Ee emsalleri o kadar ediyorsa o zaman yasal olarak haklı ev sahibi. Anlattıklarınızdan yasal olarak maalesef hiçbir haklı yanınız yok. Eğer çocuğunun gerçekten evi satılıyorsa da sizi çıkarabilir (o kısma pek inanmadım) eğer emsalleri 9-10 binse 5 yıllık kiracısından o parayı da isteyebilirEv emsallerine göre 7-8 ediyor hatta 9-10 bile ediyor.
ancak 2,250 tl den biz 5000 tl ye anlaşırız diyorduk. Bu zamana kadar hep vicdanlı davrandı bizde evine çok iyi baktık oda biliyor.
an kardeşim 2,2500 tl den 9500 tl bir anda zam yapmak nedir.
Ama güzel kardeşim adamın yatırımı o. Hak ettiği kirayı yasanın el verdiği ölçüde alması normal. Ki adam yıllarca size vicdanlı davranmış, kırmamış, üzmemiş. Ama artık değerinde kira almak istiyor. Bunda kızacak, gücenecek bir şey yok.Ev emsallerine göre 7-8 ediyor hatta 9-10 bile ediyor.
ancak 2,250 tl den biz 5000 tl ye anlaşırız diyorduk. Bu zamana kadar hep vicdanlı davrandı bizde evine çok iyi baktık oda biliyor.
Sonuçta dava 1 yıl bile sürse, konu sahibi o 1 yıllık kira farkını toplu olarak ödemek zorunda kalır. mahkemeler 3 günde bitmiyor ki.Dava tarihinden itibaren güncel kiraları alabilir, 5 yıldan sonrakileri alamaz, geçmişe yürümez kanun.
Kira sürenizde 5 yılı doldurunca kira güncellemesi yapma hakkı doğar evsahibinin. Ortak bir kirada buluşamazsanız, önce kira tespit davası açması lazım. Emlakçılardaki fiyatları çok fazla dikkate almaz mahkeme, bilir kişi tespit eder, bilirkişi gelir evi inceler, konumu, demirbaşların durumu, kaçıncı kat olduğu vb. Ona göre uygun güncel kirayı belirler ve beş yıllık kiracı olduğunuz için ortalama bir bedel belirler mahkeme. Dava açıldığı tarihten kesinleştiği tarihe kadar olan yeni kira bedelinden bütün kira ödenir. Şu an bu tür davalar ile mahkemeler çok yoğun olduğu için epey sürer bu.Ev emsallerine göre 7-8 ediyor hatta 9-10 bile ediyor.
Rayiç 30 yıllık binada 7500 lirayken, 110 m2 evde 5 yıllık binada 2500 liraya oturmak vicdansızlık değil mi? Hep bana diyorsunuz. “Haspam” kelimesi de çok ayıp.5 yıldır kiracı olarak oturduğumuz ev sahibimiz 15 gün önce aradı oğlumun ev sahibi evini satıyor onlarda kendi evlerine gelmek istiyor dedi ki gelini bizim oturduğumuz evi beğenmedi haspam. Kendileri çok lüks bir sitede oturuyor.
5 yıllık bina 110 metrekare merkezi yer eski kira oranlarına göre biraz yüksekti ama şimdi çok çok uygun fiyata oturuyoruz 2.250 TL.
Zam yapmak istiyor dedik anladık. Ancak bu sürede kiralık evlere bakıyoruz baktığımız evler.
30 yıllık bina 70 metrekare 7.500 TL kira
0 bina 90 metrekare 7.500 TL
15 Yıllık bina içi sıgırlanmış 7.500 TL .
sonra çıkmıcaz dedik ve dün tekrar aradı tahmin ettiğimiz gibi kiraya zam yapmakmış ne kadar dedik 2,250 TL den 9.500 TL diyor.
İnanırmısınız 9.500 TL diyor. Hadi dedik evi bize sat satmıyor. Biz satılık bakalım dedik. Yeni sıfır araç aldık bebeğimi sabah akşam babannesine götürüyoruz. Araba olmadan nasıl götürüp getiricez. İş yeri homeoffice çalıştırmıyor. Homeoffice çalıştıracak iş bakıyorum yeni başlıcam ne kadar güvenli.
