- Konu Sahibi karabiberim
-
Canım seni anlıyorum. Tabiki kiracılar için böyle düşünmüyorum. Şu an hem ev sahibiyim ama aynı zamanda bende kiradayım. Kiracıdan alacagım paranın üzerine 400₺ daha koyup her ay kendi kiramı vereceğim. Sorun şu ki ev 2 hafta boş kalacak ve eylül ayı geldiğinde vazgeçtik derlerse ben mağdur olacagım çünkü tutmak isteyenlere de tutuldu diyeceğim. Ayrıca emlakçıyla anlaşmamı da bozmuş olacağım. Eğer bi sorun olursa tekrar emlakçı bulmam gerekecek. Ben onlara zaten emlakçıya verecekleri 1 kira bedelini verdirtmiyorum. Amacım onlara tölerans gösterirken kendimide güvence altına almak. Bunun için fikirlerinizi önemsiyorumYorumlara bi baktim da ne kadar kotu dusunuyorsunuz yahu
Konu sahibi , biz de evi ay ortasinda gorup begendik ancak mevcut oturdugumuz evin kirasini odemis oldugumuz icin ev sahibinden rica ettik ay basinda odemeye baslamak icin , kontrata da ay basinin tarihini yazdik ve ay basindan baslattim
Kiracilar öcü , dolandirici , nefret edileai insanlar degildir , bir gun bile geciktirmeden de oduyorum , ne sansliyim ki ev sahiplerimin hepsi cok iyi insanlardi hicbiri sorun etmezdi boyle birseyi
Hayır daha tam anlaşmadık. Bugün arayacaklardı.anahtari werdiniz mi?
Tam kira olmasa da kapora alin o zamanCanım seni anlıyorum. Tabiki kiracılar için böyle düşünmüyorum. Şu an hem ev sahibiyim ama aynı zamanda bende kiradayım. Kiracıdan alacagım paranın üzerine 400₺ daha koyup her ay kendi kiramı vereceğim. Sorun şu ki ev 2 hafta boş kalacak ve eylül ayı geldiğinde vazgeçtik derlerse ben mağdur olacagım çünkü tutmak isteyenlere de tutuldu diyeceğim. Ayrıca emlakçıyla anlaşmamı da bozmuş olacağım. Eğer bi sorun olursa tekrar emlakçı bulmam gerekecek. Ben onlara zaten emlakçıya verecekleri 1 kira bedelini verdirtmiyorum. Amacım onlara tölerans gösterirken kendimide güvence altına almak. Bunun için fikirlerinizi önemsiyorum
Paraya ihtiyacınız yoksa dedikleri gibi olsun yeni evlilere yardım etmiş olursunuz iyilik iyilik getirir herşey para değil ki hayatta...
Emlakçı o gün şehir dışındaydı evi ben gezdirdim yani onun bir hizmeti olmadı. Kendisine de söyledim durumu sorun yapmadı.Kiracıyı emlakçı bulduysa emlakciyi niye aradan cikariyorsunuz. Adam da ekmeğinin peşinde sonuçta.
Bize 5-6 gün opsiyon tanıdılar ev tutarken.iki hafta çok gibi.bir hafta sizden olsun.bir haftalık para versinler.kira 1 inden 1 ine olsun.Arkadaşlar evimi kiraya vereceğim Yalmız tutacak çift ilk kirayı 1 eylülde yani 14 gün sonra vermek istiyor. Kontratıda bu tarihte başlatmamızı istiyorlar. Ama bu mantıksız değil mi? Yani daha 14 gün var. Tuttukları tarihte başlaması gerekmez mi, ya 1 hafta sonra vazgeçtik derlerse ben de mağdur olurum. Sizce o zamana kadar yarı kira alınmalı mı? Normalde emlakçıya da bir kira ödeyeceklerdi ben onu emlakçı tanıdık olduğu için kiracılara verdirtmeyeceğim. Onun yerine 1 eylüle kadar olan 14 günlük kirayı mı talep etsem bilemedim.
İyi insan bulduğunda kaçırmıcaksın.ev şimdi de boş.iyi olmamış.orta noktayı bulsaydınız keşkeÖncelikle hayırlı bayramlar.,vakit ayırıp fikrini yazan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Gelelim sonuca...
Dün tutmak istediklerini söyleyerek tekrar aradılar kesinleştirmek için kendilerine iki teklif sundum.
1. Bugün için (21 Ağustos) kontrat yapalım 1 kira+ 1 depozito alıp anahtarı teslim edeyim
2. 2 haftalık kirayı şimdi alıp eylülün 3 de kontrat yapalım 1 kira ve depozito verin dedim
Kendileri ikinciyi seçtiler ama bugün oldu ses yok.
Yarına kadar beklemeyi düşünüyorum. Ev için başka arayanlarda var en azından onları değerlendiririm. Anladımki ben fazla ince düşünmüşüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?