki valla ben çıksam 1500 tl çok rahat kiraya verirsin evini dedim ama kirayı alabilirmisin onu bilemiyorum.bir ara ses gelmedi kadındansonrasında yok ben onun için aramadım dedi 2000 olsa bile ben sizden vazgeçmem dedi sağolsun.senin konuna gelecek olursam bence ev sahibin senin mecbur kalacağın bir şekilde bahaneler sunuyor eşin haklı aynı parayı başka yerden tutarım ama vermem yani gitsin kimi buluyorsa bulsun ,.senden memnun olmasa bu şartları önüne sunmazdı zaten,daha çok arar senin gibi kiracıyı.

Vicdansızlar ne olacak!
450 zam mı olur?
Valla ben eşini anlıyorum canım bu pisliğe para yedirmemek adına eziyete razı.
İlk yorumu mantıklı oldum. İnat et, bu kadar zam yapamazsın haklarımı arayacağım diye.
Bence de taşınma ama bir yandan uygun ev bak bir yandan da asla verme o zammı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…