Ev kredisi ,çocuk sizce ne yapmalıyım ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yalnız dikkatini çekerim para değil ev ve araba bekliyor. Kendi arabasını bile kendisi almış. Görüyor musun ne dertler var şu kkda ajdjsjhd.
Ben öyle gelini eşek eder, gotune Mercedes logosu çakar, kendin binerim araba niyetine.
O bana denk gelmemiş dua etsin.
Ev diye de tepesine bir çadır kurarım feleği şaşar.

Dün kumsalda ev diye bir program izliyordum. Annesi ünivesite için para biriktirmiş. Ama çocuğu burslu kazanmış. Parayı da kullanmayacak diye 350bine denizin hemen dıbinde ev aldı kızına. Kız daha 20 yaşında. Ne şanslılar var dedim. Sonuçta kızına ayırmış zaten parayı. Bir de biz öyle ev alsak kaç para öderiz ki dedim bak:)

Aslımda sen kendınce haklısın ama şu var karşında ki evladında olsa yarın öbür gün ev verdın ev vermeyle kalmayabiliyor aılelerı semer olarak görebiliyorlar. Yarın bır gun evın oldu ıkıncıyı aldın. Üstlerine zaten verme ben buna karşıyım ne olcağı belli olmuyor. Hem nıye veresın bacım bı evın var ıkımcı evınden kıra gelirin olur. Emekli maaşıyla geçinilir mi? Artık çocuklar büyüyüp evlenınce eleğini asıp gez toz eşinle anca geçiniliyor. Hem şöyle düşün çocuğunu büyüttün meslek sahibi yaptın bin bir emekle zaten ev paraları harcıyorsun. Oturcakları evı eşyayı düğünlerı yapabilmeliler tabı kı elinde varsa edersın ama hepsını yaparsan emın ol en ufak şeyde para ver oluyor. Yaparsın yaparsın bi yoruna altın takmaz hedıye alırsın laf olur bahane edıp görüşmeyenler olur ya da sağlığın el vermez ya da ben büyüttüm kafam kaldırmaz der torununa bakmazsın senden kötüsü olmaz. Gençken yapsınlar sen yaşlı halinle yapa yapa hıc rahata ermezsın bırak hayatın zorluğunu görsünler ki ayakta durabilsinler. Yoksa ılla ki yardım edicez. Evlat bu

Konu sahibi ve eşinin geliri ortalamanın üzerindeymiş. Başka bir konuda öyle yazmış. Burada miktarı defalarca sordular, işine gelmediği için söylemedi.
Aç açıkta olduğu yok yani. 35 yaşında koca insanlar birikim yapmayı bilmiyorlarsa ağlamayacaklar.
Eşinin ailesinin geliri ise 6500 liraymış. 2 asgari ücretten biraz fazla yani. Bu mu durumu iyi olmak?

Bunda tabii ki sakınca yok. Ama zor durum diyorsunuz. Kime ve neye göre zor? Konu sahibini düşünürsek karı koca iki kişi çalışan ama evi olmayan milyonlarca insan var bu ülkede. Bu bence zor olarak nitelendirilecek bir durum değil. Çocuk yapmaya engel de değil. Öyle olsa kirada oturan kimse çocuk yapmazdı.

Ailelerden yardım beklenmesi çok mantıksız. Artık siz de eşinizle bir aile oldunuz. İhtiyaçlarınızı kendiniz karşılayacaksınız. Size yardım etme gibi bir zorunlulukları yok.

Son düzenleme:
İlahi eşinin ailesi neden para versin desene kendi ailemde vermiyor diye neden sadece eşinin ailesi ayrıca sanki herkesin kendi evi olması şartmı? 10yıldır kirada oturuyorum hem öğrenciyken hemde evliyken. Kirada oturunca çocuk yapılmıyormu ? Madem evi çok istiyordunuz 6yıldır ne yaptınız ? Alsaydınız bir ev. Her cümleniz saçmalık şaka gibi.

Eşinle ailesinin maddiyatına güvenerek evlendin sanırım. Anne baba evladına isterse yardım eder , ederlerse Allah razı olsun diyelim ama senin anlatımın çok garip. Eşin istese neyse oğulları, sen onların kızı değilsin. Kendi ailen sana üç beş versin diyeceğim ama ailenden istemezsin

Nasıl ki sizin ailenizin size para vermek gibi bir sorumluluğu yoksa, eş ailesinin de yok. Insanlar bir zahmet en azından evlendikleri zaman düşsün şu ailelerin yakasından. Bu sözüm de size değil yanlış anlamayın. Koca ailesi ömür boyu onlara bakmalıymış hissinde olanlara. Bakıyorum koca koca insanlar evlenmeyi biliyor ama kendi ayakları uzerinde durmayı bilmiyor. Size gelince iki kişi çalışıyorsanız ve maaşlarınız belli bir düzeyin üzerindeyse uygun bir krediye girmeniz zor değil. Ama öncelikler önemli olan. Ne yazık ki en kalifiye olanlarımız bile şu devirde zorlanıyor. Ben kira ödeyip, biriktirebildigim kadarıyla yatırım yapmayi tercih ederdim. Menkul yatırımların gelirleri zaten inanın odeyeceginiz kiranın uzerine çıkıyor ortalama bir ev fiyatını düşündüğünüzde.

Kız bende alıcam evi kendi üstüme yaparım zaten ne gelinler var girer yavrumun aklına evi sattirir otursun istedigi gibi ben ölünce kalsın tapusu üstüne tabi o da biriktirdiğim yetmezse onu da alamicam bakalım. Sana enteresan birşey anlatayim ben bu konu sahibinden daha fena bi oğul gelin tanıdım evlendi bunlar damadın ailesi kiralarda gezmeyin dedi birlik oturalim dediler bunlarda oh dedi kira yok hemen kabul ettiler neyse evlendiler oturdular ama ne mutfak masrafına destek ne de faturalara destekler cocuklari var cumbur cemaat coktuler eve anlicagin ekmek elden su gölden aradan biraz zaman gecti konusuyoruz kızla demez mi bize harçlık vermiyor esimin ailesi ağzım acik kaldi lan sen zaten kari koca calistigin maas eline kaliyo tatillerden gelemiyosunuz eve 1 kurus verdiginiz yok birde para bekliyolar insanlardan ev vermisler aş vermisler faturanizi ödüyorlar daha ne yapsın sana canini mi versin bu insanlar. Yazık sığıntı gibi yerleş sonrada harclik bekle diyince ben kalktı gitti bozuldu bozulsun napayim haketti yani

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…