Kredi çeksek 500.000 TL yi 1120.000 Tl geri ödüyoruz.
Hukuki tüm yolları araştırdık ama psikolojik olarak çok yıprandım ve yıprandık. Gerim gerim geriliyorum.
Hem işe hem bebeğime hem tüm çevreme yansıyor.
İnanın çok bunaldım.
ev sahibinin istediği tabiki çok yüksekAmin canım tabi ki yasa dışı bir zam oranı.
Ben çıkma taraftarı değilim ama eşim artık bu ev beni boğmaya başladı ev sahibi darlaması onuda benide çok geriyor.
Arabayı satınca önümüz kar kış bebeğimi her sabah nasıl götürüp getiricem ?
Evimiz çok rahat ve kullanışlı aynı şartlarda ev baktık 3-4 milyon civarı çıldırıcam artık
3 gündür durup durup ağlıyorum sinirlerim çok bozuldu.
Alır ama dava açtığı tarihten. Mesela 7 yıllık kiracı olanlara ev sahibi kira güncelleme davası açmadan kiracıyı korkutup ikna etmek için beş yıldan itibaren biriken tüm kirayı faizi ile alırım dava sonuçlanınca diyor. Öyle bişey yok, toplu olarak alacağı para davayı açtığı tarihten itibaren hesaplanırDoğrudur. Sonuçta toplu olarak alır mı alır.
Kanunda açık, bel yılı doldurunca evsahibinin kirayı güncelleme hakkı var. On yılı doldurunca hiçbir sebep göstermeden evin tahliyesini isteyebiliyor. Bunlar zaten var olan kanunlar şu amda kiralar bu kadar yükseldiği için bu derece rahatsız edici ve sürekli duyduğumuz konular oldu.çok haklısın ancak hükümet bu ev sahiplerine neden dur demıyor. neden kiracılar eziliyor.
Tamam biz iki çalışıyoruz ama asgari ücretle çalışanları düşünelim. ortalama 7000 tl kiraverip ev nasıl geçinip çoluk çocugu ne yiyecek.
Enflasyonun sebebi ev sahipleri mi?çok haklısın ancak hükümet bu ev sahiplerine neden dur demıyor. neden kiracılar eziliyor.
Tamam biz iki çalışıyoruz ama asgari ücretle çalışanları düşünelim. ortalama 7000 tl kiraverip ev nasıl geçinip çoluk çocugu ne yiyecek.
Tamam işte dava ettiği tarihten dava sonuçlanana kadar olan kısmı güncel kira üzerinden alır. Malum davalar baya uzun sürüyorDava tarihinden itibaren güncel kiraları alabilir, 5 yıldan sonrakileri alamaz, geçmişe yürümez kanun.
bende tam bunu demek istemiştim aslındaRayiç 30 yıllık binada 7500 lirayken, 110 m2 evde 5 yıllık binada 2500 liraya oturmak vicdansızlık değil mi? Hep bana diyorsunuz. “Haspam” kelimesi de çok ayıp.
9500 çok fazla olmuş bir anda.Amin canım tabi ki yasa dışı bir zam oranı.
Ben çıkma taraftarı değilim ama eşim artık bu ev beni boğmaya başladı ev sahibi darlaması onuda benide çok geriyor.
Arabayı satınca önümüz kar kış bebeğimi her sabah nasıl götürüp getiricem ?
Evimiz çok rahat ve kullanışlı aynı şartlarda ev baktık 3-4 milyon civarı çıldırıcam artık
3 gündür durup durup ağlıyorum sinirlerim çok bozuldu.
Haspam kötü bir kelime değil ki?Rayiç 30 yıllık binada 7500 lirayken, 110 m2 evde 5 yıllık binada 2500 liraya oturmak vicdansızlık değil mi? Hep bana diyorsunuz. “Haspam” kelimesi de çok ayıp.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?