ev meselesi ve aileler

Hoppa
Siz esinle begenmissiniz almissiniz baskasinin soz hakki yok bence canim. Dolandirilmanizdan korkuyolardir belki ama insanin hevesini kirmak biraz asiri. Sen takma bosver. Kotu bisey degil bi. Benim cok tanidigim bu sekilde uygun fiyata cok guzel ev sahibi oldular. Sikma canini taninmis firma diyosun sozlesme de hersey var bi sıkıntı olmaz bence icini ferah tut

Tesekkur ediyorum boyle seyler duymak insani rahatlatiyorHoppa

• Beğen
Reactions: nbb
Umarim gonlunuzden gectigi gibi olur. Ama bende biraz daha garanticiyim sanirim, tereddut eder, en azindan projeye baslanmis olmasini isterdim herhalde.
Ama risk almadikcada hayatta ilerleyemiyoruz. Icinizi ferah tutun, size ciddi anlamda guven vermisler madem, hayirlisi olsun. Yanliz soyle bisey var, bizim Turklerin planlamalari genelde biraz zayiftir. O yuzden mutahitin sizin kiranizi odeyecegi anlasmasi guzel olmus bence.

gule gule oturun simdiden : )

yanliz bizim ulkede sik sim imar planlari degisebiliyor.:KK51::KK64:

Park alanlari genellikle degismiyor sadik kaliyor belediye ama spor alani diye ayirdigi bolgeyi imara acabilir tabi orasida nasip artik.

Park alanlari genellikle degismiyor sadik kaliyor belediye ama spor alani diye ayirdigi bolgeyi imara acabilir tabi orasida nasip artik.
annemlerin basina gelmistide ordan biliyorum park olcak dediler sonra belediye plani degistirmis hayirlisi ile odurmayi nasip etsin allah

Herkese merhaba,

Konuya gelecek olursak esimle uzun zamandir almak icin ev bakiyorduk. Sifir ev olsun istedik hep ama gonlumuze gore bir ev bulamadik. En sonunda daha baslamamis bir projeye girmeye karar verdik. Gittik arsayi gorduk. Yeni bir yerlesim yeri etrafinda daha cogu yer insaat ama nezih bir yer. Daha parki pazar yeri sağlık ocagi felan yapilmamis ama belediye planinda var yapilacak. Ayrica metroda var yalnız bizim proje rahat bi 15 dk var yurume mesafesi. Daha projeden oldugu icinde bitmis evlere gore 40 bin daha uyguna geldi bize. Hemen yanindaki bina 280 bin istiyor bitmis eve. biz 238 bin e anlastik mutahitle hemde istedigimiz kat istedigimiz cephe oldu. Hersey belli sozlezmede yazili mutahit ne yapacak ne zaman bitirecek gec kalirsa kiramizi bile odeyecek sozlesmeye yazildi imzalar atildi.

Bu arada insaat firmasida onceden bizimkine benzer bircok proje yapmis bitirmis bir firma.

Tabi biz seviniyoruz elimizde projenin gorselleri kat plani sozlesme ornegi hepsi var. Esimin ailesinede benim ailemede anlattik gosterdik boyle olacak soyle olacak diye. Iki ailede cok sicak bakmadilar. Hep elestirdiler. Yok daha dogru duzgun ulasimi yokmus yok cevresinde market yokmus. Daha ortada olmayan eve o kadar para verilirmiymis. Hatta ne gerek varmis sifir daireye daha uyguna ikinci el bulunurmus. Ici yapilinca sifir gibi olurmus. Insaat sirketi batarsa paramiz yanarmis. Gorseniz agiz birligi etmis gibi felaket tellalligi yaptilar. Annem tutturdu yok bana yakin degil surat asti. Kayinvalidem bizim arka tarafa da yeni apartman yapiliyordu ben oradan alirdiniz diye dusundum dedi surat astı. Anlayacaginiz hevesimiz kursagimizda kaldi.

Simdi durmadan soruyorlar ne oldu mutahit basladi mi diye. Diyorum ki belediyeden ruhsati bekliyorlar siz daha cok beklersiniz gibi laflar vuruyorlar. Inanin icim sisti.

