- 9 Aralık 2009
- 17.083
- 54.285
-
- Konu Sahibi bendiyebiri1
Ay inşallah ikna ederimEşiniz de biliyordur aslında biraz daha uğraşsanız başarırsınız gibi geliyor
Yatırım daha iyi. Ödeyeceğiniz miktar belli sonuçta sabit yani. Fakat ev, araba almak iki gün sonra beklemediğin fiyatlarda olabiliyor. Zaten Ülke yatırım yapmadığına pişmanKızlar hayırlı geceler.eşimle bir konu da fikir ayrılığına düştük sizde fikir verirseniz sevinirim Biz bir kaç ay önce kredi ile ev aldık. 10 sene vadesi. Şimdi kayınpederden bir para gelecek değerli bir evi var satışa koydu ordan eşim dört kardeş herkese bir miktar para gelecek. Gelecek para da eşim evimizin borcunu kapatıp üstüne çok yeni de olmasa bir araba alıp borçsuz rahat geçinmek istiyor. Çünkü biz evlendiğimizde beri borç ödüyoruz bıktım diyor. Bende borcumuzu kapatmayalım zaman geçtikçe kredi ödemesi eriyor eriyecek de onunla 1+1 de olsa yatırımlık bşr ev alıp kiraya verelim kredinin yarısından fazlasını bile karşılar diyorum sonuç olarak İstanbul’da kira oranları as çok belli. Sonuçta bir çocuğumuz var geleceğini düşünüyorum.. ben yatırım diyorum eşim rahat geçinmek sizce hangisi daha doğru olur. Ona da bir yandan hak veriyorum ama gençleş kazanılmayan yaşlılıkta yenilmezmiş öyle kaldık arada
Evet işte çok zorlandık yıllardır hep kredi kredi ödüyoruz oda artık altımız da bir araba olsun borçsuz kazandığımız bize kalsın diyor ama ben geleceğimiz için hem oğlumuza hem kendimize ait bir ev olsun bizim çektiğimizi bari çocuğumuz çekmesin diyorum oda daha ona çok var Allah büyüktür diyor kıyamıyorum da ama ikna etmeyi çok istiyorumSizin dediğiniz daha mantıklı ama sonuçta para babasından gelecekmiş bırakın istediği gibi yapsın.
Sonra öderken birkaç sene daha zorlanırsa bana sarmaz söylenmez diyorsanız diretin tabii.
Bir de araba almak istiyormuş belki rahat etmek istiyordur oraya buraya giderken. Bilemedim
Kesinlikle katılıyorum şişe sekiz ay önce aldığım ev şimdi 3 katı fiyat oldu şaka gibi sürekli artıyor hiç bişeyin indiğini görmedimYatırım daha iyi. Ödeyeceğiniz miktar belli sonuçta sabit yani. Fakat ev, araba almak iki gün sonra beklemediğin fiyatlarda olabiliyor. Zaten Ülke yatırım yapmadığına pişmanKendimden örnek vereyim biz geçen arsa araştırırken benim hayalini kurduğum semtte hatta tam olarak yerinde 250 bin diyordu onu da zar zor ikna ettik tabi fakat hiç içime sinmeyen yaptırma daha iyi diyebileceğim bir mahallede 190 200 bine satıyordu 30 m2 büyüktü benim beğendiğimden babam tabi cimri olduğu için o ilerisini yatırımlık olmasını falan düşünmez her zaman ucuz, az bütçeli şeyler en iyisidir onun için :) Bende anneme dedim ki 50 bin kredi çekmek için bile değer. Şuan vereceğim 50 bini bi şekilde tekrar bi araya getiririz fakat 2 ay sonra o arsa kaç tane 50 bin katlayacak bize. Asla alamayız dedim. Borca girmeye bile değerdi diyim. Cidden de öyle oldu. 250 bine zaten arsa yok şuan olduğumuz semtte 1.300 trilyona satılıyorlar arsayı şaka gibi. Muhtemelen bizimki de 1 trilyon olacaktı en az. 50 bin ne ki bu artan fiyatların arasında. Şimdi evin değeri de yükseldi. O yüzden en mantıklısı ilerisi için fayda sağlayan bir adım atmak.
