• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev kadınları neden küçümseniyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi Detays
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben evde daha çok yoruluyorum. Ev işi çocuk bakımı yemeği çamaşırı bulaşığı hiç bitmiyor. Ama her kadın ayakları üzerinde durmalı. Çocuğum için iş hayatını bıraktım diyince biri hep şey diyesim geliyor eşin neden bırakmadı? Kendimizi güvenceye almalıyız ona eminim

soruya direkt cevap vermek gerekirse, çalışmayan kadınların büyük bir çoğunluğunun varlığı üretmek değil; tüketme dinamikleri üzerine kurulmuştur. kendileri ona sunulan imkanları tüketirken yazılı ya da sözel şekilde olmayan ama çok önceden şartları belli olacak şekilde yaptığı evliliğinde de kendi emeğinin ve benliğinin tüketilmesi üzerine kurulmuş hayatı vardır. birçoğunun vasfı yoktur. üniversite diplomasını vasıf saysalar da hepimiz iş hayatından doğum vesilesiyle birkaç yıl uzak kalan kadınların dahi iş bulmakta ne kadar zorlandığını biliyorken hiç çalışmamayı tercih eden bir kadın da bir gün ihtiyacı olduğu durumda işveren taradından tercih eidlmeyecektir. bunu tartışmaya dahi gerek yok. dolayısıyla bu kadınlar, almış oldukları karar ile ne kendini ne de bakımından sorumlu olduğu çocukları koruma ve kollama kabiliyetine sahip değildir. işte, bu yüzden benliğinin tüketilmesine izin verir. bütün bu dinamiklere baktığımızda da simbiyotik bir yaşam formu olduğunu görüyoruz bunun.
kimse de "biz evin içinde bütün gün iş yapıyoruz" demesin. aynı işler, çalışan kadınların evinde de yapılıyor. hakeza bizim eşlerimiz iş bölümüne gitmiş olabilir ve o yüzden işlerimiz hafiflemiş olabilir. o zaman durum bu hanımlar için daha da kötü aslında. evliliği de kendisinin kadın olduğu için kusurlu değerlendirildiği bir perspektiften gerçekleşmiş demek ki. :)

Hah derdime derman olmuşsunuz. Evin işi bitmiyor, çocukların derdi bitmiyor diyen ev hanımları karşı tarafın eline koz veriyor. Sanki bunları çalışanlar yapmıyor… ev hanımlarının dünyadan haberi yokmuş gibi bir algı oluşuyor bende bu savunmaları duyunca. Çalışmak istemiyorum desinler yeter. Ayyy aslında çok yoğunuz muhabbeti yapmaları komik oluyor
buna katılıyorum ben de
42 yaşındayım, kronik hastlaıklarım var, ülkeler şehirler değiştirdim, evler taşıdım, bir sürü sıkıntıyla uğraştım.
bu süreçlerde hiçbir zaman evimin işini başkası yapmadı.

herkesin de hayatı aynı zorlukta da değil ne şartlarda çalışanlar da var totosu yemeyenler de var. sanki tüm çalışanlar aynı çalışıyor tüm ev hanımları her gün 40 kat baklava açıyor. acaip.

bizim ülkemizde şey var 1- ev hanımları evde çalışıyor

eee ne yapıyor? yemek temizlik ? e bizim evlerimizde o işleri kim yapıyor? bir de yemek temizlik katma değeri olan işler değil. günümüz şarltarında atla deve de değil. sanki kuyudan su çekip getirip çıkrıkla yün eğiriyor ev hanımları, cilalı taş devrinde yaşıyor onlar çünkü çalışan hanımlar ise uzay çağında...

yani yap tabi hepimiz yapıyoruz da bunu için madalya bekleme yani...

2- mesleğim "annelik" ? diyen tayfa. annelik bir meslek değil bacımsu.

ha yoksa paran çoktur ya da olan sana yetiyordur kocan memnundur sen istemiyorsundur. çalışmıyorsun. bana ne kime ne. istemiyorum, zor geliyor ya da şartlarım müsait değil çalışmıyorum. bak ne kadar basit.

istersen hem ev hanımı ol hem evin tüm işini parayla vs. başkasına yaptırt. bu anlamda boş boş oturuyorsun diyene de "sen dolu dolu otur madem" derim ev hanımı olsam.

insan hayatından memnunsa öyle canhıraş kendine bahane aramaz, sorgulamaz bu arada...ha bi aklına gelmiştir tartmıştır diyelim hadi, canhıraş aramıyordur, peki.

Bunu da en çok çalışan kadınlar yapiyor kıskandıkları için.

Ben çok çok prestijli bir mesleğe sahibim, 32 yaşıma kadar okudum. 10 yıl çalıştım. Şimdi çocuğumu büyütmek için evdeyim. Kocam ikimize de yetecek kadar kazanıyor. Ben çocuğumu kendim büyütüyorum. Kime neeeee???

