- 5 Mayıs 2019
- 1.077
- 1.068
- 123
hangi il içedesiniz?Sağ olun.
Orta yolu bulmuyor bizde aynı şekilde düşünüyoruz 9000 tl civarında kira ödemektense satılık bakıyoruz.
Umarım bulabiliriz.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
hangi il içedesiniz?Sağ olun.
Orta yolu bulmuyor bizde aynı şekilde düşünüyoruz 9000 tl civarında kira ödemektense satılık bakıyoruz.
Umarım bulabiliriz.
Arkadaşım Ümraniye’den 2.250 milyona ev aldı yeni. 750 bin peşin üzerini kredi çektiler 4-5 önce aylık ödemesi 30 bine geliyor. Yani 9 bin yerine 30 bin ödemek kolay değil. Belki güncel değerleri bilmiyorsunuzdur diye söylemek istedim. Eskisi gibi 9 değil 14-15 öderim ev alırım yok yani.Sağ olun.
Umarım bulabiliriz.
2-3 milyon yatırım nerde yapıyorum. Kimseye mağdur rolü oynamadım.2-3 milyon yatırım yapıyorsun, birileri gelip ben mağdurum benden gelir elde etme diyor çok acayip.
Kira bedeli evin satış bedelinin yaklaşık 200-220’de biri olarak hesaplanır. Ev 2 milyon civarıysa ki muhtemelen daha pahalıdır, 9500 zaten normal olması gereken kira bedeli.
Kanunun verdiği hakkı kullanıyor ev sahibi. Biz de olsak aynı şeyi yapmaz mıyız? Benzin, ekmek, su, yağ, tuvalet kağıdı vb temel ihtiyaçlar kat be kat arttı. İnsanlar çocuğuna destek oluyordur, kiracı mağdur olmasın diye kimse çocuğunu mağdur etmez. Herkes şartlarını olurunu ortaya koyar, ortak bşr noktada buluşulur. Buluşulmaz ise ya evsahibinin istediği kira ödenir yada evden çıkılır.2-3 milyon yatırım yapıyorsun, birileri gelip ben mağdurum benden gelir elde etme diyor çok acayip.
Kira bedeli evin satış bedelinin yaklaşık 200-220’de biri olarak hesaplanır. Ev 2 milyon civarıysa ki muhtemelen daha pahalıdır, 9500 zaten normal olması gereken kira bedeli.
milletin evini değerinden çok düşük fiyata gasp edemezsiniz. ev sahibi burada tek mağdur olan kişi. bence evden çıkın ve ev sahibini daha fazla mağdur olmasına sebep olmayın2-3 milyon yatırım nerde yapıyorum. Kimseye mağdur rolü oynamadım.
Bir anda bu kadar kira zamı kimin olsa canını sıkar ki canım sıkıldı sizlerle paylaştım.
Sanırım senin canın benimkinden daha sıkkın ki durup durup bana sarıyorsun.
Siz yapmıyorsunuz ev sahibiniz 2-3 milyon yatırım yapmış ve yatırımının karşılığını istiyor.2-3 milyon yatırım nerde yapıyorum. Kimseye mağdur rolü oynamadım.
Bir anda bu kadar kira zamı kimin olsa canını sıkar ki canım sıkıldı sizlerle paylaştım.
Sanırım senin canın benimkinden daha sıkkın ki durup durup bana sarıyorsun.
Aynen öyle 5 yıl fiyattan oturduk Allah razı olsun denmiyor da şimdi gerçek bedelini istiyor diye hemen beddua ediliyor. Ben de ev daha öncelikli barınma ihtiyaç diyip ev aldım kiraya verdim araba almadım zamanında. Şimdi araba fiyatları uçtu araba alamıyorum. 2 çocukla arabasız kaldım ben kime beddua edeyim.Hangi birine dur desinler bende onu anlamıyorum. Mesela aldığımız araba da zamlanıyor,evimiz varsa aldığimız fiyatın kat kat uzerine çıktı fiyatı seviniyor bazıları kar ettim diye ama farkında değil o evin/arabanın aynısını yada daha iyisini üst segmentini alması zor. Alım gücü de düsüyor bir yandan.
Herşey ates pahası. Benzini geç araban olmasın diyelim,marketteki zamdan hepimiz etkilenmiyormuyuz? En basit temel gıdanın,sütün,etin,bakliyatin,yağin fiyatı asikar.
Giyim desen öyle,kırtasiye desen öyle. Hepsini geç faturalar öyle. Hayatimda ben böyle ucuk elektrik faturası görmedim evime gelen,kış geldi ısınma kimbilir nasıl ödenecek.
Maaşlarda aynı oranda artıyor asgari ücret yada emekli aylığı artışından pay biç,bakıyorsun yüksek gibi duruyor ama birşeye yetmiyor ki. 9.500 liraya 2 kişilik bir aile ancak gecinir belki ayı zor bitirir. Kira geliriyle yaşıyorsa ev sahibi ,kendi yaşantisindan mı feragat edecek ben anlamıyorum. İsterse 10 evi olsun,5 sene zaten makul zam yapmış bu adam belli kira bedelinden ve çevredeki fiyatlardan,şu an zam istemek hakkı yada çıkartip istedigi bedelden kiraya vermekte. O idare etmiş yıllarca,düsük oturuyorduk sagolsun falan diyen yok,hemen haspam deniyor. Bende bunu anlamıyorum.