Ahahahhahahahha tecrübe konuşuyor ama ne kusuruEv arsa konusunda fazla tecrübem ve sıkıntılarım olduğu için uzun yazmışım baya kusura bakmayınEmlakçılığa başlayacaktım artık bu tecrübeden asdfghj
Tabii ki çocukları rahat etsin istiyor insan ama kendisi kaç yaşına gelince rahat edecek.Evet işte çok zorlandık yıllardır hep kredi kredi ödüyoruz oda artık altımız da bir araba olsun borçsuz kazandığımız bize kalsın diyor ama ben geleceğimiz için hem oğlumuza hem kendimize ait bir ev olsun bizim çektiğimizi bari çocuğumuz çekmesin diyorum oda daha ona çok var Allah büyüktür diyor kıyamıyorum da ama ikna etmeyi çok istiyorum
Bence sizin düşünceniz daha mantıklı.suan aldığımiz herseyi taksit yapmak lazım zaten.enflasyonda kaybolup gidecek.iki yıl önce ödemeye zorlandigimiz kredi şuan ev kirasina denk geliyor.biraz sabır sonrası selamet.yiyip içip gezmek en kolayı ama bende çocuğumun geleceği için federkarlik yapmak gerektiğini düşünüyorumKızlar hayırlı geceler.eşimle bir konu da fikir ayrılığına düştük sizde fikir verirseniz sevinirim Biz bir kaç ay önce kredi ile ev aldık. 10 sene vadesi. Şimdi kayınpederden bir para gelecek değerli bir evi var satışa koydu ordan eşim dört kardeş herkese bir miktar para gelecek. Gelecek para da eşim evimizin borcunu kapatıp üstüne çok yeni de olmasa bir araba alıp borçsuz rahat geçinmek istiyor. Çünkü biz evlendiğimizde beri borç ödüyoruz bıktım diyor. Bende borcumuzu kapatmayalım zaman geçtikçe kredi ödemesi eriyor eriyecek de onunla 1+1 de olsa yatırımlık bşr ev alıp kiraya verelim kredinin yarısından fazlasını bile karşılar diyorum sonuç olarak İstanbul’da kira oranları as çok belli. Sonuçta bir çocuğumuz var geleceğini düşünüyorum.. ben yatırım diyorum eşim rahat geçinmek sizce hangisi daha doğru olur. Ona da bir yandan hak veriyorum ama gençleş kazanılmayan yaşlılıkta yenilmezmiş öyle kaldık arada
Teşekkür ederim bu da güzel bir fikir bunu da sunarım . Ya zaten diyorum kapatma altın yapalım ev alalım ama o parayı değerlendirelim anlatamıyorumBen işten ayrılırken hazır sskm varken kredi çekip o parayla komple altın doalr almistim. Şimdi ayda 1400 kredi ödüyorum, ama aldığım içerde bayagi kar etti. 3 sene daha 1400 ödeyeceğim, allahbilir 3 sene sonra ne kadar kar etmiş olacağım (altından dolardan kar olmaz,bu para eriyen ekonomimizi gösterir,farkındayım da anladınız ne dediğimi)
Yani ille de kredi borcu kapatmak istiyorsa kredi borcu kapatacağı parayla altın alın. Zorlandığınız ayda o altinlardan birkaç tane bozdura bozdura ilerleyin. Hem bir süre sonra o kredi sizi rahatsız etmeyecek bir para olacaktir hem aldığınız altınlar elbette artacaktır
Bence krediyi kapatmaktansa bunu yapın.
Öte yandan sizin dediğiniz de çok mantıklı, kiralık ev kredinin yarısını öder. Eşinizin fikri coook saçma bu devirde TL borcu kapatılmaz.
Arabayı alıp kalanı bankaya faize koysanız bile daha mantıklı. 100.000 TL'nin aylık faizi 1500-2000 arası. sizin elinizde kaç yüz bin var bilmem ama bence toptan kapatmaktansa böyle yapıj, daha karlı olur.
Tabii ki yatırım tavsiyesi değildir,sizin paranız sizin kararınız
Yok canım bu ikisini karşılayacak bir miktar değil gelen para ya kredi kalacak gelenle küçük de olsa bir ev alınacak yada kredi kapatıp iyi kötü bir araba alınacakTabii ki çocukları rahat etsin istiyor insan ama kendisi kaç yaşına gelince rahat edecek.
Nakit parayı bir yere bağlamak da saçma tabii.
Hem arabasını alsa hem de belki başka semtten daha uyguna ev alınsa mesela. Kredi de kalsa öyle ikinizin dediği de olur.