Kaynanam durup durup söyler, evde boş oturmaktan sıkılmıyor musun? Koca parası yemek zoruna gitmiyor mu? Diye. Hiç de zoruma gitmiyor, kocam kazansın ben yicem 😄😄 En tatlısı koca parası 😄😄 Yani şaka bir yana kendisi 40 günlükken çocuklarını bakıcıya atıp kaçmış işe (çünkü çocuk bakmak zor ve göze görünmüyor yaptığın). Şimdi benim çocuğuma bakmam zoruna gidiyor. Kendisi hem çalışmış hem ev işi hem kadınlık yapmış değer görebilmek için, benim çalışmadan değer görmem zoruna gidiyor.
Kendine ancak mesleği üzerinden değer biçen hemcinslerim çalışmayan kadınları küçük görebilir ama eminim hepsinin içi gidiyor ben köpek gibi çalışıp para kazanıyorum bunlar evde otururken (!) benden fazla değer görüyor diye.

Çok prestijli bir mesleğiniz olduğu kısım hiç inandırıcı gelmedi. Daha çok siz kıskanmış gibisiniz.

Her kadın çalışıyor, çalışmayan kadin yok. Çalışmaktan maksat para kazanmaksa onu da herkes yapmak zorunda değil. Herkesin hayat şartları aynı değil çünkü. Ayrıca bu koca parası yeme triplerini anlayamıyorum. Kim yiyecek? Ne için çalışıyor evli bir adam? Ne için uğraşıyor? Evlenince aile olunuyor şirket kurulmuş veya ticari bi anlaşma yapılmış olmuyoruz.

Benim kuzenler hep ev hanimi, 2 kuzen haric (biri ben biri en buyugumuz) biz ikimiz haric digerlerinin ev hanimi olmasi normal karsilanirken, sira bize gelince "ee ise ne zaman donuyorsunuz?", "Ise donmeyecek misiniz?", "Boyle bos bos nereye kadar?" gibi sorulara maruz kalıyoruz, ikimizde eyt bekliyoruz bu arada jsjshshhs🤣

Ama ezelden beridir ev hanimi olanlara tik yok.

Ben evliliğimin başında çalıştım, çocuklardan sonra epey süre çalışmadim, şuan çalışıyorum ama emekli olan kadar falan çalışmam muhtemelen.
Burada bile hemen çalışan yoruluyor, çalışmayan yoruluyor kıyaslamalari başlamış.
En çok yoruluna ödül verilecek sanki.
Ben istemediğim çalışmadım, bu kadar. Hiçte pisman değilim çalışmamıs olmama.
Şuan çalışıyorum kendim istediğim için, çalışmayan kadına da boş boş oturuyor diye bakmıyorum, isteyen istediği gibi oturur bana ne?
Buna sürekli laf söyleyen insanların kendi hayatlarıyla ilgili problemlemi olduğunu düşünüyorum. Başka bir açıklaması olan varsa yazsın da bilelim.
Siz de şuna böyle mutluysanız kimseyi takmayın.
Ayrıca koca parasi yemek her zaman en sevdiklerimdendir. Her türlü yerim. 😬

Son düzenleme:
Bunu da en çok çalışan kadınlar yapiyor kıskandıkları için.

Ben çok çok prestijli bir mesleğe sahibim, 32 yaşıma kadar okudum. 10 yıl çalıştım. Şimdi çocuğumu büyütmek için evdeyim. Kocam ikimize de yetecek kadar kazanıyor. Ben çocuğumu kendim büyütüyorum. Kime neeeee???

Kaynanam durup durup söyler, evde boş oturmaktan sıkılmıyor musun? Koca parası yemek zoruna gitmiyor mu? Diye. Hiç de zoruma gitmiyor, kocam kazansın ben yicem 😄😄 En tatlısı koca parası 😄😄 Yani şaka bir yana kendisi 40 günlükken çocuklarını bakıcıya atıp kaçmış işe (çünkü çocuk bakmak zor ve göze görünmüyor yaptığın). Şimdi benim çocuğuma bakmam zoruna gidiyor. Kendisi hem çalışmış hem ev işi hem kadınlık yapmış değer görebilmek için, benim çalışmadan değer görmem zoruna gidiyor.
Kendine ancak mesleği üzerinden değer biçen hemcinslerim çalışmayan kadınları küçük görebilir ama eminim hepsinin içi gidiyor ben köpek gibi çalışıp para kazanıyorum bunlar evde otururken (!) benden fazla değer görüyor diye.

Çalışmak veya çalışmamak tercihtir. Aldığınız eğitim ne olursa olsun kimsenin tercihleri hakkında söz söylemeye hakkımız yok diye düşünüyorum. Ama sizin de Üslubunuz çok itici yahu 🥲

Ben evliliğimin başında çalıştım, çocuklardan sonra epey süre çalışmadim, şuan çalışıyorum ama emekli olan kadar falan çalışmam muhtemelen.
Burada bile hemen çalışan yoruluyor, çalışmayan yoruluyor kıyaslamalari başlamış.
En çok yoruluna ödül verilecek sanki.
Ben istemediğim çalışmadım, bu kadar. Hiçte pisman değilim çalışmamıs olmama.
Şuan çalışıyorum kendim istediğim için, çalışmayan kadına da boş boş oturuyor diye bakmıyorum, isteyen istediği gibi oturur bana ne?
Buna sürekli laf söyleyen insanların kendi hayatlarıyla ilgili problemlemi olduğunu düşünmüyorum. Başka bir açıklaması olan varsa yazsın da bilelim.
Siz de şuna böyle mutluysanız kimseyi takmayın.
Ayrıca koca parasi yemek her zaman en sevdiklerimdendir. Her türlü yerim. 😬
Yorgunluk yarıştırmak kadar saçma bi şey yok gerçekten😄

