• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev kiralayanlar veya kiraya verenler acil yardım!

Biz 1inde tuttuk fakat kirayi her ay 15inde verecegimizi soyledik. Yari kira ile birlikte 15inde verdik. Elimiz sıkışıktı sagolsun depozitoyu da 3 taksitte verdik kiranin yaninda.

Bu kadarı da yeter yani, yeni evlenecekler tamam da emlakçıyı çıkartmışsınız aradan bu onlara yeter. Hatta yatıp kalksınlar size dua etsinler gül gibi ev sahibi bulmuşlar. Yarı kira almalısınız. Yoksa ı-ıh olmaz beklemeyin eylülü.
Kimseye güven olmuyor.

Bizde gec baslatmistik kirayi ,maaslardan dolayi. Ama o zamana kadar olan kirayi da almistik .yari kira ornegin. Depozito ve kirayi almadan anahtar vermeyin bence. Ama ölçü falan alacaklarsa yardimci olursunuz.

Arkadaşlar evimi kiraya vereceğim Yalmız tutacak çift ilk kirayı 1 eylülde yani 14 gün sonra vermek istiyor. Kontratıda bu tarihte başlatmamızı istiyorlar. Ama bu mantıksız değil mi? Yani daha 14 gün var. Tuttukları tarihte başlaması gerekmez mi, ya 1 hafta sonra vazgeçtik derlerse ben de mağdur olurum. Sizce o zamana kadar yarı kira alınmalı mı? Normalde emlakçıya da bir kira ödeyeceklerdi ben onu emlakçı tanıdık olduğu için kiracılara verdirtmeyeceğim. Onun yerine 1 eylüle kadar olan 14 günlük kirayı mı talep etsem bilemedim.
Kontrat tuttukları tarihte başlasın !

Sonuçta yasal bir belge bu ve pek çok dayanağı var pek çok durumda da delil ıspat kabul edilir

Bakın dünyanın bin türlü hali var ne olur ne olmaz!

Neden eviniz onlar tarafından tutulmuşken iki hafta boyunca aslında tutulmamış gibi olacak ( kontrat başlamayacak ya ondan diyorum bunu)

Ben olsam hem yarı kirayı talep ederim hemde kontratı tam zamanında başlatırım
Siz emlakçıyı çıkartarak gayet büyük bir iyilik yapmışsınız onlara zaten

Uyardığınız için çok teşekkürler ben bunu düşünmemiştim. O zaman anahtarı kontratta yazan kira tarihinde teslim etmeliyim yani eylülün 3 ünde.
Anahtari o zaman teslim edip hangi gun kontrat yapiyorsaniz o gun de kirayi pesin almalisin. Iste yeni evleniyoruz az idare edin gibi soylemlere Karsi asla yumusadiginii belli etmeyin. Hatta kiraci ile aranizda her zaman bir resmiyet olsun lutfen.

Arkadaşlar evimi kiraya vereceğim Yalmız tutacak çift ilk kirayı 1 eylülde yani 14 gün sonra vermek istiyor. Kontratıda bu tarihte başlatmamızı istiyorlar. Ama bu mantıksız değil mi? Yani daha 14 gün var. Tuttukları tarihte başlaması gerekmez mi, ya 1 hafta sonra vazgeçtik derlerse ben de mağdur olurum. Sizce o zamana kadar yarı kira alınmalı mı? Normalde emlakçıya da bir kira ödeyeceklerdi ben onu emlakçı tanıdık olduğu için kiracılara verdirtmeyeceğim. Onun yerine 1 eylüle kadar olan 14 günlük kirayı mı talep etsem bilemedim.
Güvenme, kiralık evim var, bu tarz taleplerle gelenlere vermedim...iki aydır boş, varsın olsun boş kalsin, yeterki kafam agrimasin...

1 eylul de yarim kira vir de vir aylık kira alirsiniz mantikli olan bu biz hep biyle2 yaptik

kirada oturuyorum haziranin 20 si gibi tutmuştuk depozitoyu pesin verdik bi kirayi da komtrat yaptigimizda verdik

kontratta baslama 1 temmuz yaziyo 10 gunluk de opsiyon taniyip kira almadilar allah razi olsun

bu arada kontrattaki baslama tarihi esas alinir ama ille o gun yapilmasi gerekmez kontratin

eger depozito ve bi kirayi pesin vereceklerse başlama tarihini ileri yapabilirsiniz. ama kiracilariniz fazla açık göz gibi geldi bana

Yorumlara bi baktim da ne kadar kotu dusunuyorsunuz yahu

Konu sahibi , biz de evi ay ortasinda gorup begendik ancak mevcut oturdugumuz evin kirasini odemis oldugumuz icin ev sahibinden rica ettik ay basinda odemeye baslamak icin , kontrata da ay basinin tarihini yazdik ve ay basindan baslattim

Kiracilar öcü , dolandirici , nefret edileai insanlar degildir , bir gun bile geciktirmeden de oduyorum , ne sansliyim ki ev sahiplerimin hepsi cok iyi insanlardi hicbiri sorun etmezdi boyle birseyi

Kiracıyım. Tutar tutmaz yarım aylık ödeme yaptık önümüzdeki 15 gün için. Sonra önümüzdeki 1 ay için tam ödeme şeklinde devam ettik.

Bence kabul etmeyin. Zaten yeterince iyilik yapmışsınız.
Akıllarınca 10 günü kar sayıyorlar. İnce hesap yapanlara sizde ince hesaplar yapın.

Biz kapora vermiştik kiranın yarısı kadar ilk tuttuğumuzda. Ben de 10-15 gün sonra taşınacaktım, yarısını tuttuğumda, depozito ve ilk kirayı da taşınırken ödedik. Bence en mantıklısı kapora almanız olur.

Nekadar kotu yorumlar yapılmış...
1 ay sonra evlenıp gırecegı eve daha eve gore esya halı perde vs alınacak bunlar 1 gunde olacak iş degıl..
hepımız evlendık ılk oturacagımız eve gore almadıkmı eşyaları
bence dedıklerı cok normal 15 gunluk alınmaz yazık gunah..
evı barkı olup ev degısecekse hemen baslatırsınız
cunku bır ıkı gun temızlık hoop tasınabılır ama bunlar yenı evlenecek
Insanlarıda madur etmemek lazım ..
15 gun verıcek esya vs aksama kadar carsı pazar gezıcek..
Bır 15 gunde yerlestırme beklıcek
1 ay bosu bosuna neden para versınkı
Boş duracagına sız bır ıyılık yapmış olursunuz ..

Valla biz de 2 ay önceden tutmustuk evlenirken ,bırak para almamayı ev satıldı sonra ( bize hic haber verilmedi)yeni ev sahibi kiranin ilk gunu aramisti kira yatmamis diye. Sayelerinde aklımızda ev almak yokken ev aldık.

Kira tutulduğu gün başlar. Depozito alın, 1 eylülde de tutulduğu günden itibarenki kadar kira alın. Aksi afedersiniz sizi saf yerine koymak olur.
Ya da siz ilanı kaldırmayacaksınız başka müşteri gelirse ona vereceksniz. Sorun bakalım bunu kabul ediyorlar mıymış?Aynı hesap çünkü.
Sundukları teklif çok saçma.

Back