- 19 Kasım 2013
- 18.602
- 33.504
- Konu Sahibi Delirmekuzereyim
Alttaki koyu yazdiğiniz kısmı okudum ne dememizi bekliyorsunuz anlamadım. Şartsa alın yani,biz karar mercii degiliz,bizi niye ikna etmeye cabalıyorsunuz? Yine de fikrimi yazmadan geçemeyeceğim.Şuan bir evimiz var ama is yüzünden o evde yasamamiz mümkün değil getirisi aylik 7 bin falan ortalama kira.. Ama arabamiz yok bir tane de isimizin olduğu yerde evimiz var ama içi yapili degil icerisi icin 500 ya da 600 bin gibi gideri var ama o kadar paramız pesinatimiz yok eşimin maaşı 45 bin falan ben hamileyim çalışmıyorum sizce evi satip araba alıp evi yaptırmak sonra tekrardan eve isim vermek doğru mu bilmiyorum ama bir evim vs gibi yerleri düşündük mantıklı mi evi sadece yatirim amaçli alip kullanmayacağız. Suan ki evimizi satmamıza aileler cok karşı atı satan eşeği alamaz kirada oturun zamanla arabayi alip evi yaptirin diyorlar. Siz olsanız nasil düşünürdünüz? Ne yapardınız?
Not: araç gerçekten çok şart olduğunu düşünüyoruz özellikle hastahane alisveris gibi mevzularda ee tabi birde bebek gelecek evi satsak da satmasak da araba öncelik olucak günümüz ekonomisinde de malum birseyler yapmayi bırakın geçinmek bile çok zor bize yaklaşık bir buçuk milyon para lazim ev 2 milyon vs ediyor. TEKRAR EDIYORUM ARABASIZ INSAATTA KI EVI DÜZELTİP OTURMAMIZIN IMKANI YOK HELE KI KÜÇÜCÜK BEBEKLE ONU YAPACAK KADAR BILE SERMAYEMIZDE YOK! ARABA SART CUNKU TASİNACAGİMİZ YERDE TOPLU TASIMA YOK
Bende ailenizle aynı fikirdeyim,gram birikim yapmamış, yapamamışken tekrar ev alabileceğinizi sanmıyorum açıkçası ben. Satıp arabayı aldığınızla kalacaksınız zira araba da büyük bir masraf. En basitinden lastiğim patladı,birazda eskiydi zaten lastikler, dedim hepsi değişsin diğerleride aynı oranda yıpranmış zaten,4 lastiğe 28 binlira ödedim. Benzin alıyorum 2.000 tl bir depo,1 ay yetmiyor bile bu bana ki şehir içinde kısa mesafelerde kullanıyorum yeri geliyor çıkmıyorum bazen ,okullar acilinca bundan epey fazla harcanacak 2 ćocuk ayrı okullara ayrı saatlerde git gel yapacagim zira.Kasko,trafik sigortası,servis bakım ücretlerini saymıyorum bile. Yıkatmaya 500 lira alıyorlar sadece ya. Size gelir getiren evi satıp arabaya yatırınca para biriktiremeyeceksiniz bunu bilin,bebekte geliyor o da epey masraflı maalesef. Gerçekler bunlar,ev sizin para sizin ne yapacağınıza siz karar verin ama bunları da gözardı etmeyin.
7 bin lira gelmeyecek ama siz daha fazlasını harcayacaksınız artık.
Yerinizde olsam birikim yapmaya calışır arabayı krediyle almaya odaklanırdım. Ev satmazdım tabi ki.