• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev kadınları neden küçümseniyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi Detays
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhabalar. Lisans mezunuyum ve 15 yıl civarı çalıştım fakat ara ara bıraktığım çalışmadığım dönemler de oldu. Şimdi çalışmıyorum, çocuğumu büyütüyorum, Spora gidiyorum, yemeğimi yapıyorum, kitap okuyorum vs. Çok uzatmayayım. Ama çevreden bu ara çok duyar olduğum bir şey var : “evde boş boş oturmak”.
Kuzenimle tlfnda konuşuyorken bana “çalışıyorum kafam dağılıyor, boş boş otursam çok sıkılırdım” diyor. Fillm izliyorum mesela “oturup koca parası yemiyoruz ya” gibi cümleler duyduğumda bi rahatsız oluyorum.
Yani neden koca parası yiyen, bi işe yaramayan, “ev hanımı demek boş insan demek” modunda takılıyor insanlar anlamıyorum. İlla çalışmak mı gerekiyor yani toplumda vasıflı bir duruş sergilemek için..? Çalışmayanları eziklemeye çalışan emektar kadınlarımıza da hiç yakıştırmıyorum bunu.
Hanımlar sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. Özellikle çalışmayan hanımların psikolojisini merak ediyorum. Belki de bende sorun vardır dur bakalım 😬😍
Ne farkeder ki günün sonunda çalışan kadın da eve gelip aynı işleri yapmıyor mu Allah aşkına 😅 çalışan kadının iş yükü daha fazla , eşin iyi ise bir nebze beraber yaparsın her işi lakin Türkiye'de durum içler acısı, erkeklerin %90 lık büyük bir kısmı çalışan karısına destek olmuyor, suya sabuna dokunmuyor hiç , her iş çalışan kadına bakıyor, ayrıca 1 yıl doğum izninde evde kaldım daha çok yoruldum , ev hanımlarına laf atanlar bence iyi niyetten değil fesatlıktan laf atıyorlar, yahu ben hem anneyim , hem çalışan kadınım, hem de ev hanımıyım kavramlar değişince iş yükü azalıyor mu ki sanki😅

Bunu da en çok çalışan kadınlar yapiyor kıskandıkları için.

Ben çok çok prestijli bir mesleğe sahibim, 32 yaşıma kadar okudum. 10 yıl çalıştım. Şimdi çocuğumu büyütmek için evdeyim. Kocam ikimize de yetecek kadar kazanıyor. Ben çocuğumu kendim büyütüyorum. Kime neeeee???

Kaynanam durup durup söyler, evde boş oturmaktan sıkılmıyor musun? Koca parası yemek zoruna gitmiyor mu? Diye. Hiç de zoruma gitmiyor, kocam kazansın ben yicem 😄😄 En tatlısı koca parası 😄😄 Yani şaka bir yana kendisi 40 günlükken çocuklarını bakıcıya atıp kaçmış işe (çünkü çocuk bakmak zor ve göze görünmüyor yaptığın). Şimdi benim çocuğuma bakmam zoruna gidiyor. Kendisi hem çalışmış hem ev işi hem kadınlık yapmış değer görebilmek için, benim çalışmadan değer görmem zoruna gidiyor.
Kendine ancak mesleği üzerinden değer biçen hemcinslerim çalışmayan kadınları küçük görebilir ama eminim hepsinin içi gidiyor ben köpek gibi çalışıp para kazanıyorum bunlar evde otururken (!) benden fazla değer görüyor diye.
Yok bacım hiç kıskanmadım inan 😅

Ben kendi işimi yapıyorum.
Her gün işe gitmiyorum, evden çalışmamın yeterli olduğu günler çoğunlukta hatta.
2 çocukluyum. Biri bebek.
Ev hanımlığında övülecek bir şey aramayı gereksiz bir ispat çabası olarak görüyorum.
İstediğin kadar spor salonuna git, istediğin kadar sosyalleş, istediğin kadar kitap oku. Hiçbiri iş hayatının sağladığı imkanları maddi manevi vermeyecek.

Herkesin evinde günlük temizlik yapılıyor, herkesin evinde yemek pişiyor. Biri bunu evdeyken yaptığı için ekstra övgüyü hak etmiyor. Çalışan kadınlar (buna kendimi dahil etmiyorum şu cümlede benim şartlarım rahat) işiyle, eviyle vs ön planda olmayı daha çok hak ediyorlar ama yarışa girmiyorlar. Ev hanımlarının(konu sahibinden bahsetmiyorum) "ben de rahat harcıyorum, benim kocam kartını bana bırakıyor!!11" falan demelerini de avamlık olarak görüyorum.

