Beklemiş de hazır gelen parayı tirtiklamaktan başka ne yapmış? Sen yattığın yerden bekle bakalım 35 yılda tam tapu bı ev gelir mi?Adamı boşayıp ev almak için 35 sene beklemiş, nasıl bir soyguncu o öyle?![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Beklemiş de hazır gelen parayı tirtiklamaktan başka ne yapmış? Sen yattığın yerden bekle bakalım 35 yılda tam tapu bı ev gelir mi?Adamı boşayıp ev almak için 35 sene beklemiş, nasıl bir soyguncu o öyle?![]()
Babanıza sağlıklı ömürler diliyorumŞöyle bır durum var.
Benım babam şuan emeklı memur aldıgı maaş ortada
Gençken evın ihtiyaçlarını giderırdı .
Annem hep şikayet ederdı bana özel para vermiyorsun dıye.
Babamda benım sana özel para vermeye bütçem yetmıyor derdı.
Bızı okuttu yedırdı ıcırdı.
Ama cidden istese de veremezdı.
Çok ıyı hatırlıyorum ilk arabamız torostu ve bunu babam ablam mesleğe baslayınca babama yardım edince alabıldı neredeyse calısma hayatının sonuna dogru.
Masraflarını karşılayamam dıye alamadı tek maaşken.
Ablam da iş hayatına katıldı ve babama verınce para anca o zaman alabıldı işte.
Ve babamın kendine ait de özel harcaması yoktu ıckı sıgara kahve hayatı gibi.
Mesela dayım dediğiniz gıbı adam ve yengem ayrılamıyor. Çünkü anne yok Baba yok işi yok. Yok oğlu yok.Babanıza sağlıklı ömürler diliyorum
İmkanların elvermemesi başka bir şey, babanızın aldığı maaş da sağlayabileceği imkanlar da belliymiş, adamcağız kendisine bile harcama yapamazken annenize kişisel ihtiyaçları için para verememesi normal ama benim söylediğim kesim babanızı kapsamıyor, imkanı olan ama bu imkanları eşinden esirgeyen, bunun yerine kumara veren veya komple kendisine harcayan veya eşinin istediği bir çorabı bile müsriflik görürken, yemeden içmeden dahi keserek ölümüne para biriktiren kesimden söz ediyorum.
Altın dişim falan olsa öldürmeye gelebilirdiAbbbooovvv....Kocasından 35 yil çaktırmadan çaldıklariyla boşandıktan sonra aldığı malı oğlundan da kaçırmak için kızının üstüne yapan kvKissenger gibi kadın yemin ederim, senin yerinde olsam sıra kesin bana da gelecek diye gece uyku uyumam
![]()
Adam nasıl cakmamıs?Altın dişim falan olsa öldürmeye gelebilirdi![]()
kiminle yazıştığımı bileyim dimi
bir üye arkadaş demiş ki ev hanımıyım ama birikimim var
Okuyunca aklıma eşimin annesi geldi,kocasından boşandı,hayatı boyunca hiç çalışmamış. Kocasından tırtıklayıp cebe attıklarıyla boşanır boşanmaz ev aldı
Meğer aldığı her şeyin fiyatını fazla söylermiş 35 yıldır. Adamın eve aldığı erzakları konu komşuya satarmışkimin aklına gelir yani
Artık elimde olmadan “birikimim var “ diyen ev hanımlarıyla konuşurken aklıma bu yüz kızartıcı olay geliyor.çok uç bir örnek ama.
Sırf böyle adamlar yüzünden kadının çalışması taraftarıyım, nasıl çalışacağını kadın kendisi belirler, ister evden ister ofiste fabrikada vs ama kadının parası olmalı ki boşanmaya da cesareti olsun.Mesela dayım dediğiniz gıbı adam ve yengem ayrılamıyor. Çünkü anne yok Baba yok işi yok. Yok oğlu yok.
Şuan bulunduğum ilde ev kadınları hep sarma borek yapıp satıyor çok hoşuma gidiyor benim.Sırf böyle adamlar yüzünden kadının çalışması taraftarıyım, nasıl çalışacağını kadın kendisi belirler, ister evden ister ofiste fabrikada vs ama kadının parası olmalı ki boşanmaya da cesareti olsun.
Beni de bir yerlere gelmek istiyorum diye çalıştığımı sanıyorlar. Ayın 15inde maaş alıyorsam hakkını vermek lazım. Bahsettiğim kişi evet torpille, aman referansla girmiş tabi. Torpilin de adı değiştiYa gerçekten birileri sayesinde gelmiş işte bir yerlere bilmiyorum diye cevap mi olur ? Özel sektörde barinamadigi için oluyor. Şimdi bu yaşa kadar evde oturmuş birşey bilmiyor deyince de aşağılamak sayılıyor . İş hayatında olmak tecrübe getirir her şeyden önce hayata bakışı değiştirir . O oturduğu koltukta milletin vergisiyle bir para kazanıyor işte . Yani bilmiyorum hak , adalet ve bulunduğumuz ülkeye aidiyeti kaybettik sanırım . Bunu söylerken de atmıyorum . İstesem çevrem de vardı iyi bir kurumda çalışabilirdim başka birinin hakkına girme fikri beni korkuttu her zaman .