Çok üzüldüm Allah tüm kiracıların yardımcısı olsun ne kadar strese girdiğinizi tahmin edebiliyorum5 yıldır kiracı olarak oturduğumuz ev sahibimiz 15 gün önce aradı oğlumun ev sahibi evini satıyor onlarda kendi evlerine gelmek istiyor dedi ki gelini bizim oturduğumuz evi beğenmedi haspam. Kendileri çok lüks bir sitede oturuyor.
5 yıllık bina 110 metrekare merkezi yer eski kira oranlarına göre biraz yüksekti ama şimdi çok çok uygun fiyata oturuyoruz 2.250 TL.
Zam yapmak istiyor dedik anladık. Ancak bu sürede kiralık evlere bakıyoruz baktığımız evler.
30 yıllık bina 70 metrekare 7.500 TL kira
0 bina 90 metrekare 7.500 TL
15 Yıllık bina içi sıgırlanmış 7.500 TL .
sonra çıkmıcaz dedik ve dün tekrar aradı tahmin ettiğimiz gibi kiraya zam yapmakmış ne kadar dedik 2,250 TL den 9.500 TL diyor.
İnanırmısınız 9.500 TL diyor. Hadi dedik evi bize sat satmıyor. Biz satılık bakalım dedik. Yeni sıfır araç aldık bebeğimi sabah akşam babannesine götürüyoruz. Araba olmadan nasıl götürüp getiricez. İş yeri homeoffice çalıştırmıyor. Homeoffice çalıştıracak iş bakıyorum yeni başlıcam ne kadar güvenli.
Kredi çeksek 500.000 TL yi 1120.000 Tl geri ödüyoruz.
Hukuki tüm yolları araştırdık ama psikolojik olarak çok yıprandım ve yıprandık. Gerim gerim geriliyorum.
Hem işe hem bebeğime hem tüm çevreme yansıyor.
İnanın çok bunaldım.
Allah aşkına kimin evini gasp etmişim ya kimin ne biçim itham bu.milletin evini değerinden çok düşük fiyata gasp edemezsiniz. ev sahibi burada tek mağdur olan kişi. bence evden çıkın ve ev sahibini daha fazla mağdur olmasına sebep olmayın
Ümraniye de 2250 ye ev almışlar ev yeniyse süper fiyata almış arkadaşınızArkadaşım Ümraniye’den 2.250 milyona ev aldı yeni. 750 bin peşin üzerini kredi çektiler 4-5 önce aylık ödemesi 30 bine geliyor. Yani 9 bin yerine 30 bin ödemek kolay değil. Belki güncel değerleri bilmiyorsunuzdur diye söylemek istedim. Eskisi gibi 9 değil 14-15 öderim ev alırım yok yani.
Araba ne kadar eder. Maaşlar toplamı, borçlar toplamı vs hesabınızı iyi yapın. Çünkü 9500 fazla bence . 10bin daha koyup kredi ödeyin. 9500 kira ödeyeceksiniz zatenÖyle düşünüyoruz da ortalama bir ev 1500M dan başlıyor.
Evet yeni ev 2+1, 75 m2. Ama 4-5 ay oldu.Ümraniye de 2250 ye ev almışlar ev yeniyse süper fiyata almış arkadaşınız
Eyüpsultan- Rami yeni mahallehangi il içedesiniz?
Nankörlük değil mi bu peki? 5 sene emsal bedelin altinda otururken iyiydi ev sahibi,şimdi beddualar havada uçuyor. Tabi ki isteyecek ,bir yatırim bu sonuçta. Siz nasıl paranızı eve bağlayıp araba almadıysanız,şu an alamıyorsanız ,konuda geçen ev sahibi de zamanında birseylerden feragat edip parasini oraya bağladı. En doğal hakki ki usulunce beklemişte gayet 5 senenin dolmasını.Aynen öyle 5 yıl fiyattan oturduk Allah razı olsun denmiyor da şimdi gerçek bedelini istiyor diye hemen beddua ediliyor. Ben de ev daha öncelikli barınma ihtiyaç diyip ev aldım kiraya verdim araba almadım zamanında. Şimdi araba fiyatları uçtu araba alamıyorum. 2 çocukla arabasız kaldım ben kime beddua edeyim.
hanfendi ev sahibinize beddua ettiniz haddiniz olmayarak, gelinini küçümsediniz. sizce burada tek üslup sorunu olan ben miyim?Allah aşkına kimin evini gasp etmişim ya kimin ne biçim itham bu.
YOrum yapmak için yorum yapma. Nerden tanıyorsun da beni gasp ettiğimi söylüyorsun ayıp ya ayıp.
ben evden çıkmıcam mı dedim.
Arıyoruz canım zaten doğru olanı o.Emsalleri 10bin civarında olan eve sizn 2 bine oturmanız elbette doğru değil.
Sizin ne kadar canınız sıkkın ise ev sahibinin de canı o kadar sıkkındır. Bu işi bir an önce çözüp hakkı olanı almak için uğraşıyordur.
Herkes parasına bakıyor bu devirde acı ama gerçek.
Siz ne yapın edin kendinize iyi kotu bir ev alın aylık 10bin kira ödemektense.
He şimdi de NANKÖR olduk oldum. insaf ya insafNankörlük değil mi bu peki? 5 sene emsal bedelin altinda otururken iyiydi ev sahibi,şimdi beddualar havada uçuyor. Tabi ki isteyecek ,bir yatırim bu sonuçta. Siz nasıl paranızı eve bağlayıp araba almadıysanız,şu an alamıyorsanız ,konuda geçen ev sahibi de zamanında birseylerden feragat edip parasini oraya bağladı. En doğal hakki ki usulunce beklemişte gayet 5 senenin dolmasını.