Ne farkeder ki günün sonunda çalışan kadın da eve gelip aynı işleri yapmıyor mu Allah aşkına 😅 çalışan kadının iş yükü daha fazla , eşin iyi ise bir nebze beraber yaparsın her işi lakin Türkiye'de durum içler acısı, erkeklerin %90 lık büyük bir kısmı çalışan karısına destek olmuyor, suya sabuna dokunmuyor hiç , her iş çalışan kadına bakıyor, ayrıca 1 yıl doğum izninde evde kaldım daha çok yoruldum , ev hanımlarına laf atanlar bence iyi niyetten değil fesatlıktan laf atıyorlar, yahu ben hem anneyim , hem çalışan kadınım, hem de ev hanımıyım kavramlar değişince iş yükü azalıyor mu ki sanki😅
Aynen öyle. İşte o yüzden çalışmadan aynı değeri gören kadından çıkarıyorlar bütün hırslarını.
Çalışmayan kadınlar! En kral sizsiniz. Yeyin kocanızın parasını çatır çatır 😄😄

Asla boş oturmuyoruz, bazen yorgunluktan uyuyamadigim zamanlar oluyor bazen boş boş oturmanın hayalini kurarak işlerimi erkenden bitirme derdine düşüyorum. Ama buna rağmen dışarıda çalışmak için can atiyorum,mesleğimi çocukları çok özlüyorum.

Söyledikleriniz doğru fakat bu kadının kendi bileceği bir iş. Yetişkin her insan kendinden sorumludur. Asıl söylemek istediğim “koca parası yeme” nin nesi kötü mesela? 😀😀 yani nasıl bir sakıncası olabilir bunun anlamıyorum. Kocamın parasını ben yemeyeceksem kim yiyecek biz bir aileyiz🤔 neticede evlat büyütüyorum ben de.
Ayrıca ev hanımlarının övgü bekleme kısmını gülümseyerek okudum 😊 ben kendi adıma cevap vereyim; kimsenin övgüsüne ihtiyacım yok ancak yerginin sebebini anlamlandıramadım, bütün mesele bu:)
Ben sizi kastederek yazmadığımı belirtmiştim yalnız. Başlığa istinaden neden böyle görülüyor? Bence bu sebeplerden.
Koca parası yemek kötüdür de demedim. Zira ben çalışan bi kadınım ama kocamında parasını yiyorum, olaya koca parası yemek olarak bakmıyorum.
Her kadının kendi isteği tabiki, ben bi kadın olarak her kadının kendi ayakları üstünde durmasını isterim. Çalışmasada kendine yetebilmesini.
Günümüzde kadınlar hobi diye okuyup insta momlara özendiği için sonrada ev hanımlığı çok zor yea diye ağlandıkları için bu karşılığı alıyorlar.

Biz analık yapmıyor muyuz? :63: İlla bir meslek bulmaya gerek yok ki ya çalışmıyorsan çalışmıyorsundur ayıp mı günah mı? Öyle hale getirdiler ki kadınları artık evde çalışıyorum, annelik yapıyorum gibi meslek uydurmak zorunda kalıyor insanlar. Keşke olsa da göğsümü gere gere kocamın parasını yiyorum desem :D
Hah derdime derman olmuşsunuz. Evin işi bitmiyor, çocukların derdi bitmiyor diyen ev hanımları karşı tarafın eline koz veriyor. Sanki bunları çalışanlar yapmıyor… ev hanımlarının dünyadan haberi yokmuş gibi bir algı oluşuyor bende bu savunmaları duyunca. Çalışmak istemiyorum desinler yeter. Ayyy aslında çok yoğunuz muhabbeti yapmaları komik oluyor

Evde olunca herşey göze batıyor, dolayısıyla daha çok ev işi çıkıyor. Çalışınca zorunlu olan şeyleri yapıp günü kurtarıyoruz 🤣

Ev hanımı olmayı 2 yıl tecrübe ettim, sevemedim. Ama evden çalışma denen şeyden iğrendim 🤪. İsteyen istediğini yapsın. Nasıl mutluysanız , ben böyle mutluyum demeniz yeter

Hah derdime derman olmuşsunuz. Evin işi bitmiyor, çocukların derdi bitmiyor diyen ev hanımları karşı tarafın eline koz veriyor. Sanki bunları çalışanlar yapmıyor… ev hanımlarının dünyadan haberi yokmuş gibi bir algı oluşuyor bende bu savunmaları duyunca. Çalışmak istemiyorum desinler yeter. Ayyy aslında çok yoğunuz muhabbeti yapmaları komik oluyor
Evet çalışmak istemiyorum demek yerine yapılan drama çok gereksiz 😄

