ev meselesi ve aileler

vaveyla__

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2015
3.616
9.694
Herkese merhaba,

Konuya gelecek olursak esimle uzun zamandir almak icin ev bakiyorduk. Sifir ev olsun istedik hep ama gonlumuze gore bir ev bulamadik. En sonunda daha baslamamis bir projeye girmeye karar verdik. Gittik arsayi gorduk. Yeni bir yerlesim yeri etrafinda daha cogu yer insaat ama nezih bir yer. Daha parki pazar yeri sağlık ocagi felan yapilmamis ama belediye planinda var yapilacak. Ayrica metroda var yalnız bizim proje rahat bi 15 dk var yurume mesafesi. Daha projeden oldugu icinde bitmis evlere gore 40 bin daha uyguna geldi bize. Hemen yanindaki bina 280 bin istiyor bitmis eve. biz 238 bin e anlastik mutahitle hemde istedigimiz kat istedigimiz cephe oldu. Hersey belli sozlezmede yazili mutahit ne yapacak ne zaman bitirecek gec kalirsa kiramizi bile odeyecek sozlesmeye yazildi imzalar atildi.

Bu arada insaat firmasida onceden bizimkine benzer bircok proje yapmis bitirmis bir firma.

Tabi biz seviniyoruz elimizde projenin gorselleri kat plani sozlesme ornegi hepsi var. Esimin ailesinede benim ailemede anlattik gosterdik boyle olacak soyle olacak diye. Iki ailede cok sicak bakmadilar. Hep elestirdiler. Yok daha dogru duzgun ulasimi yokmus yok cevresinde market yokmus. Daha ortada olmayan eve o kadar para verilirmiymis. Hatta ne gerek varmis sifir daireye daha uyguna ikinci el bulunurmus. Ici yapilinca sifir gibi olurmus. Insaat sirketi batarsa paramiz yanarmis. Gorseniz agiz birligi etmis gibi felaket tellalligi yaptilar. Annem tutturdu yok bana yakin degil surat asti. Kayinvalidem bizim arka tarafa da yeni apartman yapiliyordu ben oradan alirdiniz diye dusundum dedi surat astı. Anlayacaginiz hevesimiz kursagimizda kaldi.

Simdi durmadan soruyorlar ne oldu mutahit basladi mi diye. Diyorum ki belediyeden ruhsati bekliyorlar siz daha cok beklersiniz gibi laflar vuruyorlar. Inanin icim sisti.

Siz ne dersiniz hanimlar gercekten hata mi ettik projeden ev almakla?

Güncelleme: arkadaşlar 5 yıl önce açtığım konuyu güncellemek istedim. Bu konuyu araştıranlara fikir versin diye. sene 2020 3 yıldır projeden girdiğim evinde oturuyom. mutahit sadece 3 ay geciktirdi ve o uç ayda bizim kiramızı ödedi. bitirdikten sonra elinde kalan son daireyi 2 yil once 480 bine satti. şu an muhitte yeni proje yapılacak boş arazi hemen hemen kalmadı kalan son arazilere yapilan yeni projelere mutahitler 750 bin istiyor. envai cesit market, restaurant, zuccaciye, kuaför gibi dükkanlar acıldı. sitemin onunden gecen metroya rink atan otobusler konuldu. pazarımızda kuruluyor. Şu an benim evimin muadili evler 650 bin oldu. 1 yıl önce esimin isyerinden arkadası bizim yan siteden bizimle aynı buyuklukteki evi 580 bine aldıgı icin uyguna aldı dedik.

Aileler iyiki aldınız diyorlar. onların soyledikleri hiçbir felaket olmadı. hala bize yakin degil diyorlar ama ben iki aileye de arabayla gidilecek mesafede olmaktan oldukça memnunum.

Son düzenleme:
Bu konularda sık olumsuz haberler ve örnekler olması aileleri de endişelendirmiştir doğal olarak.
Para kolay kazanılmıyor ben de sanırım görmeden almazdım çok çok güvendiğim biri değilse yapan.

