ev meselesi ve aileler

Eski insanlar böyle düşünüyor, normal.
Benim çocukluğumda bir sürü dolandırıcı kooperatif müteahhidi hikayesi duydum ben. Eskiden çoktu.
Ama şimdi bu kadar değil.

Biz İstanbul'daki evimizi inşaat halinde aldık, bitmesine 6 ay vardı. Bizden 1 sene önce alanlar neredeyse 1/4 daha az ödemişler, sonradan komşu olunca öğreniyorum tabi. İnşaat bittiğinde zaten satılacak daire de kalmamıştı. Biz de 3 sene oturup sattık, %50'den fazla karla sattık yani, İlk taşındığımızda arabam çamur içinde kalıyordu, sonradan etrafına her türlü dükkan açıldı, yollar yapıldı, belediye otobüsleri seferler koydu, gelişti vs vs.

Şimdi yatırım amaçlı yeniden ev aldım, krediye girdim daha doğrusu, 1 sene oldu, hatta bugün 13. krediyi ödedim, 15 ay sonra bitecek inşaat. Bittiğinde daha da değerlenecek ki zaten ben topraktan girdiğim için zaten uyguna aldığımı düşünüyorum.

Bence çok mantıklı bir alışveriş yapmışsınız, etrafı ilerde gelişir güzelleşir merak etmeyin. Büyüklerin evhamlı olmasını da normal karşılayın.

Şimdiden hayırlı olsun yeni eviniz, güle güle güzel günlerde oturun.

Uzak derken cok uzak degil ikisinede ozel arabayla 10 15 dk ama onlar hemen karsi sokagim olsun istiyorlardi anladigim kadariyla.
ohoooo o zaman aileler bildiğin bencillik ediyor tatlım. Aldırış etme yakın uzak meselesine. ailende olsa ana da olsa babada olsa evlilikte 3.kişiler hep dırdırdırdırdır susmaz. eşinle kendiniz alın kararları etkilenmeyin hiç. batarsanızda beraber battık dersiniz, çıkarsanızda. aman koyverin gitsin

Eski insanlar böyle düşünüyor, normal.
Benim çocukluğumda bir sürü dolandırıcı kooperatif müteahhidi hikayesi duydum ben. Eskiden çoktu.
Ama şimdi bu kadar değil.

Biz İstanbul'daki evimizi inşaat halinde aldık, bitmesine 6 ay vardı. Bizden 1 sene önce alanlar neredeyse 1/4 daha az ödemişler, sonradan komşu olunca öğreniyorum tabi. İnşaat bittiğinde zaten satılacak daire de kalmamıştı. Biz de 3 sene oturup sattık, %50'den fazla karla sattık yani, İlk taşındığımızda arabam çamur içinde kalıyordu, sonradan etrafına her türlü dükkan açıldı, yollar yapıldı, belediye otobüsleri seferler koydu, gelişti vs vs.

Şimdi yatırım amaçlı yeniden ev aldım, krediye girdim daha doğrusu, 1 sene oldu, hatta bugün 13. krediyi ödedim, 15 ay sonra bitecek inşaat. Bittiğinde daha da değerlenecek ki zaten ben topraktan girdiğim için zaten uyguna aldığımı düşünüyorum.

Bence çok mantıklı bir alışveriş yapmışsınız, etrafı ilerde gelişir güzelleşir merak etmeyin. Büyüklerin evhamlı olmasını da normal karşılayın.

Şimdiden hayırlı olsun yeni eviniz, güle güle güzel günlerde oturun.

Tesekkur ediyorum. Sizinde hayirli olsun eviniz.

Herkesi boşver siz yaşayacaksınız içinize sindiyse moralini hiç bozma :))

Benim evim de şuanda yapılıyor inşaatta aldık kasımda bitiyor Allah'ın izniyle... Kiptaş Bahçeşehir Vaditepe den aldık.. Şuanda ev 150 bin tl daha bitmeden değerlenmiş. Şuanda çok pahalı iyiki de inşaatken aldık.
Herkes yok çok uzak diye diye bir hal oldu.. Size ne be! Müstakbel kocişimle ben yaşayacağım :KK68:

SİZ O EVİ NASIL ALDINIZ ACABA? BİRAZ PAYLAŞABİLİR MİİSNİZ?

kONU SAHİBİ BENCE gayet iyi olmuş , topraktan girmek daha karlı artık , ailelerde kendilerince telşae kapılmışlar tabi. hak vermek lazım

Ailen haklı bu durumlarda ortada kalıp mağdur olan çok insan var bimiyorum nerde bakıyorsun evi ama evin yola yakınlığı çevresi çok önemli bunları görmeden iyi cesaret