22 yıl is hayatinda olup son 1.5 yılı evde olan evli bir kadın olarak , dünyaya yeniden doğmuş gibi oldum , kendime vakit ayırmanın ne demek olduğunu anladığım son 1.5 yıla ne kadar teşekkür etsem az.
Gecen sene Kasım ayında eski iş yerimden 2 ay gibi destek talep edildi benden. Tabi aslında kafalarında olan dusunce "biz 2 ay diyelim de nasıl olsa çalışmayı seviyor , uzun soluklu çalışma teklifimizi de geri cevirmez nasıl olsa " . Ben tam 2 ay destek verdim , yemin ediyorum bitse de gitsem modundaydim , özgürlüğüm kısıtlanmış gibiydi. Ki normalde çok iyi bir maas teklifi ile geldiler bana ona ragmen en fazla 2 ay destek olurum size dedim.
Çalışmayı severim ama artık çalışma hayatının hayatımda yarattığı stres kaygı ve endiseden uzak bir hayat yaşayıp koca parası yiyorum :)

Bence olaya sadece tercih olarak evde hanımıyız çalışan kadınlardan çok vaktimiz var bizi kıskanıyorlar diye bakmamak lazım. Prenses bella Prenses bella ya katılıyorum.Bizde kadınız ve hemcinsimizin kötü duruma düşmesini neden isteyelim ? Çalışmayınca aileden çok zengin değilseniz yarın bir gün o çok güvendiğiniz koca tekmeyi koyarsa ne yapacaksınız ? Plan var mı, birikim var mı mesela ?

Bu forumda yüzlerce konuda şahit olduk ki ekonomik özgürlük çok önemli.Sigortanızı yatırmakla olmuyor o iş.Aldatılsanız veya Allah korusun eşiniz çalışamayacak duruma gelse, vefat etse dımdızlak ortada kalırsınız.Ya da ailenize sığıntı gibi gitmek zorunda kalırsınız.

Tek başınıza ayrı evde yaşamak gibi bir imkanınız olmaz.Zenginseniz çalışmayın kardeşim.Kime ne ? ama bence sadece para olarakta değil, bir kadın sosyal yaşamda olmalı.Kendi parasını kazanmanın zevkini bırakmamalı.Açıkçası zaruri durumlar dışında ev hanımlarının ben bu saydığım sebeplerden dolayı kumar bir hayat yaşadıklarını düşünüyorum.

Merhabalar. Lisans mezunuyum ve 15 yıl civarı çalıştım fakat ara ara bıraktığım çalışmadığım dönemler de oldu. Şimdi çalışmıyorum, çocuğumu büyütüyorum, Spora gidiyorum, yemeğimi yapıyorum, kitap okuyorum vs. Çok uzatmayayım. Ama çevreden bu ara çok duyar olduğum bir şey var : “evde boş boş oturmak”.
Kuzenimle tlfnda konuşuyorken bana “çalışıyorum kafam dağılıyor, boş boş otursam çok sıkılırdım” diyor. Fillm izliyorum mesela “oturup koca parası yemiyoruz ya” gibi cümleler duyduğumda bi rahatsız oluyorum.
Yani neden koca parası yiyen, bi işe yaramayan, “ev hanımı demek boş insan demek” modunda takılıyor insanlar anlamıyorum. İlla çalışmak mı gerekiyor yani toplumda vasıflı bir duruş sergilemek için..? Çalışmayanları eziklemeye çalışan emektar kadınlarımıza da hiç yakıştırmıyorum bunu.
Hanımlar sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. Özellikle çalışmayan hanımların psikolojisini merak ediyorum. Belki de bende sorun vardır dur bakalım 😬😍
Boş boş oturmuyoruz ki bacım çocuk bakıyoruz. 24 saat çalışıyoruz 😂😂🥰

Bizimde mesleğimiz var ki:
Analıque:anne:

MEB, meslek tanımını şöyle ortaya koymuş:
eğitim yoluyla planlı bir şekilde edindiği veya doğuştan sahip olduğu, diğer insanların hayatlarına doğrudan veya dolaylı şekilde fayda sağlayan, gerektiğinde para kazanmak için faaliyete konulabilecek ilgili alanda sahip olduğu, edindiği vasıflar bütünüdür.
dolayısıyla çok özür dilerim ama annelik bir meslek değildir.

Bunu da en çok çalışan kadınlar yapiyor kıskandıkları için.

1741096635457.webp

Bugün ev hanımı sayılırım mesela.

Sabah kalktım kahve içtim saat 9
Ortalığı ve yatakları topladım 15 dk robotun düğmesine bastım. Saat 9.15.
Kahvaltıyı hazırladım ailece ettik 10.
Topladım kocamla büyük kızım okula gitti 10.30 (kursu var diye erken gitti.
Faturalardı, müşteriydi derken 11.45e kadar çalıştım.
Öğlen yemeği hazırladım yedirdim bebişe. Saat 12.30.

Bebiş uyudu saat 14.45e kadar.

