- 12 Temmuz 2006
- 4.899
- 9.378
- 683
- 39
- Konu Sahibi 1okaliptus
-
Sizi kendim oturacağım diye çıkarıp oturmazsa dava açabiliyorsunuz biliyorsunuz değil mi?Herkese merhaba.
Tüm gece Düşünmekten gözümü bir an olsun kırpmadım son çare bilgisi olan arkadaşlarımdan destek almaya geldim.
Bu yıl 2. Senemiz olacaktı evde. Mart ayında yenileniyordu sözleşmemiz dün akşam aradı eşim rahatsız oturduğum ev büyük geliyor oraya taşınmak istiyoruz diyerek yada siz oturun ben baska bi yere kiraya gideyim diyor oranın kirası 7000 sizden aldığımı oraya vericem o yuzden zam yapmanız lazım. Zam zaten yapılacak kontratta belirtilen TÜFE oranına göre yapılacak diye bi madde mevcut biz kendimizi ona ayarlamıştık ama onun düşüncesi 7000 civarı bu rakam bizim kiramızın iki katındanda fazla böyle bi zam talep edemeyeceğini söyledik o zaman ben evime geçicem çıkın dedi. Ne yapacağımızı bilmiyorum yeni evliyiz bi kere kirası ne gecikmeli ne eksik yattı hatta her ay kira gününden önce gönderdik. Geçen yıl yeni evli olduğumuz için zam yapmamıştı bu yıl ciddi bi farkla aradı bizi. Ne olur avukat arkadaşlarım bilgi sahibi arkadaşlar fikir verin bana
Kendime göre bunları yazıyorum. Yanlışsa yanlış. Benim bilgilerim bu yönde.Neye göre bunları yazıyorsun? söylediklerin baştan aşağı yanlış.
Ev kiralamak ticari bir iştir ve ahlaksız insanla ticaret yapılmaz... Belli ki kira artışları iştahını kabartmış, yasal haklarınız elbet var ama bu saatten sonra tatsız tuzsuz bir iş olur bu, uğraşmaya değmez, ev bakın benceHerkese merhaba.
Tüm gece Düşünmekten gözümü bir an olsun kırpmadım son çare bilgisi olan arkadaşlarımdan destek almaya geldim.
Bu yıl 2. Senemiz olacaktı evde. Mart ayında yenileniyordu sözleşmemiz dün akşam aradı eşim rahatsız oturduğum ev büyük geliyor oraya taşınmak istiyoruz diyerek yada siz oturun ben baska bi yere kiraya gideyim diyor oranın kirası 7000 sizden aldığımı oraya vericem o yuzden zam yapmanız lazım. Zam zaten yapılacak kontratta belirtilen TÜFE oranına göre yapılacak diye bi madde mevcut biz kendimizi ona ayarlamıştık ama onun düşüncesi 7000 civarı bu rakam bizim kiramızın iki katındanda fazla böyle bi zam talep edemeyeceğini söyledik o zaman ben evime geçicem çıkın dedi. Ne yapacağımızı bilmiyorum yeni evliyiz bi kere kirası ne gecikmeli ne eksik yattı hatta her ay kira gününden önce gönderdik. Geçen yıl yeni evli olduğumuz için zam yapmamıştı bu yıl ciddi bi farkla aradı bizi. Ne olur avukat arkadaşlarım bilgi sahibi arkadaşlar fikir verin bana
Herşey göründüğü gibi değil emin olun.12 senedir oturuyorum Ben istemediğim sürece evinden çıkmam diyorsunuz daha ne kadar iyisi denk gelecekbence ev sahibinizin kıymetini bilin
ÜzgünümKeske böyle dileklerde bulunmasanız. Suan taşınacağım ama taş yiyeceğim biliyor musunuz
Makul bi zam istese emin olun kimse sesini çıkarmaz!!bizde meraklı değiliz ordan oraya taşınmaya.Benim söylediklerim işinize gelmedi heralde.Hangi kontrat 5 senelik Dünya Kanunu mu?
Sizin kafa yapınızdaki insanlar yüzünden vermiyorum mülkü mü kiraya?
Yasalar sizden yana diye istediğiniz gibi Ev sahiplerini parmağınızda oynatıyorsunuz.
evet söylediklerin yanlış. Kendi uzmanlık alanımda tartışmak istemiyorum söylediklerim çok net.Kendime göre bunları yazıyorum. Yanlışsa yanlış. Benim bilgilerim bu yönde.
Bazı insanlar evi kiraladıklarında evin sahibinden daha çok ev sahipliği yapmaya kalkıyorlar bana göre de yanlış olan bu. Ayrıca bir kira sözleşmesi en fazla 10 kez uzatılabilir. 10 yıldan sonra ev sahibinin sebep göstermeden çıkarma hakkı var.
Ve ev sahibi kendim oturacağım diyerek kiracıyı çıkarabilir. Senin söylediğinde yanlış. Ha eğer kiracıyı çıkarıp başka kiracı getirirse o zaman eski kiracı dava açabilir.
Kaynak
Borçlar Kanunu..
