• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibi evden cik diyor lütfen yardim edin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Melsss11

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2022
314
-272
18
27
Geçen yıl cok zor kiralik bi ev bulabildim 1+1 zemin kat semt olarak zengin kesim 2binliradan 24 bin ödedim durumum çok yok kanunen yüzde 25 zam diye 30 bin oduycem dedim kabul etmiyor 36 bin gondericeksin diyor yoksa evden cik diyor vermek istemiyorum çünkü bunun gelicek yilida var kat kat oluyor cunku :( siz olsaniz ne yapardiniz 36 bin hesaba yatır yoksa evi boşalt diyor

Geçen yıl cok zor kiralik bi ev bulabildim 1+1 zemin kat semt olarak zengin kesim 2binliradan 24 bin ödedim durumum çok yok kanunen yüzde 25 zam diye 30 bin oduycem dedim kabul etmiyor 36 bin gondericeksin diyor yoksa evden cik diyor vermek istemiyorum çünkü bunun gelicek yilida var kat kat oluyor cunku :KK43: siz olsaniz ne yapardiniz 36 bin hesaba yatır yoksa evi boşalt diyor
aylık 3 bin yani

Geçen yıl cok zor kiralik bi ev bulabildim 1+1 zemin kat semt olarak zengin kesim 2binliradan 24 bin ödedim durumum çok yok kanunen yüzde 25 zam diye 30 bin oduycem dedim kabul etmiyor 36 bin gondericeksin diyor yoksa evden cik diyor vermek istemiyorum çünkü bunun gelicek yilida var kat kat oluyor cunku :KK43: siz olsaniz ne yapardiniz 36 bin hesaba yatır yoksa evi boşalt diyor
1 yıllık peşin mi istiyor ?

Başka eve çıkma imkanınız yokmu ?

aya vurunca uygun aslında ama çevrede fiyatlar nasıl? 10 yılı aşkın kiracıysanız etrafa göre yapabilir. Ama evden hemen çıkartamaz. Kontratınızdan 3 ay önce tebligat yollamalı. Sonra işte davası derken 1 yılı bulur. Ama bir orta yol bulsanız huzurunuzdan olmazsınız. Normalde çevrenizde 7-8 binse ev sahibi de kendince haklı. Yıllık değil aylık anlaşın madem. Ona göre de artış yapın. Taşınması ev bulması daha pahalıya patlar.

Kanunda belirtilen in üzerinde istiyorsa bisey yapamaz
Hersey kiracidan yana dava açın yada açsın kendi kaybeder avukatla görüşün

1+1 bodrum kat diyor 5 bin de olacak değildir heralde kirası
Ayrıca konu sahibi yeni tasinmis 1 yıl olmuş.
2 bin kira olur hadi zam yapılır 2.5 olur.
Tüfe oranında zam yapılsaydı da bu şekilde olacaktı.
Bu göz önünde bulundurularak ev kiralanır sene dolan eve Tüfe yada yasal orandan zam yapılacağını biliyordur ev sahibi.

En düşük memur maaşı 22 bin oluyor niye ödeyemiyosunuz onu anlamadım. Ayda 2 bin liraya ev mi kaldı günde bi paket sigara parasına siz evinizi verir misiniz.
Zemin kat mutfak ve 1 oda sonucta 2bine kiraya vermişti onun kararıydi bu kanunende zam yüzde 25tir yıllık 30 bin istiyor sonucta bu yıl verdim diyelim gelicek yıl bi okadar zam daha 1odali yer icin

En düşük memur maaşı 22 bin oluyor niye ödeyemiyosunuz onu anlamadım. Ayda 2 bin liraya ev mi kaldı günde bi paket sigara parasına siz evinizi verir misiniz.
Herkes memur değil. Benim eşim 12 alıyor mesela . Ayrıca 22 alsa bile yasal hakkı olan kira artışını istemesi hakkı AMA konu sahibi bence verebiliyorsanız verin çünkü 3 bin kira çok değil semte göre sanırım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back