Ben de insaattan aldim ama bitmisti ev bir ay sonra tapusunu aldim ev teslim edildi cok guvenilir bir firmaydi hatta ben alirken daha yeni baslayan hatta yarisina gelen projeyide solediler yok dedim iyiki almamisim ben evi teslim aldim firma iflas etti o projede bitmiyor kac senedir hatta millet protesto filan ne kadar yuruyus yapti yani Allah kurtardi beni belli olmuyor diyecegim dikkatli olun.

kONU SAHİBİ BENCE gayet iyi olmuş , topraktan girmek daha karlı artık , ailelerde kendilerince telşae kapılmışlar tabi. hak vermek lazım

Neredeyse bir yildir internetten olsun bizzat kendimiz giderek olsun ev bakiyorduk insaat halindeki evleri aradigimizda bile mutahit 2 daire kaldi felan diyordu. Bizde diyordukbki bu insanlar nereden haber alipta hemen aliyorlar bu evleri. Bir gun esimle insaat fuarina gittik. Orada insaat sirketlerinin stantlarini gezdik bizim istedigimiz muhitte insaat yapan sirketler numaramizi aldi yeni projelerden sizleri haberdar edelim diye. Sonrada arayip cagirdilar projemiz var gelin goruselin dediler gittik. Sonra arsaya bakmaya gittik derken evin yeri ve proje gorselleri icimize sindi. Pesinat verdik ev bitene kadar da belli bir miktar taksit yaptik evin icine tasininca kalan miktari bankadan temin edecegiz zaten cok birsey kalmiyor 70 bin felan kaliyor.

Aileleriniz sizin icin telaslaniyor :)
Bizim burda da hep yapiliyor sadece birinde sorun cikti o da yeni insaata baslayan bir firmaymis diger yerlerde de market otobus yoktu sehre 20 dakikaydi suan resmen yeni bir sehir oldu orasi bence iyi yapmissiniz

Ailen haklı bu durumlarda ortada kalıp mağdur olan çok insan var bimiyorum nerde bakıyorsun evi ama evin yola yakınlığı çevresi çok önemli bunları görmeden iyi cesaret

Evin yola yakinligi ve cevresi belli cunku arsa belli. Hatta belediyenin sitesinden pafta numarasiyla imar durumuna baktik evin karsisi belediyenin park alani bir tarafida belediyenin spor tesisi diye geciyor. Bizim arsa tam kosede kaliyor arka tarafinda ve sol tarafinda bitmis siteler var diger iki tarafida yol. Ayrica iki sokak altinda cami var 10 dk yurume mesafesinde bim var daha acilmayi bekleyen dukkanlarda mevcut cevresinde.

2 sene oldu alalı inşaat başlarken aldılar nişanlımın anne ve babası bize hediye etti merak ettiğin neresi orayı açayım :))
İnşaat halindeyken alındığı için şuan ki durumuna göre uyguna geldi. Daha bitmeden değerlenmiş.
Hatta daha proje bitmeden 2+1 lerin satışı bitmek üzereydi.
Mayıs gibi örnek daireyi bakmaya gittik, sitelerin çoğu bitmişti. Kasımda da teslim Allah'ın izniyle.

Ben de insaattan aldim ama bitmisti ev bir ay sonra tapusunu aldim ev teslim edildi cok guvenilir bir firmaydi hatta ben alirken daha yeni baslayan hatta yarisina gelen projeyide solediler yok dedim iyiki almamisim ben evi teslim aldim firma iflas etti o projede bitmiyor kac senedir hatta millet protesto filan ne kadar yuruyus yapti yani Allah kurtardi beni belli olmuyor diyecegim dikkatli olun.

tabiki herseyde oldugu gibi bunda da risk var farkindayim ama alinabilecek risk bana gore. O muhitte bircok proje yapmis bir firma ve bir sorun olmadan ev biterse biz bayagi kazancli cikacagiz. Insallah bir sorun olmadan geceriz evimize.

Son düzenleme:
2 sene oldu alalı inşaat başlarken aldılar nişanlımın anne ve babası bize hediye etti merak ettiğin neresi orayı açayım :))
İnşaat halindeyken alındığı için şuan ki durumuna göre uyguna geldi. Daha bitmeden değerlenmiş.
Hatta daha proje bitmeden 2+1 lerin satışı bitmek üzereydi.
Mayıs gibi örnek daireyi bakmaya gittik, sitelerin çoğu bitmişti. Kasımda da teslim Allah'ın izniyle.
2+1 i kiptaştan 150 bine çok uyguna almışsınız ben ona şaşrıdm yorum sahibide ona şaşrdı sanırım