Herkesi boşver siz yaşayacaksınız içinize sindiyse moralini hiç bozma :))

Benim evim de şuanda yapılıyor inşaatta aldık kasımda bitiyor Allah'ın izniyle... Kiptaş Bahçeşehir Vaditepe den aldık.. Şuanda ev 150 bin tl daha bitmeden değerlenmiş. Şuanda çok pahalı iyiki de inşaatken aldık.
Herkes yok çok uzak diye diye bir hal oldu.. Size ne be! Müstakbel kocişimle ben yaşayacağım

Umarim gonlunuzden gectigi gibi olur. Ama bende biraz daha garanticiyim sanirim, tereddut eder, en azindan projeye baslanmis olmasini isterdim herhalde.
Ama risk almadikcada hayatta ilerleyemiyoruz. Icinizi ferah tutun, size ciddi anlamda guven vermisler madem, hayirlisi olsun. Yanliz soyle bisey var, bizim Turklerin planlamalari genelde biraz zayiftir. O yuzden mutahitin sizin kiranizi odeyecegi anlasmasi guzel olmus bence.

gule gule oturun simdiden : )

Bu konularda sık olumsuz haberler ve örnekler olması aileleri de endişelendirmiştir doğal olarak.
Para kolay kazanılmıyor ben de sanırım görmeden almazdım çok çok güvendiğim biri değilse yapan.

Ya muhit oyle bir muhit ki daha insaat halindeyken bircok ev satiliyor. Bitince mutahitin elinde sadece en kotu cepheler kaliyor ve tek kaldigi icinde insaatken sattiginin 40 bin 50 bin ustune satiyor. Bazi insanlar yatirim icin bile aliyor. Daha bizim gibi projeden 240 bine aliyor proje bitince adam 290 bin 300 bin istiyor. Bunun ornegini cok gorduk ve o muhitte cogu insan bizim gibi projeden giriyor.

Insaat sirketi esimin calistigi fabrikayi yapan eski bir sirket 3 sayfa sozlesme var guzelce okuduk her sey sozlesmeye yazildi. Arsayi gorduk insaat sirketi tabelasini dikmis hatta internet sitelerinde de var yeni baslayacagimiz projemiz diye. Aslinda bizim esimle icimiz rahat guvendik ama iste aileler moralimizi bozdu.

Görümcem temeli bile olmayan evi aldı bir sene sonra taşındı

Bize ütopik gelmişti ama oldu fakat market vs sıkıntılı idi her şey yavaş yavaş oturdu biz de 3 yıl sonra aynı siteden ev aldık onlar 105 biz 145 verdik tabii

Vu süreçte yollar marketler parklar vs yapıldı ama hala pazar vs yok evler 5 yıllık otobüs hattı vs koydular

Noter onaylı olsun herşey bence de.
İlerde elinizde daha resmi bir sözleşme olur

Sözleşmenizi noterde onaylatın yoksa kendi aranızda atılan imzanın hukuki bir değeri olmaz, geç teslim edilme ya da teslim edilmeme durumunda

Noter islemleri yapildi esim gitti bizzat ugrasti. Birde dedigim gibi boyle projeden giren cok insan gorduk. Birazdan ondan cesaret aldik.

Artık herkes projeden giriyor acil değilse.
Apartman maliyeti 200 binken bir daireye 200 bin vermek çok komik çünkü.
Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama büyük şehirde her şey o kadar çabuk gelişiyor ki eski sakin hallerini özlüyorsunuz.
Projelerin başlangıç aşamaları biraz sıkıntılı olabiliyor ama başladıktan sonra çok çabuk bitiyor artık binalar.
Hayırlı olsun:)

riskleri olumsuzlukları dolandırıcılık ihtimallerini bilmem ama, sizin içinize sindiyse aileleri koyverin. kendi ailenizi bile bi kenara koymayı bilmek gerekiyor evlilikte. hem varsın hepsine uzak olsun, daha iyi valla.

sıkma canını şekil a yani ben sıfır projeden ev aldım şuan evin 14 katı bitmiş ve tesasatını yapıyorlar...muhitde çok değişik tek güzel proje benim kayınvalidemlerde öyle dedi insanlar artık kimseye güvenmiyor...onlar kandırldıkları için öyle dediler...annemlerde aynı yerden aldı gönlüm ahat bu firma askeri kökenli sizinkiler nasıl bilemiorum...yine ev yapsalar yine alırım buradan...

Bursa da oturuyoruz. Evet 2 yila kalmadan bitiyor buradaki evlerin cogu. Tesekkur ediyorum.

riskleri olumsuzlukları dolandırıcılık ihtimallerini bilmem ama, sizin içinize sindiyse aileleri koyverin. kendi ailenizi bile bi kenara koymayı bilmek gerekiyor evlilikte. hem varsın hepsine uzak olsun, daha iyi valla.

Uzak derken cok uzak degil ikisinede ozel arabayla 10 15 dk ama onlar hemen karsi sokagim olsun istiyorlardi anladigim kadariyla.

sizin gibi arkadaslarimiz var projeden aldilar biraz sabrettiler gecip icine oturdular. Bizde ondan cesaret aldik. Sizinki de hayirli olsun gule gule oturun insaallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…