Ev sahibinin işgüzarlığı

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
22.520
87.176
40
Merhaba hatunlar.
Bir konu açmıştım denk geleniniz oldu ya da olmadı 75 m2 eve sıgmakla alakalı.
O evi tutmaktan vazgeçmiştim, hem ufak olusundan hem de mutfak dolaplarının yetersizliğinden ötürü.

Şimdi gel gelelim benim mikeeemmel anlayış sahibi olan ev sahibime.

Dün eşime telefon açıp civar alandaki kira bedellerini sorup 1.500 TL verirseniz evi satmayı düşünmem gibi birşeyler gevelemiş.

Eşim tabi haliyle adama saçmaladığını kibar bir dille ifade etmiş tabi nasıl ifade etti orasını bilmiyorum :)

Madem evin kirasını artırmaktı derdin bana ne diye 15 gündür ev aratıyorsun be adam ?

Satacagı konusunda aşırı ısrarcı olup evi boşaltmamamız gerektigini deyip, tadilat başlatacagını ifade eden adam birden nereden kutsal bir bilgi vahiy olduysa kendine, vazgeçip evin kira bedelini 1.250 tL yaparak bana resmen 450 TL birden zam kodu a hatunlar !

Amacı üzüm yemek olmayan ev sahibimizin asıl niyeti meğerse istedigi ücret üzerinden kiracı tokatlamakmış..

Peki tamam gel tokatla beni el mahkum yoksa ben bilirdim yapacağımı.

Neyse.

Şimdi taşınmaya kalksam o civarlarda bir tutmayı düşünüyordum zaten hatta çok gönülsüz olarak tasınacaktım evimden çünkü okula ve kızımın bakıcısına yakın bir lokasyonda olup en azından yol konusunda ve işe geliş gidiş konusunda sıkıntı çekmiyordum.

Ama resmen enayi yerine koydu bizi eşimse tamamiyle tasınmaya kendini odaklamış durumda çünkü bu yapılanı hazmetmek istemedigini beyan ediyor paşam.

Yahu diyorum şimdi taşınsak bunun nakliye gideri var, vicdanlı (!) emlakçıların kol gibi komisyon gideri var, o var, bu var, şu var yahu var da var.

Evler işime gelen noktada değil ya evime göre çok aşagıda ya da çok yukarıda kalıyor e haliyle bunun bir de kış şartları var anacım dört mevsimi yaşayan ülkeyiz şimdi elden birşey gelmiyor.

Malum elime hesap makinası aldım bütün elimden çıkması muhtemel olan taşınma arefesindeki giderleri önüne koydum al buyur dedim.

Yok !

Taşınacakmış paşam..

İyi de hatunlar çalışan bir kadınım ben yahu..

İşime yakın bir alanda kiralık ev bile tutabilirken zorum ne ki ben buralardan taaa iş yerine 1 saat süren bir zaman dilinde geleyim, herşeyi kızım için yapıyorum çünkü öğretmen konusunda çok detaylı araştırma yapıp istedigim sonuca öyle ya da böyle ulaşmış biriyim neden risk alayım ki ?

Arkadaşlarından ayırıp alışık oldugu düzenden koparmak istemiyorum.

Eşimi ikna ettim gibi ama bu seferde bana kırgın neden beni bu evde bir dinleyen yok diye sızlanıyor şimdi de evin erkegi olarak sözünün pek dinlenmediğinden şikayetçi 2 gündür ama önce can sonra canan diyerekten o haliyle hiç oralı bile olmuyorum..

Yani daha lüks bir eve de çıkabilirdim ama yazık degil mi kendimin olmayan bir eve dunyanın parasını gömeyim ?

Neyse ramazan ramazan yordum o güzel gözlerinizi hakkınız helal edin ve bana da yaptıgım şeyin gayet dogru oldugunu söyleyin :)

İyi forumlar..