Neredeyse bir yildir internetten olsun bizzat kendimiz giderek olsun ev bakiyorduk insaat halindeki evleri aradigimizda bile mutahit 2 daire kaldi felan diyordu. Bizde diyordukbki bu insanlar nereden haber alipta hemen aliyorlar bu evleri. Bir gun esimle insaat fuarina gittik. Orada insaat sirketlerinin stantlarini gezdik bizim istedigimiz muhitte insaat yapan sirketler numaramizi aldi yeni projelerden sizleri haberdar edelim diye. Sonrada arayip cagirdilar projemiz var gelin goruselin dediler gittik. Sonra arsaya bakmaya gittik derken evin yeri ve proje gorselleri icimize sindi. Pesinat verdik ev bitene kadar da belli bir miktar taksit yaptik evin icine tasininca kalan miktari bankadan temin edecegiz zaten cok birsey kalmiyor 70 bin felan kaliyor.

Kusura bakmayin ben soru bana soruldu zannettim:oops:

Bizde aynen sizin gibi projeden beğenip aldık. Tam söz verdikleri zamanda teslim ettiller. Ben çok memnunum. Eğer iyi araştırdıysanız İçiniz ferah olsun.

Umarim gonlunuzden gectigi gibi olur. Ama bende biraz daha garanticiyim sanirim, tereddut eder, en azindan projeye baslanmis olmasini isterdim herhalde.
Ama risk almadikcada hayatta ilerleyemiyoruz. Icinizi ferah tutun, size ciddi anlamda guven vermisler madem, hayirlisi olsun. Yanliz soyle bisey var, bizim Turklerin planlamalari genelde biraz zayiftir. O yuzden mutahitin sizin kiranizi odeyecegi anlasmasi guzel olmus bence.

gule gule oturun simdiden : )

Kira maddesini kendileri teklif ettiler bizde sozlesmeye yazalim dedik tamam dediler. Tesekkur ediyorum.

Herkese merhaba,

Konuya gelecek olursak esimle uzun zamandir almak icin ev bakiyorduk. Sifir ev olsun istedik hep ama gonlumuze gore bir ev bulamadik. En sonunda daha baslamamis bir projeye girmeye karar verdik. Gittik arsayi gorduk. Yeni bir yerlesim yeri etrafinda daha cogu yer insaat ama nezih bir yer. Daha parki pazar yeri sağlık ocagi felan yapilmamis ama belediye planinda var yapilacak. Ayrica metroda var yalnız bizim proje rahat bi 15 dk var yurume mesafesi. Daha projeden oldugu icinde bitmis evlere gore 40 bin daha uyguna geldi bize. Hemen yanindaki bina 280 bin istiyor bitmis eve. biz 238 bin e anlastik mutahitle hemde istedigimiz kat istedigimiz cephe oldu. Hersey belli sozlezmede yazili mutahit ne yapacak ne zaman bitirecek gec kalirsa kiramizi bile odeyecek sozlesmeye yazildi imzalar atildi.

Bu arada insaat firmasida onceden bizimkine benzer bircok proje yapmis bitirmis bir firma.

Tabi biz seviniyoruz elimizde projenin gorselleri kat plani sozlesme ornegi hepsi var. Esimin ailesinede benim ailemede anlattik gosterdik boyle olacak soyle olacak diye. Iki ailede cok sicak bakmadilar. Hep elestirdiler. Yok daha dogru duzgun ulasimi yokmus yok cevresinde market yokmus. Daha ortada olmayan eve o kadar para verilirmiymis. Hatta ne gerek varmis sifir daireye daha uyguna ikinci el bulunurmus. Ici yapilinca sifir gibi olurmus. Insaat sirketi batarsa paramiz yanarmis. Gorseniz agiz birligi etmis gibi felaket tellalligi yaptilar. Annem tutturdu yok bana yakin degil surat asti. Kayinvalidem bizim arka tarafa da yeni apartman yapiliyordu ben oradan alirdiniz diye dusundum dedi surat astı. Anlayacaginiz hevesimiz kursagimizda kaldi.

Simdi durmadan soruyorlar ne oldu mutahit basladi mi diye. Diyorum ki belediyeden ruhsati bekliyorlar siz daha cok beklersiniz gibi laflar vuruyorlar. Inanin icim sisti.

Siz ne dersiniz hanimlar gercekten hata mi ettik projeden ev almakla?

Siz esinle begenmissiniz almissiniz baskasinin soz hakki yok bence canim. Dolandirilmanizdan korkuyolardir belki ama insanin hevesini kirmak biraz asiri. Sen takma bosver. Kotu bisey degil bi. Benim cok tanidigim bu sekilde uygun fiyata cok guzel ev sahibi oldular. Sikma canini taninmis firma diyosun sozlesme de hersey var bi sıkıntı olmaz bence icini ferah tut

X