- Konu Sahibi karabiberim
-
1 kira depozito alıcaz ama onlar hepsini ayın 1’de vermek istiyorDepozito almıyor musunuz
Eve ne zaman geciyorlar size kalmis hakkiniz alabilirsiniz 15 gunluk kirayiArkadaşlar evimi kiraya vereceğim Yalmız tutacak çift ilk kirayı 1 eylülde yani 14 gün sonra vermek istiyor. Kontratıda bu tarihte başlatmamızı istiyorlar. Ama bu mantıksız değil mi? Yani daha 14 gün var. Tuttukları tarihte başlaması gerekmez mi, ya 1 hafta sonra vazgeçtik derlerse ben de mağdur olurum. Sizce o zamana kadar yarı kira alınmalı mı? Normalde emlakçıya da bir kira ödeyeceklerdi ben onu emlakçı tanıdık olduğu için kiracılara verdirtmeyeceğim. Onun yerine 15 günlük kirayı ben mi alsam bilemedim.
Bence öyle vermeyin ne olur ne olmaz.bi yerlerden borç harç bulup versinler. Kimseye güven yokArkadaşlar evimi kiraya vereceğim Yalmız tutacak çift ilk kirayı 1 eylülde yani 14 gün sonra vermek istiyor. Kontratıda bu tarihte başlatmamızı istiyorlar. Ama bu mantıksız değil mi? Yani daha 14 gün var. Tuttukları tarihte başlaması gerekmez mi, ya 1 hafta sonra vazgeçtik derlerse ben de mağdur olurum. Sizce o zamana kadar yarı kira alınmalı mı? Normalde emlakçıya da bir kira ödeyeceklerdi ben onu emlakçı tanıdık olduğu için kiracılara verdirtmeyeceğim. Onun yerine 1 eylüle kadar olan 14 günlük kirayı mı talep etsem bilemedim.
Eylülün 1’de 1 kira peşin+ 1 kira depozito sonraki aylar her ayın 3 ünde( maaşlarını 3 de aldıkları için )Her ayın 1’inde mi vereceklermiş sadece bu aya özel bi durum mu?
O zaman kontratı 3 ü için yapın. Tek seferlik 3 üne kadar olan kısmı içinde hesaplayın o bedeli alın.Eylülün 1’de 1 kira peşin+ 1 kira depozito sonraki aylar her ayın 3 ünde( maaşlarını 3 de aldıkları için )
Tutacak kişileri hiç tanımıyorum. Ayrıca şu an bende kiracıyım. Onlardan aldığım kiranın üstüne koyup kendi kiramı vereceğim. Maalesef benimde ihtiyacım var.Ilk evime gelin girdim esylarim 10 gün önceden yerleşti ben eve girdigim gün kira başladı ikinci evimdede tuttuk temizlik falan filan gene eşyalarımı getirdiğim gün başladı eğer sıkıntılı insanlar değillerse olabilir
Bende aynen böyle düşündüm ama bi taraftanda etik olur mu diye vicdan yapıyorum.O zaman kontratı 3 ü için yapın. Tek seferlik 3 üne kadar olan kısmı içinde hesaplayın o bedeli alın.
Madem emlakçının parasını kesiyorsunuz onları düşünüyorsunuz, onlarda sizi madur etmesin.
Önden konuşmazsanız sonra çok sıkıntı çıkar.
Kendin bilirsin canım ben örnek gösterdim yaşadığım yerde genellikle böyle kardeşimde evlendi aynı bu şekil oldu ama bizim bura hep tanıdık o yüzden olabilirTutacak kişileri hiç tanımıyorum. Ayrıca şu an bende kiracıyım. Onlardan aldığım kiranın üstüne koyup kendi kiramı vereceğim. Maalesef benimde ihtiyacım var.
Diğer türlü etik olmaz.Bende aynen böyle düşündüm ama bi taraftanda etik olur mu diye vicdan yapıyorum.
Uyardığınız için çok teşekkürler ben bunu düşünmemiştim. O zaman anahtarı kontratta yazan kira tarihinde teslim etmeliyim yani eylülün 3 ünde.Emlakciyi aradan cikarman iyi olmamis. Ilk Kira Eve girilmeden kontrat yapildigi gun elden nakit alinir. Karsinizdaki insanlar iyi niyetli temiz insanlar olabilirler. Ancak ya bir de art niyetlilerse esyayi koyup ustune kira depozito da alamazsaniz ne yapacaksiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?