• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibi evden cik diyor lütfen yardim edin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biz de evi satmak istiyoruz kiracı satın ben çıkmam evi de kimseye açmam diyor. Sanki malımın ortağı. 3 bin kira ödüyor iyi bir semt sıfırdı ilk kiracı yani. Ama ayda 3 bin çocukların çerez parasına bile yetmez niye 3 bin için evi eskitelim ki sonuçta ev eskidikçe değerinden kaybediyor. Siz de ya istediği miktarı verin huzurla oturun ya da mahkemeye yüzsüzlük yapıp mahkemeye gidin. Kusura bakmayın ama her ay her şeye yüzde 40/50 en az zam gelirken kiraya yılda 25’i ben anlamıyorum hak vermiyorum. Haa kiracının durumu kötüyse eşi girsin işe çalışsın, ben iki evladımı bırakıp çalışıyorum yıllardır. Kimse kimsenin durumu yok diye tolerans göstermez. Sonuçta bu insanlar sizin anne babanız değil niye zarar etsinler sizin yüzünüzden
Dava açın öyle bir göstermek zorunda ki sanki ev onun.

Zaten sözleşmeniz bir yıllık değil miydi? Ev sahibi sözleşme bitiminde çıkarabilir de, istediği zammı da ister. Bence makul bir fiyat, bu devirde insaflı bile davranmış.
Maalesef sözleşme bitiminde çıkartamaz. İstediği zammı da isteyemez.

Biz de evi satmak istiyoruz kiracı satın ben çıkmam evi de kimseye açmam diyor. Sanki malımın ortağı. 3 bin kira ödüyor iyi bir semt sıfırdı ilk kiracı yani. Ama ayda 3 bin çocukların çerez parasına bile yetmez niye 3 bin için evi eskitelim ki sonuçta ev eskidikçe değerinden kaybediyor. Siz de ya istediği miktarı verin huzurla oturun ya da mahkemeye yüzsüzlük yapıp mahkemeye gidin. Kusura bakmayın ama her ay her şeye yüzde 40/50 en az zam gelirken kiraya yılda 25’i ben anlamıyorum hak vermiyorum. Haa kiracının durumu kötüyse eşi girsin işe çalışsın, ben iki evladımı bırakıp çalışıyorum yıllardır. Kimse kimsenin durumu yok diye tolerans göstermez. Sonuçta bu insanlar sizin anne babanız değil niye zarar etsinler sizin yüzünüzden
Kiracının siz evi satıyorsunuz diye evden çıkmama hakkı var. Yeni gelen ev sahibiyle anlaşırlar belki o isterse çıkarır. Ama evi alıcılara makul saatlerde göstermek zorunda.

Zaten sözleşmeniz bir yıllık değil miydi? Ev sahibi sözleşme bitiminde çıkarabilir de, istediği zammı da ister. Bence makul bir fiyat, bu devirde insaflı bile davranmış.
Ev sahibi geçerli bir sebep veya karşılıklı rıza olmadan sözleşme bitince çıkartamaz. Kira sözleşmeleri borçlar hukukunun sadece genel hükümlerine tabii değil. Özel hükümleri var.

Ablacım merak etme ben gayet iyi niyetliyim, bence sen her şeye hemen inanma! ben de isterim zam olsun ama yıllardır alınan zamları görüyoruz . Gerçekçi bakmak lazım …
Ben size soru soruyorum ne kadar olsun kira sigara parasına evinizi verir misiniz diyorum cevap yok. Nolsun mesela bu devirde bin lira mı olmalıydı konudaki ev? Şu an asgari ücretli biri de ödeyebilir diyorum yine cevap yok, varsa yoksa boş muhabbet yapıyosunuz kuru muhalefet başka bişi yok

Kiracının siz evi satıyorsunuz diye evden çıkmama hakkı var. Yeni gelen ev sahibiyle anlaşırlar belki o isterse çıkarır. Ama evi alıcılara makul saatlerde göstermek zorunda.
Biliyorum çıkmak zorunda değil, ama açmam evi ben avukata sordum aile mahremi diye var diye saçmalayıp duruyor. İlle gidip mahkemeyle uğraşacağız yani. Güzel laffan anlayan yok

Ben artık kesinlikle %25’i kabul etmiyorum, %25 zammı kabul edeceğime kiracıyı çıkartır; dairemi boş bırakırım daha iyi. Resmen hem üç kuruşa oturuyor, hem daire kullanılıp yıpranıyor; resmen zararına yatırım. %50 zam yapmış, gayet ideal; üstelik bu hâliyle bile çok ucuz.
Bende artık kiraya vermiyorum zarar edeceğime boş kalsın. En azından ev temiz kalır

Maalesef bazıları ortak değil de malın direk sahibi gibi davranıyor

Maalesef bazıları ortak değil de malın direk sahibi gibi davranıyor
Gerçekten bu kiracının hakkını korumak adı altında çıkardıkları yasayı çıkaran allahından bulsun diyorum artık. Bizim hakkımızı kim koruyacak peki? Gelip eve çöreklenip bide yasalar benden yana diye bilmiş bilmiş hava atıyolar. Zehir zıkkım olsun inşallah