Siz ne dersiniz hanimlar gercekten hata mi ettik projeden ev almakla?
Hata değil bence karli yatirim olmus. Marketiydi Saglik ocagiydi falaniydi filaniydi yapilir ne ki sanki ama ev güzel genisse bence iyi etmissiniz. Hem böylesi daha uygun oluyor.Hayirla oturun

Hata değil bence karli yatirim olmus. Marketiydi Saglik ocagiydi falaniydi filaniydi yapilir ne ki sanki ama ev güzel genisse bence iyi etmissiniz. Hem böylesi daha uygun oluyor.Hayirla oturun

Ev guzel 3 arti 1 ne cok buyuk ne cok kucuk otoparkli tek blok olacak. Tesekkur ediyorum. Daha guzelleri sizlerin olsun.

Ben biraz cins bir insanim, plan proje olsa da gozumle gormeden evi almazdim, ama alana da sadece hayirli olsun derim, felaket tellalliginin ya da takintilarla baskasini etkilemenin luzumu yok.
Size de hayirli olsun, Güle güle oturun simdiden.

hayo
Herkese merhaba,

Konuya gelecek olursak esimle uzun zamandir almak icin ev bakiyorduk. Sifir ev olsun istedik hep ama gonlumuze gore bir ev bulamadik. En sonunda daha baslamamis bir projeye girmeye karar verdik. Gittik arsayi gorduk. Yeni bir yerlesim yeri etrafinda daha cogu yer insaat ama nezih bir yer. Daha parki pazar yeri sağlık ocagi felan yapilmamis ama belediye planinda var yapilacak. Ayrica metroda var yalnız bizim proje rahat bi 15 dk var yurume mesafesi. Daha projeden oldugu icinde bitmis evlere gore 40 bin daha uyguna geldi bize. Hemen yanindaki bina 280 bin istiyor bitmis eve. biz 238 bin e anlastik mutahitle hemde istedigimiz kat istedigimiz cephe oldu. Hersey belli sozlezmede yazili mutahit ne yapacak ne zaman bitirecek gec kalirsa kiramizi bile odeyecek sozlesmeye yazildi imzalar atildi.

Bu arada insaat firmasida onceden bizimkine benzer bircok proje yapmis bitirmis bir firma.

Tabi biz seviniyoruz elimizde projenin gorselleri kat plani sozlesme ornegi hepsi var. Esimin ailesinede benim ailemede anlattik gosterdik boyle olacak soyle olacak diye. Iki ailede cok sicak bakmadilar. Hep elestirdiler. Yok daha dogru duzgun ulasimi yokmus yok cevresinde market yokmus. Daha ortada olmayan eve o kadar para verilirmiymis. Hatta ne gerek varmis sifir daireye daha uyguna ikinci el bulunurmus. Ici yapilinca sifir gibi olurmus. Insaat sirketi batarsa paramiz yanarmis. Gorseniz agiz birligi etmis gibi felaket tellalligi yaptilar. Annem tutturdu yok bana yakin degil surat asti. Kayinvalidem bizim arka tarafa da yeni apartman yapiliyordu ben oradan alirdiniz diye dusundum dedi surat astı. Anlayacaginiz hevesimiz kursagimizda kaldi.

Simdi durmadan soruyorlar ne oldu mutahit basladi mi diye. Diyorum ki belediyeden ruhsati bekliyorlar siz daha cok beklersiniz gibi laflar vuruyorlar. Inanin icim sisti.

madem guvenli bir firma almakla en iyissini yapmışsıniz yalniz ev bitsede otirulacak hale gelsede markettir bahcesir parktir cok beklentiniz olmasin oisler uzar ama ev icin dusunecek olursak metroya falanda yakinmis neguzel icinizw çiğsitmeyin:KK28:

Ben maket üzerinden ev satmanın artık yasak oldugunu duydum cünkü size gösterilen örnek daire ve maketlerin aslında gercekten sadece örnek oldugunu ve size verilen dairenin iç mimarisinin örnekteki gibi olmadığını birçok kişi yasamış. Bunu yasayan tanıdıklarımda var ve bu Sektörün icinde biri olarak kesinlikle güvence vermeden almazdım. Kullanılan malzemeler gercekten önemli. İç mimari deyip geçmeyin cok pahalıya patlıyor sonradan yapılanlar

Bizde temelden ev aldık, mütahite güvendik. İnsanın içinde katlar yükselene kadar bi kuşku oluyo ister istemez. Ama zamanla geçiyo :KK66::KK66: benim eşimin aileside biraz evhamlıdır vazgeçirmeye çalıştılar ancak firma güvenilirse temelden girmek daha kârlı olduğundan ve bizde yatırım amaçlı aldığımızdan bize daha uygun gelmişti.