Evden taşınma
Ev sahibinin de size bunu yapmasına izin verme
Yasal olarak böyle bir zam yapamaz
Evi satmayı bahane gösteriyorsa satın de, satılınca çıkarız, tadilat yapacağım derse bulamıyorum ev dersin
Benim ev sahibimde yaptı aynı şeyi, suriyeliler yüzünden kiralar patlayınca %100 zam istiyorum ya da çıkın dedi, git mahkemeye ver dedim, çıkarabiliyorsan çıkar, yasal zam da anlaştık öyle devam ediyoruz. Kiracı olman her şeye boyun eğeceğin anlamına gelmez. Bu süreçte eşin de ikna olacaktır taşınmanın iyi bir fikir olmadığına.

Ya atrante dün adamla konuşmuş benim paşa tamam demiş
Şimdi telefon açıp yok ben o zammı vermem dese bu sefer de taşının deyip duracak offff nerede enteresan tipler var bizi buluyor

Kira artis orani üfeye gore belirlenir. Bu sene ki oran % 5.19 bunun uzerinde zam yapmasi yasal degil.
Sizin yerinizde olsam cikmam o evden. Yasal % den fazlasini da asla kabul etmem. Isterse mahkemeye versin hic bisey yapamaz.
Sokakta bulmuyosunuz o parayi niye cöpe atasiniz?

Kendi durumumda olsam taşınır giderim mal ev sahibiyle de uğraşmam. Çünkü ben tek başınayım düşünmem gereken başka insanlar yok.

Ama sizin yerinizde olsam kalırdım sanırım çünkü kızınız var, istanbulda kiralar çok yüksek, taşınma masrafları vs vs mantıklı olmaz.

A Akaibu öyle bir şey olduğunu bilmiyordum, sahiden de zam oranı üfeyi geçemiyor mu?

eger sozlesme yapip her sene %10 zam yapilacak gibi bi madde eklenmediyse bu orandan fazlasini yapmasi yasal degil. Eger belirtilmis siz de bunu imzaladiysaniz kabul etmis oluyosunuz.
Benim kira sozlesmem üfe ye gore diye belirtildi mesela.

Konu sahibine %50den fazla zam yapilmis resmen. Boyle bir maddeye de hic kimse imza atmaz heralde. Adam resmen dolandiriyo

Canım kontrat geçen sene bitti daha da yapmadık maalesef
Keşke yapsaydık diyorum şimdi öyle pişmanım ki..

Kontrat yenilenmediği taktirde otomatikman kendini yeniler.
Bunu bir araştır derim, biz de yeni kontrat yapmadığımız halde, üzerinde bu ibare var.
Bilgin olsun.

Bu kadar artişi birden yapacak kadar özür diliyorum ama açgözlü adam o evide pahalı satmaya kalkar ve satamaz ki derdi bence satmak değil gözünüzü korkutmak... Kontrat yenilenmezse aynı oranda devam eder yasal olarak hiç bişey yapamaz... Ben yerinizde olsam yasal artışın fazlasını vermem evdende çıkmam...

eşin ikna olmamakta haklı 450 tl zam olmaz kira gideri üzerinden %10 ila 15 arasında zam yapılır evsahibinizin yaptığı dolandırıcılık ,eğer ev sahibinizin şartlarını kabul edip evde kalırsanız seneye ilk etapta aynı sistemle 200-300 daha zam koyması muhtemel zira gözündeki rakam 1500..sokağa atılacak paranız varsa tabiki durun ..bende eşinizin fıtratındayım eve ölsem kalmam çıkarım..
sizde haklısınız bakıcıya yakın olmak bir kadın için çok önemli ki sizin ev sahibinizin yaptığı adiliği benim ev sahibimde yaptığı için biz evden çıktık masraf yaptık hafif sıkıştık kira olarak daha yüksek meblağlı bir eve geçtik ama o adama istediğini vermedik..aynı adiliği depozitoyu sunarken de yaptı ve depozitomuzun üzerine yattı..düşününki ev boyanacak ustalar girecek diye lambaları taktık neymiş ben akıllı lamba takmıştım tüm odalara diyerek 100 lira kesti sırf oradan..yahu ben kendim aldım eşim kendi taktı neyin kafası..bu tarz insanlara pirim vermemek lazım.
bende nasıl dolduysam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…