1. Kiraya verenden kaynaklanan sebeplerle
a. Gereksinim, yeniden inşa ve imar
MADDE 350- Kiraya veren, kira sözleşmesini;
1. Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa
kaç sene olursa olsun ev sahibi kendisi geçip oturacakmış o yüzden çıkarma hakkı doğuyorBizim 2. Senemiz böyle bi hakları var mı?
Evet beş yılı geçmesi gerekiyormuş.Ayrıca 5 yıl oturduktan sonra ev sahibi çevredeki diğer emsal dairelere göre TÜFE ye bakmadan zam yapabiliyor diye biliyorum
Yasaları kanunları bilmem ama o ev bize büyük daha küçüğüne tasinacagiz komik bir gerekçe değil.evet söylediklerin yanlış. Kendi uzmanlık alanımda tartışmak istemiyorum söylediklerim çok net.
1- Sözleşme süresi bitti diye ev sahibi kiracıyı çıkartamaz. Ancak kiracı kendi isterse çıkar, istemezse sözleşme 1 yıl uzar. Her yıl kiracı çıkmadığı sürece 1 yıl uzar ve 10 yıllık uzama süresi sonu mazeretsiz çıkartabilir. Konuda daha 2 yıldır oturuyormuş.
2- ev sahibi, kendi ihtiyacı varsa ben oturucam diye kiracıyı çıkartabilir. benim evim var ama çok büyük o yüzden oraya taşınıcam gibi komik bir gerekçeyle kiracıyı çıkartamaz. Bu bir ihtiyaç değil. Bu gerekçeyle daha açsa direkt kaybeder. O attığın kanun maddesini keserek atmana gerek yok. Tamamında benim söylediğim yazıyor. Zaten çıkarttıktan sonra o eve yerleşmezse de kiracıya tazminat ödemek zorunda.
Ben bu hükümlerin doğruluğunu, yanlışlığını tartışmıyorum o yüzden lütfen bunlar ne saçma diyerek alıntılamayın. Söylediğim şeyler mevcut hükümler. İnsanlara yanlış bilgi vermeyin bilmediğiniz konularda
5 yılın sonunda etrafındaki emsal evlerle kirayı eşitleme hakkı var ev sahibinin, 10 yılın sonunda da mazeret bile belirtmeden çıkarma hakkı var.Makul bi zam istese emin olun kimse sesini çıkarmaz!!bizde meraklı değiliz ordan oraya taşınmaya.Benim söylediklerim işinize gelmedi heralde.
Mahkeme tarafından kesinlikle kabul edilmez bu gerekçe. Kendi evi olan birinin ben taşınıcam diye kiracıyı çıkartması zaten çok zor. Böyle bir gerekçeyle asla çıkartamazYasaları kanunları bilmem ama o ev bize büyük daha küçüğüne tasinacagiz komik bir gerekçe değil.
Kanun önünde komik bir gerekçe sonuçta. Ben de kabul edilecek bir şey değil diye biliyorum.Yasaları kanunları bilmem ama o ev bize büyük daha küçüğüne tasinacagiz komik bir gerekçe değil.
çoğu insan ne vatandaşlık haklarını biliyor ne kiracıysa hakkını ne de ev sahibiyse hakkınıHayır çıkarabilir.
Eğer gerçekten kendisi oturacaksa çıkarabilir, milletin evini kiraladık diye sahibi olmuyoruz.
Ne bu inatlaşma ne bu üstten üstten senin demenle olmaz ben ev bulursam çıkarım demek yani? Şaka mısınız siz ya?
Biz şuan oturduğumuz yerde 17 18 yıldır oturuyoruz, pamuk gibi ev sahibimiz var. Ama bir yerde çık derse çıkarız, evde huzursuz oturmak daha mı kolay geliyor size anlamıyorum.
Gayette kontrat bitiminden belli bir süre önce ihtar çekip çıkartma hakkı var, ki umarım çıkarır.
Makul bi zam istese emin olun kimse sesini çıkarmaz!!bizde meraklı değiliz ordan oraya taşınmaya.Benim söylediklerim işinize gelmedi heralde.
İnsani olarak baktığında büyüklük küçüklük ihtiyaç olabilir ama kanunlar m2 hesabı yapmıyorYasaları kanunları bilmem ama o ev bize büyük daha küçüğüne tasinacagiz komik bir gerekçe değil.
Mahkeme tarafından kesinlikle kabul edilmez bu gerekçe. Kendi evi olan birinin ben taşınıcam diye kiracıyı çıkartması zaten çok zor. Böyle bir gerekçeyle asla çıkartamaz
Paranla rezil olmak işte bu.Kanun önünde komik bir gerekçe sonuçta. Ben de kabul edilecek bir şey değil diye biliyorum.
Bu söylediğiniz doğru ama yanlış bilmiyorsam ev sahibinin aynı şehir içinde başka bir evi olmamalı.ev sahibi kendisi veya 1. derece yakını oturacaksa kesinlikle çıkarabilir
kanun bu yönde
o da şu şekildeGeçenlerde yine burda tartışılıyordu. Ev sahibinin aynı il ilçe sınırında başka bir evinin olması sizi çıkartamaması için bir etkenmiş.
komik olsun ya da olmasın, yasalar işin komedisine bakmaz.Yasaları kanunları bilmem ama o ev bize büyük daha küçüğüne tasinacagiz komik bir gerekçe değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?