Enflasyonun sebebi ev sahipleri mi?
Her şeye deli gibi zam gelirken devlet ev sahiplerinin kiraya zam yapmalarını mı engellesin? Çözülecek mi böyle sorun?
Benzine 5 kat zam gelince sesiniz çıkmıyor, paşa paşa dolduruyorsunuz depoları. Kiraya zam gelince devlet müdahale etsin. Oldu. Evleri ellerinden alıp size versinler hatta.
Hangi birine dur desinler bende onu anlamıyorum. Mesela aldığımız araba da zamlanıyor,evimiz varsa aldığimız fiyatın kat kat uzerine çıktı fiyatı seviniyor bazıları kar ettim diye ama farkında değil o evin/arabanın aynısını yada daha iyisini üst segmentini alması zor. Alım gücü de düsüyor bir yandan.
Herşey ates pahası. Benzini geç araban olmasın diyelim,marketteki zamdan hepimiz etkilenmiyormuyuz? En basit temel gıdanın,sütün,etin,bakliyatin,yağin fiyatı asikar.
Giyim desen öyle,kırtasiye desen öyle. Hepsini geç faturalar öyle. Hayatimda ben böyle ucuk elektrik faturası görmedim evime gelen,kış geldi ısınma kimbilir nasıl ödenecek.
Maaşlarda aynı oranda artıyor asgari ücret yada emekli aylığı artışından pay biç,bakıyorsun yüksek gibi duruyor ama birşeye yetmiyor ki. 9.500 liraya 2 kişilik bir aile ancak gecinir belki ayı zor bitirir. Kira geliriyle yaşıyorsa ev sahibi ,kendi yaşantisindan mı feragat edecek ben anlamıyorum. İsterse 10 evi olsun,5 sene zaten makul zam yapmış bu adam belli kira bedelinden ve çevredeki fiyatlardan,şu an zam istemek hakkı yada çıkartip istedigi bedelden kiraya vermekte. O idare etmiş yıllarca,düsük oturuyorduk sagolsun falan diyen yok,hemen haspam deniyor. Bende bunu anlamıyorum.