Ev meselesi. Fikir verin lütfen

Ha bu arada araba almak istiyor demişsin araba alıp satsın işte. O aralıkta bekleme zamanı var. Araba için. O sırada arabayı da kullanır kendisi de arabadan hevesini alır. Satarken de kâr eder. Sonrasında yine araba alacak satacak yine kullanacak böyle devam edecek. Bu işi araştırsın.

Tamam bunu söyleyeceğim ona bakalım

Araba satışına 6 ay ve 6bin km diye bir kota getirdiler diye biliyorum.
Tabii yine satabiliyormuşsun ama cezası varmış anladığım.
Ceza olacağına direkt bu araba şu an satılamaz dense daha mantıklı aslında ama demek ki ceza ödesen bile karlı çıkıyorsun.
Anlamadım ya da ben haberi tamamen yalan yanlış okumuş da olabilirim

İşte 6 ay binsin diyorum zaten araba da almak istiyor ya. Hem kâr edecek hem istediği şeyi yapacak. Alt mesajımda o süreyi doldurana kadar binsin dedim:)

Umarım kocam beni dinler ya

Kesinlikle katılıyorum şişe sekiz ay önce aldığım ev şimdi 3 katı fiyat oldu şaka gibi sürekli artıyor hiç bişeyin indiğini görmedim
Valla ben her geçen gün artışlarını görüyor olmama rağmen '' aman arsa değil mi bu 1 trilyons satacak değiller ya kim alır o fiyata ahahah '' demiş insanım Fakir bakışı işte

Eşim Japon firmasında çalıştığı İÇİN o firmanın zam ayı nisan ayı ama tabi yılbaşlarında da cüzi bir zam geliyor asgari arttığı için
Anladım. Benim de kenarda birikimim var, kredi mi kapatmiyorum. Eskiden maaşının üçte biri olan kredi şimdi yedide biri kaldı. İkinci araba alalım diyorum ama o da durduğu yerde masraf. Hiç arabanız yoksa araba alın derim ya da altın gibi bir yatırım.

İşte ahhh bir ikna etsem adam rahat yaşamanın derdinde ama umarım bu konuda ben galip olurum

Çoğunluk yatırım demiş krediyi kapatmayın demiş ama ben eşinizden yanayım. Elde bir gençlik varken güzel yaşanması gerek öyle borçlarla sürünerek mal mülk yatırım peşinde koşarak geçen ömürden kimselere fayda gelmez. Bir değil iki eviniz olur ama yaşlılığınıza ödeye ödeye gelir sonra yaşayacak hayat bulamazsınız. Keza sonsuza dek yaşayacak değiliz yarın öbür gün ölseniz o borçlar kalacak çocuklara. E ölmeseniz de bir ev kalıyor her türlü. Sonrasını çocuklar okusun çalışsın didinsin. Ben hayatın yaşanması taraftarıyım. Kenara bir garanti mal koyarsınız sonrası hayatadır. Kaç yer gezdiniz kaç yer gördünüz ne okudunuz neler yaptınız beraber eşinizle? Kimlere yardım ettiniz hangi darda kalana el uzattınız, kimlerin duasını aldınız? İlerde hangi günleri anacaksınız ne anılar anlatacaksınız? Bomboş çürük bir hayat yaşa sonra 10 ev birikmiş ne fayda.

Bence 0 araba alın evinizde var 10 yıl araba düşünmezsiniz evi ödersiniz mis gibi olur.

Umarım kocam beni dinler ya
Umarım.yani arastirmanizi yapın önüne koyun erkekler daha realist oluyorlar önüne koyduğunuz zaman itiraZ etmez bence. Birde biz yıllık gelir gider tablosu yapıyoruz. Aile bütçesi çok da eğlenceli oluyor.eve ne kadar para giriyor.ne kadar harcama oluyor toplu bir fikir veriyor bize .sizde öyle birsey yapabilirsiniz excelde daha net görürsünüz önünüzü

Bir trilyona arsa mı nerde ki o arsa?
Arsalar genel olarak öyle artık yani 700 800 e de var tabi ama genelde ya bitişik nizam ya da şehrin dışında. Ben çok küçük bi şehirde yaşıyorum Uşak'ta buraya küçük Paris derler gereksiz pahalılığından dolayı Bu pandeminin başladığı dönemde arsa talepleri arttı tabi bizde o zaman bakmaya başlamıştık o dönem ki fiyatları takip ettim hep sokak sokak gezdim yaşadığım şehri çok bilmezdim şimdi haritasını çıkardım resmen 150 bin ile başlayan arsalar şuan 800 900. Ben aslında büyük istiyordum açıkçası ne kadar büyük komşularla o kadar mesafeli oluyorsun ama öyle bi zamana denk geldim ki bi mucizeydi açıkçası almamız

Ben kesinlikle 1+1 ev alır, sonra kredi çeker araba alır evin kirasıyla araba kredisini öderdim. Zaten diğer ev borcunu gözden cıkarmıssınız fazladan bir ev bir arabanız olucak sakın nakitle kapatmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…