Bence olaya sadece tercih olarak evde hanımıyız çalışan kadınlardan çok vaktimiz var bizi kıskanıyorlar diye bakmamak lazım. Prenses bella Prenses bella ya katılıyorum.Bizde kadınız ve hemcinsimizin kötü duruma düşmesini neden isteyelim ? Çalışmayınca aileden çok zengin değilseniz yarın bir gün o çok güvendiğiniz koca tekmeyi koyarsa ne yapacaksınız ? Plan var mı, birikim var mı mesela ?

Bu forumda yüzlerce konuda şahit olduk ki ekonomik özgürlük çok önemli.Sigortanızı yatırmakla olmuyor o iş.Aldatılsanız veya Allah korusun eşiniz çalışamayacak duruma gelse, vefat etse dımdızlak ortada kalırsınız.Ya da ailenize sığıntı gibi gitmek zorunda kalırsınız.

Tek başınıza ayrı evde yaşamak gibi bir imkanınız olmaz.Zenginseniz çalışmayın kardeşim.Kime ne ? ama bence sadece para olarakta değil, bir kadın sosyal yaşamda olmalı.Kendi parasını kazanmanın zevkini bırakmamalı.Açıkçası zaruri durumlar dışında ev hanımlarının ben bu saydığım sebeplerden dolayı kumar bir hayat yaşadıklarını düşünüyorum.

Ev hanimligini ben de meslek olarak ya da is olarak hic gormuyorum kendim calismiyorken de gormuyordum suan calisiyorum ve calişmayana niye evdesin demem "durduk yere"

Olay "başka kadinin zor durumda kalmasini istemeyiz ondan soyluyoruz" değil kesinlikle. Kimse iyiligini dusunugu kadina asalak, parazit demez ya da alttan alta asagilamaz iyilik dusunmek booyle yapilan bir sey degil.

Calismiyorum diyen herkesi kendi cevresinde 50 sene onceki hic calismamis teyzelerle ayni hayat içinde hayal ederek vr asagilayarak yorum yapilmasi iyi niyetli değil.

Turkiyede senelerce calismadim.
Bastim geldim avrupaya imkanimlarim var calisiyorum ha cok mu buyuk isler yapiyorum burda 😄 hayir ama kimseye muhtac olmam. Ailem zengin degil ama calismasam da sokakta kalmazdim o ayri. Bosanmis olsam daha erken Turkiyeden gitmis olurdum sadece. 😄

Yani o yuzden tavsiye istemeyen kadinlara sirf calismiyorum dedi diye sanki evde kocadan her gun dilencilik yapiyir gidecek yeri olmayan gariban gibi konusulmasi cok yersiz.

Son düzenleme:
Ben çalışıyorum ama çalışmayan için de asla öyle düşünmedim. Sonuçta o da evde çalışıyor. Yemek, temizlik, varsa çocuk bakımı ki hele bazen aralarında birkaç yaş olur, yaramazlarsa taş ocağında çalışmış hissiyatı verir. Ve sizin hayatınız başkalarını ilgilendirmez. Boş bile oturuyorsanız, etrafınızdakiler ne? Ekmeğinizi suyunuzu onlar mı veriyor?

Kimi kıskanayım ? 😄😄😄 seni neden inandırayım?
Herkes boş iş yapmıyor ki hayatımın şu döneminde kıskanacağım son şey ev hanımı olmak sanırım. Hem maddi hem manevi tatmin olduğum sevdiğim bi mesleğim varken neyi kıskanmalıyım mesela?
Siz rahatsanız mutluysanız bundan ancak mutlu olurum hemcinsin olarak.

"Boş oturan" bir ev hanımı olarak yazıyorum. Sabah 6da kalktım çocuğu yedirdim gönlünü eyledim tam oturayım kahvaltı yapayım derken diğeri uyandı onu emzirdim diğeri yakamı çekiştirirken sonra uyutma seansı saat 1de iki lokma yedim bu saat oldu yemek temizlik çocuklar derken yeni oturdum bir kahve içiyorum. Çalışsam bu kadar yorulmazdım heralde 😃

Çalışmak veya çalışmamak tercihtir. Aldığınız eğitim ne olursa olsun kimsenin tercihleri hakkında söz söylemeye hakkımız yok diye düşünüyorum. Ama sizin de Üslubunuz çok itici yahu 🥲
? Çalışmayan bir kadına koca parası yemek zoruna gitmiyor mu demek kadar itici değildir diye düşünüyorum.
Zaten konu da çalışmayan kadınların hemcinslerim tarafından zorbalanması. Zorbalarla böyle konuşulur. Is hayatında çok karşılaştım, oradan biliyorum 😁

Back