• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibi sorunu. Allah ev sahibimizi bildiği gibi yapsın.

Haspam kötü bir kelime değil ki?
“Türk Dil Kurumuna göre haspam, uygunsuz ve yakışıksız nitelik taşıyan kızlar ve kadınlar için kullanılmakta olan bir kelimedir. Kadınlara hakaret içeren bir kelimedir. Kullanımı ve söylemi uygun olmayan bir sözcüktür.”

Enflasyonun sebebi ev sahipleri mi?

Her şeye deli gibi zam gelirken devlet ev sahiplerinin kiraya zam yapmalarını mı engellesin? Çözülecek mi böyle sorun?

Benzine 5 kat zam gelince sesiniz çıkmıyor, paşa paşa dolduruyorsunuz depoları. Kiraya zam gelince devlet müdahale etsin. Oldu. Evleri ellerinden alıp size versinler hatta.
Kesinlikle haklısın. Ben de kiracıyım ve bu sene 5 yıl doldu. Evsahibinin oturup konuştuk. Kiramız 2.400 idi ve 5.000 oldu. %100 den fazla arttı. Fazla mı evet fazla. Ama ki en önemli kısım burası yan blok üçüncü kat 7.500 liraya kiraya verildi. Bunu göz önüne alınca çok da mantıklı bir orta yol bulduk. Ev sahibim de ben de mağdur değiliz.

Haspam kötü bir kelime değil ki?
EF336883-D439-46AB-AAE8-6204352E486C.jpeg

9500 çok fazla olmuş bir anda.
Arabayı satıp model düşürüp, biraz da kredi çekip ev alsanız. Aylık 9500 kiraya vereceğinize 10bin daha koyun kredi borcu odeyin
Öyle düşünüyoruz da ortalama bir ev 1500M dan başlıyor.

uzun ve psilojik olarak da yorucu bir dönem bizde bu dönemle uğraşmayalım.
depozit emlakçı parası vermeyelim diye ev alalım dedik. iyi bir ev 2M dan başlıyor.
Gerçekten çok bunaldım.
Allah yardımcınız olsun
gerçekten çok zor
birde İstanbul' da yaşıyorsunuz ve kiranın 5000 olmayacağını önceden düşünmeniz gerekiyordu
bir de İstanbul yani eviniz de kocaman
ev sahibinize kızıyorsunuz da kiranız da adamın geçim kaynağı
başka geçim kaynağı var mı bilemem de 5000 tl ile ne yapacak peki?

Kusura bakmayın da rayiç bedeli 9,5 olan evde 2 küsüra oturmak da fırsatsızlık. Adam da kanuni olarak hakkını ele aldığında rayiç bedelini istiyor doğal olarak. 5 yılı beklemeden öncesinde orta yolu bulsaydınız o da size insaflı davranırdı şimdi. Adama bunun için beddua etme hakkınız, gelinini de küçümseme hakkınız yok ki..

hükümet neden ev sahiplerine bi dur desin? ev sahipleri de mağdur. emsal evler 7-9 bin liraya giderken sizin 5 bin lira vermeniz ev sahibini mağdur etmiyor mu? bakın o ev sizin değil o evi değerinden düşük bir şekilde gasp edemezsiniz.

bir suçlu arıyorsanız cevap enflasyonu bir anda yükselten ekonomiyi batıran kişi/kuruluş kimse o. ev sahipleri değil.

ben evleneceğim şu anda aile evimin olduğu mahallede oturamıyorum. 1500 tlye oturuyor eskiler, yeni evler 8 bine gidiyor. ben burada mağdur olanın 1500 tl ye razı olan ev sahibi olduğunu düşünüyorum.

az verdiğiniz kiraya güvenip sıfır araba almışsınız bir de haddiniz olmayarak yeni gelinin evi beğenmemesine takıyorsunuz. burada kim tuhaf?

Son düzenleme:
Maksimum 5000 TL olur diye düşündük ama dediğim gibi hiç arayışta değildik.
Kiraları görünce gerçekten çok çık abartılmış.
İyi de eski evlerin bile çok daha fazla kirasinin olduğunu söylüyorsunuz. Adam 5 yılı dolduğu için niye gerçek hakkını istemesin. İstanbul’da ev kiraları 3-5 günde artmadı son 1,5-2 yılda çok arttı keşke ondan önce siz güncelleme yapsaydınız kiranızda şimdi ondan daha insaflı olmasını isteyebilirsiniz

Çok güzel söyledin KİTAPSIZLIK.
İstanbul da 110 metrekare ev maksimum semtine göre 5000 tl den fazla olmamalı bence.
Gerçekten hak yiyorlar.
Canim çok lüks semtte değilim eski 2 +1 6000 kira. Ve arkadaslarin yazdığı gibi 5 yılda emsal kira bedeli talep edebilir. Mahkemeye verse kazanır ve sanırım masraflarına kiracı öder diye biliyorum.

Orta yolu bulmak için pazarlık yapın. Çok yüksek istemiş. Meşaleleri böyleyse, ev sahibin haksız değil yine de ,şartlar böyle.

Kanunlar 5 yil boyunca kiraciyi korudugu icin 2.250 vererek oturmussunuz. Su an kanunlar ev sahibinin hakkini koruyor. Sizin teklif ettiginiz miktari kabul etmek zorunda degil. ev sahibi kendi malında söz hakkina sahip olmasin mi? Evlerini kiraya vatandaşa yardimci olmak icin degil, yaşam standartlarini iyileştirmek için veriyorlar.