Benim ev sahibi gecen sene iki kez hakki olmasa da zam yapti kabul etmek durumunda kaldim kanunen hakkı yok ama enflasyon yuksek diye 1250den 5bin yapti peki dedim.Simdi de on bin ustu bisey istedi oldu baska derdin dedim.Kimin geliri oyle artiyomuş?hangi devlet memurunun yada ozelde calisanin? Ben norml siradan bi bankaciyim maasim belli ama duzgun oderim kirayi simdide yuksek fiyatlardan bahsediyodu gücüm o kadarina yok dedim o zaman saticam dedi buyrun satın tabiki eviniz dedim.Evine oyle bi rakam biçmiş ki dersin manzaralı lüks daire. Simdi benim sozlesmen gecti bama ihtar falan da cekmedi bnde bu ay yuzde 25zamla odedim. Yeni birine satsada bi sene cikamam ciksam da hukuken gecitigm yüksek kiranin aradaki farkini bi sene odemek zorunda çünkü Muz Cumhuriyeti'nde yaşamıyoruz.

Benim ev sahibi gecen sene iki kez hakki olmasa da zam yapti kabul etmek durumunda kaldim kanunen hakkı yok ama enflasyon yuksek diye 1250den 5bin yapti peki dedim.Simdi de on bin ustu bisey istedi oldu baska derdin dedim.Kimin geliri oyle artiyomuş?hangi devlet memurunun yada ozelde calisanin? Ben norml siradan bi bankaciyim maasim belli ama duzgun oderim kirayi simdide yuksek fiyatlardan bahsediyodu gücüm o kadarina yok dedim o zaman saticam dedi buyrun satın tabiki eviniz dedim.Evine oyle bi rakam biçmiş ki dersin manzaralı lüks daire. Simdi benim sozlesmen gecti bama ihtar falan da cekmedi bnde bu ay yuzde 25zamla odedim. Yeni birine satsada bi sene cikamam ciksam da hukuken gecitigm yüksek kiranin aradaki farkini bi sene odemek zorunda çünkü Muz Cumhuriyeti'nde yaşamıyoruz.
Yeni ev sahibi niye sizin yüksek kiraya çıkacak evinizin bir senelik bedelini ödüyor ? Çokta fifi yani ihtiyaci varsa verir ihtarı onda da cikmazsaniz verir mahkemeye, bekler tahliyenizi hepsi bu.
Bazı kiracilar gerçekten çok komik he haha

Ev sahibi geçerli bir sebep veya karşılıklı rıza olmadan sözleşme bitince çıkartamaz. Kira sözleşmeleri borçlar hukukunun sadece genel hükümlerine tabii değil. Özel hükümleri var.
Zaten istediği zammı alamamak bence geçerli bir sebep. Kimse babasının hayrına oturtmuyor evinde. Değeri neyse ödesin kiracı bir zahmet. Günde bir paket sigara parasına kira mı olurmuş. İnsaf yani.

yasal olarak sen haklısın ama sonuçta devletimiz magduriyeti gidermek değil populizm kasmak peşinde olduğu için aslında haklı değilsiniz. 3000 tl ye ev mi kaldı allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun tamam 10.000 de yapsın demiyorum ama adam zaten 3000 i kabul etmiş. bu da hakka girmektir

Yeni ev sahibi niye sizin yüksek kiraya çıkacak evinizin bir senelik bedelini ödüyor ? Çokta fifi yani ihtiyaci varsa verir ihtarı onda da cikmazsaniz verir mahkemeye, bekler tahliyenizi hepsi bu.
Ben komik diilim fais fiyattan kar yapmak icin senede bi kiraci kovalayip yeni kiraciya faiş fiyattan evi kiraya vermeye kalkan ev sahipleri komik. Tabiki ihtar cekebilir ama çikarma sebebi cok onemli belli basli sebeplerden cikarabilir yoksa sen cik baskasina uc katina kiraya vercem diye çıkaramaz.Mahkemelik olmasi verilen sureleri hesaplasak bi seneyi buluyor zatn o kadar zamanda ev bulunur ama ha deyipte kimse kiseyi çıkaramaz.

Bir şunu eklemek istiyorum ben oturcam deyip evden cikardiktan sonra kiraya veren kendini zeki olarak goren cok ev sahipleri var. Bu dedigim bi yillik kira farki verme isi soyle ben oturcam deyip cikartabilir ama kiraci daha sonra o evde oturanlarin kiraci oldugunu tespit ederse ki bu cok kolay edebilir, mahkemeye verdiginde eski ev sahibi kira farkini odeyebilir yada tazninat alinabilir diye biliyorum.

İyi muz cumhuriyetinde yaşamıyoruz diye çöreklenin adamın evine

İyi muz cumhuriyetinde yaşamıyoruz diye çöreklenin adamın evine
Bedavaci biri olsam sene icinde iki kez zam yapan firsatci evsahibini çok güzel şikayet eder hakliligimin karsiligi neyse onu da alırdım.Ben firsatciligi savunmuyorum ama enflasyon var diye açgözlü ev sahiplerine de hava almalarini yada avuc iclerini yalamari gerektigini savunuyorum.enflasyon yuzde 80se sende enfazla o kadar yap ama yokk yuzde 500yapcak neymis ortam pahaliymis siz yapiyosunuz.Herkes caruk çürük evlerini iki uc misliyle kiraya vermeye calisiyor bide iki uc ay pesin istiyolar depozitoyu var mi oyle kiracinin sirtindan gecikmek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back