Bizim ev sahibimiz %25 zam yapmıştı. Birkaç ay sonra biz kendimiz zamı yükselttik, %70 zam oranına getirdik.
Sevindiler
Onlar bizi düşünmüştü, bizde onları düşündük. Çünkü %25 arttırımlı hali çevreye göre epey az kalıyordu. Bize bir şey dedikleri yoktu ama içten içe düşünmüşlerdir mutlaka. Ekonomi herkes için kötü. Şimdi çıkmaya kalksam %70 zamlı güncel kiram kadar da ev bulamayabilirim. Nakliye, boya badana, ev arama stresi de üstüne epey zor olur.
O yüzden hem kiracı hem de ev sahibi mümkün mertebe karşılıklı anlaşmalı diye düşünüyorum. Empati kurabilmeli.
Sizin çok ciddi bir arttırıma gidilmiş gerçekten. Sizin için üzüldüm. Ancak diğer arkadaşların söylediği gibi 5 yıldan sonra çevreye göre yeni bir fiyat belirlenebilir diye biliyorum bende. Daha uygun bir ev arayışına girişin. Emlakçılar genellikle pahalı olur. Çevreye haber salın.
Yeni ev almak kolay değil, ev alma niyetiniz olduğuna göre birikiminiz var diye düşünüyorum. 2+1 için zorlanacaksanız 1+1 almanızı tavsiye ederim. Herkes ister geniş ev ama imkanlar geniş eve yetmiyor ise ufakta olsa kendi evinizi almanız mantıklı. Kendiniz oturmasanız da kiraya verirsiniz , oradan gelecek kira ile kendi kiranızı desteklersiniz.
Allah herkesin yardımcısı olsun.