Ben tüm bu olanların genel bir ahlaki çürüme olduğunu düşünüyorum . Eskiden insanlar bir şekilde emek vererek bir mücadele icindelermiş. Şimdi bizim yerimize çalışan evde robotlar var bizde kendimizle kalıyoruz . Kimi kendiyle konuşmaktan kendini alamıyor , kimi komple hayatını astrolojiye adiyor ona göre hareket ediyor. Bir amaç eksikliği olduğunu düşünüyorum . Bizde içinden geciyorsak bu dünyaya ve bu ülkenin geleceğine bir şeyler bırakmak zorundayız .Bunu yetiştirdiğimiz kız çocuklarına borçluyuz .
Azcık kafasızAdam nasıl cakmamıs?
Bütün kış takı toka, örgü oyuncak veya kıyafet, çanta vs yapıp yaz sezonunda sahil kasabalarına gidip tezgah açan kadınlar da var, yaptığı salçayı turşuyu satan da var, kadının yeteneğine becerisine göre değişir ama aktif çalışma hayatında olmak istemeyenler için bir sürü para kazanma yolu var.Şuan bulunduğum ilde ev kadınları hep sarma borek yapıp satıyor çok hoşuma gidiyor benim.
En azından kendi emeklerinın karşılığı maddı olarak kendilerine geliyor.
Ben de ev kadınıyım birikimim de var dark ama kayınvaliden gibi eşimden tırtıklamadım
Aileden kalan bazı imkanları yatırıma dönüştürdüm, öte yandan üniversite okumaya gerek olmadan da yapılabildiği için meslek de diyemem şahsen![]()
Kendime çalışan kadın demek de sizler gibi okumuş meslek edinip aktif çalışma hayatına katılmış kadınlara haksızlık olur bence, evet burada gönüllü çalışıyorum ama konuya emek olarak bakarsak, sizlerin emeğiyle benimki asla bir tutulamaz, ev konforunda oturduğu yerden bir düzen sağlamaya çalışan gönüllü bir üyeyim sadece.size tam manasıyla ev hanımı demek yanlış olur. KK, her ne kadar kadınlar için bir forum olsa da bunun bazı regülasyonlara uyumlanmak için bir karşılığı da var. sonuçta bir şirket, bazı süreçleri temsilen bu forumu geribesleme yapıyor. siz de gönüllülük esasına da dayanarak burada siteye ve sitede bulunan kullanıcılara hizmet ediyor olsanız dahi bu şirket nezlinde bu temsilin bir anlamı var aslında. siz, gerçekten ev hanımı sayılmazısnız. gönüllü bir çalışma faaliyeti içerisindesiniz.
gebelikte yapılmayacak bir iş değil fakat yabancı bir şirkette çalışıyorum, çalışan hakları vs açısından Avrupa standartlarında olduğu için gebelik izni hakkı oluyorAlakasız ama merak ettim ne iş yapıyorsunuz da şu an izindesiniz? Gebelikte yapılamayacak bir iş mi?
Benim hamilelik sürecim pandemide evde geçti. Hayatımın en keyifli dönemiydi sanırım. Bol yürüyüş pilates yoga. Kitaplarım ve bol bol karnımı sevdim.Tadını çıkarın. Bebek doğunca sıkılmaya vakit kalmayacak doğru. Yine de eğlenceli. Uzun çalışma hayatından sonra keyifli geliyor. Ama daha zoru işe dönmesi sizin de şimdiden tahmin ettiğiniz gibi. Ben oğlum 7 aylıkken işe döndüm. İş yerimden mobbing yedim ve algılarım bozuk olduğu için o dönem gitmek zorunda hissettim kendimi. Sonra istifa edip iş değiştirdim zaten. Çok kırılmıştım doğum iznimdeki baskılara. Şimdi olsa 1 yaşa kadar dönmezdim.
Odtülü müsün?Hani öğrenciyken harçlık alırdık, mezun olunca üç kuruş kendi paramızı kazanınca ooov çok büyük kocaman paraymis gibi gelirdi ya ona benzemişMuhtemelen aile evinde öyle kendine özel bir parası bile olmadığı için çok ve özel gelmiş. Ben ilk defa part time bi işe girdiğimde 700 800 tl bir şey almıştım. Ay o para bana bi büyük geldi bi büyük geldi sorma
Edit: bak hatta hiç unutmam tüm arkadaşlarımı devrim stadında toplayıp tekila ısmarlamıştım![]()
Valla herkese o gözle bakmıyorum ama aklıma geliyor istemedenBen de ev kadınıyım birikimim de var dark ama kayınvaliden gibi eşimden tırtıklamadım
Aileden kalan bazı imkanları yatırıma dönüştürdüm, öte yandan üniversite okumaya gerek olmadan da yapılabildiği için meslek de diyemem şahsen![]()
Evet. Yaklaşık 10 sene falan önceOdtülü müsün?
Valla herkese o gözle bakmıyorum ama aklıma geliyor istemedenBen de ev kadınıyım birikimim de var dark ama kayınvaliden gibi eşimden tırtıklamadım
Yaa ben de. Devrim deyince anladımEvet. Yaklaşık 10 sene falan önce![]()
Oo hocam maşallahEvet. Yaklaşık 10 sene falan önce![]()