Benim akrabalarim onlarin kaldigi yerde kiralarin 6500 Liradan basladigini anlatmisti. Ama bana birden böyle yükseltmez de kitapsizlik gibi geliyor. Yani ekonomi malum ve eve bir degisiklik yapmadan bunu yapmalari etik degil bana göre.
Kolaylıklar umarım bu süreci en az hasarla atlatırsınız.
Emsalleri 6.500 TL ise sizde 5 bin TL’den teklif edin pazarlık olsun.
5 senedir kiracısınız ekonomi dediğiniz gibi malum onlarda yetişemiyor geçim kaynakları kiraları olabilir.
Ama ben yerinizde olsam böyle dialoga giren kişiyle anlaşmaya varmaktansa başka bir daireye taşınırdım.

Şu dönemde 2 küsüre düzgün evde kimse oturmuyor inanın.

Bizim ilçede gecekondu mahallesindeki evler 5000 TL…

Canim çok lüks semtte değilim eski 2 +1 6000 kira. Ve arkadaslarin yazdığı gibi 5 yılda emsal kira bedeli talep edebilir. Mahkemeye verse kazanır ve sanırım masraflarına kiracı öder diye biliyorum.

Orta yolu bulmak için pazarlık yapın. Çok yüksek istemiş. Meşaleleri böyleyse, ev sahibin haksız değil yine de ,şartlar böyle.
Orta yolu bulmuyor satılık ev bakıyoruz

Kesinlikle haklısın. Ben de kiracıyım ve bu sene 5 yıl doldu. Evsahibinin oturup konuştuk. Kiramız 2.400 idi ve 5.000 oldu. %100 den fazla arttı. Fazla mı evet fazla. Ama ki en önemli kısım burası yan blok üçüncü kat 7.500 liraya kiraya verildi. Bunu göz önüne alınca çok da mantıklı bir orta yol bulduk. Ev sahibim de ben de mağdur değiliz.
2-3 milyon yatırım yapıyorsun, birileri gelip ben mağdurum benden gelir elde etme diyor çok acayip.

Kira bedeli evin satış bedelinin yaklaşık 200-220’de biri olarak hesaplanır. Ev 2 milyon civarıysa ki muhtemelen daha pahalıdır, 9500 zaten normal olması gereken kira bedeli.

Kolaylıklar umarım bu süreci en az hasarla atlatırsınız.
Emsalleri 6.500 TL ise sizde 5 bin TL’den teklif edin pazarlık olsun.
5 senedir kiracısınız ekonomi dediğiniz gibi malum onlarda yetişemiyor geçim kaynakları kiraları olabilir.
Ama ben yerinizde olsam böyle dialoga giren kişiyle anlaşmaya varmaktansa başka bir daireye taşınırdım.

Şu dönemde 2 küsüre düzgün evde kimse oturmuyor inanın.

Bizim ilçede gecekondu mahallesindeki evler 5000 TL…
Sağ olun.
Orta yolu bulmuyor bizde aynı şekilde düşünüyoruz 9000 tl civarında kira ödemektense satılık bakıyoruz.
Umarım bulabiliriz.

Enflasyonun sebebi ev sahipleri mi?

Her şeye deli gibi zam gelirken devlet ev sahiplerinin kiraya zam yapmalarını mı engellesin? Çözülecek mi böyle sorun?

Benzine 5 kat zam gelince sesiniz çıkmıyor, paşa paşa dolduruyorsunuz depoları. Kiraya zam gelince devlet müdahale etsin. Oldu. Evleri ellerinden alıp size versinler hatta.
Hangi birine dur desinler bende onu anlamıyorum. Mesela aldığımız araba da zamlanıyor,evimiz varsa aldığimız fiyatın kat kat uzerine çıktı fiyatı seviniyor bazıları kar ettim diye ama farkında değil o evin/arabanın aynısını yada daha iyisini üst segmentini alması zor. Alım gücü de düsüyor bir yandan.
Herşey ates pahası. Benzini geç araban olmasın diyelim,marketteki zamdan hepimiz etkilenmiyormuyuz? En basit temel gıdanın,sütün,etin,bakliyatin,yağin fiyatı asikar.
Giyim desen öyle,kırtasiye desen öyle. Hepsini geç faturalar öyle. Hayatimda ben böyle ucuk elektrik faturası görmedim evime gelen,kış geldi ısınma kimbilir nasıl ödenecek.
Maaşlarda aynı oranda artıyor asgari ücret yada emekli aylığı artışından pay biç,bakıyorsun yüksek gibi duruyor ama birşeye yetmiyor ki. 9.500 liraya 2 kişilik bir aile ancak gecinir belki ayı zor bitirir. Kira geliriyle yaşıyorsa ev sahibi ,kendi yaşantisindan mı feragat edecek ben anlamıyorum. İsterse 10 evi olsun,5 sene zaten makul zam yapmış bu adam belli kira bedelinden ve çevredeki fiyatlardan,şu an zam istemek hakkı yada çıkartip istedigi bedelden kiraya vermekte. O idare etmiş yıllarca,düsük oturuyorduk sagolsun falan diyen yok,hemen haspam deniyor. Bende bunu anlamıyorum.

Back