O arada çorbası, tatlısı, pilavı falan derken akşam yemeği hazır. Evin tozu alındı 3 dk falan zaten. Ki 14.45'e kadar arkadaşımla telefonda 1 saate yakın konuştum, online alışveriş yaptım, yine işle alakalı bir şeyler için kocamı organize ettim, mali müşavirle görüştüm.

E bebe kalktı, meyvesi cartı curtu saat 15.

Sonra napıyoruz? Akşam yemeğine yani iftara 4 saat var mesela daha.

5'te okuldan alırım büyük kızımı, 15 dk sürsün gidip gelmesi.

Hadi akşam da yemekti, çaydı, mutfak toplamaydı 1 saat gitsin.

Hadi bir de çamaşır katlayıp yenileri yıkayalım, 20 dk da o sürsün. (farkındaysanız bu planda kocam yok, hani mutfak falan toplayamıyor eli kolu yok sanki o kadar dahil etmiyorum kendisini)

Yatıyoruz arkadaşlar, bebekli olduğum halde ev hanımı olduğum günler prensesler gibi yatıyorum.

Pasif geliriniz aylık 1 milyon tl falan değilse, kocanız 50-100 bin bandında parayı al bu senin paran saç istediğin gibi demiyorsa çalışmamanın çalışmakla eş değermiş gibi lanse edilmesi dev ötesi bir illüzyon geliyor bana.

Bu tarz konulara bayılıyorum en az 150 kişi banlanıyor. Banı açılıyor gelip tekrar tekrar banlanıyorlar Bazı üyeler var bu tarz konuların gediklisi. Onların bazısı gelmiş, bazısı henüz konuyu görmemişler onlar da gelsinler asıl o zaman kan, gözyaşı başlar.

Özellikle çalışmayan hanımların psikolojisini merak ediyorum.
Hem çalışan kadın oldum hem kelimenin tam anlamıyla evde boş oturan kadın da. Anne oldum çocuk peşindeyim de, sezonda kendi işimdeyim de. Ev hanımıyım da...

Ama esas önemlisi, kimsenin dediğine takılmayacak, kendimi bildiğim, kimseye ispatlama ihtiyacı hissetmediğim o farkındalıktayım. Kimseyle yarışmıyorum, benden üstün olduğunu, çalışkan olduğunu, zeki olduğunu, dolu olduğunu iddia eden kim varsa hepsi onların olsun; olduğum yer inanılmaz rahat. :)

Ev hanımlarına helede çocuk büyütenlere çok saygı duyuyorum... Mesleğini icra edip birde çocuk sahibi olanlarada ayrıca saygı duyuyorum çok zor, bunu anlamak için illede yaşamak gerekmez... 3 üni bitirmiş özgüveni olmayan çok kişi tanıyorum bir baltaya sap olamamış.. birde annem lise mezunu emekli sürekli kendini geliştiren bir kadın kitap okumayı sevmeyi ondan öğrendim..yemin ederim o kadar bilgin bir kadınki ve çok özgüvenli yaşından büyük kişiler gelip akıl danışıyorlar... Sizin kendiniz hakkınızda bence eksik tarafınız var ve bir kaç çapulcu sizi manipüle ediyor sanki 🙌🏻🙋🏻‍♀️

Mesela ben bu konusa kıskançlık varsa bununda iki taraflı olduğunu düşünüyorum. Ev hanımlarında gereksiz bi ispat çabası var, çok yoğunum mesleğim annelik, gece gündüz dinlenmem yok vs vs yani yapmayın bunu hanımlar. Çalışmak iste yada isteme bu senin tercihindir, aynı şekilde çalışan kadınlarında çalışıyorum eve geliyorum senin yaptıklarını yapıyorum ben daha çok yoruluyorum demeside aynı.
Yahu yorgunluk yarıştırmak nedir.
Ben 28 yaşındayım ve bu kadar genç yetenekliyken mesleğimide severken nasıl ev hanımlığını kıskanabilirim mesela? Neden ?
Belki 10-15 sene sonra fikrim değişir geleceği bilemem ama şuan kıskançlık adı altında atıfları komik buluyorum. Belki işini sevmeyen çalışıp parası elinden alınan değer görmeyen kadınlar bu tribe giriyodur, yada kocasından harçlık bekleyen ekonomik şiddet gören ev hanımları hissediyordur.
Herkes kendi hayat düzeni içinde değerlendiriyor.
Keşke çalışsaydım diyen kadınları bi yere, keşke çalışmasaydım diyen kadınları öbür tarafa koyun tartın, hangisi fazladır sizce?
Aynı Türkiyede mi yaşıyoruz bilmiyorum ama kadınlar ekonomik özgürlüğü yok diye nelere katlanıyor haberiniz var mı? Burada kadınların birbirini zorbalaması bile çok acı.

Back