İşte bende bunu söylüyorum ama ah bir anlatabilsem yaBence sizin düşünceniz daha mantıklı.suan aldığımiz herseyi taksit yapmak lazım zaten.enflasyonda kaybolup gidecek.iki yıl önce ödemeye zorlandigimiz kredi şuan ev kirasina denk geliyor.biraz sabır sonrası selamet.yiyip içip gezmek en kolayı ama bende çocuğumun geleceği için federkarlik yapmak gerektiğini düşünüyorum
Ben olsam gelen parayla araba alır satardım. Bir müddet ondan para kazanıyorsam devam ederdim. Sonrasında değerlenmeye açık arsa alıp üç beş sene bekleyip satardım. Kirada çok ev ve dükkanı olan biri olarak konuşuyorum. Kirayla kiracıyla uğraşma arsa geliri daha iyi oluyor. Ufak bir paraysa da araba alım satımı geçen senelerde iyi kazandırıyordu. En kötü kur korumalı faize koy. O olmadı mevduata koy 1 trilyona yüzde 22 veren akbank gibi bir banka mesela ayda 18 bin gibi bir para kazandıracaktır ortalama. Kur korumalıda ise faiz fiks yüzde 16 ama dolar artarsa onda da daha fazla kazanırsın. Diyeceklerim bu kadar:) krediyi bozma o para pul olacak zatenKızlar hayırlı geceler.eşimle bir konu da fikir ayrılığına düştük sizde fikir verirseniz sevinirim Biz bir kaç ay önce kredi ile ev aldık. 10 sene vadesi. Şimdi kayınpederden bir para gelecek değerli bir evi var satışa koydu ordan eşim dört kardeş herkese bir miktar para gelecek. Gelecek para da eşim evimizin borcunu kapatıp üstüne çok yeni de olmasa bir araba alıp borçsuz rahat geçinmek istiyor. Çünkü biz evlendiğimizde beri borç ödüyoruz bıktım diyor. Bende borcumuzu kapatmayalım zaman geçtikçe kredi ödemesi eriyor eriyecek de onunla 1+1 de olsa yatırımlık bşr ev alıp kiraya verelim kredinin yarısından fazlasını bile karşılar diyorum sonuç olarak İstanbul’da kira oranları as çok belli. Sonuçta bir çocuğumuz var geleceğini düşünüyorum.. ben yatırım diyorum eşim rahat geçinmek sizce hangisi daha doğru olur. Ona da bir yandan hak veriyorum ama gençleş kazanılmayan yaşlılıkta yenilmezmiş öyle kaldık arada
Böyle kararlari erkeklere bırakmamak gerek. Dünyanın en mantıksız yaratıkları oldukları için doğru karar veremiyorlar.İşte bende bunu söylüyorum ama ah bir anlatabilsem ya
Bilemedim ya eşinizin dediği de mantıksız aslında ama insan eşi de rahat etsin istiyor aynı zamanda kendi de.Yok canım bu ikisini karşılayacak bir miktar değil gelen para ya kredi kalacak gelenle küçük de olsa bir ev alınacak yada kredi kapatıp iyi kötü bir araba alınacak
Ağzına sağlık canım teşekkür ederimBen olsam gelen parayla araba alır satardım. Bir müddet ondan para kazanıyorsam devam ederdim. Sonrasında değerlenmeye açık arsa alıp üç beş sene bekleyip satardım. Kirada çok ev ve dükkanı olan biri olarak konuşuyorum. Kirayla kiracıyla uğraşma arsa geliri daha iyi oluyor. Ufak bir paraysa da araba alım satımı geçen senelerde iyi kazandırıyordu. En kötü kur korumalı faize koy. O olmadı mevduata koy 1 trilyona yüzde 22 veren akbank gibi bir banka mesela ayda 18 bin gibi bir para kazandıracaktır ortalama. Kur korumalıda ise faiz fiks yüzde 16 ama dolar artarsa onda da daha fazla kazanırsın. Diyeceklerim bu kadar:) krediyi bozma o para pul olacak zaten
Sorması ayıp aylık kredi ödemeniz ne kadar ve kaç yıl kaldı?Yok canım bu ikisini karşılayacak bir miktar değil gelen para ya kredi kalacak gelenle küçük de olsa bir ev alınacak yada kredi kapatıp iyi kötü bir araba alınacak
Senin fikrin daha garantici.ilerde çok mu bunaldiniz elinizde mal var satarsınız yine alırsınız.diger türlü rahatlık.malesef babadan zengin değilsek böyle böyle birikim oluyor.İşte bende bunu söylüyorum ama ah bir anlatabilsem ya