Herkese merhaba,

iyi de sözleşmeniz var onlar bi şekilde hukuken riski almışlar
ona bakarsanız her şirket batabilir
ülkede savaş da çıkabilir neyi nerden bilcez
yani şirket daha önce yapmışve satmışsa teslim etmişse çok büyük aksilik olmadıkça birsorun çıkacağını sanmam
artı dediğim gibi sözleşmeniz var..

eve temelden girmek tabikide karlı ama aileninde dediği gibi rislide aynı zamanda...bizimde evin yakınlarında var sözde 3 apartmanlı site olcaktı 1 tanesi yapıldı 2. inşaat halinde 3. ortada bile yok..yıkılacakmış...ama her evde böyle olcak diye bir kuralda yok..mesela köklü bir inşaat firmasının evine temelden girdi arkadaşım şimdi oturuyor evde..inşallah ev olurda biran önca girersiniz içine...hayırlı olsun canım...

2 sene oldu alalı inşaat başlarken aldılar nişanlımın anne ve babası bize hediye etti merak ettiğin neresi orayı açayım :))
İnşaat halindeyken alındığı için şuan ki durumuna göre uyguna geldi. Daha bitmeden değerlenmiş.
Hatta daha proje bitmeden 2+1 lerin satışı bitmek üzereydi.
Mayıs gibi örnek daireyi bakmaya gittik, sitelerin çoğu bitmişti. Kasımda da teslim Allah'ın izniyle.

Fiyatlara baktım baya bir uçuk 150 bin deyince , bitiyor insanlar alıyor , ne güzel size hediye etmşiler çok şanslısınız güle güle oturun huzurla, Ödeme kısmını soracaktım:)

Ben maket üzerinden ev satmanın artık yasak oldugunu duydum cünkü size gösterilen örnek daire ve maketlerin aslında gercekten sadece örnek oldugunu ve size verilen dairenin iç mimarisinin örnekteki gibi olmadığını birçok kişi yasamış. Bunu yasayan tanıdıklarımda var ve bu Sektörün icinde biri olarak kesinlikle güvence vermeden almazdım. Kullanılan malzemeler gercekten önemli. İç mimari deyip geçmeyin cok pahalıya patlıyor sonradan yapılanlar

Ic mimariye neler yapacaklari sozlesmedee tek tek yaziyor. Tavanada isikli band parlak lake mutfak dolabi cimstone tezgah birinci sinif armatur birinci sinif ankastre set iki tane klima vs vs... ayrica soyle bir madde var ic tasarimda sektorun iyi markalari kullanilacaktir diye. Ayrica evin ici yapilirken bize haber verecekler ben gidip renk begenebilecegim daha ust kaliteli birsey begenirsem mutahitin yaptiracagi hangisiyse fiyat farki odeyecegiz sadece iscilik yine mutahite olacak. Bunlarin hepsini konustuk. Ic tasarim icin ic mimarlarla calistiklarini soylediler.

Ayrica cevredeki bitmis sitelerin hepsi bu yukarida saydigim ozellikleri barindiriyor. Bunlar o bolgede standart haline gelmis. Tutup bizim sirket daha kotusunu yaparsa insaat bittikten sonra ellerinde kalan evleri satamaz. Biz baska mutahitlede gorustuk soyledikleri su biz ic mimariyi guzel yapmazsak evler elimizde kalir arsa zaten pahali zarari bize olur. Bende cevredeki bitmis evlerden daha dusuk kalitede yapacaklarini dusunmuyorum tutup en pahali urunleri kullanmalarinida beklemiyorum tabi ama dedigim gibi nasip meselesi.

Fiyatlara baktım baya bir uçuk 150 bin deyince , bitiyor insanlar alıyor , ne güzel size hediye etmşiler çok şanslısınız güle güle oturun huzurla, Ödeme kısmını soracaktım:)

150 bine almadılar :)) aldıkları fiyattan şimdiki değero 150 bin tl daha fazla. Örneğin şuanda evin değeri 500 ise nişanlımın ailesi insaattan aldığı icın daha uyguna aldı atıyorum 350 mesela :))
Tam olarak ne kadara aldıklarını bilmiyorum çünkü örnek daireyi görmeye gittiğımizde bize orada 150 bin daha değerlendi dediler..
Evet bu konuda Allah onlardan razı olsun be istiyen herkese daha iyisini nasip etsin :)

Vaybe 5 yıl geçmiş üzerinden ben 3,5 yıldır bu aldığımız evde oturuyorum. Simdi evi satıp 4+1 almak niyetim.

X