Ev sahibi bizi evden çıkarıyor!

Sizi kendim oturacağım diye çıkarıp oturmazsa dava açabiliyorsunuz biliyorsunuz değil mi?

Neye göre bunları yazıyorsun? söylediklerin baştan aşağı yanlış.
Kendime göre bunları yazıyorum. Yanlışsa yanlış. Benim bilgilerim bu yönde.
Bazı insanlar evi kiraladıklarında evin sahibinden daha çok ev sahipliği yapmaya kalkıyorlar bana göre de yanlış olan bu. Ayrıca bir kira sözleşmesi en fazla 10 kez uzatılabilir. 10 yıldan sonra ev sahibinin sebep göstermeden çıkarma hakkı var. Bu durumda söylediğimin neresi yanlış? 12 yıldır oturuyormuş.
Ve ev sahibi kendim oturacağım diyerek kiracıyı çıkarabilir. Senin söylediğinde yanlış. Ha eğer kiracıyı çıkarıp başka kiracı getirirse o zaman eski kiracı dava açabilir.

Kaynak
Borçlar Kanunu..

1. Kiraya verenden kaynaklanan sebeplerle

a. Gereksinim, yeniden inşa ve imar

MADDE 350- Kiraya veren, kira sözleşmesini;

1. Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa

Son düzenleyen: Moderatör:
Ev kiralamak ticari bir iştir ve ahlaksız insanla ticaret yapılmaz... Belli ki kira artışları iştahını kabartmış, yasal haklarınız elbet var ama bu saatten sonra tatsız tuzsuz bir iş olur bu, uğraşmaya değmez, ev bakın bence

Keske böyle dileklerde bulunmasanız. Suan taşınacağım ama taş yiyeceğim biliyor musunuz
Üzgünüm Çok üzücü gerçekten ama oturacağım diye diretirseniz de huzurlu bir şekilde oturamayacaksınız. Normalde burada yazılanlar doğru;ama çıkartmayı kafaya koyduktan sonra da birçok yol bulabilir. Yakınına satış yapar vs evin yeni sahibi sizi ihtarname çekerek çıkarır gibi gibi, hiçbir şey yapmazsa belalı çıkar huzur vermez; 100 TL için insanlar birbirlerini öldürüyor. Ben olsam bir yolunu bulur çıkardım.

Hangi kontrat 5 senelik Dünya Kanunu mu?

Sizin kafa yapınızdaki insanlar yüzünden vermiyorum mülkü mü kiraya?

Yasalar sizden yana diye istediğiniz gibi Ev sahiplerini parmağınızda oynatıyorsunuz.
Makul bi zam istese emin olun kimse sesini çıkarmaz!!bizde meraklı değiliz ordan oraya taşınmaya.Benim söylediklerim işinize gelmedi heralde.

evet söylediklerin yanlış. Kendi uzmanlık alanımda tartışmak istemiyorum söylediklerim çok net.

1- Sözleşme süresi bitti diye ev sahibi kiracıyı çıkartamaz. Ancak kiracı kendi isterse çıkar, istemezse sözleşme 1 yıl uzar. Her yıl kiracı çıkmadığı sürece 1 yıl uzar ve 10 yıllık uzama süresi sonu mazeretsiz çıkartabilir. Konuda daha 2 yıldır oturuyormuş.

2- ev sahibi, kendi ihtiyacı varsa ben oturucam diye kiracıyı çıkartabilir. benim evim var ama çok büyük o yüzden oraya taşınıcam gibi komik bir gerekçeyle kiracıyı çıkartamaz. Bu bir ihtiyaç değil. Bu gerekçeyle daha açsa direkt kaybeder. O attığın kanun maddesinde de benim söylediğim yazıyor. Zaten çıkarttıktan sonra o eve yerleşmezse de kiracıya tazminat ödemek zorunda.

Ben bu hükümlerin doğruluğunu, yanlışlığını tartışmıyorum o yüzden lütfen bunlar ne saçma diyerek alıntılamayın. Söylediğim şeyler mevcut hükümler. İnsanlara yanlış bilgi vermeyin bilmediğiniz konularda

Son düzenleme:
Bizim 2. Senemiz böyle bi hakları var mı?
kaç sene olursa olsun ev sahibi kendisi geçip oturacakmış o yüzden çıkarma hakkı doğuyor
şöyle düşünün
siz ev sahibisiniz evinizde hastanız var şartlar değişti evden taşınmanız gerek diğer evinizde kiracı var ne yapardınız ? o eve geçmemiz lazım demezmiydiniz ?
ev sahipleri kiracılara evlerini hibe etmiyor sonuçta , şuan başkasına kiralamaya çalışmıyor sebebi makul hertürlü çıkmak zorunda kalacaksınız bu durumda

Yasaları kanunları bilmem ama o ev bize büyük daha küçüğüne tasinacagiz komik bir gerekçe değil.

Makul bi zam istese emin olun kimse sesini çıkarmaz!!bizde meraklı değiliz ordan oraya taşınmaya.Benim söylediklerim işinize gelmedi heralde.
5 yılın sonunda etrafındaki emsal evlerle kirayı eşitleme hakkı var ev sahibinin, 10 yılın sonunda da mazeret bile belirtmeden çıkarma hakkı var.

Yasaları kanunları bilmem ama o ev bize büyük daha küçüğüne tasinacagiz komik bir gerekçe değil.
Mahkeme tarafından kesinlikle kabul edilmez bu gerekçe. Kendi evi olan birinin ben taşınıcam diye kiracıyı çıkartması zaten çok zor. Böyle bir gerekçeyle asla çıkartamaz

çoğu insan ne vatandaşlık haklarını biliyor ne kiracıysa hakkını ne de ev sahibiyse hakkını
insanlar resmen haklarını bilmiyor
ev sahibi kendisi veya 1. derece yakını oturacaksa kesinlikle çıkarabilir
kanun bu yönde
keyfi olarak kira arttıramaz, keyfi olarak kiracı çıkartamaz sadece... hatta evinde çok büyük tadilata girecekse duvarı yıkıp odaya katmak gibi büyük yapılanma o zamanda çıkarabilir... kiracı kabulum ben evdeyken inşaata derse kiracı kalabilir...

sanıyorlar ki ev sahibi hibe ediyor evi ne münasebet
iki tarafında hakları var sonuçta

Benim kiracım değilsiniz ki neden işime gelmesin

Dediğim gibi çevremde ve burada öyle şöyler okudum ki
Boş dursun azcık aşım ağrısız başım diyorum.

Ama sizin üslubunuzda biri 1 liralık evime 2 lira verse dahi işim olmaz.

Mahkeme tarafından kesinlikle kabul edilmez bu gerekçe. Kendi evi olan birinin ben taşınıcam diye kiracıyı çıkartması zaten çok zor. Böyle bir gerekçeyle asla çıkartamaz
Kanun önünde komik bir gerekçe sonuçta. Ben de kabul edilecek bir şey değil diye biliyorum.
Paranla rezil olmak işte bu.

Geçenlerde yine burda tartışılıyordu. Ev sahibinin aynı il ilçe sınırında başka bir evinin olması sizi çıkartamaması için bir etkenmiş.
o da şu şekilde
ev sahibinin aynı mahallede 2 evi vardır biri boştur
kiracısı olan evden kiracıyı çıkaramaz kanun boş olan evin var aynı mahallede ona geç otur der

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…